Şimdi Ara

work and travel 2006 (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
4.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bende watı düşünüyorum..ama bir sorum var ben bu sene üniversite hazırlık okuyorum 2007 yazında da gitmeyi düşünüyorum.ama hazırlık öğrencileri gidebiliyor mu bir bilginiz var mı?bir de iki arkadaş gitmeyi düşünüyoruz aynı yer olur mu istersek??
  • para kazanmak için en iyi alternatif alaska tabi ama hiç programa katılmamış arklar için şunu belirtmek lazım ordada balık avlama oranına göre iş yapıyosun yanlış hatırlamıyosam bundan 5 yada 6 yıl öncemine elalem eli boş döndü. yani kısacası çeşitli riskler nereye gidersen git var tabi...

quote:

Orjinalden alıntı: bynedim

En iyisi alaska sanırım.. Çalışıyosun başka muhabbetin yok ama paza kazanmak istersen değer..

3 senedir academix ile bi problemleri olmamış kişilerle ve yine academixle gidicem..
  • hazırlık öğrencisi gidebiliyor hiçbir problemde çıkmıyor evraklar açısından ama bu noktada önemli olan senin yabancı diline güvenip güvenmemen bir bakıma çünkü oraya gittiğinde insanları anlaman okadar kolay olmayacakhangi üniversitedesin bilmiyorum ama orda konuşulan ingilizce zaten eyaletten eyalete de fark edebiliyo aksan açısından yani kısacası iş sende bitiyor

quote:

Orjinalden alıntı: kvnccelik

bende watı düşünüyorum..ama bir sorum var ben bu sene üniversite hazırlık okuyorum 2007 yazında da gitmeyi düşünüyorum.ama hazırlık öğrencileri gidebiliyor mu bir bilginiz var mı?bir de iki arkadaş gitmeyi düşünüyoruz aynı yer olur mu istersek??
  • merhaba arkadaslar,

wat konusunda bakıyorum da bircok arkadasımız deneyim yasamıs. Ama yasanan bu deneyimlerde nedense hep aracı sirketler suclu bulunmus. Niye sucu biraz kendimizde aramıyoruz arkadaslar? WAT a Turkiye'de ilk katılanlardanım. Wat programına 3 kez katılmıs biri olarak edindigim gozlemleri burada paylasmak istiyorum.

Arkadaslar bir kere yurtdısına cıkmak dahası Amerika'ya gitmek gibi bir cesareti gosteriyorsunuz cok guzel. Bu gercekten bizim yaslarımızdaki biri icin kaydadeger bir gelisme. Ancak Amerika'ya ayak basıldıgı anda nedense bu cesaret bir anda tırsaklıga donusuyor. Ilk senemde beraberimde gittigim arkadaslarım Amerika'ya adım attıgında yuzlerinde okunan korku ve endise dolu ifadeler halen aklımda. Hatta bir arkadasımız DS formunu kaybetmisti hava limanında ve hemen aracı firmamıza saydırmaya baslamıstı. Var efendim bize bu belgeyi iyi saklayın demediler falan gibi saydırmalara basladı. Cok komik ya. Arkadasım bu kadar kapasiten yoksa bu programa katılmayacaksın. Amerika'ya gittikten sonra Turkiye'deki aracı firman gelip senin elinden tutup yol mu gosterecek?

WAT boyunca bir cok ulkeden sayısız arkadas edindim. Merak ettim onlara sordum nasıl geliyorlar acaba kendi ulkelerinden acaba kendi aracı firmaları nasıl diye. Adamların aracı firmaları ile alakası yok. Islerini kendileri buluyorlar ve sadece DS formlarını alıyorlar o firmalardan. Bu firmaların amacı zaten o yasal calisma izinleerinin basılması diyorlardı. Bence de oyle. Turkiye'deki ogrenciler neden boyle dusunmuyorlar acaba? Amerika'da bakıyorum Polonyalısı Rus u Romeni MAcar falan filan adamlar catır catır calisiyorlar ve onemil bir sey Amerika'ya işleri olmadan geliyorlar. EVET Amerika'ya işleri olmadan geliyorlar arkadaslar ve islerini orada buluyorlar. Biz ise halen o firmayla gitmeyin bununla gitmeyin gibi yazılar yazıyoruz. Siz de eger diger ulkelerdeki WATcılarla tanısmak istiyorsanızwww.workandtravelus.com adresinde bu tarz bir girisim yapılmaya calisilmis girisimci bir arkadas sayesinde. Orada butun dunyadan watcıların katıldıgı bir forum var ama daha yeni acilmis herhalde. Pek bir yazan yok. Ben de takip ediyorum orayı. Siz de takio edin. SAdece Turkiye^deki forumlarla kısıtlı kalmayın. Konusun oradaki adamlarla.

