Öncelikle S.a Arkadaşlar.. Evde Kullandığım 2 adet pc var biri masaüstü diğeri laptop.. Kullandığım modem ise ZyxeL P-660W-Tx Series.. Hem kablolu hemde kablosuz modem.. Gelelim Sorunuma.. Diğer odadaki laptopa daha yeni format attım. Xp Sp3 yükledim. Kablosuz bağlanmaya çalıştığımda insanı çileden çıkartıyor gerçekten. Odalarda çok yakın birbirlerine.. Hem güvenli olmayan bağlantı diyor bağlanıyor ve aşırı derecede kopma olayları oluyor. 2 dk da bir kopuyor net.. Ayrıca sinyal gücü aşırı düşük. 1 çizgi zar zor oluyor.. Hızın normalde 56 kbps olması lazım iken 10 - 11 kbps oluyor.. Allah rızası için yardım edin.. Çok zor durumdayım..
güvenli olmayan bağlantıyı şifre yoksa diyor. siz şifre ile mi bağlanıyorusunuz? wireless driverının güncel sürümünü yükleyiniz laptopun çekme gücü artabilir
modemin kablosuz ağ ayar kısmında bulunan channell değerini değiştir örneğin channell 11 yap sonra çekim gücünü kontrol et odaların yan yana olması sinyallerin çok iyi geleceği anlamına gelmez sinyalleri etkileyen farklı dış etkenler vardır ( Duvarların kalınlığı ,telsiz telefon Baz istasyonu vb.) evinde sağlıklı olarak sinyaller dağılmıyorsa modemini ya orta konumda konuşlandıracaksın yada bir access point cihazı alarak sinyallerini güçlendireceksin.