Şimdi Ara

work and travel 2006

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
75
Cevap
0
Favori
4.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bu sene work and travel programına katılan arkadaşlarımız varsa orada hayatlarının nasıl geçtiğini, memnun kalıp kalmadıklarını,hangi şehirlerde kaldıklarını, ne işte çalıştıklarını,konaklama ve yemek ihtiyaçlarını nasıl karşıladıklarını, ne kadar para kazandıklarını, toplam ne kadar para harcadıklarını( vize,pasaport,uçak bileti dahil) ... gibi konuları açıklarlarsa hem benim için hemde benim gibi yüzlerce seneye bu programa katılmak isteyenler için çok büyük bir iyilik etmiş olurlar çünkü firmalar bu işten para kazandıkları için doğruları söylemiyorlar

ayrıca ben seneye büyük bir ihtimalle alaska seçeneğini seçecem çünkü çok iyi para kazanıyorsun diyorlar özellikle bu soruyu alaskada çalışanlar cevaplarsa daha iyi olur çünkü konaklama ve çalışma koşulları hakkında da bilgi almak istiyorum birde san diegoda pedicap işi varmış öneriyormusunuz

katılan arkadaşlar Türkiye'ye döndünüz değilmi

• arkadaşım şuanda alaskada bulunan bi arkadaşım var haftaya dönecek..gerçi haftaya dönecek olması ona kalmış bi olaydı..neyse alaska ya gidersen muhtemelen balık işine girecen..msnde yazışıyoruz biz onunlada paso balık ayıklıyolarmış..son iki haftadır da tatil yapıyor..havaalanında wireless olduğu için sıkça görüşmekteyizz...gitti lap top aldı..bi ara lafı açılmıştı nekadar bilet parası verdin diyede gidiş geliş 2000euro demişti..klm ile hollanda üzerindenmiş..walla seçeğin şirketi iyi seçmelisin..bana bunu söleyip duruyordu....18 saat uçuş dayanabileceksen git..avrupayı geçtin atlas okyanusunuda geçtin bide koskoca abd yi aşacan alaskaya gidecen..hoca ne işiniz var orada..gidin maima ye falan ne bilim böle yazlık yerlere gidin de otelde temiz iş yapın..bayağı bi siparişte aldı benden bu arada..neyse geldiği vakit konuşacam zaten detayları buraya yazarım gene ..tabi konu üstlerde kalırsa..bide büyük bi şans senin için hani direk alaska diyince ondan dedim..olmadı seninle muahattap ederim ben adamı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi audioslave -- 22 Eylül 2006; 2:21:01 >

• verdiğin bilgiler için teşekkürler ama bir yanlışlık olmasın sadece bilet parası 2000 euromu dedin şirketlerin internet sitesinde çok daha ucuz gözüküyor eğer bilet bu kadar tutarsa ozaman en azından 4000 euroyu gözden çıkarmamız lazım ozaman bu alaska işi neye yarar
  • Work and Travel diyorlar
    Amerikaya Amele ariyorlar !!
  • quote:

Orjinalden alıntı: zero01

Work and Travel diyorlar

2 kere gitmiş birisi olaraktan soyluyorum. ilk yıl sansınız yaver gitmezse amelelik yaparsınız .Zaten neydim ne yapiyorum nee arıyorum ulan burada derken sezon bitiyor TRde buluyorsunuz kendinizi

2. yıl gidersiniz kurdu oluyorsunuz her seyi bildiginiz icin merak etmeyin cokta zevkli geciyor

Saka bir yana sirketinizi icin secin.

