Şimdi Ara

WP baya iyiymis(Android Kullanicisi) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
1
Favori
2.663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende Huawei kullandım Ara yüz yok süper 1gb ram 500-600mb boştu.
    Touchwiz berbat olduğunu anladım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 yılı geçkin suredir l820 kullanıyorum ve eğer telefonla zaman geçirmeyi eğlenmeyi seviyorsanız kesinlikle uzak durun mağazada çok eksik var.

• http://kiyas.la/tr/cep-telefonu/karsilastir/Nokia-Lumia-520-vs-Samsung-Galaxy-Note-4-SM-N910S

WP bile olsa 512MB ram ve 1Ghz DC cihaz ile 3GB ram ve 2.5Ghz QC işlemcili telefonları karşılaştırmak çok makul değil. Lumia 930 deneyebilirsiniz mesela, iki cihazın işletim sistemlerinin ve kullanımının akıcılığını karşılaştırmak için benzer donanımlara sahip olması gerek.

Android çok üst segment telefonlar (Note4 gibi) dışında zaman içinde kolayca takılmaya başlıyor. Ama biz sn kullanıcılar bu akıcılık konusunu da biraz abartıyoruz bence. Mesela Discovery de akıcıydı ama telefon hissettiriyor şiştiğini. Bu his Nexus gibi daha saf Android telefonlarda daha az belirgin,özellikle Samsung arayüzleri bi hayli problemli. Windows'ta bunu yaşamıyorsunuz.

Öte yandan WP veya Android'in hangisinin daha iyi olduğu söylenemez, beklentiler farklı çünkü. Akıcılık ve sorun çıkarmama yönünden WP daha başarılı kanımca. Ama Android'de de her şey düşünülmüş, Windows'a zaman vermek lazım. -sanırım- 2 yıl önce programları sadece geri tuşuyla kapatabiliyordu WP8, ya da bir "Quit" tuşu ile. Sürükle- kapat, X işareti yoktu. Güncelleye güncelleye gideriyorlar bunları. 2 yılı daha var benim gözümde Android gibi neredeyse herkese hitap edebilmesi için Microsoft'un, fazla bile aslında ama ortak platformu amaçlıyorlarsa makul.

Yalnız Microsoft "Nokia sağlamlığı"nın ekmeğini iyi yedi, hakkını da veriyor taş gibi cihazlar.

• interramcho İ kullanıcısına yanıt
    Evet geçen yaz 3 4 program açıksa hepsine geri tuşuna basmak zorundaydık şimdi geçti tabi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yandex

quote:

Orijinalden alıntı: 3dfx

Aslinda androidi kullanip da elestirmemek anlamsizca, evimde quadcore android tv box, quad core android tablet, duruma gore iki veya uc amiral gemi denilen cinsden telefonlar var. Birincisi tv box kullanim acisindan rezalet, cogu uygulamanin kilavye fare destegi yok ozellikle oyunlarin, arkadas sen google olarak dunya devi olarak oyun gelistiricilere iki ricada bulunup cok basit olan su olayin uzerinde niye durmuyorsun niye adamlari ikna etmiyorsun?asphalt yukluyorum tv boxa performans canavari ama oyunda kontrol yok, dandirik 3.parti uygulamalar ile tirmalayip duruyorsun..

Ikinci 1 gb ram olupda kasma yok diyen arkadas, Elimdeki 4.3 Galaxy S3 un sadece kontaklar kismini acma videosu ceksem sanirim herkez icin yeterli bir cevap olur.Evet androidde kasma yok donma ve takilma var. Eminimki navite ubuntu kursak bu cihazlara 5 kat daha hizli calisacaklardir.

Uzmani degilim ancak benim gordugum Windows telefonlarin en buyuk eksigi reklam,karizma ve sacma sapan lisans ucretleri.Aslinda bu o kadar da kolay bir olay degil , ikinci el telefonlarimi satarken anladigim android olarak neredeyse acik ara tek firma var oda sadece Galaxy SX serisi ile Samsung. Farketmiyor S3 S4 S5 peynir ekmek gibi satiliyor 500 e aldim 3 yil kullandim ahi gitti vahi kaldi 300 den bir hafta suremedi satilmasi.

Samsung larda arayüz kasıyor. Ondan rehbere iki saate giriyor. Android'i karşılaştırırken Samsung kullanmaktan vazgeçin.