Yukarıda ismi gecen firmalar Turkiye^'de WAT isini yapan tanınmış firmalar. Tabiki iyisi var kotusu var ama bana bu suclamalar biraz agır gibi geliyor arkadaslar. Biraz acımasız davranmıyor muyuz sizce? Bu firmaları cıkardıgımızda zaten geriye baska firma kalmıyor ki? Nasıl gidecek Turkiye'deki adamlar WAT'a? Rusyadan Star Travel ile mi katılsınlar_? Bu arada Star Travel ile gidip de sorun yasan da var. Yani sorun sadece firmadan kaynaklanmaz. %70 giden adamlardan kaynaklanır.

İlk sene gittigim adamlardan da gordum. Ingilizcesi yok benim pesimde dolanıyor insanlarla irtibata gecebilmek icin. Arkadasim konusamayacaksa katılma. Sonra bu adama housekeeper olacaksın denilmis o isi begenmiyor. Sen kimsin ya? Turkiye'de housekeeper olarak calisabilir mi acaba buyuk otellerde merak ediyorum?

Bazı arkadaslar da firmaların ogrenci temsilciligini yaptıgını soyluyor. O arkadaslara da lafım sudur. Bu arkadaslar forumlarda her sene para aldıgı firmanın tanıtımını yapıyorlar. Donnidarco arkadasımız ilk sene ELT nin parasını almıştı onların tanıtımını yapıyordu. Sonraki sene Globalvizyon'un parasını aldı onların tanıtımını yaptı ELT yi paraladı. Simdi de gorunen o ki USEH veya IHRTurkey gibi senede belki 50 tane WAT:) ogrencisi dahi gonderemeyen firmaların ogrenci temsilcigliğini yapıyor ve Globalvizyon'nu paralıyor:) Ya bunlar cok komik yorumlar. Gercekten objecktif biri olarak olaya bakıldığında bu yorumlar cok komik geliyor. ARkadaslar gelin madem ki boyle bir forum war ve digerlerine yardımcı olmaya calisiyoruz, o zaman objecktif olalım. Sucu hep firmalarda arayalım.

Size tavsiyem...Turkiye'de bugune kadar herhangi bir işte çalışmamış ve iş hayatı hakkında herhangi bir bilgisi olmaya arkadaşlar AMerika'ya gitmeyin. Orada zorlanırsınız. Hele ingilizce bilmiyorsanız kesinlikle gitmeyin. Yanımda nasıl olsa ingilizce bilen bir arkadasım var o bana yardımcı olur falan diye kesinlikle dusunmeyin. Yoksa rezil olursunuz. İLk once Turkiye'de o tarz bir iş yapabilir misiniz onu dusunun. Ondan sonra o işi AMerika'da yapabilir misiniz onu dusunun. Yoksa su firmayla gittim bok gibiydi. Bu firmayla gittim beni aldattı falan demek boştur. Yıllardır boye yazılar yazılıyor ve bu firmlardan hiçbirisine birşey olmadı. Dolandrıc madem git şikayet et kapattır dfirmayı. Niye forumda yazıyorsun arkadasım? SEsin bu kadar mı cıkıyor? MAdem paranı aldılar seni orada rezil ettiler git sikayet et ve cezalarını alsınlar...

Buraya gelip firma ismi verip sununla git bununla git demenin firmalara inanın ki bir gram zararı olmuyor:) her sene daha fazla ogrenci WAT a katılıyor. Bizim burada yazmıs oldugumuz yorumların hepsi onlara reklam olarak donuyor. Reklamın iyisi kotusu olmaz. Biz bu firmaların adını duyuruyoruz bu sayede. Yukarıda bahsi gecen firmalar ile gidip cok memnun olan arkadaslarım da var. Ama onlar forumlarda yazmıyorlar. Neden yazmıyorlar? Bir tane olumsuzlugun yaratacagı etki cok fazladır. Ama bir ovgunun pek bir etkisi olmaz. Lutfen bu forumları takip eden arkadaslar bu gerçekleri goz onunda bulundursunlar.

Saygılar
    Isteyenler benimle ozelden de irtibata geceblriler. robinkid@gmail.com
    Saygılar.

• bu arada sucu hep firmalarda arayalım yazmışım....

Duzeltiyorum "Sucu hep firmalarda ARAMAYALIM"

Saygılar
  • Arkadaslar-

ihrTURKEY olarak hiçbir üniversitede temsilcimiz yoktur. 2005 ve 2006 senelerinde bizlerle AIPT Experience USA Summer Work and Travel programına katılan öğrencilerimiz gönüllü temsilcilerimizdir…

Saygılarımızla,

Emre BALLI
  • Nolmuş buraya böle?

