Şimdi Ara

World Of Warcraft için Topladığım Bilgisayar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

EKRAN KARTI : ASUS GTX660 DIRECTCU II O.C.

RAM: GSKILL 8GB (2X4GB) RIPJAWSX

ANAKART: ASUS B75M-A

HD: TOSHIBA 3.5" 500GB 7200rpm

SSD : CORSAIR 120GB ( 560 okuma hızı / 535 yazma hızı )

KASA: XIGMATEK ASGARD 600W => ( gerçek wattının 450W ve üstünde olduğu söyleniyor )

Amacım 25 man raidlerde ve huge battle'larda bile fps nin 50 nin altına düşmemesi. Wow akıcı oynandığında zevkli oluyor notebookla oynayınca anladım bunu.

Tavsiyeleriniz varsa iyi kötü paylaşırsanız sevinirim. Bu sistemin toplam maliyeti :2450 tl

Daha önce AMD phenom ve hd6950 ile ultra ayarlarda toplu battle'a veya raide girdiğimde ciddi fps düşüşleri yaşıyordum. HD serisinin VGA Monitörlerle bazı sorunlara yol açtığını okudum forumda bir çok yerde o yüzden seçimimi Nvidia ve Intelden yana kullandım.

İkinci bir sorumda;

WOW ve WİNDOWS'u SSD üzerine kurmayı düşünüyorum. Oyuna giriş çıkışlarda veya teleportlarda beklememek için. Daha önce SSD kullanmadığım için bilmiyorum sistemi. SSD 'ye bu kadar yük bindirmek doğru olur mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zonaron -- 28 Şubat 2014; 12:06:40 >

• çok bile bu sistem :)
  • Sahsen Windows 8 im ve tum Blizzard oyunlarim SSD uzerinde en ufak bir problem yasamadim. Bilgisayar yaklasik 10 saniyede aciliyor ve WoW yuklemeleri cok ciddi hizlandi.
  • ekran kartın yetersiz bence. en az 256 bit bellek arayüzü olmalı.
  • wow la bu onboard ekran kartıyla bile oynanıyor optimizasyon mükemmel
  • M@hvel; Teşekkürler. Duymak istediğim şey buydu :)

Hirbag; Tavsiye edebileceğin bir kart var mı? Nvidia düşünüyorum ama 256 bitte fiyatlar zıplıyor. Birde bu kartın youtubedaki raid videolarını izlediğimde yeterli gibi gelmişti.

Zenciboy: Şimdi oynamak var oynamak var :) 2+1 lede müzik dinleyebilirsin 7+1 ' lede :)

Birde forumlarda wow için işlemcinin de ekran kartı kadar önemli olduğu söyleniyor. O yüzden i5 seçeyim dedim, gerek varmı sizce ?
  • neredeyse aynı sisteme sahipiz.ultra ayarlarda bikere bile takıldıgını görmedim .

bende progress yok fakat , 25 man LFR veya flex lerde çok rahatlıkla hiçbir sorunum( ping harici _ superonline ADSL ye selam, bazen yerin dibini görüyor) olmadıgını söyleyebilirm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Will -- 28 Şubat 2014; 14:25:44 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Will; teşekkürler yorum için. LFR de Flexde Stormwindde bile ultra ayarlarda hiç kasmıyorsa zaten olay bitmiştir :) Superonline her ay değişen fatura bedeli dışında ben çok memnunum ama bulunduğun yere göre değişiyor sanırım şans işi biraz :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: zonaron

M@hvel; Teşekkürler. Duymak istediğim şey buydu :)

Hirbag; Tavsiye edebileceğin bir kart var mı? Nvidia düşünüyorum ama 256 bitte fiyatlar zıplıyor. Birde bu kartın youtubedaki raid videolarını izlediğimde yeterli gibi gelmişti.

