Şimdi Ara

Wizard Rehberi ve Wizard Toplanma Noktası (218. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.458
Cevap
16
Favori
182.772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 216217218219220
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • TGV eğer ancient ve 4300+ damage'li ise bilemiyorum, iyi bir Tal Rashe source'um var ama ikilemde kalabilirim. %50 resource azaltma çok yüksek bir miktar. Gelen meteor bonusu tatlı ama zaten o seviyelerde +%meteor damage'i Tal Rasha source veriyor (Maksimum 25 veriyor).

Yukarıda silahların birbirine olan üstünlüğünü sıralamayla belirtmeye çalıştım. Yüksek grift'lerde ana damage'imiz Tal Rasha'nın düşürdüğü meteorları saymazsak hydra'lardan geliyor. 3000-3200 damage seviyesinde SS ve 4300 seviyesinde TGV sahibi olsam tecrübem SS'den, gönlüm TGV'den yana olurdu. Tabiî hydra sevmeyen adam olur, meteor ile oynamak istemeyen oyuncu olur, zevk meselesi.
  • Nicholai Hel kullanıcısına yanıt
    Tabii ki daha iyi buildler olacak zaten benim şu an kendi buildim başlangıç buildi ve daha paragon yetmişlerde iken T5 yapabilmek beni şaşırttı ve sevindirdi. Güzel itemleri erken bulduğumu düşünüyorum ve End Game itemlere daha var. Ancient'ı da düşebilir TGV'nin ilerde bilemem :) Ki ben kendi fikrim birkaç seti kombin yapıp daha fazla dmg almak üzerine bakalım artık oyun ne gösterirse...

Bu arada dün gece 2 senedir beklediğim Wand Of Woh düştü statları g.tüm gibi... Kahretsin yani!
    Vitality veren Wand of Woh'u napayım ben ya Soketli olduğu için Vitality'i değiştirdim Enchant'la. Saçma sapan birşey oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5BBEC5079 -- 16 Nisan 2015; 16:10:40 >

• Yanılmıyorsam 2880 damage'li Woh düştü bana, daha oyunun ilk günlerinde, belki ikinci günü falan. %6 damage var, base damage de yüksek değil. 900 küsür int'li 828 vit'li. Sadece soket açtım kendisine, henüz roll'lemedim. Dün Woh ile solo 44 yaptım. Build için item'larım da iyi değil, unity falan dandik. Bu haliyle bile 6 dakikada yaptığıma göre biraz çeki düzenle 48 yapabilirim gibi. Hiç ölmeden grift yapmak eğlenceli.
    Woh üzerine yoğunlaştım bu sezon valla ben, Cooldown'ı iki set kullanarak baya bir geriye çektim. Slow time, Frost Nova ve Black Hole spamlıyorum mob gruplarına. Çok etkili olduğu söylenemez fakat GR40 üzeri de yapmaya niyetim yok şu an için... Daha iyi bir item düşerse bakacam.
  • Tal Rasha set ile meteor da kullanarak yaptım ben. Focus+Restrint kullanmadım. Frost Nova, Energy Blade, Ice Armor, Explosive Blast, Arcane Orb, Meteor kullandım. Halo of Arlyse ve Unity yüzükler ile zaten hp azalmıyor gibi bir şey. İlk denememde 44 yaptıysam roll ile ve üzerimdekileri de Explosive Blast'e göre ayarlasam dediğim gibi 48 yapabilirim. Tavsiye ederim, rahat build'tir.
  • Sormak istediğim konu, Wizard'ın asıl damage veren skilli hangisi Hydra mı yoksa Meteor mu? Hydra ise o 2 tane yapma silahı elzem olur umarım değildir : ) 2.2 ile silah konusunda sıkıntı çekiyorum,dh,barb ve wizard için bulamadım maalesef, en çok oynadığım karakterler olduğundan bunlarda olmayınca sıkkınlık geliyor.
  • Serpent Sparker güzel bir silah fakat şu an Ancient Wormwood ile oynuyorum ben. 3000 küsür dps var. Meteor build için The Grand Vizier iyi bir tercih olabilir fakat şöyle de bir durum var bu silah 2-hand bir silah bu yüzden Orb kullanamazsınız.

