Şimdi Ara

work and travel 2006 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
4.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: ibralper

bu elt iyi bir şirkete benziyor en azından diğerleri gibi üçkağıtçı değiller herşeyi açık açık anlatıyorlar helal olsun

2.sene gittigimde ELTnin ogrenci temsilciligini yapmistim. Allahtan tecrubeliydim. Amerikaya gitmeme 5 gun kala vizeyi almisim ucak biletini almısım isin iptal oldu dediler bana Neyse allahtan tecrubeliydik gittigimizde benle gelen 7 kisiyede is bulup iyi para kazanmalarını saglamistim. O sene ELt ile Orlando ve Miamiye gidipde benim bulundugum bolgeye gelen cok ogrenci gordum.

Piyasada size IHRTurkey i oneririm ya da USEH bunlar bilinmeyen ama ISINI COK IYI yapan sirkettir.

Gecen senen Global Vizyonunn ogrenci temsilciligini yaptim. Piyasada yaramayan sirketleri soyluyorum size kim ne derse desin. dedigim ise yaramayan sirketlerden bir kac kisi memnun kalmistir ama cogu memnun degildir emin olun.

Global Vizyon , Alternatif, AD VIS , Ozman , ELT , Orange , AdresUSA bunlarla her sene giden ogrenciler cok sorun yasadilar. Bu sirketlerle gitmeyin sakın benden tavsiye.

Useh ve IHRTurkey gercekten iyi is cikartiyorlar bilginize.

www.useh.org www.ihrturkey.com

• Hernan Crespo peki globlal vizyon hakkında bilgi verebilirmisin, neden tavsiye etmiyorsun? Karşılaştığın problemler neydi? Çünkü ben globalvizyon ile gitmeyi planlıyordum..
  • ben gecen yil amerikadaydim ama work and travel degil ingilizce kursu icin gitmistim, ucak bileti delta hava yollari ile istanbuldan new york a direkt (altini ciziyorum direkt) gidis donus 600dolar verdim,

work and travel programi ile gelen turkler ile gorustum, bir cok arkadaslari ilk ayin sonunda geri donmusler cunku is yokmus bulanlar ise hic memnun degildi ve kazandiklari masraflarini ancak karsiliyordu,

gitmeden once iyi dusunulmesi gereken bir prgram bence, oradaki turkler dediler ki, biz kime sorduysak cok guzel anlattilar hersey dort dortlukmus gibi anlatildi ve bunu anlatanlar ise sirket degil programa katilan ogrencilerdi, ve sunu eklediler, anladik ki buraya gelenler rezil olduk dememek icin herseyi cok guzelmis gibi bize anlattilar,

not : ben vize, ucak bileti, 3 aylik kurs ve konaklama ucreti, oradaki kisisel masraflarim, icin (kisaca TR den ciktigim andan TR ye tekrar geldigim zamana kadar) yaklasik 4600$ harcdim
  • Yahu durum bu kadar kötü mü arkadaşlar, öyle ise nasıl bu şirketler hala ayakta kalabiliyo? Niye kimse dava açmıyor veya karşı durup şikayet etmiyor en azından?..

Yani boşuna hayal kurmayalım gideceğimiz neresi olursa olsun rezil olup dönücez öyle mi?..
  • ne davasi acacaksin kardesim, adamlar senin eline teminat mi veriyor gidince girecegin iste cok mutlu olacaksin hic bir sorunun olmayacak diye,
    adamlar kendisi demiski giderken yaninizda her ihtimale karsi yaklasik bir ay yetecek para alin, bu ne demek demekki kendileride onceden biliyor bunlarin olacagini, acikcasi bende boyle oldugunu tahmin etmiyordum ama oradakiler ile gorusunce gercekten de dogruymus.

forumda okudum bir evde 10 kisimi ne kaliyorlarmis, o dogruymus bir evde 15 kisi kalan bile varmis arti ev bodrum katiymis, evin penceresi bile yok dediler bana,

gitmeden once 2 degil 2000 kere dusunun

quote:

Orjinalden alıntı: bynedim

Yahu durum bu kadar kötü mü arkadaşlar, öyle ise nasıl bu şirketler hala ayakta kalabiliyo? Niye kimse dava açmıyor veya karşı durup şikayet etmiyor en azından?..