Firmaların öğrenci temsilcileri basmış kaçın
  • Ortalık kopmuş ben yokken noldu buraya ya

Şimdi Benim ismimi zaten msnden gelip gorebilirsin ben herseyi paylasiyorum merak etme. Ben kimsenin ogrenci temsilciligini yapmiyorum su an merak etme bunu herkese sorabilirsin. Yaptigimi iddaa eden varsa buyursun konusalim :)

Zamanında globalle calisirken de Yurtdışı staja gidecek arkadaşlarımı ozellikle USEHe gondermiştim hepsine tek tek sorabilirsin ki ozellikle WAT dışı gondermedim globale bilerek cunku calisma sistemini bildigim icin. Gonderdigim ogrencilere de ozellikle sorabilirsin sirketten daha fazla ilgilenmis miyim ilgilenmemis miyim diye..

Mezunda hernancrespo nickimde var merak etme ben soyleyeyim

ha ozellikle msneye gelen ogrencilerede soyluyorum dedigim sirketlerle gitmeyin sadece gorusun fikirlerinizi paylasin kendiniz karar verin diyorum kimseyide yonlendirmiyorum. Bu daha once calistigimda da oldu su an calismiyorum kimseyle su an da bunlari soyluyorum. Hic bir sirkete yuzde yuz guvenmeyin hepsiyle gidip konusun diyorum.

RobinHood da bayagi bir yazı yazmış kim merak ettim. Zamanında bende o site gibi bir site acmistim ama bir tek USEHden destek gelmisti. hic bir sirkette bizim oyle islerde isimiz olmaz dedi. Sana tek tek isim veririm ve hepside su ana kadar sorun cikaran sirketti.Ben demistim bunu yasal bir duzene baglayalim dernek gibi birsey olsun ogrenciler sorun yasamasin ama hepsi FIS

Usehi ve Ihryi neden soyledim dersen ikisi ilede bir suru arkadasim gitti su ana kadar sorun cikmadi. Abartmıyorum SORUN CIKMADI. Hatta Yurtdışı staja gidecek tum arkadaslarima ki bunların hepsi bu yaz gitmiştir. tek tek sorabilirsin. Direk bu 2 sirketi veriyordum. Neden dersen Ben Güveniyorum. Temiz iş yapıyorlar. Bende kısmetse Amerikaya bir daha bu sirketle gidicem hic bir sekilde parada almiyorum emin ol.. Gidip sorabilirsin. eger aldıgımı kanıtlarsan sana bu yaz Bodrumda kazandigim tum parayı vericem!! Banka kaydınada bakarsın Ama onlarla calistigimi ispatlayamazsan bu lafların icin ozur bekliyorum senden.

Zaten bundan sonra onlari iyiligi icin yazmam buraya.Cunku ne kadar iyi niyetli calistiklarini biliyorum.O yuzden bundan sonra Sirket icin kimse gelmesin.Ne istiyorsaniz sorun elimden geldigince cevaplicam.

Birde Mehmet Faysal Kim tanımıyorum. Sen kimsin ki? Bir de Robinkid kim merak ettim.

Kimsiniz aciklasaniz merak ettim..

PS:Mezun bırakali 1 sene oldu

Ayrica Kullandigin onlar mı yemliyor seni vs laflarını geri al ya da duzelt cok seviyesiz davranıyorsun

Benim kim oldugumu bilen biliyor.Merak etme senin demenle ne rezil olurum ne bana inananlar beni bilenler arkasını doner.Kafani takma

• Al benim 2004te actigim siteyi gorebilirsin ;) Resimler cikmiyor.

http://web.archive.org/web/20050130004824/http://watturkiye.org/

Neyse daha fazlasına gerek yok beni bilen biliyor.Dedigim gibi Bir daha Sirket ismi anmayacagim burada yardım isteyen olursa olur. Sirket ismi anmayacagim derken ne Advis Ne ozman gibi sirketleri kendiniz secin. Nasilsa Bizim milletimiz tecrubelerden ogrenmiyor illa hatayı kendisi yapmak istiyor. Buyrun gidin.

Bu arada Robinkidin yazilarinin bazi kısmına katiliyorum gercekten haklılık payi var.

Bu arada hangman kiyma genc insanlara demissin de 1 tane daha once calistigim sirkete gonderip takip etmedigin bir kisi goster. Amerikaya gittiginde sirket ilgilenmeyip ben ilgilenmiştir. En azindan 3-4 defa mail atip bir sorun var mi diye sormusumdur her ay.Sorun olmayanlarada bir istediginiz var mi nasil gidiyor egleniyor musunuz diye soylemisimdir.

