Şimdi Ara

wok ocak mı kuvvetli ocak mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
52.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ankastre ocaklara bakıyorum. Siemensin modellerine bakarken bir ocakta kuvvetli gözü var. Başka bir ocakta kuvvetli değil wok ocak gözü var. Wok ocak ile kuvvetli ocağın farkı nedir.Ben wok tavası ile bir şey yapmayacaksam bana uymaz mı yoksa bütün yemeklerde kuvvetli ocaktan daha mı idealdik wok ocak. Biraz bilgi verirmisiniz.



  • mıragen kullanıcısına yanıt
    mıragen demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

    Orijinalden alıntı: mıragen

    Arkadaşlar ankastre ocaklara bakıyorum. Siemensin modellerine bakarken bir ocakta kuvvetli gözü var. Başka bir ocakta kuvvetli değil wok ocak gözü var. Wok ocak ile kuvvetli ocağın farkı nedir.Ben wok tavası ile bir şey yapmayacaksam bana uymaz mı yoksa bütün yemeklerde kuvvetli ocaktan daha mı idealdik wok ocak. Biraz bilgi verirmisiniz.


    WOK ocakta iç içe 2 adet bek bulunur. Kuvvetli olanda 1 tanedir, tek farkı standart olandan biraz daha fazla ısı vermesidir. Ancak ısıl gücü WOK'dan düşüktür.

    WOK ocakta saç kavurma, büyük bir tava ise omlet vs yapmak oldukça kolaydır.(tecrübeyle sabit) Ancak WOK ocağın dış çapı diğer ocaklara göre daha büyük verdiği ısı ise fazladır. Bu yüzden üzerine tencere koyduğunuzda WOK ocak sonuna kadar açık ise alevler tencerenin altından taşarak adeta dış yüzeyini yalıyor ve plastik saplı ise dış sapı yanıyor.

    Kendi tecrübemi paylaşmam gerekirse saç kavurma gibi yemekler için WOK ocağın çok faydalı olduğunu, ancak tencerede yemek pişirmek için kullanışsız olduğunu söyleyebilirim.

    Saygılar...
    Yapay Zekanın Yanıtı

    Wok Ocakları: Güçlü Mı Yoksa Sıradan Mı?

    Wok ocakları, geleneksel wok tavalarını kullanmak için özel olarak tasarlanmış yüksek ısı kaynaklarıdır. Günümüzde birçok mutfakta kullanım kolaylığı ve çok yönlülüğü nedeniyle popüler hale gelmişlerdir.

    Wok Ocak Türleri

    İki ana wok ocak türü vardır:

    • Gazlı Wok Ocakları: Bu ocaklar, güçlü bir alev üretir ve wok tavanızı eşit bir şekilde ısıtır.
    • Elektrikli Wok Ocakları: Bunlar, gazlı ocaklar kadar güçlü olmayabilir, ancak kullanımı daha kolay ve daha güvenlidir.

    Kullanım Alanları

    Wok ocakları, yüksek ısı gerektiren yemekler pişirmek için idealdir:

    • Stir-fry: Wok ocakları, sebze, et ve deniz ürünlerini yüksek ısıda hızlıca pişirmek için mükemmeldir.
    • Buharda pişirme: Woğunuzu, sebzeleri veya balıkları buharda pişirmek için kullanabilirsiniz.
    • Fritöz: Wok ocakları, yiyecekleri çıtır çıtır olana kadar kızartmak için de kullanılabilir.

    Avantajları

    • Yüksek ısı: Wok ocakları, yemekleri hızlı ve eşit bir şekilde pişirmek için yüksek ısı üretir.
    • Çok yönlülük: Wok ocakları, kızartmadan buharda pişirmeye kadar çeşitli yemekleri pişirmek için kullanılabilir.
    • Verimlilik: Wok ocakları, yemekleri hızlı bir şekilde pişirmek için tasarlanmıştır, bu da enerji tasarrufu sağlayabilir.