Yani boşuna hayal kurmayalım gideceğimiz neresi olursa olsun rezil olup dönücez öyle mi?..

• quote:

Hernan Crespo peki globlal vizyon hakkında bilgi verebilirmisin, neden tavsiye etmiyorsun? Karşılaştığın problemler neydi? Çünkü ben globalvizyon ile gitmeyi planlıyordum..

kasimda cocuklarin basvurmasina ragmen isleri anca mayisda gelmisti :) Amerikada calistiklari sponsor cok dandik o yuzden cok yavas gidiyor isleri fazlada bilgileri yok. Izmir firmasinda arkadasım calismisti vs hem oradan biliyorum nasil sistem kurduklarını vs vs.

Yalniz diyecegim tek sey. Amerika güllük gülistanlık degil hersey gorundugu gibi.Orada ayakta kalmak istiyorsaniz OZGUVENINIZ yerinde olacak. Ingilizceni boktan bile olsa anlatmaya calisin yardimci olanlar cikiyor merak etmeyin.

Ben ilk sene gittigimde verilen ev adresinin sahte olmasından dolayı(ki ilk WATin yayilmaya basladigi yillar bile degildi :) neyse Florida da yazlik mekanlarda elimde 30kg luk bavul ayagımda kot pantalon 40derece sıcakta yuruyup ev bulmustum. sonucta aynı sirketle gelen 3 ogrenciyi kendi imkanlarımda bulup ayarlama yapmistim vs vs.

Ozellikle soyluyorum HERSEY KENDINIZDE BITIYOR!!! Amerika gercekten gidilecek gezilecek yer ama KENDI OZGUVENINIZ olsun. Hic korkmayın birseyden. Sonucta Turkiyedeki bir yere tatile gittiginiz dusunun o sekilde takılın.

Para konusunda ise para kazaniyorsunuz ben 3.5 ayda yaklasık 7500-8000dolar kazanmıstım garsonluk yaparak 2.senemde. Ilk sene tam para yapamadım ve gezemedim. 2.Sene gittigimde 3.5 ay calisip 2 hafta tatil yaptim gezdigim gordugum yanıma kar kaldı.

Sonuc olarak oraya gittiginiz paranızı cikartirsiniz.Fakat kac kisi gidiyorsunuz ne is yapacaksınız vs bunları alin. Isveren mailini alın internet sitesini gezin gideceginiz yerin ve onlara mail atin ben geliyorum vs vs.

EGER KENDI OZGUVENINIZ VARSA BIRAZ INGILIZCENIZ VARSA herseyi hallederseniz korkmayın sakın..

KENDI OZGUVENINIZ OLSUN SORUN YASARSANIZ KI ILK BASLARDA YASARSINIZ HALLETMEY CALISIN YAPAMICAM DEMEYIN.KENDINIZE GUVENIN INANIN BASARIRSINIZ ;)

• quote:

Yahu durum bu kadar kötü mü arkadaşlar, öyle ise nasıl bu şirketler hala ayakta kalabiliyo? Niye kimse dava açmıyor veya karşı durup şikayet etmiyor en azından?..

dava acarsın ama cok uzun surer sonuc alması Acabilecegin en iyi dava manevi tazminat olur orada yasadiklarin vs vs. Sonucta kimsede ugrasmak istemiyor avukat parası vs vs bunlarla o yuzden kimse yanasmiyor.

Zamanında yaklasık 3 sene once ben Bir dernek kurulsun vs demistim sirketleri gezmistim internet sitesini yapmistim magdur ogrencileri birlestirmek icin vs. Bir tek USEH den destek almisti. Diger sirketler aynen sunu demisti ISIMIZ OLMAZIN kibarcasını

USEHde biraz burokrasi fazla sozlesmeye birebir sadık kalıyorsun vs. IHR zaten 2 senelik bir sirket su ana kadar sorun yasayan hic bir ogrenci gormedim.

Size soyledigim sirketlerde(yani ise yaramayanları) konusma tarzlarını benle nasıl konustuklarını isim isim veririm

Aklınıza takılan olursa buyrun sorun yardımcı olurum.

• Sağolasın Crespo, izmir'de sanırım bahsettiğin şirketlerin de büroları vardır, tam olarak bilgili değilim bu ilk ödemeler ve şartlar konusunda ama globalvizyon sitesinde paketlerden bahsetmişlerdi, gitmeden evin işin hazır olsun istiyorsan 2000$, yok ben bulurum diyorsan 1000$ gibi.. Ama anlattıklarınıza göre bunun da bi garantisi yok, orada gidip işsiz evsiz kalmaktan korkum yok, bi şekilde kendi kendimize sizin de yaptığınız ve tavsiye ettiğiniz gbi tutunmaya çalışırız ancak anladım ki yanımızda kız arkadaşlarımızı da götürebileceğimiz bir ortam müsait değil, olmayabilir..

Sizin de aklınıza gelen noktalar olursa buraya yazarsanız sevinirim, her gün insanlardan bu konuda bilgi topluyorum ancak herkes farklı yerlere değiniyor, burayı da her gün takip ediyorum..

Tekrar sağolun ilginiz için..

• yani yukardaki yazılanlara bakarsak alaskadada para kazanamıyoz amerikanın güzel bir eyaletine gitsekde para kazanamıyoz madem kazandığımız paralarla sadece oradaki ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz ozaman neden alaska gibi bir yere gidelimki amerikanın en güzel şehrine giderim hem ingilizce pratiği daha çok olur hem gezeriz hemde gözümüz gönlümüz açılır şimdi bunları dikkate alırsak amerikayı bilenler söylermisiniz hangi şehre gidelim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibralper -- 27 Eylül 2006; 14:01:25 >
  • quote:

yani yukardaki yazılanlara bakarsak alaskadada para kazanamıyoz amerikanın güzel bir eyaletine gitsekde para kazanamıyoz madem kazandığımız paralarla sadece oradaki ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz ozaman neden alaska gibi bir yere gidelimki amerikanın en güzel şehrine giderim hem ingilizce pratiği daha çok olur hem gezeriz hemde gözümüz gönlümüz açılır şimdi bunları dikkate alırsak amerikayı bilenler söylermisiniz hangi şehre gidelim

California (SanDiego ) , Floridanin bati kesimlerine (Turist cok gelir Fazla hispanic yoktur.) Floridanin dogu kesimleri(eger hem ingilizce hem ispanyolca takılmak istiyorsaniz buyrun)

Bunun disinda Kuzey pahalıdır ama guzel sehirleri vardır Boston gibi. Virgina Beach Bir suru WAT ogrencisi vardır Rus ukranya polonya vs vs.

• San diego'da Pedi Cad'lik (yanlış yazdıysam düzeltin) işi sizce hem kendini fazla yormadan çalışmak hem de orada alaskada bahsedilen 10000$'lar kadar olmasa da hem orada yeticek, yanına da bir miktar kalacak kadar kazandırır mı?..

Ve de ikinci sorum, gitmeden belirlediğimiz evlerin kiraları 5-6 kişi olmazsak 2 kişiyiz diyelim ne kadar farkediyor, minimum kalacak kişi sayısı nedir?

Ve de bu bahsi geçen davalara konu olan pis diyebileceğim bölgelere san diego da dahil mi?..

Bu soruları da yanıtlarsanız sevinirim..
  • PEDICAB ********** ELT Bu İş Türünü Önermemektedir! *************

Pedicab son birkaç yıldır tanıtılmakta olan bir çalışma şekli. Teorik olarak çok cazip gözükse de, tanıtımı iyi yapılmadığından öğrenciler çok yüksek, hayali beklentiler kurarak gitmekte ve genellikle de hayal kırıklığına uğramakta ve hatta mağdur olmaktadır.

Bisiklet ile kısa mesafeli taksicilik olarak tanımlanabilecek olan Pedicab işlerinin en büyük sıkıntısı, çok fazla sayıda kişinin programa katılıyor olması ve bunun sonucunda yüksek rekabet yaşanmasıdır. Yaşanan bu rekebet ortamı çoğu zaman anlaşmazlık ve kavgalara neden olmakta, çok fazla adayın olması bisiklet kiralarını artırmakta ve programa katılan öğrencilerin gelirini çok düşürmektedir.

Programın pazarlamasını yapan bir kısım öğrencinin oldukça abartarak anlattıkları yüksek kazanç hikayelerinin yanısıra çok fazla sayıda öğrencinin Pedicab maceraları oldukça kısa sürmekte, bu öğrenciler yeni işler aramak zorunda kalmaktadır.

