Şimdi Ara

wireless şifre koyma acil yardımm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar wireless adsl modem aldım. ama bi türlü şifre koyamıyorum. şimdiden yardımlarınız için teşekkürler

• modem markası modeli nedir
  • ASUS wireless tarif edersen sevinirim.
    Birde farklı terimler var ör:wep-wpa-802.1x ... bunları açıklayabilir misiniz?
  • WEP şifresi koymakla uğraşma.
    En güvenilir ve en basit olanı MAC adres filtrelemesi. Bu yöntemde sadece MAC adresini modeme girdiğin cihazlar bağlanabilir. Yabancı cihazlar ortamda wireless olduğunu bile göremez.
  • ya üstat banada lazımdı bu... asus wireless ama... şifre koyma nasıl onu da söylerseniz çok güzel olur çünkü bazılarının bağlanması lazım ama şşifreyle.... acilll lütfen....
  • quote:

Orjinalden alıntı: TuVNeRa

WEP şifresi koymakla uğraşma.
    En güvenilir ve en basit olanı MAC adres filtrelemesi. Bu yöntemde sadece MAC adresini modeme girdiğin cihazlar bağlanabilir. Yabancı cihazlar ortamda wireless olduğunu bile göremez.

Biraz açsak?
  • ya kullanıcılar wireless bağlanacağı zaman şifre isteyecek sadece şifreyi bilenler erişecek hepsi bu....
  • quote:

Orjinalden alıntı: alim44

ya kullanıcılar wireless bağlanacağı zaman şifre isteyecek sadece şifreyi bilenler erişecek hepsi bu....

Hepsi bu değil alim44.Arkadaşın dediği yabancı laptoplar ya da wireless ethernet kartı olanlar bilgisayarlarını açtıklarında benim wireless modemi göremeyecekler.Senin dediğin sistem wep ya da daha kuvvetlisi wpa 'dır.Lütfen bilmediğin konularda kesin yargılarla konuşup paylaşım yapmak isteyen arkadaşların önünü kapatma.
  • quote:

Orjinalden alıntı: burak_bd

quote:

ya kullanıcılar wireless bağlanacağı zaman şifre isteyecek sadece şifreyi bilenler erişecek hepsi bu....

Hepsi bu değil alim44.Arkadaşın dediği yabancı laptoplar ya da wireless ethernet kartı olanlar bilgisayarlarını açtıklarında benim wireless modemi göremeyecekler.Senin dediğin sistem wep ya da daha kuvvetlisi wpa 'dır.Lütfen bilmediğin konularda kesin yargılarla konuşup paylaşım yapmak isteyen arkadaşların önünü kapatma.

ne alakası var burak_bd öyle yada böyle soru gayet açıkk... eğer cevap bilseydin bence saten söylerdin bu saate kadar... ayrıca kimsenin önünün kapatıldığı yok... isteyen o soruya cevap versin isteyen diğer herkesin önü açık yanii...

• Sadece MAC ile filtreleme yöntemi güvenli değildir. Hem wep hem mac filtreleme de yeterli değildir. WEP kolayca kırılabildiği gibi (deneme amaçla kendim ağımı kendim kırdım) MAC adresleri de kolayca tespit edilip değiştirilebilir. Hatta şifreleme olmadan çok kolay elde edilir. Ağın görünüp görünmemesi önemli değildir. Trafiği dinlemek yeterlidir bu durumda. O yüzden mutlaka şifreleme yöntemi olarak WPA yada WPA2 kullanın. Birde sözlüklerde bulunan kolay şifre kullanmayın, yoksa WPA ağınız da kırılabilir. (Sözlük saldırısı). En iyisi hem harf hemde rakamlarla karışık bir şifre kullanmanız. Tabi abartıp ek güvenlik yöntemleri de uygulanabilir ama maliyeti fazla olur
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: burak_bd

quote:

ne alakası var burak_bd öyle yada böyle soru gayet açıkk... eğer cevap bilseydin bence saten söylerdin bu saate kadar... ayrıca kimsenin önünün kapatıldığı yok... isteyen o soruya cevap versin isteyen diğer herkesin önü açık yanii...

Soruyu zaten ben sormuştum.Ne demek soru zaten açık?Adam gibi anlamlı cümleler kur.Hem soruyu ben sorup cevabı da benim vermem ne demek?Lütfen topic'in amacını değiştirmeyelim.Varsa arkadaşların sorularına cevap, söyle.Yoksa amaç dışı anlamsız cümleler kurup boşu boşuna topic'i kilitletme.

• Büyüklük gene ben de kalsın diyerek bildiğim wpa şifrelemeyi tarif ediyorum.

ilk adım olarak internet tarayıcınızı açıp 192.168.1.1 yazıp enter'a basıyoruz.
    2.adım olarak Karşınıza gelen sayfada Username:Admin Password:Admin* yazıp giriş yapıyoruz.
    *Eğer şifreyi değiştirmemişseniz şifreniz Admin'dir.(Büyük-küçük harf duyarlı)

3.adım olarak yukarıdan wireless'ı tıklıyoruz.Photo1'de resimli olarak anlatılmıştır.
    4.adım olarak açılan sayfada security'i tıklıyoruz.
    5.adım olarak photo2'de de belirttiğim gibi wpa kutucuğunu doldurup kendi belirlediğiniz en az 13 haneden oluşan şifrenizi yazıp Apply'ye basıyoruz.
    Son adım olarak da apply'nin solunda bulunan restart acsess point'i tıklayıp save all diyoruz.

Bu adımları yaptıktan sonra wirelessınız wpa şifreli oluyor.Yani laptoplar veya wireless ethernet kartlı masaüstüler modeminizi görebiliyor.Eğer şifreyi biliyorsa girebiliyor.Benim arkadaşa syukarıda sorduğum modemimin görülememesiydi.Ancak tatmin edici bir cevap alamadım.İnşallah anlattıklarım işinizi görür.

Not:Resimli anlatımlar ektedir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.