Zenciboy: Şimdi oynamak var oynamak var :) 2+1 lede müzik dinleyebilirsin 7+1 ' lede :)

Birde forumlarda wow için işlemcinin de ekran kartı kadar önemli olduğu söyleniyor. O yüzden i5 seçeyim dedim, gerek varmı sizce ?

mesela ASUS GTX760 DIRECTCU II O.C. bu kart olabilir ama en az 256 bit olmalı bütçene göre başka kartlar da olabilir. diğer parçalarına göre ve hatta oyuna göre geride kalmış yoksa mesele wow'u oynatması değil. oynamaktan oynamaya dağlar kadar fark var, iyi bilgisayar raiddeki performansını bile etkiler.
    işlemcin oc canavarı, anakartını incelemedim ama büyük ihtimal f/p ürünü bir hava soğutucu alıp 4.2-4.5'ye oc yapman şart gibi birşey eğer o işlemciyi alıyorsan

• Wow için uygun bir bilgisayar yok maalesef. Gidip high-end bir sistem kurup raidlerde 3-5 fps almak çok muhtemel. 5000 liralık cihaz ile siz acı çekerken, 500 liraya topladığı sistem ile sizin fpsnin 3-5 katını alabilen kişiler olacak. Deneme yanılma işi, stream yapanlara bakıp, hc progress falan yapılan sistem özelliklerini not edip aynısını toplamaya çalışın. Ben gittim 3570k ile sistem topladım, BF4 Ultra ayarda 50 fps üstü alırken, Wow toplu alanlarda max 20 fps, raidlerde 3-5 fps ile acı çekiyor (Addon olsun olmasın bu durum böyle, oyunu sıfırdan indirdim, her parçayı değiştirdim)
  • quote:

Orijinalden alıntı: zonaron

Will; teşekkürler yorum için. LFR de Flexde Stormwindde bile ultra ayarlarda hiç kasmıyorsa zaten olay bitmiştir :) Superonline her ay değişen fatura bedeli dışında ben çok memnunum ama bulunduğun yere göre değişiyor sanırım şans işi biraz :)

bide video buldum you tubeden birkaç tane daha var neredeyse aynı setup ile ama praps kullanan bi bunu gördüm . buda el kameresıyla çekmiş , artık bilmediğinden mi yoksa capture yaparken bilgisayara fazladan yük bindirmek istemediğindenmi bilmem .
    http://www.youtube.com/watch?v=CfaAoUUmF4k

6:45 de falan alterac valley de düşman boss u kesiyorlar (yanlışım olmasın pvp ye pek aşina değilim) ora baya bii kalabalık oluyordu hatırladıgım kadarıyla :)

akşam bende bir denneyeyim raidde frapsle, capture olayınan girmem herhalde

• http://www.youtube.com/watch?v=CfaAoUUmF4k Olay budur. Tam gtx 760'a bakarken ve aradaki 300 tl yi düşünürken gerçekten ilaç gibi geldi bu video :) 3570k+gtx660 şimdilik seçimim. Her ne kadar 192 bit olsada canavar gibi oynatıyor. Yorumlar için teşekkürler.

Hirbag; O.C. konusunda tecrübem yok o yüzden hiç bulaşmıyorum o taraflara. AMD ' yi elememdeki sebeplerden biri Stok fanı. Phenomda'ki fan traktörü bozardı o derece :) Intelde olmuyormuş bu tip işler o yüzden taksınlar işlemciyi açayım ultradan temiz temiz oynayayım oyunumu. O.C yide bilen adamlar yapsın düşüncesindeyim :)

• ama şunu unutma oynarken bide kayıt yapayım yada stream yapayım dersen ozaman patlar olay , en az 20 fps kaybım oluyor bende fraps ile kayıt yapmaya başladıgımda ,

ordos yaptım demin 40 kişilik , 25 30 arası değişiyor ordosu döverken , başlamadan once 50 civarındaydı , bütün millet abanınca büyülere aşagıya çekiyor tabi fps yi ,

grupta falan değilsem yerine gore 70 90 falan fps yada daha yuksek , ekrandaki gosteirlenlere baglı tabiki

buda raidden ss ler , artık kendin karar verirsin , ama gtx 660 eskimeye başlar yakında , bence kıy parana, kart kotu demiyorum (beni daha cok gotutur bu , parasının hakkını coktan verdi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Will -- 28 Şubat 2014; 19:14:52 >

• Bence değerler gayet iyi resimler arasında gördüğüm en düşük fps değeri yine 30 üstünde. Wow da daha zor bir zamanlama yoktur heraldi hem ordosun hem de 40 kişinin büyüsü aynı anda oluyor.