@NicholaiHel

Dostum dün ikinci Wand Of Woh düştü... Ancient değil ama idare eder :) artık ancient kovalayacağım bu arada meteor build çok fena oldu solo 31 yapabildim ilk defa.
  • haymatloshan H kullanıcısına yanıt
    Hayvanatorhan; yukarıda genel olarak her şeyden bahsettim üstad. Uzunca olan yazı. Orada 2.2 ile birlikte Wizard'ın son haline dair birçok şeyden bahsetmeye çalıştım.

quote:

Orijinalden alıntı: MikaelAkerfeldt

Serpent Sparker güzel bir silah fakat şu an Ancient Wormwood ile oynuyorum ben. 3000 küsür dps var. Meteor build için The Grand Vizier iyi bir tercih olabilir fakat şöyle de bir durum var bu silah 2-hand bir silah bu yüzden Orb kullanamazsınız.

@NicholaiHel

Dostum dün ikinci Wand Of Woh düştü... Ancient değil ama idare eder :) artık ancient kovalayacağım bu arada meteor build çok fena oldu solo 31 yapabildim ilk defa.

Tebrikler. Daha yukarılara çıkmak istiyorsanız Woh yerine SS, TGV ya da Devastator/Burning Axe kovalayın. Woh ile de yaparsınız 50-55 ama melee olduğundan riskli biraz. Soloda TGV çok iş yapmaz, takım ile oynarken yüksek seviyelerde eğer güzel bir ancient SS yoksa ve üzerinizdeki atak hızı hydra'ların breaking point'lerini geçmeye yetmiyorsa TGV kullanılabilir, güzel de olur. Düşük (30-40) ve orta seviyede (40-50) SS kullanılmıyor zaten. TGV bile fazla gelebilir. Devastator/Burning Axe/Sun Keeper en uygun olanları.

Ancient Devastator zaten gerekli bir item onu bir ara craftlayacağım. Wand of Woh ile yapmadım bu arada GR31 i elimde ancient Wildwood vardı. Artı olarak Tal Rasha set ve Delsere Set kombinledim. Build güncellenmiş hocam imzadan inceleyebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5BBEC5079 -- 23 Nisan 2015; 13:10:39 >
  • Eklemeye çabalayacağım SS'de gösterdiğim TGV ile elimizi kolumuzu sallaya sallaya 55 yaptık. Reaper's Wrap de yok, olsa sabaha kadar meteor sallayabilirdik. WD'nin buff'ı ile 12 milyar kritik gördüm.

Devastator ve Burning Axe'ı da ekleyeyim, onlar da Tal Rasha'nın off hand'i ile aynı damage'i veriyor sayılırlar. Tabiî off hand'i takınca kemeri TWH yapabiliyoruz, kritik hasar daha yüksek olduğundan TGV'yi yakalayabiliyor damage konusunda.
     Wizard Rehberi ve Wizard Toplanma Noktası

• Şimdi ben fire gittim arkadaşlar %56 oldu fire dmg. CoE yüzüğü fire gelince oturtuyor. Ancak devastator kalsa elimde şu cold dmg olan bi eldiven var boksör eldiveni gibi onu giysem, bracer'a arcane yapsam ve lightning veren bir kemer var onu kullansam. Hepsinden dmg alsam CoE yüzüğü sayesinde iyi iş yapar mı yine?
    http://eu.battle.net/d3/en/profile/WaapS-2356/hero/58823333
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nicholai Hel

Eklemeye çabalayacağım SS'de gösterdiğim TGV ile elimizi kolumuzu sallaya sallaya 55 yaptık. Reaper's Wrap de yok, olsa sabaha kadar meteor sallayabilirdik. WD'nin buff'ı ile 12 milyar kritik gördüm.

Devastator ve Burning Axe'ı da ekleyeyim, onlar da Tal Rasha'nın off hand'i ile aynı damage'i veriyor sayılırlar. Tabiî off hand'i takınca kemeri TWH yapabiliyoruz, kritik hasar daha yüksek olduğundan TGV'yi yakalayabiliyor damage konusunda.
     Wizard Rehberi ve Wizard Toplanma Noktası

Bu silahların açılımı yazar mısınız zahmet olmazsa, meteor silahı iş görür mü acaba bu buildde? Geçen arkadaşın wizardı denemek için eski meteor silahıyla çok rahat 56 yaptık, şu serpentdı sanırım hydra'yı iki tane yapma elzem midir,asıl damage i meteor skilli mi veriyor? Atak hızı önemli mi? Tasker meteor silahı ile olmuyor zira : ( birde hydra 1 tane yapılıyor haliyle.

