PC bileşen gündemini günü gününe takip edemiyorum. PC 'yi upgrade etmeliyim fikri oluştuktan sonra 1-2 günde tüm yeniliklere adapte olmak da zor oluyor.
Belli konuları hatim ettim ama sizin de fikirlerinizi almak isterim. Belki bu konu benimle aynı işi yapan arkadaşlar için de iyi bir kaynak olabilir.
3D ve 2D görsel efekt ve animasyon üzerine çalışıyorum. Renderların haricinde işlemciyi 8-9 saat bazen daha çok %100 'de kullandığım simulasyonlar da oluyor.
Şuanki sistemde i7 2600 kullanıyorum ( K değil) anakart p67 sabertooth 16gb da ram var. Gtx570 direct cu II ekran kartı kullanıyorum.
şuanki performans kötü değil fakat 3930K veya 3770K ya terfi etme niyetindeyim.
su soğutma ile biraz da OC yapıp %40 lık performans artışı alsam beni mutlu eder.
Böyle bir değişim sizce mantıklı olur mu? yoksa biraz daha bekleyip haswell mimarisine mi geçiş yapmalıyım?
Bu arada yeni işlemci alırsam eskisi + orta sınıf anakart ile 2. pc'yi kurup render farm yapmayı da düşünüyorum. Render performansı için en uygunu bu.
Ama almışken iyi birşey alsam düşüncesi beni ikilemde bırakıyor.
Bu açıdan bakınca maliyeti yükseltmeden yeni bir 2600k ile sadece render farm'a odaklanmamı öneriyor da olabilirsiniz. Açıkçası bu konuda ben de kararsızım.
Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.
3770K seçeneğini tamamen çıkarın hocam.2600'den ona geçmek çok mantıksız olur.