Eğer değerlerin full ultradaysa çok başarılı.

Gariptir ki wow için 660 760'tan daha başarılı.

Bu da bir gtx 760 ordos videosuhttps://www.youtube.com/watch?v=C2FXS51FUb8 Daha bir çok video izledim wow açısından 660 önde hep :)

Yada işlemcilerin etkisi çözemedim.
  • Bendede 4670k ve 660 var ikiside default grafikler fullde hic kastigini hatirlamiyorum bit olayina takilma

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zonaron Z kullanıcısına yanıt
    dediğim gibi hocam eger kayıt yapıyorsan işler cok değişiyor , en az 20 fps kaybı vardır o kartın :D

frapsla kayıt yaparken celestial yapayım dedim . aman aman bidaha bulaşmam , 20 nin ustune cıktıgını görmedim :)) , ha gene oynanıyordu ama , göze zevkli gelmiyor bir akıcılıgı olmuyor.
  • Doğrudur. Aynı kartın telefonla yapılmış kaydıyla frapsla yapılmış kaydı arasında çok fark var. İnternette bayağı araştırdım bu işi az çok çözdüm sanırım. Wow eski sistem oyun olduğu için ağırlıklı olarak tek çekirdek kullanıyor geriye kalan 3 çekirdek bu çekirdeğe yardımcı olarak çalışıyor. 6 çekirdekli bir işlemcide ise 2 çekirdek uyuyor. Bu yüzden raid ve battlelarda tek cpuya aşırı yük bindiği için işlemci darboğazı oluyor. Netteki videolarada bakınca bu doğru gibi gtx 660 ın i3 le kombinasyonu vasat ama i5le çok iyi değerler veriyor toplu savaşlarda bile. Yanlış anlamışta olabilirim bu durumu ama modern oyunların tersine wow da kuvvetli 4 çekirdekli işlemci oyun zevki açısından şart gibi duruyor. i5 3570k ve gtx 660 kombinasyonunda kararlı gibiyim, gtx 780 bile fraps kaydında 35-45 fps veriyor 5 10 fps için o paraları vermek modern oyunlara merak yoksa saçma gibi geldi.
  • Nedir bu sistem sevdası? Gt 630 bile ultrada 25 man oynatıyor gözünüzü seveyim. Sonuçta biz üretmiyoruz bunları kur farkı + şirket kar'ı + vergiler 3000'de verirsiniz 5000'de bu kadar gözünüzü karartmayın lütfen. Yada gözünüz karaysa burda reklam yapmayın aldıysan oyna canlı yayına gerek yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mareşal_T®

Nedir bu sistem sevdası? Gt 630 bile ultrada 25 man oynatıyor gözünüzü seveyim. Sonuçta biz üretmiyoruz bunları kur farkı + şirket kar'ı + vergiler 3000'de verirsiniz 5000'de bu kadar gözünüzü karartmayın lütfen. Yada gözünüz karaysa burda reklam yapmayın aldıysan oyna canlı yayına gerek yok.

gt 635
    8gb ram
    core i5
    1tb harddisk

sistem bu ama good ayarlarda oynuyorum high açınca bile hafif kasma hissediyorum acaba nerede sorun var?
  • 635 M mobil bir kart değilmi? laptop yani

masa üstü sistemlerde kullanılandan daha düşük performasta olması dogal . texture fliterng , shadow , multisampling , ayarlarını kısmayı denedinizmi?

ekran kartı driverlarınız güncelmi?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.