Şimdi Ara

WoW latecy

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Turkcell Fiber 50mb kullanıcısıyım. Bildiğim kadarıylada gerçek IP alıyorum. (176.xx.xxx.xx şeklinde IP ve modemle aynı gözüküyor) Son zamanlarda WoW 'da yüksek ping almaya başladım. Tabi yüksek deyince öyle 300-500 değil. Ama eskiden 35-45 arası olan ping , son 2-3 aydır genelde 70-80 lerde dolaşıyor. WoW 'un serverlarının bulunduğu Paris, Frankfurt ,Hamburg vs . gibi şehirlere speedtest üzerinden ping test yaptığımda 40-50 arası değerler veriyor. Ama WoW serverları malesef 70 lerde hep. Ayrıca ne kadar reset atsamda hep 176'lı ip bloğunda kalıyorum. Eskiden farklı IP blockları gelirdi. Sizce problem ne olabilir ? Acaba bu ping düşüren VPN servislerinin bir oyunu olabilir mi ? Örneğin wtfast superonline ile anlaşmıştır , adam başı komisyon veriyordur falan.. Hep garipsemişimdir zaten , bu VPN 'ler nasıl farklı yolları kullanıyor diye. Sonuçta benim bağlı olduğum ISS belirliyor tracert yolunu. Ama her ne hikmetse , bu VPN servisleri bizi nasıl başka rotalardan götürebiliyor ? 2020 'ye geldik , hala ping le uğraşıyoruz. Adamlar 5 ms le oynuyor avrupa.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Traceroute sonucu? Yönlendirme sıkıntısı olabilir.

quote:

Eskiden farklı IP blockları gelirdi. Sizce problem ne olabilir ?

IP'leri azaldığından bahsettiğiniz blokları Static IP olarak başkalarına atamış olabilirler. Bilemiyorum.

quote:

Acaba bu ping düşüren VPN servislerinin bir oyunu olabilir mi ? Örneğin wtfast superonline ile anlaşmıştır , adam başı komisyon veriyordur falan..

Hayır. Çok alakasız konular.

quote:

Hep garipsemişimdir zaten , bu VPN 'ler nasıl farklı yolları kullanıyor diye. Sonuçta benim bağlı olduğum ISS belirliyor tracert yolunu. Ama her ne hikmetse , bu VPN servisleri bizi nasıl başka rotalardan götürebiliyor ?

WTFast, VPN servisi değil. Endpoint'ler olur vie.valve.net gibi.. Bunların içerisinde çeşitli sunucular vardır. Her biri farklı IP adresine sahiptir. Ping süreleriniz her IP adresine aynı olmayabilir. Bildiğim kadarıyla WTFast, sizi en verim alabileceğiniz, düşük ping alabileceğiniz sunucuya yönlendirir. Olayı bu.

quote:

Adamlar 5 ms le oynuyor avrupa.

Sunucuları aynı ülkede/şehirde bulunuyor, normal. Ben de İstanbul'da çoğu ISP/DC'ye 1ms alıyorum. Ping'in skor tablosunda 5ms gösterdiğine bakmayın, çoğu 5ms'nin üzerinde ping alıyor. Mesela CS:GO oyununda 10ms alan birinin pingi skor tablosunda 5ms görününebiliyor. Aynı şekilde 1ms alan birinin ping değerleri yine 5ms görünüyor. Zaten bu tarz rekabetçi oyunlar rekabet ortamının korunması için ping sınırı koyarlar. Mesela oyuncu sunucuya 1ms ile ulaşsa bile 7ms'de oynar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gw2 PvP Ve Wow PvP si
    10 yıl önce açıldı
    Silkroad Private Server'lar
    7 gün önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.