• TGV: The Grand Vizier

WD: Witch Doctor

TWH: The Witching Hour

Başka da kısaltma yok :)

Üstad yukarıda uzun yazı var demiştim, orada her şeyi yazdım, orayı okuyun baştan sona, silahları ve karşılaştırmaları belirttim. Belirtmediğim kısım atak hızı. Seviye seviye break point'ler var, bu kırılma noktalarını aştıkça hydra'lar daha fazla vuruyor. Lacuni'den, Serpent Sparker'dan ve kemerden %7 almak o yüzden şart. Yüzüklerden de %7 alınmalı diyordu bir yabancı arkadaş ama tam anlayamadım oyundaydık o ara, dikkat edemedim.

TGV kullanınca TWH kullanamıyoruz, TWH kullanıp %50 kritik hasarı alınca da bu sefer silahtan fire damage+ ve off hand'den kritik şansı, int, vit ve +meteor damage ve ekstra bir özellik kazanıyoruz. TGV çift el olduğu için Tal Rasha set'in off hand'ini çıkarmak gerekiyor. TGV kullanıp Tal Rasha'nın kemeriyle takılmak mı yoksa TGV yerine Devastator+Tal Rasha off hand+TWH kullanmak mı daha iyi henüz tam çözemedim, harita yoğunluğu değiştiğinden orta seviye (50-55 arası) grift'lerde yarar mukayesesi yapamadım.

SS+T&T en iyi build. En iyiden kastım yüksekte en çok işe yarayan. Yoksa 35-45'i zaten yürüyerek silahsız tüfenksiz de yapıyorsunuz maksimum 3, bilemedin 4 dakikada.

• http://eu.battle.net/d3/en/profile/barak-2891/hero/17301936

Benim de şu şekilde bir wizard karakterim var.. toughness düşük ama yükseltmeye çalışıyorum.
  • Anlayamadığım bir nokta var, tal rasha setin meteor indirmesi için her element ile hasar vermek mi gerekiyor? Ben sadece fire damage ile oynuyorum. İki parça tal rasha kullanmanın bir faydası var mı?
  • playful penguin kullanıcısına yanıt
    Her elementten vurman gerekmiyor, fire vurursan molten meteor düşer ve 8 saniye sonra bir daha fire vuruşunda düşer. Aynı şekilde diğer elementler içinde geçerli 8 saniye hepsini kapsamıyor. fire,arcane,cold,lighnint aynı anda vurduğun sırada hepsi 1-2-3-4 'üncü saniyelerde düşecek demek oluyor.
    Tek fire gitmek ve 8 saniye arayla düşmesini beklemek bence kötü bir fikir. CoE yüzüğü sayesinde ve meteor botu sayesinde hasar bayağı artıyor. Tek fire'a %50+ dmg vermek mi daha iyi yoksa 4element'e birden %20şer dağıtmak mı daha iyi ben çözemedim hala.
  • Tek fire gitmek daha iyi. Her ne kadar %element damage arttıkça bir seviyeden sonra etkinliği azalsa da tek element daha mantıklı. Zaten SoJ kalmadı artık. BiS amuletin %element, CHD, CHC, Socket olduğunu düşünürsek bir de bileklikten %element alabiliyoruz. Silahı Devastator ya da Burning Axe alırsanız bir de oradan geliyor. %60 olduğunu farz edelim, zaten %60'dan sonra etkinlik azalmaya başlıyor, kaldı ki o da çok rahatsız edici, başka elemente yönlendirici bir azalma değil. Nihayetinde magefist, cindercoat (fire), Andariel Visage (tüm elementler) ya da frostburn (cold) alabileceğiniz slotlar ve örneğin fire gidiyorsanız ve elinizdeki item'lar sizi magefist ya da cindercoat'u kullanmaya itiyorsa, %60 fire oranını geçtiğiniz için etkinliği azalacak diye çekiniyorsanız amuletteki %20 fire'ı int'e çevirebilirsiniz. Sahip olduğunuz element %60 ise bence 1000 main stat %20 element'ten daha iyidir ama zaten şu anki build'lere ve duruma göre %60'dan fazla element alamıyoruz.