ELT Global Vizyon Advis Ozman Alternatif Adres

• şimdi hangi şirket iyi hangisi kötü anlamadım elt ile global vizyon iyi ozman iyi değilmi demek istedin
  • ben de bu yaz gidicem büyük ihtimalle california - dolmuş bisiklet, bahşişi iyi oluyormuş
    ya da vegas - kumarhane de olabilir daha karar veremedim
    bu sene bi arkadaşım washington'a(dondurma satış) gitti, ay sonu gelicek onunla konuşup buraya yazarım ama benim bildigim toplam 2500 dolar gibi bi para yeterli herşey dahil fiyat olarak bunu biliyorum ben
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2010 work & travel kazancım
    7 yıl önce açıldı
    READER AT WORK VE MORE TO READ HAKKINDA
    geçen yıl önce açıldı
    work and travel
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: r7brtpires

ben de bu yaz gidicem büyük ihtimalle california - dolmuş bisiklet, bahşişi iyi oluyormuş
    bu sene bi arkadaşım washington'a(dondurma satış) gitti, ay sonu gelicek onunla konuşup buraya yazarım ama benim bildigim toplam 2500 dolar gibi bi para yeterli herşey dahil fiyat olarak bunu biliyorum ben

sen pedicabten bahsediyorsun daha beter oluyorsun merak etme ;)

en iyi GARSONLUK orada bilginize. CAlifornia ve Florida sahillerinin otel veya restoranlarına gidin calısın benden tavsıye size.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hernancrespo

quote:

Orjinalden alıntı: r7brtpires

ben de bu yaz gidicem büyük ihtimalle california - dolmuş bisiklet, bahşişi iyi oluyormuş

sen pedicabten bahsediyorsun daha beter oluyorsun merak etme ;)

en iyi GARSONLUK orada bilginize. CAlifornia ve Florida sahillerinin otel veya restoranlarına gidin calısın benden tavsıye size.

amerikada en iyi bahşişi garsonlar alır beyler arkadaş doğru söylüyo bende garsonluk öneririm..

• ya bunalra başvurmak için ne gerekiyor ve nerden bilgi alabiliriz bnde bi daha ki yaz gitmek istiyorum...
  • Arkadaşlar ben de kesin gidicem ancak izmirde globla vizyon var bi bildiğim, o firma hakkında arkadaş bişeyler söylemiş ama iyi mi kötü mü anlamadım.. Ben kızlı erkekli gideceğimden toplu olarak arkadaşlarla aynı yerde kalıp aynı işi yapmayı planlıyorum ama hem yeteri para kazanıp hem de aynı anda tatil yapabileceğim bi iş var mıdır? Ve de yanımızda kızlarda olucak..

Anlayan bilen gören arkadaşlar, rezil olmadan, rahat çalışıp yeteri para kazanabileceimiz bi iş var mı önerebileceğiniz?..
  • sabah gazetesinden alınmış bir haber:

genç kızlara neler ettiler?
    merhaba savaş abi, ben özlem kuzey. 9 eylül üniversitesi öğrencisiyim.
    bu telefon mesajı sana miami'den, 220 türk öğrencinin sesi olarak geliyor, umarım okur ve dikkate alırsın. buraya 220 öğrenci olarak "xxx" (ismi ben de mahfuz) programıyla gelindi. bu program dahilinde türkiye'de 1700 dolar ödeniyor ve şirket size burada iş ve ev buluyor. biz de her prosedürü yerine getirdik ve miami'ye geldik.

taciz de var!
    karşılaştığımız manzara içler acısıydı, yeterince ev bulunmamıştı ve 1 evde 10-15 kişi kalınıyordu, kaldı ki ev buranın en tehlikeli yerinde down town denilen bir yerde tutulmuş. bu öğrencilerin arasında çok sayıda kız öğrenci vardı.

hırsızlar saldırdı
    sokağa çıkamadık bir süre çünkü sokaklar tehlikeli zenciler ve homeless (evsiz) doluydu. evin bulunduğu yer her gün hırsızlık ve tacizin olduğu bir yerdi. hatta 2 arkadaşımıza saldırdılar ve cüzdanlarını çaldılar.