    Dezavantajları

    • Güvenlik: Gazlı wok ocakları, kullanılırlarken dikkatli olunması gereken açık alevler üretir.
    • Fiyat: Wok ocakları, geleneksel ocak türlerine kıyasla daha pahalı olabilir.
    • Yalnızca wok tavalar: Wok ocakları yalnızca wok tavalarla kullanılabilir.

    Sonuç

    Wok ocakları, yüksek ısı gerektiren yemekler pişirmek isteyenler için güçlü ve çok yönlü bir seçenektir. Ancak, güvenlik hususlarını dikkate almak ve maliyeti göz önünde bulundurmak önemlidir. "Wok ocak yorumları" ve "wok gözlü ocak nedir" gibi terimlerle çevrimiçi olarak daha fazla araştırma yaparak sizin için en iyi wok ocağını bulabilirsiniz.

    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mıragen

    Arkadaşlar ankastre ocaklara bakıyorum. Siemensin modellerine bakarken bir ocakta kuvvetli gözü var. Başka bir ocakta kuvvetli değil wok ocak gözü var. Wok ocak ile kuvvetli ocağın farkı nedir.Ben wok tavası ile bir şey yapmayacaksam bana uymaz mı yoksa bütün yemeklerde kuvvetli ocaktan daha mı idealdik wok ocak. Biraz bilgi verirmisiniz.


    WOK ocakta iç içe 2 adet bek bulunur. Kuvvetli olanda 1 tanedir, tek farkı standart olandan biraz daha fazla ısı vermesidir. Ancak ısıl gücü WOK'dan düşüktür.

    WOK ocakta saç kavurma, büyük bir tava ise omlet vs yapmak oldukça kolaydır.(tecrübeyle sabit) Ancak WOK ocağın dış çapı diğer ocaklara göre daha büyük verdiği ısı ise fazladır. Bu yüzden üzerine tencere koyduğunuzda WOK ocak sonuna kadar açık ise alevler tencerenin altından taşarak adeta dış yüzeyini yalıyor ve plastik saplı ise dış sapı yanıyor.

    Kendi tecrübemi paylaşmam gerekirse saç kavurma gibi yemekler için WOK ocağın çok faydalı olduğunu, ancak tencerede yemek pişirmek için kullanışsız olduğunu söyleyebilirim.

    Saygılar...




  • Teşekkür ederim değerlendireceğim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mıragen

    Arkadaşlar ankastre ocaklara bakıyorum. Siemensin modellerine bakarken bir ocakta kuvvetli gözü var. Başka bir ocakta kuvvetli değil wok ocak gözü var. Wok ocak ile kuvvetli ocağın farkı nedir.Ben wok tavası ile bir şey yapmayacaksam bana uymaz mı yoksa bütün yemeklerde kuvvetli ocaktan daha mı idealdik wok ocak. Biraz bilgi verirmisiniz.


    wok tavası ile bir şey yapmayacaksan alma derim yukardaki arkadaşın bahsettiği gibi normal tencere tavalarda çok kullanışsız beklerinden biri wok olan fırın bende de var ama ama aldım alalı 3-4 defadan fazla kullanmadım ilk kullanmamızda düdüklü tencerenin tabanını yakmıştı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karaeren -- 25 Haziran 2013; 6:32:01 >
  • Tamam wok ocağı kesin olarak eledim:))
  • Büyük ocak gözü 3kw, WOK ocak gözü 3,5kw ısı üretir. WOK ocak gözü kızartma ve kaynatmada çabuk sonuç almanızı sağlar. Tencere çapına dikkat etmek gerekir elbette. Bunun için ocağı kısabilirsiniz, aksine daha eşit ısı dağılımı sağlar.

    Bana göre en büyük dezavantajı temizliğinin zahmetli olması. Çok girinti-çıkıntısı var.
  • wok olsun abi, bişey kaynatırken falan şipşak kaynatıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: candogan62

    Büyük ocak gözü 3kw, WOK ocak gözü 3,5kw ısı üretir. WOK ocak gözü kızartma ve kaynatmada çabuk sonuç almanızı sağlar. Tencere çapına dikkat etmek gerekir elbette. Bunun için ocağı kısabilirsiniz, aksine daha eşit ısı dağılımı sağlar.

