Şimdi Ara

WPA mı, WPA2 mi, WPA+WPA2 mi daha güvenli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
24.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1) Arkadaşlar WPA mı, WPA2 mi, WPA+WPA2 mi daha güvenli.
    2) TKIP mi, AES mi, TKIP+AES mi daha güvenli.

• WPA2
  • hiç biri
  • WEP < WPA < WPA2
    TKIP < AES
    WPA2+AES kirilmasi en zor olan.

AP ya da modem arayuzunden gordugunuz TKIP+AES, her ikisi birden demek degil, client hangisini destekliyorsa demek bildigim kadariyla, tercihen bu sekilde secmeniz guvenligi dusurur ( eger WPA+WPA2 varsa bu da yine guvenligi dusurur. mumkun oldugunca WPA2 ve AES seklinde secmeye calisiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oasisngn

WEP < WPA < WPA2
    TKIP < AES
    WPA2+AES kirilmasi en zor olan.

AP ya da modem arayuzunden gordugunuz TKIP+AES, her ikisi birden demek degil, client hangisini destekliyorsa demek bildigim kadariyla, tercihen bu sekilde secmeniz guvenligi dusurur ( eger WPA+WPA2 varsa bu da yine guvenligi dusurur. mumkun oldugunca WPA2 ve AES seklinde secmeye calisiniz.

katılıyorum
    TKIP 15dk da kırılabiliyor 128bit AES daha zor simetrik iki anahtar kullanıyor yani 256bit...(algoritma)
    ayrıca TKIP WEP için geliştirildi AES ise WPA veya WPA2 ile uyumlu

şu an için aralarında en iyi olan WPA2+AES

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 5 Nisan 2011; 22:36:15 >

• ben WPA2 kullanıyorum
  • Modem arayüzünde wpa+wpa2 recommended yazıyor, buna rağmen wpa2 pskyı tekmi seçelim.

Aes + tkip tede recommended yazıyor, yine buna rağmen aesi tek seçelim diyorsunuz yani
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben şifre kullanmıyorum isteyen girip bağlanabiliyo Access point e
  • arkadaslar su an evinizdeki kablosuz modemlerde ya da acces pointlerde bulunan sifreleme kriptolojilerinin hic biri guvenli degil...yani hepsi kırılabilir veya asılabilir...yani neyi kullandiginizin pek onemi kalmiyor..benim icin 64 bit wep ve WPA2+AES aynı seyi ifade ediyor..Uygun yontem ve teknikler secildiginde cok kısa surede hepsi kırabilir..Onun icin fazla kasmayin bence =).
  • quote:

Orijinalden alıntı: ENIGMA
    arkadaslar su an evinizdeki kablosuz modemlerde ya da acces pointlerde bulunan sifreleme kriptolojilerinin hic biri guvenli degil...yani hepsi kırılabilir veya asılabilir...yani neyi kullandiginizin pek onemi kalmiyor..benim icin 64 bit wep ve WPA2+AES aynı seyi ifade ediyor..Uygun yontem ve teknikler secildiginde cok kısa surede hepsi kırabilir..Onun icin fazla kasmayin bence =).

Wpa2 yi kac dakikada ve hangi yontemle kiriyorsunuz merak ettim
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilgisayars

quote:

Orijinalden alıntı: ENIGMA
    arkadaslar su an evinizdeki kablosuz modemlerde ya da acces pointlerde bulunan sifreleme kriptolojilerinin hic biri guvenli degil...yani hepsi kırılabilir veya asılabilir...yani neyi kullandiginizin pek onemi kalmiyor..benim icin 64 bit wep ve WPA2+AES aynı seyi ifade ediyor..Uygun yontem ve teknikler secildiginde cok kısa surede hepsi kırabilir..Onun icin fazla kasmayin bence =).

Wpa2 yi kac dakikada ve hangi yontemle kiriyorsunuz merak ettim

internette araştır....şifrenin uzunluğuna göre değişiyor ama ortalama 15dk sonra işlem tamam :)))
    en sağlamı WPA2+AES+MAC filitreleme....bunun çaresi yok hacklenemiyor şimdilik

• quote:

Orijinalden alıntı: _ahmet_

Modem arayüzünde wpa+wpa2 recommended yazıyor, buna rağmen wpa2 pskyı tekmi seçelim.

Aes + tkip tede recommended yazıyor, yine buna rağmen aesi tek seçelim diyorsunuz yani

WPA2 ve AES seçin.....
    birde mutlaka MAC filitreleme imkanı var ise onu koyun....rahat edin....
  • wpa2 ve aes i 15 dk kıran bilgisayar, nasıl bir cpu ya sahipmiş? merak ettim.
  • WPA2 nin kısa sürede kırılabileceğini söyleyen arakdaşlar link verebilirlermi? ben malesef bulamadımda
  • hepsi kırılabilir arkadaşlar haaa 10dk haaa 1 gün
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilgisayars

WPA2 nin kısa sürede kırılabileceğini söyleyen arakdaşlar link verebilirlermi? ben malesef bulamadımda

google kullan arkadaşım...hayret birşey...
    youtube da bile videoları var millet göstere göstere öğretiyor.....sen biraz geç kalmışsın bu işleri öğrenmeye
    google a sor wpa2 hack o kadar....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 8 Nisan 2011; 2:01:22 >
  • WPA2+AES'i 15 dakikada kıran adam WPA2+AES+MAC'i asla aşamam diyorsa konu hakkında bilgi sahibi değildir kimse kusura bakmasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozanunal

WPA2+AES'i 15 dakikada kıran adam WPA2+AES+MAC'i asla aşamam diyorsa konu hakkında bilgi sahibi değildir kimse kusura bakmasın.

mac dediğin zaten tül perde :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozanunal

WPA2+AES'i 15 dakikada kıran adam WPA2+AES+MAC'i asla aşamam diyorsa konu hakkında bilgi sahibi değildir kimse kusura bakmasın.

uykudan yeni kalktın da rüyamı gördün hocam
    kim WPA2+AES diyor? bir oku yukarıları bakalım.....wpa veya wpa2 yi kırmak en fazla 15dk diyoruz....o yüzden tkip değil aes öneriyoruz
    okumadan yorum yapmayın....ayrıca heyecan kalbe zararlı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 9 Nisan 2011; 13:25:40 >
  • WPA-WPA2 farketmez güvenliği senin koyduğun şifre belirler mesela doğum tarihin veya telefon numaran gibi basit bir şifre koyarsan kırılması 15 dakikayı bulmaz oyüzden şifreni minimum 12 haneli harf,rakam,özel karakterler kullanarak oluşturursan kırılması zor olur.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.