Geçen yıllarda( özellikle 2005 ve 2006 sezonlarında) Pedicab işlerinde çalışan öğrencilerimizden aldığımız bilgi ve tavsiyeler doğrultusunda, ELT olarak, öğrencilerimize Pedicab işlerini tercih etmemelerini tavsiye ediyoruz.

• Bu nası çelişki ya, bu sene bu meslekte çalışan konuştuğum biri gayet eğlendiğini ve yeteri miktar para kazanabildiğini söyledi, bu tip olaylardan bahsetti, bar çıkışları vs. kalabık olabiliyor, senin müşteriyi kapman lazım gibi ancak başında seni sürekli kontrol eden biri olmadığından iş te sadece senin işin olduğundan rahat olduğunu yineledi ve de sıfır çektiği günler de olmasına rağmen çok kazandığı günlerde olmuş (mesela 4 temmuz= 1 günde 2000-2500 kazanan çıktığını söyledi) bahşişler de bu işin artısıymış ancak şimdi de ELT'in gitmeyin açıklaması var ki yukarı da bi arkadaş ta ayrıca ELT'e güvenmeyin uyarısı yapmış..

Bu elt bu işin içindeyse neden öğrencileri acba bu mesleğe göndermek istemiyor, ve yeri geldiğinde kendi de mağdur bırakıyorsa önemsemiyor demektir, neden bu tür bi açıklama yapıyor.. Kendi suçunu başka şekilde mi örtmeye çalışıyor..

Vallahi gidersem bu sene bütün sene araştırmama rağmen hiçbişeyden emin olamadan gidicem, sanırım şimdiye dek te herkes ne bulacağını bilmeden gitmiş..

• ben bu yaz wat 2006 programına katıldım.türkiyeye geleli de 2 hafta oluyor.ne amacla gitmek istediğiniz cok önemli bu programda.şirktlerden bahsetmişler arkdslar ki hiç bir şirkete güvenmeyin.bütün wat programı acentaları size pembe tabloalr sunarlar.hepsi hemen hemen aynı seyi söylerler o yüzden bu programdan memnun kalmak için sansınızın yaver gitmesi gerekiyor.ben ilk kez katıldım bu programa ve bundan sonraki yaz da da pek gitmeyi düsünmüyorum.o yurt dısı egitim danısmanlıgı yapan şirketler bu programdan o kadar cok para alıyorlarki para yı ceplerine koyduktan sonra hiç biri ilgilenmiyor artık o yüzden şirketlerin söylediklerini gecin.ben global vizyobn ile gittim ve o şirketle gideceklere de kesinlikle tavsiye etmiyorum.dolandırıcı gibi birşeyler. ben az cok para kazanmak amacıyla da gittim (bu arada ohio cincinnati de paramount's kings island eğlence parkında food service de calıstım) ve de türkiye ye öndüğümde cebimde sadece 100$ avrdı ki hiç bir şeyde satın almadım fptpgraf makinesinden baska.oraya gidiyosunuz yazın amerikanın işçi acıgını ki bu daha cok amele işleri oluyor bu işlerde calısıyorsunuz.hangi işte calısayım diorsanız eğlence parkını tavsiye etmiyorum(ayrıntıları cok anlatma ile bitmez), orda yapcagınız en iyi iş satış işleri veya garsonluktur.cünkü bahsis vardır ve amerikada bahşiş zorunludur.böyleleikle parada kazanırısınız ve amerikanında tadını iyice cıakrmıs olursuınuz.hangi bölgese gitmek istiyorum derseniz batı ya gitmyin orda siyahlar coktur ve konustukları ingilizce dende bişey amnlamazsınız ve sıkıntı cekersiniz sonucta ing. de gelizmez.dogu sahil kıyılarına gitmeye calısın oralar mevsimlik oldugu için yazın 2.iş imkanınız cok olur.(ohio yada filen gitmeyin orda bir cok zenci var elinizden geldiğince beyazların oldugu sehirlee gitmeye calsıın)
    benim bu programdan memnun kaldıgım yönler orda 3 ay boyunca edindigim yasam tecrübesi ve ameikayı gezip görmek ti.orda edindiğiniz tecrübeleri inanın bu kadar kısa sürede edinemezsiniz.bu yasta gercekten iyi bir tecrübe oluyor bir cok acıdan..

work and travel ile yasadıklarım o kadar cokki buraya sıgmayacak kadar o yüzden gitmek isteyenler veyea gitmeyi düsünenler ister burdan ister (bu topici de izleyecegim) isterse smyrna17@hotmail.com msnimden ulasabilirsiniz.

saygılar..