1.ben cektim bu sirketlerden baska birisinin cekmesini istemiyorum bilmem anlatabildim mi ama dedigim gibi daha once yazdigim 2 sirketin ismini de vermiyorum. Ha Usehin bazi eksikleri var mı var ama devede kulak kalir.O da cok burokrasi istiyor cok kastiriyorlar. Ama su ana kadar bir sorun yasayan gormedim. Zira Ihr Turkey de aynı sekilde

Son olarak Mehmet Faysal ya da kimsen Usehin zamanında ılker Yalcıntunaya verdigi cevabi cok iyi bilirsin. Aradaki kalite farkını da anlarsın o zaman niye bu 2 sirketi tavsiye ettigimi.

Benim sozum budur. Msnme gel konusalim kimsin merak ettim.Burada sirket ismi vermeden ogrencilere yardimci olalim!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jacktheblack -- 13 Ekim 2006; 20:38:46 >

• arkadaşım senin ki de bir bakış açısı tabi de ben im aracı şirketi suçlamak gibi bi kastım yok zaten herşey ortada ben istanbulda georgia atlantada bi şirkette amerikaya vardıktan iki gün sonra işe başlıyacam diye imza attım( iki günün sebebide gidip kendim ve yola beraber çıktığım bi arkadaşla beraber kalacağımız yeri bikaç gün önce gidip tanımak isteğimizden dolayıdır) gittim atlantaya bize 3 gün sonra sizi eğitime alacağız dediler ondan sonra işe başlayacaksınız dediler. bizde tamam dedik. eğitime alındık ha yarın çalışmaya başladık başlayacaz derken 1 hafta çalışamadık. ( bu arada bizden çalışacağımız yer eğitim için , giyeceğimiz formalar için 200 dolar aldı kişi başı) . bu çalışamadığımız hafta da bize başka arkadaşlarda refakat etti bizim çoğumuzdan haberimiz yoktu. aracı şirket iş bulamayınca bize çalışacak 13 kişiyi birden aynı yere yollamış. tabi biraz geç öğrendik. ( biz bu çalışmadığımız hafta içinde doğal olarakl bütün harcamalarımızı cebimizden karşıladık ve sırf otel parasını ( gecelik 82 dolar ve ben orda hiç bişey yapmadan toplam 10 gün kaldım , 2 günde önceden ben ve arkadaşımın insiyatifi ile kalmıştık bide) bireysel olarak biraz aşağıya çekmek için 20 metrekereden daha küçük bir oda da 1 hafta 7 kişi dayandık . sonra bize siz başka şehirlere gideceksiniz dediler ve bunu yola çıkmadan 1 gün önceden bildirdiler. ilk etapta gezmek açısından iyi gibi görünebilir ama bize koşulan bazı şartlar vardı kendi tahsis ettiğimiz arabaları bizden kiralayacaksınız ve kişi başı aylık 300 dolar ödeyeceksiniz dediler biz bunu kabul etmek istemedik çünkü arabaların ikisininde plakası ruhsatı yoktu. arbalardan biri 1997 model chevrolet blazer dı arba önden kazalı idi ve sağ taraftaki far çalışmıyodu aracın direksyonunda kayma vardı - ve bu aracı kullanan arkadaşım biz philedelphia ya ulaştıktan bir süre sonra muhtemelen 16 temmuz du o araba ile kaza yaptı araba param parça oldu arkadaş hastahaneye kaldırıldı ama neyseki arkadaşımıza bişey olmadı. diğer araba ise ( benim kullandığım) 1997 model nissan altima idi . bu aracın el freni çalışmıyodu , airbagleri vardı ama çalışmıyodu ( gösterge panelinde ışıları bozuk olduğuna dair olan lambalar yanıyodu) , abs vardı ( o nun durumuda airbaglerle aynı idi , aynı zamanda kendimde çalışmadığını bizzat kaza yaparak test ettim ) aracın üçüncü vitesini vites kutusu ısınmadan kullanamıyodum ve inanın bana otoban giriş çıkışlarında bu problem yaratan bir sorun - araba devirlenmediği zaman- , aracın motor kaputu yerine tam oturmuyodu ( bu da otobanda problem yarattı ) . bu aracındafarlar ı stopları çalışmıyodu ve bjuyüzden polis ile başımız iki kere belaya girdi. daha bu anlattıklarım yola çıkmadan önce ki koşulların durum analizi idi. yola sözüm ona sabah çıkacaktık ama biz arabaları kiralamak istemedik başka alternatif aramaya çalıştık ama bize durum böle böle dediler kabul etmezseniz evinize geri dönersiniz dediler. bizde akşam saatlerine doğru artık bu durumu kabullenmek zorunda kaldık . ( araçların sigortasınıda bize patlattılar tabi kişi başı 80 dolarda ona bayıldık) .saat 19.00 gibi