Bunun bilincindeyim daha onceki mesajlarimda bunu kendim yazdim,Android karsilastirirken tabiki Samsung ile devam edicem , cunki markali cihazlarda samsung acik ara onde ve benim cevremde gordugum neredeyse kimse htcnin ya da lg nin yeni bir modeli varmi yokmu diye merak bile etmiyor ancak galaxi ile baslayip S ile devam eden sonundaki her yeni sayiya kafa yoruyor. Ben zaten HTC de kullandim cin ureticilerinin high end telefonlarini da kullandim. Acik soyluyorum Lumia 520 bu haliyle ayni donanimdaki herhangi bir android telefonu mezara gomer. Google in yapmasi gerektigini dusundugum olay oncelikle hernekadar sanal makine tabanli da olsa ,kesinlikle hardware kisminda bazi standartlasmalara gitmesi gerekiyor, uretilen her kiytirik uyumsuz bugli urun aslinda androidin adini karaliyor.
    Zaten milletin bu tarz ayrintilara pek takilmadigini ikinci el piyasasindan gorebiliriz.Insanlar android deyince samsung anlamiyor olabilir ama samsung deyince andorid anliyorlar :D

• quote:

Arac kamerasi yaparim diye 30 dolara satilan lumia 520 aldim, (Htc,S3,S4 kullandim ,S5 kullaniyorum)
    Oncelikle marketin kucuk olmasi , android marketin bolge kilitleri ve yarisi copluk olan dandirik uygulama denizini dusundugumde ,hic sorun degil cunki bedava oyunlar ve programlar baya baya kaliteli ve pek oyun oynamayan biri olarak olanlar bana yetiyor en azindan oynadigim turden oyunlarin kalitelileri mevcut.

Asil hosuma giden ve sasirdigim boylesine dandirik bir donanimin nasil bu kadar akici calistigi, ust duzey wp telefonlari baya merak etmeye basladim.
    Microsoft Samsung a galaxy adi altinda kasa tasarimi galaxy telefonlara benzeyen ust duzey bir wp telefon urettirebilirse bu is kopar gider, daha once wp telefonlari biliyordum ancak on yargi sebebiyle hic almak icimden gelmedi, sonraki ust duzey telefonum sanirim wp olacak.

Beni icin en buyuk eksikligi kendi gelistirdigim yazilimlari kolayca calistiramiyorum ,cetrefilli bir yapisi var, birde metro arayuzu iphone-andorid tarzi arayuzden daha az kullanisli ve karisik gibi,standart windows masa ustu ve kocaman bir start tusu koysalarmis nefis olurmus.

M8, nexus 5 kullan bir ara, sonra konu acarsin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Burn in Hell

quote:

Arac kamerasi yaparim diye 30 dolara satilan lumia 520 aldim, (Htc,S3,S4 kullandim ,S5 kullaniyorum)
    Oncelikle marketin kucuk olmasi , android marketin bolge kilitleri ve yarisi copluk olan dandirik uygulama denizini dusundugumde ,hic sorun degil cunki bedava oyunlar ve programlar baya baya kaliteli ve pek oyun oynamayan biri olarak olanlar bana yetiyor en azindan oynadigim turden oyunlarin kalitelileri mevcut.

Asil hosuma giden ve sasirdigim boylesine dandirik bir donanimin nasil bu kadar akici calistigi, ust duzey wp telefonlari baya merak etmeye basladim.
    Microsoft Samsung a galaxy adi altinda kasa tasarimi galaxy telefonlara benzeyen ust duzey bir wp telefon urettirebilirse bu is kopar gider, daha once wp telefonlari biliyordum ancak on yargi sebebiyle hic almak icimden gelmedi, sonraki ust duzey telefonum sanirim wp olacak.

Beni icin en buyuk eksikligi kendi gelistirdigim yazilimlari kolayca calistiramiyorum ,cetrefilli bir yapisi var, birde metro arayuzu iphone-andorid tarzi arayuzden daha az kullanisli ve karisik gibi,standart windows masa ustu ve kocaman bir start tusu koysalarmis nefis olurmus.

Sen de daha iyi modelleri ornek veremeyeceksen cevap hic yazma

• quote:

quote:

quote:

"Android karsilastirirken tabiki Samsung ile devam edicem , cunki markali cihazlarda samsung acik ara onde"

Bu mesajini gormemisim, gorseydim cevap yazmazdim kolay gelsin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

"Android karsilastirirken tabiki Samsung ile devam edicem , cunki markali cihazlarda samsung acik ara onde"

Bu mesajini gormemisim, gorseydim cevap yazmazdim kolay gelsin

Dogru , once okunur sonra anlanir, sonra okudugunu anladinmi anlamadinmi ortaya cikar
    Ha simdi yine de okudugunu anlamayan mesajlari yarim yamalak okuyup cevap yetistirecem diye gol yemeye mahkum arkadaslar icin samsungun satis konusunda android telefonlar acisindan acik ara onde oldugunu tekrar yaziyorum , ha ben bunu kendi gozlemlerime dayanarak soyledim ama simdiden laf olsun torba dolsun tipindekileri konuda kalabalik etmelerini onlemek icin sahibinden com daki bazi sayilari ortaya koyalim.

