Şimdi Ara

WOW'un en sorunlu tarafı... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
2.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • aynı kafada gittikleri sürece, classic daha da popüler olacak. en azından eski oyuncular için. hoş yeni oyuncu pek gelmiyor bu oyuna. genel olarak popüler oyunların zıttı bu oyun.
    blizz de popülerizme ayak uyduruyor aslında.
    diablo 4 beklerken adamlar gitti kıytırıktan mobil oyun duyurdular
    ----
    işin en kötü tarafı her iki sene de bir yeni paket bekleyen kesimin, eski paketlerin çıkmasını beklemesi olur.

----------------------

god of war ayarında wc4 oyunu olsa nasıl olur acaba
  • 415 bile olsa ben BFA çıkışından itibaren World questleri yapıyorum benim üzerimdeki en yüksek ilvl item 400 oda Azerite itemi ki bu ilvl'e çıkman için karakterinin belli bir seviyede olması gerekiyor World Quest yaparak ilvl 400 yapmak çok da basit değil.Epic item nostaljisi ilk cevabımda da yazmıştım Vanilla da kaldı.

Leveling senin anlattığın gibi değil hatta bu Paketde her nedense NPC'ler 3-4'er şekilde saldırıyor.Tank Spec bir kıstas olamaz iyi bende sana Holy Priest söylüyeyim madem öyle.NPC'lerin hepsi aynı değil vuranları da var.İyi o zaman boşa zamanını yiyorsa Tank Spec olanlar direk 120 başlasın.

Gold satımı ile ilgili yorum yapmayacağımı söyledim.Blizzard yapacağını yapmıştır daha fazlasını beklemek bana göre hatadır.

Mesleklerdeki yapabildiğin iteme göre istiyor malzemeyi her itemi elbette sana sadece AH malzemesi ile kastırmasını beklemeyeceksin.E tabi Legion alıştırdı sizi normaldir.

Her bineği istiyorsan gerekenii yapıp alacaksın mesala bende bir tane bile shop bineği yok vay be güzel binek dediğim bir sürü binek var hele ki bu BFA da da bunu demiyorsan o senin görüşündür.Gold harcatma sistemi Token ile alakalı o tamamen farklı bir tartışma konusudur.Binek ve kozmetik türü şeyleri ben oyunun kalitesi ile bağdaştırmıyorum eleştirmiyorum bu yüzden.

Warfront ve Island Farm alanlarıdır benim beklentilerim çok yüksekti umarım sonraki paket de bu beklentilere göre düzeltirler.

World PVP denk geliyorum sürekli bir sıkıntı görmedim Lag yok bana göre olsaydı söylerdim.

Türk oyuncu popülasyonu var ise kendisine sahip çıkması lazım geçenlerde TL için destek istediğimiz konuda nasıl sahip çıkmadıklarını güzel gösterdiler kendilerini tebrik ediyorum bu şekilde hiç bir çözümün parçası olamazlar tam tersi soruna katkı sağlıyorlar.

Sözün özü BFA iyi bir paket.

• Bu oyunun en kötü yönü serverların zorluk derecesine göre ayrılmamasıdır. Casual ile Hardcore adam aynı serverda şu şartlarda olmaz, olmamalı. Bir de LFR gibi aptal şeyleri getirip her şeyi çöp haline getirmeleri sorun. Lore mi göreceksin? Oyunu mu takip edeceksin? SWTOR'u örnek alsınlar. Tek başına birkaç npc ile raide ya da DG ye girebil, görev itemi düşürebil ama gear düşüreme. Yap bunları adamlar da tatmin olsun sağlam bossları kesince. Hem elli tane sıçmık item üretmek zorunda da kalmazsın. Bak bunları casual biri olarak söylüyorum, benim artık çok vaktim yok. Ama vakti olanla aynı olmamalıyım ben. Myth+ falan demeyin abi, aynı şey değil. Efor harcayan adam tatmin olmayı hak eder. Bunun gözle görülür olması lazım. Perde arkasında değil. Ben Charger'e bindiğimde her geçen yanımda durur ata bakardı eskiden. Atı almak o yüzden iyiydi, charger olduğu için değil.