    Bana göre en büyük dezavantajı temizliğinin zahmetli olması. Çok girinti-çıkıntısı var.

    katılıyorum. wok çok homojen dağılım sağlıyor. kulandıktan sonra yeni ürünlerde de bunu arar oldum. isterseniz kısarsınız isterseniz sonuna kadar açar döküm tavayı besleyip mis gibi antrikot yaparsınız. bir şey dökmedikten sonra temizlik derdi de yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kerosen

    quote:

    Orijinalden alıntı: mıragen

    Arkadaşlar ankastre ocaklara bakıyorum. Siemensin modellerine bakarken bir ocakta kuvvetli gözü var. Başka bir ocakta kuvvetli değil wok ocak gözü var. Wok ocak ile kuvvetli ocağın farkı nedir.Ben wok tavası ile bir şey yapmayacaksam bana uymaz mı yoksa bütün yemeklerde kuvvetli ocaktan daha mı idealdik wok ocak. Biraz bilgi verirmisiniz.


    WOK ocakta iç içe 2 adet bek bulunur. Kuvvetli olanda 1 tanedir, tek farkı standart olandan biraz daha fazla ısı vermesidir. Ancak ısıl gücü WOK'dan düşüktür.

    WOK ocakta saç kavurma, büyük bir tava ise omlet vs yapmak oldukça kolaydır.(tecrübeyle sabit) Ancak WOK ocağın dış çapı diğer ocaklara göre daha büyük verdiği ısı ise fazladır. Bu yüzden üzerine tencere koyduğunuzda WOK ocak sonuna kadar açık ise alevler tencerenin altından taşarak adeta dış yüzeyini yalıyor ve plastik saplı ise dış sapı yanıyor.

    Kendi tecrübemi paylaşmam gerekirse saç kavurma gibi yemekler için WOK ocağın çok faydalı olduğunu, ancak tencerede yemek pişirmek için kullanışsız olduğunu söyleyebilirim.

    Saygılar...

    Alıntıları Göster
    5 yıl sonra yorumunu okudum çok detaylı, bilinçli ve anlaşılır açıklaman için teşekkür etmeden geçemedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bence ikisi de önemli çünkü wok inanılmaz güçlü bir göz hızlıca yemek hazırlamak ya da saç kavurma vb. tarzında yemekler için ideal. Fakat yeterli büyüklükte olmayan tencere ve tavalar için pek uygun olmuyor. O zaman da kuvvetli göz çok iyi iş görüyor. Yalnız genelde yemek pişirme için bizim ocakta orta güçtekiler kullanılıyor çünkü wokta pişen yemeğin başından ayrılınmıyor karıştırılmazsa hemen yanabiliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: batu25

    Bence ikisi de önemli çünkü wok inanılmaz güçlü bir göz hızlıca yemek hazırlamak ya da saç kavurma vb. tarzında yemekler için ideal. Fakat yeterli büyüklükte olmayan tencere ve tavalar için pek uygun olmuyor. O zaman da kuvvetli göz çok iyi iş görüyor. Yalnız genelde yemek pişirme için bizim ocakta orta güçtekiler kullanılıyor çünkü wokta pişen yemeğin başından ayrılınmıyor karıştırılmazsa hemen yanabiliyor.
    Ben olabildiğince yemekler için düdüklü tencere kullanmaya çalışıyorum. Sulu etli mantarlı yemekler düdüklü tencerede mükemmel pişiyor.

    İlk 10 dk kuvvetli ocak gözünde harlı ateşte pişiriyorum son 10 dk en kısık ateşte pişip sonra ocağı kapatıp 1-2 saat kendi ısısıyla pişiyor .

    Kullandığım düdüklü tencereyi 5 sene önce 400₺ gibi rakama almıştım iyi para verdim. Şimdi almaya çalışsam en az 800₺. Mükemmel bir tencere termos gibi bir ısı yalıtımı var. Pişen yemeği 6-7 saat sıcacık tutuyor. Tüpten ciddi derecede tasarruf sağladım. Tüp 1 sene dayanıyor.

