Yeni yeni wordpressi öğrenmeye başladım daha önceleri site yaparken kendim tasarım ve kodlamayı yapıyordum. Fakat bu alan ile uğraşıyorsam wordpresi bilmemek olmaz diye düşündüm hem çok kolaymış öğrenmesi.
Neyse soruma geçeyim wordpress hakkında dinlediğim eğitim videoları var ve şuanda anladığım kadarıyla "wordpress sadece blog siteleri oluşturmak için yapılmış bir sistemdir". Yani normal statik bir sayfa oluşturulamaz mı? Veya dinamik bir sayfa oluşturulabilirmi ? E-ticaret olsun veya sahibinden.com gibi bir sistem yapılabiliyormu wordpress ile ? Yoksa sadece blog sayfaları açmayamı yarıyor? Daha doğrusu wordpressin ne olduğunu anlamadım sanki ...
retoR
kullanıcısına yanıt
Wordpress bir CMS'dir.Bunu baktığınız videolarda veya makalelerde görmüşsünüzdür.Ben direk sizin sorunuza Geçmek istiyorum.Öncelikle wordpress blog olarak Aklımızda kalmasının yada böyle bir izlenim oluşturmasının nedeni ilk olarak buna Yönelik bir amaçla çıkmasıdır.Yani bugünkü wordpress ile ilk çıktığındaki hali arasında büyük Farklılıklar vardır.Bunun nedenide gün geçtikçe yeni platformların çıkması ve Gündemden düşmemek için kendini sürekli geliştirmesidir.Mesela e-ticaret demişsiniz.Bunun üzerinden gidecek olursak, son zamanlarda wordpress ile e-ticaret konuşuluyor ve Yapılıyor.Neden diyecek olursanız, konuşulması tek başına yeterli olmadığı gibi wordpress'te tek başına malesef yeterli değil.Eğer wordpress'e eklenti geliştiren kişiler, e-ticarete Yönelik eklentiler yapmasalar e-ticaret ve wordpress günümüzde bu kadar konuşulmazdı.Bunlar dışında benim görüşüm, wordpress'in sadece blog Tarzı siteler için kullanmanın yanlış olduğudur.Bu kadar çok farklı amaca hizmet eden eklentiler oldukça, wordpress ile yapacaklarınız hayal gücünüze kalıyor.Ayriyeten amacımıza uygun sıfırdan yazılım yazmak yerine, hazır bir sistemin işimize yarar kısımlarını kullanmıyoruz ki? Bu bize hem zamandan hemde paradan tasarruf ettirir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Yani sadece blog değilde statik veya dinamik sayfaları da wordpress te çeşitli eklentiler yardımıyla yapabiliyoruz. Bu eklentileri yazmak zor olsa gerek yani herkes eklenti yazmıyor ama çıkarılan eklentileri kullanabiliyor heralde sistem böyle işliyordur.
retoR
kullanıcısına yanıt
Statik sayfalarda wordpress'e ihtiyacımız yok ama tabiki kullanılabilir.Dinamik veya statik yapmak içinde eklentiye gerek yok.Eklentilerin devreye girdiği noktalar bizim yapamadığımız yada yapacağımız ama bu iş için hali hazırda zaten var olan paketler.Her isteyenin eklenti yazması için belli bir bilgi birikimine elbette ihtiyaç var ama bu eklentilerin %90'ı ücretsiz yayınlandığı için isteyen herkes kullanabiliyor.Kabaca sistem bu şekilde.
WordPress ile flash oyun sitesi bile yapabilirsiniz.
anladım saolun :)
Moilver'in de dediği gibi Wordpress bir CMS yani içerik yönetim sistemi. Siz onu blog olarak da kullanırsınız. Kişisel ya da kurumsal web sitesi hazırlamak için de kullanırsınız. E-ticaret için daha gelişmiş sistemler var ancak benim tavsiyem küçük butik işlerde e-ticaret eklentileri de yeterli oluyor. Wordpress ile e-ticaret de yapılır ancak yüksek hacimli işlerde tavsiye etmem.