Yeni, Dell 5110 B41F45 laptop aldım. Direkt kabloyla eternetten bağlanınca bir sorun yok. Ancak wireless bağlantıda WPA-PSK veya WPA2-PSK şifrelemesi yapınca bağlantı sapıtıyor. WEP 64 veya 128 bit yapınca normale dönüyor. Modem Netmaster CBW-700V
Bu sorunu nasıl çözerim, fikri olan var mı? Ya da benzer problem yaşamış olan?
quote:
Orijinalden alıntı: Nebula1
Yeni, Dell 5110 B41F45 laptop aldım. Direkt kabloyla eternetten bağlanınca bir sorun yok. Ancak wireless bağlantıda WPA-PSK veya WPA2-PSK şifrelemesi yapınca bağlantı sapıtıyor. WEP 64 veya 128 bit yapınca normale dönüyor. Modem Netmaster CBW-700V
Bu sorunu nasıl çözerim, fikri olan var mı? Ya da benzer problem yaşamış olan?
Tam da bunu ararştırıyodum arkadaşım. Bende wpa kullanıyorum ve kablosuzda kesilmeler yaşıyorum. Wep yapınca düzeliyor mu?
Bu durum normal değil arkadaşlar. Ürünün müşteri destek hattı varsa aramanızı öneririm. Ayrıca wep şifrelemesi olarak da kullanmayın, güvenli değil.
Evet bende WEP yapınca düzeldi.
Kerem Bey, evet bu durum normal değil ama ben nedenini çözemedim, yarın uydunet destekle ve modem firmasıyla görüşeceğim, bakalım ne diyecekler.
aynı durum bendede oluyor laptop la wpa veya wpa2 den bağlanınca bağlantı kopuyor gibi oluyor bağlanamıyorum resmen modemi kitliyor wep yapınca geçiyor.Ama bu son zamanlarda artık oda yememeye başladı sorun sanırım laptop da başka bir laptopdan denedim onda olmadı direk wpa wpa2 den felan bağlandım takır takır bazı laptoplarda bu sorun var modemi kitliyor ne laptopdan girebiliyosun ne de masaüstünden
Bılgısayardan kablosuz ag baglanti ozelliklerinden IPv6 yi devredisi birakin, kopmalariniz duzelebilir.
bu sorun sıklıkla görülen bir problem.çözüm ise tek taraflı değil.örneğin ; modeminizde wpa/wpa2 şifrelemede sorun olmadığında,bağlantıyı alan cihazda wpa/wpa2 şifrelemesinde sorun olabiliyor ve bağlantı kopuyor sürekli.sorundan kastım aradaki bağlantı uyumsuzluğu. yada bağlantıyı alan cihazda sorun olmuyor,modem şifrelemesinde oluyor. mesela ben modemden wpa/wpa2 şifrelemesi kullandığımda bağlantıyı alan media tank'ımda (m34a) sürekli kopmalar oluyordu.şifrelemeyi wep yaptığımda düzeliyordu.m34a'da kullandığım wireless alıcıyı,popcornhour a-200'de şimdi kullanıyorum.yani wireless alıcı değişmedi,modemde değişmedi,şimdi wpa/wpa2 olarak kullanabiiyorum,en ufak bir sorun çıkmadan.yeni modem aldım,aynı şekilde bağlantıda hiç bir problem yok+laptop'tan ve telefondan bağlanırkende bir sorun yok. wep güvenli bağlantı değil,çok kolay kırılabiliyor.şuan için sorunu çözemiyorsanız (wpa kullanamıyorsanız) tavsiyem mac adres şifreleme kullanmanız.sorun çıkmıyor ve kırılması imkansıza yakın.sorunun temel çözümü ise modeminizin yazılımı güncellemek (varsa) + bağlandığınız laptop ise,wireless kartınızın yazılımını güncellemek.hatta varsa firmwaresini.yada uygun wireless alıcı kullanmak(usb)...
wep sifrelemeyi 15 dk 20 dk da kırabiliyorlar. mac adresini kırmak ise daha kolay 10 dk. Paket toplanmaya baslandiginda ilk mac adresileri cozumleniyor. Tam takibini yapmadim ama wpa yida kırabiliyorlardir.
Neyse sonuc olarak. Wpa wpa2 de baska makinadan baglanti saglamayi deneyin ondanda aynı sıkıntı oluyormu veya oc ile baska bir aga baglanip deneyin. Sorun modemde mi pc mi diye yapabiliyorsanız kablosuz bagldastiricinizin son guncel yazilimini yukleyip deneyin yazilim eski ise sıkıntı cıkartir.
bende de dell 5010 laptop var. modem olarak da airties rt-205. modemi ilk kurduğumda hiç sorun yoktu. sonra şifreyi unuttuğum için reset attım modeme. tekrar kurmaya çalışırken kablosuz olarak modemi bulamamaya başladı. ethernet kablosu takılıyken sorun yok ama kabloyu çıkarınca modemi bulamıyo. çözüm önerisi olan var mı ?
Onerilerim ilk basta mantiksiz gorunebilir, ancak bilgisayar ile ugrasirken sunu ogrendim. -olmaz oyle sey- dememek ve denemek.
* Kablosuz cihaz/adaptor ayarlarinizdan degisken hizi kapatmayi deneyin. sorun yasadigim dlink kablosuz modem + HP dizustunde hizi 11Mbps ye sabitlemem cozmustu sorunumu. * Kablosuz calisma modlarini degistirip deneyin. hibrid modlar yerine tek standart destegi kullanmayi deneyin. * varsa cihazinizin farkli surumlerde suruculerini deneyin (yeni olmasi sart degil, daha eski surucu yazilim da deneyebilirsiniz) * Kablosuz erisim cihazinizin guc adaptorunu yenileyin. * Kablosuz erisim cihazinin isinma durumunu kontrol edin, ilik veya sicak calisiyor ise ek sogutma deneyin. * Kablosuz erisim cihazinizin yakinlarindaki (varsa) metal malzemeleri uzaklastirin, bu malzemeler kablosuz sinyaller icin ayna gibi davranmaktadirlar. * Kablosuz erisim cihazinizin yakinlarinda (varsa) elektromanyetik dalga yayan cihazlari kaldirin/kapatin. Hicbir etkisi olmayacagini dusundugunuz bir spot veya ses sistemi sorunun kaynagi olabilir.
Şimdi, bende hakikaten tuhaf bir durum var. Kendi modemimde WPA-PSK şifreleme yapınca bağlantı sapıtıyor, üst katta yeğenimin uydunet hattına giriyorum, onunki de aynı model modem (ama eski versiyon) ve WPA2-PSK kullanıyor ama buraya bağlanınca sorunsuz çalışıyor bağlantı. Modemimi değiştirdiler ama gelen modemle de sorunlu oldu. Bugün modemin firmasından teknik servisle konuştum, eleman da şaşırdı hiç böyle bir sorun duymadım diye, o da çözemedi meseleyi. Şimdi bir de başka laptop bulup benim hatta gireyim, bir o kaldı denemedik.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme