Şimdi Ara

writer yavaşş çekiyor ne yapcam

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • lg nin 52x32x52 writer a sahibim ama cd leri çok yavaş çekiyor donanımım da iyi sayılır cevap istiyorum

• yavaş dediğin kaç dakika?
    cd yazma programında cd kayıt hızı var o ayara bak.
  • dma sı açıkmı?
  • Benimki 700MB ı 3 dakika dolmadan bitiriyor. Tabi NT PRINCO gibi kaliteli CDler kullanırsam. Sen ne marka CD kullanıyorsun? Birde DMA durumunu kontrol et. Ayrıca IDE portunda Writer Slave olarak gözüküyorsa biraz da bundan kaynaklanabilir yavaşlık.
  • ekran çözünürlüğünü 32 bit ten 16 bit e indirmen sorununu çözebilir
  • erselteks ciddimisin
  • Hocam ekran çözünürlüğü ile Cd-rw ın yavash cekmesinin ne baglantısı var onu kavrayamadım acıklarsan sevinirim kolay gelsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: erselteks

ekran çözünürlüğünü 32 bit ten 16 bit e indirmen sorununu çözebilir

başka bir topic e odaklanmışken buna yanıt verdin herhalde
  • kullandığın cd kalitesi önemli! auto determine seçeneği açıksa en uygun hızı program kendi seçer. Bunu kapatıp hızı optimize edbilirsin ama bu sefer de cd yi yakma ihtimalin var. Bu da bir olasılık bunları da gözden geçir.
  • ilk başta şuna dikkat et kullandığın cd max kaç x yazma destegi var ve
    cd yazma pro olarak ne kullanıyorsun
  • quote:

ekran çözünürlüğünü 32 bit ten 16 bit e indirmen sorununu çözebilir

Hocam eyvallah ya Ne düşündün nasıl yaptın bilmiyorum ama var ya gülmekten gözümden yaşlar geldi Sen beni güldürdün allah da seni güldürsün.
  • tunedpipe dediği mantıklı bence. tunedpipe kardeş DMA nasıl açıldığını anlatır mısın?
  • aygıt yöneticisinde birincil ikincil ide aygıtlarına girilir. cd writer ikincil ide'dir genelde. Orada özelliklere bakılır PIO ya da DMA yazar. PIO'ysa DMA olarak değiştirilir. Ben de böyle bir sorun yaşamıştım ama oradan değiştirme seçeneği sunmamıştı XP pro. Sorunu ikincil ide'yi kaldırarak çözmüştüm. Restart yaptığımda otomatikman DMA olarak yüklemişti. işletim sistemim XP pro diğerlerinde nasıl olur bilemiyorum. herhalde aynıdır.
  • eğer yavas cekiyorsa ya diskteki yada cd deki bilgileri once hafızasına alıyor ondan sonra yazıyor ya cd nin cekme hızı musait değil yda kullandıgın programda sorun var....
  • quote:

Orjinalden alıntı: mohikanreplikan

eğer yavas cekiyorsa ya diskteki yada cd deki bilgileri once hafızasına alıyor ondan sonra yazıyor ya cd nin cekme hızı musait değil yda kullandıgın programda sorun var....

Peki önce hafızasına almamak için ne yapmak lazım? Nero'da mesela.. ben sorunu çözdüm demiştim ama 10 dakikadan 5 dakikaya indirdim 52x CD wiriter'la. DMA dışında sorunlar da var yani..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.