yola koyulduk daha atlantadan çıkmadan polis tarafından çevrildik onla uğraştık biraz . Orda polis bizim yola devam etmemize izin verdi ve bizde iki fgün toplam 17 saat ve tam 1248 kilometre sürecek yolculuğumuza başlamış olduk. ilk gün saat 23.00 kadar yola devam ettik bu arada pek bişey olmadı . ikinci gün yola çıktık tekrardan ama ikinci gün ilk gün kadar şanslı değildik yolda fırtına vardı ama biz bunun fırtına olduğunu bilmiyoduk virginia , north ve south carolania dan geçerken fırtınada bize eşlik etti önümüzü bile yolda göremiyoduk . buna rağmen geceye kadar yolumuza devam ettik ve mariyland çıkışında bizi 5 tane polis arabası birden çevirdi bi anda ve biz neye uğradığımızı şaşırdık. ( en acı olan şey ise bizim amerikada çalışacağımız şirket bizi çalışacağımız yere gönderirken yanımıza birini vermişti ve o da bizi orda tam anlamı ile sattı) polis arabalar ile yola devam etmemize izin vermedi ve biz ortada kala kaldık bizi daleware eyaletinde karşılayacak adam ile polis yanımızdaki diğer şirketin yolladığı kişi görüştü ve adam bizi almaya geldi bizi bir otele yerleştirdi ertesi sabah biz geçtiğimiz eyaletlerde aslında fırtına olduğunu insanların öldüğünü öğrendik ve biz o yola çıktığımız araçlarla kendimize otobanda bi,şey olmadığına şükrettik. ha şimdi bu sırada türkiyede ki aracı şirket ne yapabilir diyebilirsin. bizim aracı şirket hala bizi atlantaya gönderdiğini sanıyodu ve biz durumu anlatınca da pek oralı olmadı arkadaşlarımızdan biri hakkını aramaya başlayınca onu vizesini iptal ettirmekle tehdit etti. bu sadece çalışacağımız yere gidene kadar olan şeydi . gerçi sözde çalışacağımız yer denilen yerde de kalmadık sonra philedelphia ya geçtik bizi oraya yolladılar çünkü orda da 2 gün çalıştık bir gün yattık veya 3 gün çalıştık bi gün yattık bi düzene girmedik . arada biz üç arkadaş 2 gün çalışmıştık o saate işlenmedi ve bize kişi başı 112 dolar olmak üzere toplam 336 dolar verilmedi sonradan benim kendi ayrıyeten çalıştığım bir günde zaman işlenmedi ve 56 dolar ordan olan alacığım verilmedi .. daha sonra bize iki haftada bir ödeme yapılması gerkirken biz ilk parayı 1,5 ay sonra alabildik ki bazı arkadaşların parası tam olarak gene ödenmedi ki zaten bu parayı almadım bie çünkü bu ödeme yapılmadan önce ben türkiye ye geri döndüm ödeme çeki,mi bana burda arkadaşlarım verdiki oda sadece 219 dolarlık kısım dı . diğer kısım olan bu önceden ödenmeyenler hariç 500 dolarlık kısmaşirket el koydu bu gene kabul edilebilir çünkü arab a kirsaı falan vardı (bahsetmiştim ) bide çalışmaya başladıktan bi kaçgün sonra kendi konaklamanızı şu anda biz ödüyoruz ve bu sonra sizden kesilecek denmişti ona karşılık olarak belki dikkate alınmaya bilinir. bu anlattıklarım bir kısmı idi sadece ben döndükten sonra bazı arkadaşlar bi kaçgün parasızda kalmışlar onuda sonradan öğrendim ben arkadaşlarımdan 3 gün falan beş kuruşsuz dolaşmışlar. daha detaylı istersen ben sana başımdan geçenleri arada daha yaşadıklarımızı da anlatırım bu rada önemli olan türkiyede bize biz sizin haklarınızı savunacaz diyen aracı şirket hiç bi halt yapmadı hatta oda bizi suçladı herşeyin sorumlusu olarak bizi gösterdi bizi tehdit etti. bu şirket ayrıca cankurtaranlık yapmak için amerikaya yüzme bilmeyen adamıda yollamıştır şirketin adıda globalvizyon bu arada bilmek isteyenlere . o yüzme bilmeyen arkadaş başka bi alternatif olmadığını görünce parasına kıyıp atlantadan newjersey e bi akrabasınınyanına gitmek zorunda kaldı
    quote:

Orjinalden alıntı: robinkid

merhaba arkadaslar,

wat konusunda bakıyorum da bircok arkadasımız deneyim yasamıs. Ama yasanan bu deneyimlerde nedense hep aracı sirketler suclu bulunmus. Niye sucu biraz kendimizde aramıyoruz arkadaslar? WAT a Turkiye'de ilk katılanlardanım. Wat programına 3 kez katılmıs biri olarak edindigim gozlemleri burada paylasmak istiyorum.