O kadar boş şeylerle doldurdular ki kimse kimseyi görmüyor. Neyse klasik gelsin de ayrılalım şunlardan, yine casual takılalım belki, ama hak edene saygıyı gösterdiğimiz bir topluluk ile oynayalım.

• BFa bence WOD tan daha kötü. BFA en kötü expansion bana göre.

explorer hissi yok BFA da. wod ta en azından true horde u gördüğümüz için, garrison a ragmen bir çok karakter ve mekan merak ediliyordu. BFA da ise alliance bölgeleri ve horde bölgeleri çok çok farklı. adamlar 3 tane bölge kasmışlar oda zaten boralus.drustwar ve stormsong valley. horde bölgeleri inanılmaz sıkıcı.

mmorpg temelini baz alırsak . sorunlu taraf derken oyunu kötülemeyin derim. 15 senelik oyun ve hala akibi yok! BFA kötü evet. yukarıda da söyledim en kötüsü BFA ama ölüsü bile güzel wow un . ya bugün yıllar önce mmorpg havası almış ve geri dönmek siteyen bir adamın aklına gelecek tek oyun wow dur. gidipte eso başlamaz. gw2 başlamaz . gelir wow oynar. buda böyle bir gerçek olarak kenarda dursun.

Gameplay olarak GCD ve RNG olayı şu an oyunun en sorunlu tarafı.

Teknik konularda oyunun en sorunlu tarafı oyun motoru. wow da tonla clipping dedigimiz düzeltilemeyen yada düzeltilmesi oldukça zor olan hatalar mevcut. mesela wod taki dwarf güncellemelerinden sonra male dwarfların shield size olayını düzeltemiyorlar. one hand ve bazı two handed waepon ların yerin dibine girmesi, cloak arkasın da kalması vb.. sorunları sneler oldu düzeltemiyorlar. one hand weapon lara sırta asma özelliği gelsin diye offical da tonla başlık açıldı. adamlar iplemedi bile.

bunun gibi sorunları var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-69D872379

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Tek tek cevap yazmak kendi fikrine sahip olmak neden "iyi kafa yaşıyorsun" oluyor?
    Sen bir şey söyledin bende cevap vereceğim izin veriyorsan en nihayetinde burası herkese açık bir forum.
    Boş muhalefet yaptığımı neye göre söylüyorsun?

Oyun serverleri boş ise ben bir World Quest yapacağım diye 20 dakikaya varan World PVP yapıyorum?WarMode açık ise tabi.

Goldmaker sellerlar oyunun kalitesini belirlemiyor.Öyle olsaydı BC-WOTLK-MOP da da Dolandırıcı Hırsız Ninja Raid Liderler belirlerdi.

"Bana göre iyi paket o yüzden genel olarak iyi bir paketdir." dediğimi hatırlamıyorum anlayış kıtlığı var sanırım.

Sözün özü Bana göre iyi bir paket.

• quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Ne diyeyim? "Mahmut mu diyeyim? Ne ise onu söyledik.
    Bütün söylediklerine bildiklerim çerçevesinde cevap yazdım?Yargılamak bilmişlik derken?
    Birde Gold satmak ile ne gibi bağlantı kurdun hakkaten merak ettim bak?Yoksa PRot Warrior ile AOE Levellemenin yeni bişi olmadığını söylemeye çalışmam Gold satışımdan ötürü mü mesala?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mczaga -- 13 Haziran 2019; 21:4:52 >
  • Bi ara oynamıştım grafikleri sarmadı bıraktım oyunun revize edilmesinin zamanı gelmiş aslında. Temiz oyun eyv. ping, hile, p2win vs.. olayları yok ama insan saatlerini başında geçiriyor göze hitap etmesini istiyorsun.
  • sen bir ara oynadıgın için grafikleri sarmıyor bence. ben gtx950m li laptop ta ortalama ayarlarda rahatça raid ve m+ yapabildigim ve yüksek çoğunlukta aynı şekil de oldugu için 15 seneden sonra hala ayakta olmasın oyun ?