    Canım sıkılırsa vaktim de olursa akşamları zeytinyağlı etli sarma dolma sarıyorum. Derin dondurucuya koyup misafir falan geldiği zaman dolmayı derin dondurucudan çıkarıp domates sosunu döküp küçük ocakta 3-4 Saat pişiriyorum Harika oluyor .

    Derin dondurucu düdüklü tencere olmasa yanmıştım




  • -YucukluSucurtam- kullanıcısına yanıt
    Abi bu kadar detaya girmesek 'zeytinyağlı etli sarma dolma' :D:D
    işteyiz yani ulaşılabilir şeyler hayal ettir bizlere
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shopsiemens

    Abi bu kadar detaya girmesek 'zeytinyağlı etli sarma dolma' :D:D
    işteyiz yani ulaşılabilir şeyler hayal ettir bizlere
    Ahahahah hocam siz de ayrı alemsiniz Allah iyiliğinizi versin. Türk insanı olduğumuz her yerden belli dizilerde bile çay kahve börek tatlı eksik olmuyor

    İşin ilginci sarmaktan çok topluca yapıp derin dondurucuya koymak istediğin zaman çıkar pişir. Soğanıma kadar her şeyim derin dondurucudadır İnan’ın elinizdeki fırsatları teknolojiyi iyi kullandıktan sonra hayat çok basit.

    Vakit olsa siz de yaparsınız eciş bücüş sardım attım valla.

    Şimdi bu yazımı gördükten sonra pizza burger menü ısmarlamışsınızdır belki ne gülerim ama

    Şimdiden kolay gelsin iyi çalışmalar dilerim




  • -YucukluSucurtam- kullanıcısına yanıt
    3 tane boyozla güne başladım ben
  • WOK tava ve kavurma yapma niyetimiz yok. Wok'suz almak daha mantıklı değil mi arkadaşlar klasik ocak tipi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • WOK uzakdoğu mutfağı içindir. Asıl özelliği altı kavisli tavalara göre geometrisi vardır. Döküm ızgaralar aleve yakındır. Kullanırken tavanın açısı değiştirilebilir.


    Bu tavaları kullanmak istemiyorsanız wok doğru bir seçim değil. Alevin tabana uzaklığı, dolayısıyla karbürasyonu / verimi farklıdır. Eğer yüksek enerji istiyorsanız 6 kW'a kadar wok olmayan çiftli, hatta üç sıralı gaz kafaları da vardır. Veya düz tabanlı tencerelerle de uyumlu hibrit wok gözer vardır. Bu hibrit olanların ortak özelliği kalın döküm ızgara aleve daha da yakındır ve uçları wok tavası için yine kavisli olabilir. Ayrıca alvlerin çıkış açıları da farklı olabiliyor. Wok gözlerde alev daha yatay çıkar.


    Aslında alevle profesyonel pişirme güçlü alev ve çok iyi kontrol yani çok iyi vana ister. Tipik bir gerçek wok göözü 6-6.5 kW enerjidedir, aşçı aktiftir, tavayı yükselttiğinde bile uzaktan pişirmeye devam eder. Yağ alevlendiğinde tavayı hemen yükseltir. Wok bunun için.


    Bunların vanaları daha hassas ve çabuk ayarlanabilir. Thermador, Wolf, Alvi gibi bu konuda uğraşan üreticiler ocaklarında kendi özel vanalarını kullanırlar. En iyi olanları büyük gözlerdeki alevleri hiç titretmeden en küçük gözdeki gibi kısabilirler. Karbürasyon kabiliyetleri daha gelişmiştir. Bizim Avrupa pazarındaki tipik ev ürünleri için bütün üreticiler bir iki farklı vana kullanır ve bunların da kısabilme ve hassas ayar becerileri çok kısıtlıdır. Açıkçası çoğu ankastre ürünlerdeki wok gözleri bana göre sadece biraz heveskarlık. Wok tavalarınız varsa tercih edin.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.