Şimdi Ara

wireless yardım lütfen(D-Link DI 524)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.083
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    adsl kullanıcısıyım ve geek pro max ue 1 modem kullanıyorum. D-Link Di-524 wireless router aldım ve kurulumu söylendiği gibi yaptım.
    sorun şu pc de command prompt>ipconfig yaptıgımda d-link in ip,gateway i görünüyor. bunda sorun yok. ancak d-link in setup ında wan a baktıgımda geek den d-link e ip atanmamış oluyor.Elle girmeme izin vermiyor.D-link in kurulumunda auto detecting vs dedi wan için sonra da dynamic ip, static ip, ve PPPoE seçenekleri vardı ben PPPoE yi seçtim. ayrıca yine D-link in Status tab ında Wan a bakınca bağlanmamış gözüküyor connect diyorum "line is connecting" diyip duruyor öyle tık yok bağlanmıyor ve modem de ip gateway subnet mask almıyor.. sanırım bu yüzden de pc den de laptopdan da bağlanamıyorum nete..
    NE YAPMAM GEREKİYOR. geek in setup ında router vs ayarı yapıp sonra mı D-link i bağlamam lazım.. kaldım.

resim de geek in setup ını yolladım.hani w/router için bir ayar yapılması lazım ise nerdendir bir bilen varsa diye.

yaptıgım bağlantıyı da anlatayım :
    telefon adsl modeme giriyor ethernet kablosu modemden çıkıyor ve w/router ın wan soketine giriyor. w/router ın 1 no lu soketinden başka ethernet kablosu çıkıp pc nin ethernet protuna giriyor. mantık doğru gibi geldi bana. zaten bu şekilde yapılması gerekiyormuş.

• user@ttnet ve pass doğrumu
    encaps.doğrumu PPoE sewçmişin A'da olabilir
    WAN ip modemine verilen ip'dir elle giremezsin girdiysende otomatik alsın
  • w/router da encaps. PPoE yerine dynamic ip seçtim şu an pc den nete bağlanabiliyorum. PPoE iken user@ttnet ve pass doğru idi ama olmadı bir türlü. w/router ı resetledim ve dynamic ip seçtim bağlandı. birazdan wireless paltop la deniycem. şu an virtual server larla uğraşıyorum. emule için port açacam da ipconfig deki ip adress e açacağım di mi portları?

bir de şimdi benim adsl modem aradan çıktı galiba. çünkü eskisi gibi explorer dan 10.0.0.2 diye giremiyorum çünkü artık D-link in ip sini veriyor ipconfig. bu durumda geek üzerinde bir değişiklik yapmanın bir faydası olmaz heralde artık.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.