Biz zamanında hayvan gibi sistem isteyen age of conan gibi oyunları da oynadık. Game play başarısı grafikle gelen birşey değildir. öyle olsa bugün fortnite gibi oyunlar olmazdı.

yukarıda bir postum da yazdım. wow un ölüsü mmorpg lerin en iyisidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alen Doğu Gencer -- 18 Haziran 2019; 23:38:35 >
  • quote:

Bu mesaj silindi.
    Oyunun kötülüğünü istediginizi sanmıyorum ama düşünceler yanlış onu belirteyim.

şu oyun da herşeye ok diyen bir topluluk kaldı diyorsun. eyvallah dogrudur. yani günümüz de mmorpg diye bir şey kalmadı zaten 2-3 tane oyunla sınırlı. ayrıca zamanın da "wow killer " olarka çıkan oyunları da gördük. warhammer online, aion,swtor,ageofconan, rift ve daha aklıma gelmeyen bir sürü mmorpg. ben hemen hemen hepsini oynadım. wow community nin çogu da oynamıştır. wow dediğin oyun zaten şu an direk 25+ yeni başlayan pek fazla insan yok. mililet bügün tekrar oynarım diye mevcut hesaplarını koruyor. bu arada düzeltiyorum herşeye ok diyen bir topluluk yok bence. nasıl millet wod ta tepkisini gösteridiyse aynı şekilde BFA ta da hesaplarını kapatarak oyuncu sayısını düşürerek tepksini gösterid. herşeye "ok " diyen kitle benim gibi mmorpg takılmak isteyen kitle. çünkü piyasa da MMORPG yok malesef. bugün çıkıpta bir firma mmorpg yapsa gene wow un eline su dökemez bu net!

rotasyon konusuna gelince. Mythic raid yap bak bakalım rotasyon hatta similation a ihtiyacın oluyormu? bugün method gibi hatta yerli malı catastrophe ve deal with it gibi guidller bile dps similation falan kasıyor. belirli logların yoksa zaten raide falan giremezsin. bunları geçtim progress yapan tek alliance türk guildi "game honor" bile senden log ister.

classic konusuna gelince. dostum 36 yaşındayım. 14 senedir oynuyorum bu oyunu. old school sayılabilecek bir hesaba sahibim . dediğin gibi çok merak edenler girsin classic oynasın ve nasıl vakit yedigini, game play in nekadar agır oldugunu görsünler. siz zannediyorsunuz ki classic gelince milyonlarca oyuncu akacak. evet aslında akacak ama en fazla 2-3 ay akacak.

Edit:bu arada bukadar cevap vermişim sonradan postlarına baktım da sen baya kötülemişin oyunu. sonrada " sanki oyunun kötülüğünü istiyoruz " demişin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alen Doğu Gencer -- 18 Haziran 2019; 23:53:1 >

• Alen Doğu Gencer kullanıcısına yanıt
    Fanboyluk yapmaya gerek yok bence. Ayrıca kötü demedim. Grafik bana göre önemli sana göre olmayabilir, bu konuda herkes senle aynı görüşte olmak zorunda da değil !
    WoW'u senelerdir ayakta tutan kemik oyuncu kitlesidir. Bu kitleyi de dediğin gibi çok eski bi oyun olması sayesinde edinmiştir. Eski MMORPG oyunlarda bu kitle hep vardır kimisinde fazla kimisinde az.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turkhes -- 20 Haziran 2019; 15:37:56 >
  • Ben anlamadım şimdi . hem "Bu kitleyi de dediğin gibi çok eski bi oyun olması sayesinde edinmiştir" dediğimi yazıyorsun . hemde fanboyluk yapmaya gerek yok bence diyorsun ! funboyluk yapıyor olsam oyunu niye bir yandan eleştireyim ? aynı zamanda şu anda oynanacak başka mmorpg olmadıgından eski bir mmorpg oyuncucu dönecek olsa wow a döner diye de yazdım. bak tekrar ediyorum "başka mmorpg olmadıgından " bu mu funboi olmak?