Arkadaslar bir kere yurtdısına cıkmak dahası Amerika'ya gitmek gibi bir cesareti gosteriyorsunuz cok guzel. Bu gercekten bizim yaslarımızdaki biri icin kaydadeger bir gelisme. Ancak Amerika'ya ayak basıldıgı anda nedense bu cesaret bir anda tırsaklıga donusuyor. Ilk senemde beraberimde gittigim arkadaslarım Amerika'ya adım attıgında yuzlerinde okunan korku ve endise dolu ifadeler halen aklımda. Hatta bir arkadasımız DS formunu kaybetmisti hava limanında ve hemen aracı firmamıza saydırmaya baslamıstı. Var efendim bize bu belgeyi iyi saklayın demediler falan gibi saydırmalara basladı. Cok komik ya. Arkadasım bu kadar kapasiten yoksa bu programa katılmayacaksın. Amerika'ya gittikten sonra Turkiye'deki aracı firman gelip senin elinden tutup yol mu gosterecek?

WAT boyunca bir cok ulkeden sayısız arkadas edindim. Merak ettim onlara sordum nasıl geliyorlar acaba kendi ulkelerinden acaba kendi aracı firmaları nasıl diye. Adamların aracı firmaları ile alakası yok. Islerini kendileri buluyorlar ve sadece DS formlarını alıyorlar o firmalardan. Bu firmaların amacı zaten o yasal calisma izinleerinin basılması diyorlardı. Bence de oyle. Turkiye'deki ogrenciler neden boyle dusunmuyorlar acaba? Amerika'da bakıyorum Polonyalısı Rus u Romeni MAcar falan filan adamlar catır catır calisiyorlar ve onemil bir sey Amerika'ya işleri olmadan geliyorlar. EVET Amerika'ya işleri olmadan geliyorlar arkadaslar ve islerini orada buluyorlar. Biz ise halen o firmayla gitmeyin bununla gitmeyin gibi yazılar yazıyoruz. Siz de eger diger ulkelerdeki WATcılarla tanısmak istiyorsanızwww.workandtravelus.com adresinde bu tarz bir girisim yapılmaya calisilmis girisimci bir arkadas sayesinde. Orada butun dunyadan watcıların katıldıgı bir forum var ama daha yeni acilmis herhalde. Pek bir yazan yok. Ben de takip ediyorum orayı. Siz de takio edin. SAdece Turkiye^deki forumlarla kısıtlı kalmayın. Konusun oradaki adamlarla.

Yukarıda ismi gecen firmalar Turkiye^'de WAT isini yapan tanınmış firmalar. Tabiki iyisi var kotusu var ama bana bu suclamalar biraz agır gibi geliyor arkadaslar. Biraz acımasız davranmıyor muyuz sizce? Bu firmaları cıkardıgımızda zaten geriye baska firma kalmıyor ki? Nasıl gidecek Turkiye'deki adamlar WAT'a? Rusyadan Star Travel ile mi katılsınlar_? Bu arada Star Travel ile gidip de sorun yasan da var. Yani sorun sadece firmadan kaynaklanmaz. %70 giden adamlardan kaynaklanır.

İlk sene gittigim adamlardan da gordum. Ingilizcesi yok benim pesimde dolanıyor insanlarla irtibata gecebilmek icin. Arkadasim konusamayacaksa katılma. Sonra bu adama housekeeper olacaksın denilmis o isi begenmiyor. Sen kimsin ya? Turkiye'de housekeeper olarak calisabilir mi acaba buyuk otellerde merak ediyorum?

Bazı arkadaslar da firmaların ogrenci temsilciligini yaptıgını soyluyor. O arkadaslara da lafım sudur. Bu arkadaslar forumlarda her sene para aldıgı firmanın tanıtımını yapıyorlar. Donnidarco arkadasımız ilk sene ELT nin parasını almıştı onların tanıtımını yapıyordu. Sonraki sene Globalvizyon'un parasını aldı onların tanıtımını yaptı ELT yi paraladı. Simdi de gorunen o ki USEH veya IHRTurkey gibi senede belki 50 tane WAT:) ogrencisi dahi gonderemeyen firmaların ogrenci temsilcigliğini yapıyor ve Globalvizyon'nu paralıyor:) Ya bunlar cok komik yorumlar. Gercekten objecktif biri olarak olaya bakıldığında bu yorumlar cok komik geliyor. ARkadaslar gelin madem ki boyle bir forum war ve digerlerine yardımcı olmaya calisiyoruz, o zaman objecktif olalım. Sucu hep firmalarda arayalım.