hoş olmadı
    evin kirası konusunda da bizi dolandırdılar. aylık 800 dolarlık eve bize 2500 dolara kiralattırdılar. iş konusuna gelince ise kesinlikle iş yoktu. her şey bir yana şirketin sahiplerinin kız öğrencilere hiç hoş olmayan davranışları oldu. "xxx şirketinin" sahiplerinden s. bey öğrenciler işsizken, 24 saat alkol kullanıp öğrencilerin evinde kalan bir insandı. diğer sahibi j'dur. kendisi türk'tür ama amerika'da yaşamaktadır.

parasızlar
    biz türkiye'deyken bize sürekli 'eviniz işiniz hazır' teminatları verdiler hatta benim elimde çalışacağım yerin ismi ve sahibinin imzası bile vardı, meğerse kendileri sahte evrak düzenlemişler. 220 öğrenci burada heba oldu.

ertesi gün
    bu öğrenciler üniversite öğrencileriydi ve buraya yaz için çalışmaya gelmişlerdi aralarında maddi durumu çok kötü öğrenciler vardı. türkiye'den gelirken yanlarına fazla para almadan gelmişlerdi çünkü bize geldiğinizin ertesi günü ise başlayabilirsiniz demişlerdi.

aşağıladılar
    bu öğrenciler burada aç gezdiler ve kimseye şikayet edemediler. çünkü şirket sahipleri hep tehdit ettiler. hiçbir şey yapamazsınız ben amerikan vatandaşıyım. siz türk'sünüz burada benim sözüm geçer" dediler. şirket sahiplerinden j.. p. öğrencilere bağırdı, aşağılayıcı sözler sarf etti. öğrenciler çok çaresiz, burada ne yapacaklarını bilmiyorlar.

seni düşündük abi
    bu sahtekarlığın, düzenbazlığın bir bedeli olmalı. benim aklıma direkt sen geldin savaş abi.
    bana en azından ne yapılması gerektiği konusunda yol gösterirseniz çok sevinirim. arkadaşlarımın sesini sana duyurmak istedim. umarım dikkate alırsınız.

• quote:

Orjinalden alıntı: sexai

sabah gazetesinden alınmış bir haber:

genç kızlara neler ettiler?
    merhaba savaş abi, ben özlem kuzey. 9 eylül üniversitesi öğrencisiyim.
    bu telefon mesajı sana miami'den, 220 türk öğrencinin sesi olarak geliyor, umarım okur ve dikkate alırsın. buraya 220 öğrenci olarak "xxx" (ismi ben de mahfuz) programıyla gelindi. bu program dahilinde türkiye'de 1700 dolar ödeniyor ve şirket size burada iş ve ev buluyor. biz de her prosedürü yerine getirdik ve miami'ye geldik.

taciz de var!
    karşılaştığımız manzara içler acısıydı, yeterince ev bulunmamıştı ve 1 evde 10-15 kişi kalınıyordu, kaldı ki ev buranın en tehlikeli yerinde down town denilen bir yerde tutulmuş. bu öğrencilerin arasında çok sayıda kız öğrenci vardı.

hırsızlar saldırdı
    sokağa çıkamadık bir süre çünkü sokaklar tehlikeli zenciler ve homeless (evsiz) doluydu. evin bulunduğu yer her gün hırsızlık ve tacizin olduğu bir yerdi. hatta 2 arkadaşımıza saldırdılar ve cüzdanlarını çaldılar.

hoş olmadı
    evin kirası konusunda da bizi dolandırdılar. aylık 800 dolarlık eve bize 2500 dolara kiralattırdılar. iş konusuna gelince ise kesinlikle iş yoktu. her şey bir yana şirketin sahiplerinin kız öğrencilere hiç hoş olmayan davranışları oldu. "xxx şirketinin" sahiplerinden s. bey öğrenciler işsizken, 24 saat alkol kullanıp öğrencilerin evinde kalan bir insandı. diğer sahibi j'dur. kendisi türk'tür ama amerika'da yaşamaktadır.