İşinize gelmeyen şeyleri yazan biri olunca siz oynamıyorsunuz diye hemen funboi ilan ediyorsunuz. ben burada wow un jzagor un abarttıgı kadar bitik olmadıgını anlatıyorum. bunu anlatırken olumsuz bazı kısımlarını da yazıyorum.
  • Alen Doğu Gencer kullanıcısına yanıt
    Sadece WoW mu var Knight Online gibi bir örnek var dönen paranın piyasasının haddi hesabı yok benim bilmediğimde vardır elbet her zaman takip edecek yada oynayacak kadar boş vakitte olmuyor Ultima Online var bu oyunlar şimdi piyasaya çıksaydı kimse yüzüne bakmazdı, senelerce verilmiş emek olduğu için kıyamıyor insanlar hesaplarına yada karakterlerine. İşime gelmeyen bişi yok 6 ay oynadım oyunu o zamanlar catalysm gelmek üzereydi. Ara sıra twitchden de bakıyorum fikrim değişmedi oyun grafiklerinin revize edilmesi lazım. Blizzard'da farkında Titan diye bi oyun getirmeyi denediler sonra iptal oldu overwatch çıktı ortaya kendi ekmeklerini keseceklerini bildikleri için 2. bir mmorpg olayına girişmek istemiyorlar bence. Ayrıca başka mmorpgler var çoğu insanın sistemi yetmediğinden oynayamıyor orasıda bi gerçek. Yeni oyunda 30 fps ile mi oynamak istersin yoksa eski oyunda 120 fps ile mi tartışılır zevk meselesi.
  • @Jzagor yazılan çizilenler biraz abartı olmuş bence de. yani wow 15 senelik oyun ve 15 senelik oyundan ne beklediginize bağlı. oyunu yapımcılar üzerinden eleştirirsiniz sorun değil, bence haklısınız da ama çok değil daha 1 expansion önce herkes LEgion diye harika bir expansion oynadı. bu sebeple wow u bukadar yermek bence hata. Gelecek expansion güzel olur gene milyonlar akar oyuna. çok sorun değil bence. BFA yı beğenmiyorsan oynamazsın. gelecek expansion ı begenirsen açarsın hesabını oynarsın bukadar basit.

@Turkhes Evet eski oyunlar (knight a mmorpg diyemiyorum malesef) şimdi çıksa tabiki kimse yüzüne bakmaz. wow da şimdi çıksa kimse yüzüne bakmaz. zaten cata,wod ve BFA expansionların da yüzüne bakmadık ,bakmıyoruz da. oyunun grafiklerinin revize edilmesine katılıyorum. oyun motorunu yetiri kadar zorladılar . bence çok iyi iş başarıyorlar ama tatmin etmiyor beni de. yani artık tatmin etmiyor. BLizzard ın titanı iptal etme sebepleri çok farklı. bir kere uzun sayılabilecek bir süredir. MMORPG oyunları tutmuyor. elle tutulur tek örnegi wow kaldı. yukarıda alen de yazmış . ne örnekler eridi gitti vs.. yok yani günümüz de mmorpg tutmuyor. öyleki bırak blizzard ın başka bir mmorpg yapmasını wow 2 falan bile çıkmaz.