• en iyi iş garsonluk olarak gözüküyor ama onun içinde iyi ingilizce bilmen lazım şimdi adamım istediğini değilde başka bişey getirdinmi seni ilk gün kovarlar
  • Herkes dolandırıcılardan, orada olan olaylardan, mağdur duruma düşebilmekten bahsediyor ancak yine de kimse kesinlikle gitmeyin demiyor..

Anlatacak şeylerim var, bakın böylede olabilir diyenler buradan yazmaya devam ederse sevinirim.. Okudukça gitme arzumuz tükenmiyor ancak herşeyi kabullenerek gitmeyi planlıyoruz..
  • quote:

PEDICAB ********** ELT Bu İş Türünü Önermemektedir! *************

Pedicab son birkaç yıldır tanıtılmakta olan bir çalışma şekli. Teorik olarak çok cazip gözükse de, tanıtımı iyi yapılmadığından öğrenciler çok yüksek, hayali beklentiler kurarak gitmekte ve genellikle de hayal kırıklığına uğramakta ve hatta mağdur olmaktadır.

Bisiklet ile kısa mesafeli taksicilik olarak tanımlanabilecek olan Pedicab işlerinin en büyük sıkıntısı, çok fazla sayıda kişinin programa katılıyor olması ve bunun sonucunda yüksek rekabet yaşanmasıdır. Yaşanan bu rekebet ortamı çoğu zaman anlaşmazlık ve kavgalara neden olmakta, çok fazla adayın olması bisiklet kiralarını artırmakta ve programa katılan öğrencilerin gelirini çok düşürmektedir.

Programın pazarlamasını yapan bir kısım öğrencinin oldukça abartarak anlattıkları yüksek kazanç hikayelerinin yanısıra çok fazla sayıda öğrencinin Pedicab maceraları oldukça kısa sürmekte, bu öğrenciler yeni işler aramak zorunda kalmaktadır.

Geçen yıllarda( özellikle 2005 ve 2006 sezonlarında) Pedicab işlerinde çalışan öğrencilerimizden aldığımız bilgi ve tavsiyeler doğrultusunda, ELT olarak, öğrencilerimize Pedicab işlerini tercih etmemelerini tavsiye ediyoruz.

ben ELT le gittim rezalet bi sirkettir sakin gitmeyin hic is sozlesmesi bile olmadan yolladilar bizi alaska ya orda sap gibi kaldik sonra neyse bi sekilde gene is bulduk daha sonra sezon kotu olunca erken donmek zorunda kaldik

Ozman denen sirkette ayri bi olay bussuru adamla tanistim bu sirketle giden bi kismi paso kufrediyo ozmana bi kismi da cok memnun kalmis bole salak bi durum sansiniza bagli birazda, her siketten gelen adam gordum size su kadarini diyim iyi sirket yok yani
    oraya gidince artik basinizin caresine bi sekilde bakin

ha sunu da belirteyim USA ye gitmenin baska bi kolay yolu da yoktur hayatinizda ki belki tek sansdir belki amerika ya gitmek icin

• Bu şansı değerlendirmek istiyoruz bu sene artık duruma göre gidebildiğimiz kadar kalabalık gidicez arkadaşlarla.. En azından herhangibir durumda birbirimize destek olabilmek için..
  • daha önce bu deneyimi yaşamış arkadaşlarımızın tavsiyelerine çok ihtiyacımız var şirketler bol keseden attıkları için onlara inanarak amerikaya gitsek orda hayal kırıklığına uğrayabiliriz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibralper -- 2 Ekim 2006; 18:57:23 >
  • en ıyısı tek gitmek arkadasim tek olunca basinin caresine bakiyon bi sekilde,arkdaslarin olursa iyi olmuyo, cok kotu bi sorunla karsilasinca grup icindeki arkdaslarin yorumlari konusmalariyla sorunlar daha cok buyutuluyo
    quote:

Bu şansı değerlendirmek istiyoruz bu sene artık duruma göre gidebildiğimiz kadar kalabalık gidicez arkadaşlarla.. En azından herhangibir durumda birbirimize destek olabilmek için..
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.