parasızlar
    biz türkiye'deyken bize sürekli 'eviniz işiniz hazır' teminatları verdiler hatta benim elimde çalışacağım yerin ismi ve sahibinin imzası bile vardı, meğerse kendileri sahte evrak düzenlemişler. 220 öğrenci burada heba oldu.

ertesi gün
    bu öğrenciler üniversite öğrencileriydi ve buraya yaz için çalışmaya gelmişlerdi aralarında maddi durumu çok kötü öğrenciler vardı. türkiye'den gelirken yanlarına fazla para almadan gelmişlerdi çünkü bize geldiğinizin ertesi günü ise başlayabilirsiniz demişlerdi.

aşağıladılar
    bu öğrenciler burada aç gezdiler ve kimseye şikayet edemediler. çünkü şirket sahipleri hep tehdit ettiler. hiçbir şey yapamazsınız ben amerikan vatandaşıyım. siz türk'sünüz burada benim sözüm geçer" dediler. şirket sahiplerinden j.. p. öğrencilere bağırdı, aşağılayıcı sözler sarf etti. öğrenciler çok çaresiz, burada ne yapacaklarını bilmiyorlar.

seni düşündük abi
    bu sahtekarlığın, düzenbazlığın bir bedeli olmalı. benim aklıma direkt sen geldin savaş abi.
    bana en azından ne yapılması gerektiği konusunda yol gösterirseniz çok sevinirim. arkadaşlarımın sesini sana duyurmak istedim. umarım dikkate alırsınız.

bu haber gecen seneki haber :) eskidi bu bu sene fazla olmadı boyle seyler..

• Yinede yukarıdaki haber sizlere bir fikir verecektir.

quote:

@zero01

Work and Travel diyorlar

• kızların ekstra dikkatli olması gerek...tekin yerler olmuyor genelde...

tekrar olmayacagı anlamına gelmez!
  • Hurriyette bu sene cikan haber

• Netice,
    Turkiyedeki araci firmalar ogrenciden 1200 dolar para talep ederler.
    "Bu ucretin sadece 200 dolari kazanc gerisi Amerikaya gidiyor" deselerde

Kazanclari 400-800 dolar arasi degisir her ogrenci basina. geriye kalan miktar ise Amerikanin cebinde kalir.

Sen sirkete verdigin parayi kazanmak icin ise 1 ay kadar Amerikada surunursun.
    Ucak biletin icinde 1 ay daha surunursun
    Verdigin 116 dolar vize parasi, pasaport parasi, brokrasiye kaptirdigin paralar...vs

Yani "Dunyanin hicbir yerinde gorulmemis enayilikte burda baslar"

"Dunya uzerinde, 3000 dolar odeyerek Amele olan bir insan" modelini nihayet yaratmis olursun

Acentanin basinda, siyah deri koltugunda senden carptigi parayi sayan egitim(!) tezgahcilari icin bu is kolay bir kazanctir.

Amerikali isveren icin ise, hem yapilmayan isleri yapacak bir enayi bulmanin sevinci, hemde bu is icin yari fiyatina getirmenin rahatligi vardir.

Evet,
    Bundan 200 yil evvel gemilerle gelen zenci koleler,
    artik ucaklarla ogrenci olarak geliyor... Hemde ustune para odeyerek.

Birde burdan yakin......

• öyle şeyler yazmışsınızki gitmeden korkmaya başladım alaskaya gitmek istememin tek nedeni para kazanmak eğer yeterince karımız olmayacaksa benim ne işim var orda şimdi alaskaya gitsek günde 15 saat çalışsak 3 ayda 6000 ile 8000 dolar (brüt) arası kazanamazmıyız diyorsunuz? zaten bunun 3000-4000 dolarını ben gitmek için harcayacam 4000 dolar kar elde edemeyeceksek ben alaskadan vazgeçtim
  • Olaya tarafsız bakıyorum ve bir siteden bulduğum kaynağı aktarayım ben söylemiyorum , yazanlar yazmış :

Para, para, para diyorsanız WAT sizin için değil !