Tal Rasha 7 parça. RoRG kullanmadan gözden çıkaracağımız item'lar ya kolye (Mara ya da Hellfire için) ya da kemer (TWH için) olabilir. Ne Andariel, ne magefist, ne cindercoat bu iki item'dan daha etkili olmuyor. Sürekli meteor atarım deseniz de TGV kullanacağınızdan ve çift elli bir silah olduğundan off hand'i çıkaracağınız için yine magefist ve cindercoat kullanılamıyor. RoRG zaten Tal Rasha set ile kullanılmıyor. Focus+Restrint kesin kullanılmalı. T6+D4 yaparsanız kullanıyorlar RoRG'u.

Yüksek seviye haricinde zaten Tal Rasha meteorları hayvani vurduğundan öyle çok da dikkatli olmaya, ince hesap yapmaya gerek yok. 55 ve üstü oynamayan, oynayamayan adamın x mi yapayım yoksa y mi demesine pek gerek yok. Yüksek seviyelerin de zaten build'leri yavaş yavaş oturmaya başladı. Hepsi fire. Çok yüksek seviyede en iyi Tal Rasha build'i Serpent Sparker ile Hydra build'i. Ama bende TGV ve Devastator var, memnunum. Takımın DPS ihtiyacını karşılayabiliyorsunuz.

Benim arcane düşüncem var ama sadece düşen arcane meteora bağlı kalmak yerine sürekli hasar verecebileceğimiz, burst damage olarak nitelendirilen bir arcane büyüsü yok. Meteor'un fire olanı hem çok hasar verip hem de APoC (Arcane Power on Critical Hit) veren off hand varsa AP'mizi çabuk dolduruyor. Ama Meteor'un arcane olanı tüm AP'yi tek seferde bitirdiğinden sorunlu. Yalnız Tal Rasha'nın arcane büyüsünden sonra düşen meteoru bizim AP'mizi tüketmiyor, fark ettiğim kadarıyla çoğunun bilmediği üzere bu setten düşen arcane meteoru o anki AP'mize göre hasar veriyor.

Yani bu yazıyla birlikte bir de taktik vermiş olayım. Önce diğer elementleri tetikleyip %damage'i artırıp en son 4. element olarak arcane büyüsü yapın ki düşen arcane meteoru %damage'ten ve o anki AP'mizden ekstra hasar alsın. Ben bu şekilde 12 milyar kritik vurdum. Cold+Lightning+Fire+Arcane yaparak.

Teşekkür ederim cevaplar için, anladığım kadarıyla iki parça tal rasha benim karakter için pek vazgeçilmez değil.

Aslında konuşmak yerine benim profilin linkini şuraya ekliyim:http://eu.battle.net/d3/en/profile/Toygar-2188/hero/11079061

Tavsiyelere açığım, Nicholai Hei senin dediğin gibi fire %67 seviyesinde ama hangi parçadan vazgeçsem bilemedim, ya da vazgeçmeli miyim?
  • Tal Rasha'nın altı parçasına ya da Delsere'nin setini veya 4 Del + 6 Tal setini takın. Firebird seti bunların yanında çok sönük kalıyor. SK fena değil, daha iyi bir silah yoksa LpH'yi %10 yapın kullanın.
  • Teşekkürler, güzel yazmışsınız gerçekten 2. paragraftan sonra özellikle bilgi kaptım bayağı. Ranslor's bracer yüzünden arcane skillini energy twist kullanıyorum, haliyle mobları toplamak için attığımda en son değil ilk vurduğum skillerden biri oluyor arcane ve ilk düşen meteor da o oluyor. Hiç dikkat etmedim ap'mizden etkilenip dmg verdiğini. Fire gittiğim için Hydra'ı fire seçtim ve ne zaman fire düşecek diye gözüm o meteor düşmeden önceki kırmızı halkayı arıyor. TGV silahını hiç sevemedim 2hand olmasından dolayı, çok güzel tal rasha source'm var.
  • 
Sayfa: önceki 216217218219220
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.