Şimdi Ara

RAM'imi kendi hızına bile çıkaramıyorum! YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • RAM'imi kendi hızına bile çıkaramıyorum! YARDIMRAM'imi kendi hızına bile çıkaramıyorum! YARDIM

Team Group DDR4 3600 Mhz CL19(https://www.incehesap.com/team-t-force-vulcan-tuf-yellow-16gb-2x8gb-ddr4-3600mhz-cl19-gaming-ram-fiyati-45519/) kullanıyorum. Thypoon'dan değerleri alıp girdiğim halde hiçbir türlü 2400Mhz'i 3200 veya 3600 e çıkaramıyorum. Bios ayarlarını kaydedip çıktığımda 2400Mhz olarak gözüküyor tekrar. Araştırdığım halde böyle bir şeye rastlamadığım için konu açmak zorunda kaldım.

ANAKARTIM : MSI B450 GAMING PLUS MAX
    İŞLEMCİ : RYZEN 5 3600

• biostan yapılıyor x.m.p disabed yazıyordur biosa diekt girince onu profile 1 yapıp bilgisayarı yeniden başlat 3600 mhzde gider
  • RAM'imi kendi hızına bile çıkaramıyorum! YARDIM RAM'imi kendi hızına bile çıkaramıyorum! YARDIM

Dediğin gibi profile 1 yok sadece Enabled var.
    Onu da yapip save & exit yapıyorum. Bios'a tekrar girince yine 2400 olarak gözüküyor.

BIOS versiyonu 11/07/2019

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nildessperandum -- 12 Ağustos 2020; 16:46:42 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• ben de teamgroup ram almıştım ve hiçbir şekilde çalıştıramamıştım

çareyi iadede bulmuştum

ballistix ram alın :)
    https://forum.donanimhaber.com/552-tl-crucial-ballistix-16gb-2x8gb-3000mhz-cl15-ddr4-ram-micron-e-die--143822347

ryzen + ballistix = mükemmel uyum

ryzen + rastgele başka ramler = her türden uyumsuzluk ihtimali

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 12 Ağustos 2020; 16:59:15 >
  • nildessperandum kullanıcısına yanıt
    gördüyseniz altında profile 1 ddr4 3600 mhz yazıyor biostan bir şekilde ayarlayacaksınız ama bilmiyorum
  • disaccarry kullanıcısına yanıt
    bu ramler ryzen ile tam uyumlu değil hocam. anakart seçiyorlar sanırım. ben de almıştım 3600 mhzlik o tuf ramlerden, 3000 3200 mhz hiçbir şekilde çalıştıramadım. zor bela çalıştırdım ama o kadar çok mavi ekran verdi ki bilgisayar baştan aşağı corrupt olmuştu

iade ettim, ballistix altım ve rahat ettim

3000 cl15 ballistix alıyorsunuz ve çok rahat 3466 cl14/3600 cl16/3733 cl16 çıkarabiliyorsunuz

bu tforce ramler, gskill ramler tamamen kumar
  • quote:

Orijinalden alıntı: DaenerysStormborn

ben de teamgroup ram almıştım ve hiçbir şekilde çalıştıramamıştım

çareyi iadede bulmuştum

ballistix ram alın :)
    https://forum.donanimhaber.com/552-tl-crucial-ballistix-16gb-2x8gb-3000mhz-cl15-ddr4-ram-micron-e-die--143822347

ryzen + ballistix = mükemmel uyum

ryzen + rastgele başka ramler = her türden uyumsuzluk ihtimali
    Çok güzel diyosunuz da faturası 1 ay öncesine ait... Siz arttırmayı denerken BIOS güncellemeyi denediniz mi? Veya anakartta yerini değiştirmeyi denediniz mi ona göre denemek istiyorum...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Zaten Enabled halinde bir şey ayarlamam gerekmiyor bence XMP yaparken...
  • quote:

Orijinalden alıntı: nildessperandum

Çok güzel diyosunuz da faturası 1 ay öncesine ait... Siz arttırmayı denerken BIOS güncellemeyi denediniz mi? Veya anakartta yerini değiştirmeyi denediniz mi ona göre denemek istiyorum...