Size tavsiyem...Turkiye'de bugune kadar herhangi bir işte çalışmamış ve iş hayatı hakkında herhangi bir bilgisi olmaya arkadaşlar AMerika'ya gitmeyin. Orada zorlanırsınız. Hele ingilizce bilmiyorsanız kesinlikle gitmeyin. Yanımda nasıl olsa ingilizce bilen bir arkadasım var o bana yardımcı olur falan diye kesinlikle dusunmeyin. Yoksa rezil olursunuz. İLk once Turkiye'de o tarz bir iş yapabilir misiniz onu dusunun. Ondan sonra o işi AMerika'da yapabilir misiniz onu dusunun. Yoksa su firmayla gittim bok gibiydi. Bu firmayla gittim beni aldattı falan demek boştur. Yıllardır boye yazılar yazılıyor ve bu firmlardan hiçbirisine birşey olmadı. Dolandrıc madem git şikayet et kapattır dfirmayı. Niye forumda yazıyorsun arkadasım? SEsin bu kadar mı cıkıyor? MAdem paranı aldılar seni orada rezil ettiler git sikayet et ve cezalarını alsınlar...

Buraya gelip firma ismi verip sununla git bununla git demenin firmalara inanın ki bir gram zararı olmuyor:) her sene daha fazla ogrenci WAT a katılıyor. Bizim burada yazmıs oldugumuz yorumların hepsi onlara reklam olarak donuyor. Reklamın iyisi kotusu olmaz. Biz bu firmaların adını duyuruyoruz bu sayede. Yukarıda bahsi gecen firmalar ile gidip cok memnun olan arkadaslarım da var. Ama onlar forumlarda yazmıyorlar. Neden yazmıyorlar? Bir tane olumsuzlugun yaratacagı etki cok fazladır. Ama bir ovgunun pek bir etkisi olmaz. Lutfen bu forumları takip eden arkadaslar bu gerçekleri goz onunda bulundursunlar.

Saygılar
    Isteyenler benimle ozelden de irtibata geceblriler. robinkid@gmail.com
    Saygılar.

• Arkadaslar,

Forumda yazmis oldugum yazilardan sonra goruyorum ki ortalik karismaya baslamis. Dikkat ederseniz ben bugune kadar hicbir forumda yazmadim. Ne mezunda ne de bu alakasiz donanimhaber de. Alakasizdan kastim WATı bu forumda konusmak ne kadar dogru oldugu anlamindadir. Forumlarda hep okuyucu oldum. Bazen soylenenlere katildim bazen de guldum. Cogunlukla guldum. Cunku yazıların taraflı oldugu cok acik. Kendinizi savunmaya hic gerek yok arkadaslar. Yok ben o firmanin ogrenci temsilcisi degilim yok sunun temsilcisiyim gibi.

Herneyse dunku yazmis oldugum yazilardan sonra IHR firmasindan bir yazi gelmis hemen hicbir ogrenci temsilcimiz yoktur diye. Ogrenci temsilcisi sahibi olmak ayip degildir sayin yetkililer bunda alinacak gucenecek birsey yok. Ne kadar guzel bak gonullu ogrenci temsilcileriniz varmis. Allah sayisini artirsin o ogrenci temsilcilerinin. Sozum size degil o yuzden havada bulut ve nem aramanin bir anlami yok.

Sozum su arkadaslaradır ki firmalar hakkında atıp tutarlar. Amerika'larda bagırır cagırırlar "ulan Turkiye'ye bir doneyim o firmanın ...." diye. Ben de diyorum ki sozunuz lafta kalmasın arkadaslar gidin o firmaları Amerika'da o bahsettiginiz sekil varya ? işte o şekilde yapın. Madem ki sizi surundurduler madem ki paranızı aldılar kandırdılar gidin hakkınızı arayın. Forumlarda simsarlık yapmanın bir anlamı yok.