Work and Travel programına katıma amacınız para kazanmak ise bunu tekrar düşünmelisiniz, çünkü büyük bir olasılıkla hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Bu programdaki çalışma imkanınızın temel amacı program için harcadığınız parayı geri kazanmanızdır. Tek işte çalışarak bundan fazlasını yapabilmeniz geçekten çok büyük bir şans olacaktır. İkinci iş gelirinizi artırsa da yine de çok para kazandın dedirtecek kadar bir birikim yapmanızı sağlamayacaktır. Bu çaba her şeyden önce, programı size eziyet haline getirmekten başka bir işe yaramayacaktır.

Programın muhasebesine farklı bir pencereden bakalım. Work and travel programı ortalama 3 ay sürer. Programa katılmasanız bile Türkiye’de bu süre içinde orta düzey gelire sahip bir ailenin öğrencisiyseniz, yaz döneminde, tatiliniz, günlük harcamalarınız vs. günlük harcama ortalamanız ortalama 20 YTL ye gelecektir. Bu ise ayda 600 YTL, üç ayda ise 1800 YTL eder. 1800 YTL ise ortalama 1200 USD eder; yani WAT programı için harcadığınız ücret. Bir başka deyişle WAT programına çok da ek bir harcama yaparak katılmıyorsunuz aslında. Dolayısıyla, program dönüşünde cebinizde yolculuk ve vize masraflarınız için harcadığınız 1000 USD ile gelirseniz, bütün masraflarınızı karşılamış oluyorsunuz aslında ve Amerika’da geçirdiğiniz 3 ay yanınıza kar kalıyor. Sadece bu bile programı çok cazip hale getirmeye yeter de artar bile.

WAT programı her yıl yüzlerce başarı hikayesine de şahit oluyor. 10-15 bin dolar kazanıp gelen çok fazla öğrenci var. Ama ELT olarak hiçbir zaman bunun vaadini ya da imasını yapamayız. Work and Travel programına asla para kazanmak, borç ödemek vs. için gitmemelisiniz. Hele banka kredisi çekerek, eşten dosttan borç alarak gitmenizi asla tavsiye etmiyoruz. Bu programda hiç birşeyin garantisi yoktur. Her yıl gidip çok çalışıp çok para kazanılan Alaska, bu yıl son 20 yılın en kötü sezonunu yaşadı. Belki de Alaska’da çalışanlar, ABD’nin herhangi bir yerinde bir fast food restoranında çalışan öğrencilerden bile az kazandılar.

Work and Travel, evdeki hesabın Amerika’ya uymadığı bir programdır. Asla ince kar hesapları yaparak, para kazanmak için bu programa gitmemelisiniz. Work and Travel programına katılmaktaki öncelikli amacınız eğlenmek, bir Amerika deneyimi yaşamak olmalıdır. İnanın bu herşeye değecektir. Bu kadar az para vererek (hatta hiç harcamayarak) bu kadar eğlenmenizi ve hayat deneyimi kazanmanızı sağlayacak bir başka program yoktur.

Work and travel programını beğenmeyen, kötüleyen, “sakın gitme rezil olursun” diyen arkadaşların çoğunun hikayesi para kazanmaya gitmekle başlar. Siz Work and Travel programına eğlenmek, yurtdışında yaşama deneyimi kazanmak ve kendi ayaklarınız üzerinde durabilme denemesi yapmak için gidin. O zaman asla pişman olmazsınız

Kaynak : http://www.elt.com.tr/workandtravel/makale_para_para.asp

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Innkeeper -- 24 Eylül 2006; 12:43:02 >

• bu elt iyi bir şirkete benziyor en azından diğerleri gibi üçkağıtçı değiller herşeyi açık açık anlatıyorlar helal olsun
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.