Kısacası mmorpg konusun da bu saatten sonra wow meraklısının eline ne verirse o işte ! ha oynayıp oynamamak sana kalmış. millet classic diye hype kasıyor ama onunda ömrü 3-5 ay. yani BFA sıkıcı diyen adamın vanillaya dayanabilecegini hiç sanmıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: kvo35

@Jzagor yazılan çizilenler biraz abartı olmuş bence de. yani wow 15 senelik oyun ve 15 senelik oyundan ne beklediginize bağlı. oyunu yapımcılar üzerinden eleştirirsiniz sorun değil, bence haklısınız da ama çok değil daha 1 expansion önce herkes LEgion diye harika bir expansion oynadı. bu sebeple wow u bukadar yermek bence hata. Gelecek expansion güzel olur gene milyonlar akar oyuna. çok sorun değil bence. BFA yı beğenmiyorsan oynamazsın. gelecek expansion ı begenirsen açarsın hesabını oynarsın bukadar basit.

@Turkhes Evet eski oyunlar (knight a mmorpg diyemiyorum malesef) şimdi çıksa tabiki kimse yüzüne bakmaz. wow da şimdi çıksa kimse yüzüne bakmaz. zaten cata,wod ve BFA expansionların da yüzüne bakmadık ,bakmıyoruz da. oyunun grafiklerinin revize edilmesine katılıyorum. oyun motorunu yetiri kadar zorladılar . bence çok iyi iş başarıyorlar ama tatmin etmiyor beni de. yani artık tatmin etmiyor. BLizzard ın titanı iptal etme sebepleri çok farklı. bir kere uzun sayılabilecek bir süredir. MMORPG oyunları tutmuyor. elle tutulur tek örnegi wow kaldı. yukarıda alen de yazmış . ne örnekler eridi gitti vs.. yok yani günümüz de mmorpg tutmuyor. öyleki bırak blizzard ın başka bir mmorpg yapmasını wow 2 falan bile çıkmaz.

Kısacası mmorpg konusun da bu saatten sonra wow meraklısının eline ne verirse o işte ! ha oynayıp oynamamak sana kalmış. millet classic diye hype kasıyor ama onunda ömrü 3-5 ay. yani BFA sıkıcı diyen adamın vanillaya dayanabilecegini hiç sanmıyorum.
    İnsanlar basit oyunların peşinde hızlı bitsin kafa patlatmıyım stressimi atıp gidiyim diyor. Kimisine göre MMORPG oyunların ölmesinin sebebi moba oyunları, Dota , lol , hon , hos vs.. ben seviyorum MMORPG FPS oyunlardan hile eksik olmuyor. Başında saatlerini geçirmeye değer oyun türü değil bana göre. Senelerce dota oynadım Dota 2'de ilk key almayı başaranlardanım. Lakin rus oyuncuların yaptığı saçmalıklar canıma tak etti bıraktım. Lol o konuda akıllı bi hamle yaptı Türk server'ı açtı öteki oyunlarda malesef olmuyor bu. Çünkü yakından uzağa bi eşleştirme sistemi izliyor oyun Türk bulamayınca araplar ve rusları dolduruyor oyuna. BDO dan ümitliydik arkadaş çevremde öyleydi , adamlar farklı olsun diye saçmalamışlar. Çabuk parladı söndü.

• Zaris kullanıcısına yanıt
    Aynen ben de başladım ama Legion'dan sonra tat vermedi, geçtiğimiz ocak ayında bırakmıştım.
    Grinding'i abarttılar iyice, LEgion'da AP toplamak Artifact weapon için çok sıkmıyordu, silahı geliştirmek insanı tatmin ediyordu.
    BFA'daki kolye tam bir saçmalık olmuş, Azerit zırh sistemi de çok başarısız, nerede o eski class setleri nerde bunlar. Raid yapmanın tatmin edici taraflarından biri bu set bonuslarıydı, blizz resmen ayağına sıkmış bununla. 8.2 Azshara yaması için bir heves uyandı içimde ama halen kararsızım...
  • evet
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.