Cep telefonu kismina tikladigimizda ilan sayilari su sekilde;

Samsung 14.812
    Apple 10.725
    Sony 1.944
    Nokia 5.761
    HTC 2.353
    LG 3.631

Simdi burdan apple ve nokia yi ayiralim gerisinin hepsinin android tel oldugunu varsayarsak,HTC,LG,Sony nin toplamlari Samsungun yarisi ediyor.
    Yerli site ornegini begenmeyip vizirdanmasin diye ikinci bir site koyalim Encok satan telefon marka modelleri
    Link 2

2013

Samsung: 445 million sold (24.6% market share)[45]
    Nokia: 250 million sold (13.9% market share)[45]
    Apple 150 million sold (8.3% market share)[45]
    LG: 69 million sold (3.8% market share)[45]
    ZTE: 60 million sold (3.3% market share)[45]
    Huawei: 53 million sold (2.9% market share)[45]
    TCL Corporation: 50 million sold (2.7% market share)[45]
    Lenovo: 45 million sold (2.5% market share)[45]
    Sony Mobile Communications: 38 million sold (2.1% market share)[45]
    Others: 646 million sold (35.8% market share)[45]
    Total: 1,806 million sold (99.9% market share)[45]
    Yani Samsung demek neredeyse Android demek , ve bukadar basarili bir firmayi yaninda tutuyor olmasi andorid icin buyuk nimettir.Bu tablolara gore Dunya yeni ergenlerin uc bes megahertz ,cekirdek sayisi yada ram takintisina gore alis veris yapmiyor,

Ben gayet iyi bir android kullanicisiyim , neyin ne oldugunu da biliyorum, konuyu acmamin sebebi de ilk defa aldigim 30dolarlik windows telefonun performansindan ve kalitesinden etkilenmis olmam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3dfx -- 25 Ocak 2015; 15:06:10 >

• Kardes wp os'ta nokia faktörü diye birşey var.samsung kolay kolay wp cikaramaz cikarsa bilw kullanici nokiayi sececektir bence tasarim,kendine has uygulamalari,kamera,hoparlör vs. Vs. Nokiada anlayamadigimiz bir cekicilik bir cazibe var.o yuzden wp segmentinde tabiri caizse nokia eline verir diğer üreticilerin.

• 1 Yıl önce telefon alırken android ve wp arasında çok gidip gelmiştim ama şimdi wp seçtiğim için huzur doluyum
  • Nokia lumia 820 mi asus zenfone 5 mi

• 3 işletim sistemini kullandım..
    Android-Windows-Ios
    Sonuç mobil internet/sosyal medya surf video-film indirmek için en ideal Android..

Aslında IOS güzel ama telf olarak pahalı ederi 2000-2300tl şuan 2500-2800tl

Ios tablette mükemmel

• Ben de bazı lumia modellerinin çoğu Samsun'a modelinden üstün olduğunu düşünüyorum insanın çöp diyip geçesi geliyor ama durum aslında öyle değil

• quote:

Orijinalden alıntı: yeniüye4141

Kardes wp os'ta nokia faktörü diye birşey var.samsung kolay kolay wp cikaramaz cikarsa bilw kullanici nokiayi sececektir bence tasarim,kendine has uygulamalari,kamera,hoparlör vs. Vs. Nokiada anlayamadigimiz bir cekicilik bir cazibe var.o yuzden wp segmentinde tabiri caizse nokia eline verir diğer üreticilerin.

Artık Nokia marka telefon çıkmayacak.
  • Ne alakası var ? Yaş kaç ? Huawei'ye dandik dedi adam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yandex

Ne alakası var ? Yaş kaç ? Huawei'ye dandik dedi adam.

Huaweiqwewqe kadar dandik bir firma görmedim hayatında Allahtan belasını bulurda o dandik firma zaten batar.

Huaweqweqeq hakkında sorunları anlatsam destan olur burda.
  • Huawei g7 canavar gibi telefon bende hem g730 hem g7 var. Gayet güzel. Ama 1520 bir başka güzel be.

• Bunu bunu alin burdan

• quote:

Orijinalden alıntı: CoinOperator

Bunu bunu alin burdan

Zorlarsan küfür edicem.aylardır bu sikko dandik çin malı markadan cektiklerimi bilemezsin.anlatirsam destan olur dava acicam zaten Allahin belası marka demeye utaniyorum o derece dandik.tez zamanda batarlar umarim çinlilerin hiçbir işinde hayır yok zaten hata bende itimat ettiğim için

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.