Piyasadaki firmaları birbirinden ustun tutmaya calismanın yeri burası degildir. Firmalar arasinda ne kadar farklilik olabilir ki? Hepsi Amerika'daki belli basli sponsorların Turkiye'deki temsilcileri..Kimisi CIEE'nin kimisi Alliance Abroad kimisi CHI kimisi CETUSA kimisi Intrax kimisi Interexchange, kimisi CCI kimisi Ameritrex kimisi Aspect kimisi AWE kimisi de IHR yetkilisi arkadasimizin yazdigi gibi "AIPT temsilcisi". Herbiri sponsorlarının kendilerine tanımıs oldugu sınırlamalar cercevesinde kalmak zorundalar. Aslında sponsor firmalarda Department of State'in uygulamalarına uymak zorundalar işte bunun gibi bir zincir. Turkiye'deki bu firmalar da sponsorların Turkiye temsilcisidir. O yuzden iyi iş yapıyor kotu yapıyor falan saçma geliyor. Ha ne olur sana guler yuz gosterir, sıcak davranır her derdinle ilgilenir onunla kayıt olur ve gidersin. Basina bir problem gelir hemen o firmayi sorumlu tutarsın başka firmalar iyiymiş dersin. Belki o firmaların biriyle gitsen başına yine aynı şey gelecekti belki de daha kotusu. Piyasada hakkında atılıp tutulmayan bir tane firma gormedim. Iste bunun sebebi de budur. Butun firmaların hem iyi hem de kotu senaryolarla donen ogrencileri olmustur, olacaktır da. Bunun sonu gelmez. Elin Amerikalı isverenine ne kadar guvenebilirsin. ADam "ooo...Turkiye'den degisim ogrencileri geliyor, kırmızı halı serelim" demiyor ki. Bana işçi gelecek diyor aynen Meksikalılara Filipinlilere soyledigi gibi. O yuzden size sirketiniz kesin sorun cikmaz diyorsa iste o noktada karsi cikin sirketinize. Nasil garanti edebiliyorsun arkadas deyin.

Yukarıda bahsettigim sponsor firmalardan da en tanınmıs olanı hepinizin bildigi gibi CIEE dir. Ben de 3 sefer CIEE sponsorlugu ile gitmistim. Cok kastiran bir sponsor firma orası gercek. Bunun sebebi de ilk kuruldugunda AMerikan Devleti Sorumlulugunda olan bir kurulus olmasıdır. Yani ilk kuruldugunda bu adamlar devlet kurumu imis. Sonraları Amerika Turkiye ile ogrenci mubadelesi anlasmasi imzalayınca ve ogrenciler sayısı artmaya baslayince artık bu yuku kaldıramaz olmus ve ozerk kurumlara aktarmayı karar almistir. Bu firmalardan ilk i de CIEE olmustur. Ben cok arastırmıstım giderken. O yuzden bana CIEE ile gitmek daha guvenceli geliyor. Cunku arkadaslarım isten atılmıstı ve CIEE onları hemen en yakın yerdeki baska bir ise yerlestirmisti. Turkiye'^de ailesine kadar aramislar. BU demek degildir ki diger firmalar kotudur. Ben sadece CIEE nin koklu ve saglam iş yaptıgına inanıyorum. Turkiye'deki araci firmalari secerken ilk once sponsor firmasina dikkat etmek lazim. ABD konsoloslugunun da en cok tanidigi sponsor kurulus ciee dir. Sonra alliance abroad gelir. Digerleri de sıralanır gider...

Forumlara yazılarımızı yazarken bu gerçekleri goz onunde bulunduralım. Bilmiyorsak ogrenelim. Ben bilmeyenlere ogretmeye hazırım.

Saygılarımla,

• Hepiniz hangi şirketle giderseniz gidin orada başınıza gelecekler aynı diyorsunuz ama ardından da bazı şirketleri övüp bazılarını da karalıyorsunuz.. Ve tam zıttı şeklinde..

Yardımcı olmak adına şirketlerin isimlerini vs. bi kenara bırakıp bizi orada nelerin beklediğinden konuşsak hem bana hem de benim gibi bu konuyu takip eden arkadaşlara çok daha büyük faydanız dokunur..

Bu tartışmalarınızı artık okumuyorum bile, uzun ve gereksiz, bunun tartışılacağı ortamlar farklı, lütfen kısa kısa gerekli bilgiler verin eğer ki bu kadar işin ehli iseniz, bu tür tartışmalara gerek yok..
  • bugün ankara beşevlerde eltnin wat semineri vardı.ELTyi baya tuttum adamlar hiçbirşeyi garanti etmiyorlar boş hayallere prim vermiyorlar gibi geldi bana.ayakları daha yere basıyor ve sağlamlar ben böyle gözlemledim.vize sorunları içinde amerika büyükelçiliğinden bi kadın yardımcı oldu baya amerikadaki watcılardan görüntü ve video almışlar onları da gösterdiler verimli bir seminer oldu açıkçası.
  • bu yaz gidecek var mı?istanbuldan özellikle?varsa görüşelim arkadaşlar ben de gidicem ve ufak bi topluluk oluştursak burda çok iyi olur
  • WAT ile bu yaz Amerika'ya gitmek isteyen arakdaşlara çok güvenilir bir firma önerebilirim. Reklam yaptığım düşünülmesin diye şirketin ismini buraya yazmıyorum, ciddi düşünen arkadaşlar benimle irtibata geçebilir. Fiyatları da uygun.

A-d-v-i-s, academix gibi şirketlerden uzak durmanızı şiddetle tavsiye ederim.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.