Şimdi Ara

Workstation

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yarı sunucu yarı workstation kıvamında çalışacak bir sistem toplamak istiyorum. Kasa fiyatı 1500ytl yi geçmezse iyi olur. Oyun oynanmayacak bu makine ile. Raid disk yapısı düşünüyorum, yüksek RAM, soğutması düzgün bir kasa ve veriyolu kapasitesi yüksek bir anakart şart. Ekran kartı benim için önemli değil ama onboard bir ekran kartı kullanarak sistem ram inden çalmayı ve sistemi darboğaza sokmayı da istemem. O nedenle makul bir ekran kartı eklenebilir sisteme.

Sistemin kullanım amacı yazılım geliştirme platformu ve uygulama sunucusu (web uygulamaları) olacak. Üzerinde Oracle veritabanı çalışacak. İşletim sistemi olarak Server 2003 kurulacak.

Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim...

• CPU INTEL Q6600 CORE 2 QUAD 2.4 GHz Socket 775 8MB, 1066 MHz, GO Revision 199 $
    ANAKART GIGABYTE EP45DS3R, P45, DDR2, 2X PCIExp, Socket 775, ATI CrossFireX 144 $
    RAM MUSHKIN 4 GB (2048 x 2) DDR2 1066 MHZ RAM Xtreme Performance 155 $
    HDD SEAGATE 500 GB HDD SATA II NCQ 32 MB 75 $
    EKRAN KARTI SAPPHIRE HD2400XT 256 MB, PCIExp Ekran Kartı, Direct X10, DDR3, 128 bit, 700/1400 55 $
    KASA - PSU High Power 650W Absolute Serisi Modüler Güç Kaynağı 139 $
    TOPLAM : 767 $
    KDV : 138,06 $
    TOPLAM FİYAT - PEŞİN : 905,06 $
    NAKİT / HAVALE : 1.420,04 YTL

buna bak bi kasayı kafana göre ayarlarsın...
  • Harddisk için seagate'in enterprise serisi düşünülebilir normal harddisklerden pahalı ama server kullanımı için daha uygun olduklarını söylüyorlar.
    http://www.seagate.com/ww/v/index.jsp?vgnextoid=8c045cf536b43110VgnVCM100000f5ee0a0aRCRD

ST3500320NS harddisk modeli 500 gb 32 mb önbellek..
    alıp raid yapabilirsiniz
    ramleri de 8 gb yapın derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Temren -- 30 Ekim 2008; 17:56:39 >
  • @ali277 öncelikle ilginiz ve tavsiyeleriniz için teşekkürler.

Sizin tavsiye ettiğiniz anakartın sonu DS3L ile biteni var ve fiyatı daha uygun. Özelliklerine baktığımda farkın Dolby Home destekli ses kartı olduğunu gördüm ki bu da benim için gereksiz bir özellik. Bunun dışında bariz bir farkı var mı bu DS3R ile DS3L arasında?

Bir de GA-EP45T-DS3 modeli var bunun fiyatı ikisinin arasında ve DDR3 ram destekli.

Son olarak siz fiyatları nereden alıyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avnenger -- 31 Ekim 2008; 8:56:36 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: avnenger

@ali277 öncelikle ilginiz ve tavsiyeleriniz için teşekkürler.

Sizin tavsiye ettiğiniz anakartın sonu DS3L ile biteni var ve fiyatı daha uygun. Özelliklerine baktığımda farkın Dolby Home destekli ses kartı olduğunu gördüm ki bu da benim için gereksiz bir özellik. Bunun dışında bariz bir farkı var mı bu DS3R ile DS3L arasında?

Bir de GA-EP45T-DS3 modeli var bunun fiyatı ikisinin arasında ve DDR3 ram destekli.

Son olarak siz fiyatları nereden alıyorsunuz?

Fiyatları NovaBilgisayar'dan almış arkadaşımız.O anakartlara gelince; DS3r ile DS3L ses kartı dışında (ki çok gereksiz bir fark) birde cf öelligi konusunda fark var.DS3R'de iki adet pciex çıkışı var ve bu da cf özelligi saglıyor.Topladıgınız sistemi bir oyun sistemi olmadıgından CF'a da ihtiyacınız olmayacaktır.Sizin için en mantıklısı DS3L.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lawagolem -- 31 Ekim 2008; 20:36:27 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.