Alıntıları Göster
    valla neler denemedim aklınız şaşar

tüm timingleri tek tek denedim

özel rtt ve cadbus değerleri denedim

yaklaşık 2 günümü aldı kahrolası ramler

en son tforce'a başvurdum. bana otuz kamyon ayar verdiler 3000 ve 3200 mhz için. onları denedim. en sonunda anakartınızda arıza var bizim ramimizde bir şey yoktur dediler xd sonra 3200 cl14 çalışan asıl ramlerimin kanıtlarını attım. bana kargo kodu verdiler ramlerinizi yollayın dediler ama parasını siz ödeyeceksiniz dediler. baktım 70 80 dolar fiyat çıktı boşverdim

incehesap başta iadeyi reddetti, nihayet dhde konu açınca ilgilerini çekebildim de öyle kabul ettirebildim

inanın 2800 mhz bile boot olamıyordu ramler. direkt bir uyum sorunu var bence. başka bi acıklaması yok

anakartta yerini değiştirdim, ramlerin yerini değiştirdim, bios reset attım, az voltaj verdim çok voltaj verim orta voltaj verdim, yüksek soc verdim normal soc verdim, otuz bin tane kombo denedim lanet olası ramler çalışsın diye

ama yok yani günün sonunda pes ettim

sizde duurm ne olur bilemiyorum. xmp tak çalıştır çalışmıyorsa o ramden bi hayır gelmez bence. ryzen 3600 çok rahat 3600 mhz kaldırabilecek bir işlemci. zaten demişsiniz 3000 3200 çalışmıyor diye. aynı bende de öyleydi. çalışmayınca çalışmıyor. belki bilmediğimiz gizli bir ram ayarı var ve o ayarlanamadığı için anakartla uyum gösteremiyordur. o da rami yapanın derdi olsun.

crucial ne yapmış özel büyü mü yapmış da her anakartta çatır çatır çalışıyor? tforce markasının bu konuda bence yetkinliği yok. belki piyasada çok bilinen çok kaliteli anakartlara göre uyum ayarlamışlardır. başka neden böyle olur hiçbi fikrim yok. belki de hynix chipler anakartların cogu ile uyumlu olmuyor.

--

uzun uzun anlattım ama, sonuç olarak son çare garantiye yollayacaksınız mecbur, eğer iade dönemi geçtiyse. çalışmıyor ve çalışması gerek. hem anakartınız hem işlemciniz buna uyumlu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 12 Ağustos 2020; 17:10:25 >

• Ben de ilk defa bilgisayar topladım da, RAM aceleye geldi... İnsanlara çalışmayan ürün göndermeye de hiç çekinmez olmuşlar çok garip gerçekten. İncehesap'a mail aticam olmazsa garantiye yolliycaz artık mecbur.

Teşekkürler yardımınız için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nildessperandum -- 12 Ağustos 2020; 17:25:49 >
  • Hocam bence ramlarda sorun yok biosu güncelleyerek halletmeye çalışın oradan profile 1 e geçebilmeyi bulmalıısnız internette videoları vardır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disaccarry -- 12 Ağustos 2020; 17:35:36 >
  • Technopatyoutube
    MSI AMD Anakartlarda XMP ile RAM Frekansı Arttırma
    https://www.youtube.com/watch?v=ShJIzQ3iqsA
    bu videoda normal. Biosu güncellemeniz gerek diye düşünüyorum
  • Kesinlikle
    4 ghz 1600af+3666 mhz cl16 ballistix farkı
    imgbb
    witcher3-2020-08-12-17-03-46-494
    https://ibb.co/S0jmNdt

imgbb
    witcher3-2020-08-12-17-15-30-927
    https://ibb.co/JkCr8CM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vjdrsjejv -- 12 Ağustos 2020; 17:42:25 >

Yalnız benim BIOS'um videodaki BIOS'tan daha güncel... Ama güncelleyip deneyeceğim.

• Ram de sorun yoktur bence de, muhtemelen Anakart ile Ram arasında bir uyumsuzluk vs sıkıntı var.
  • huso kullanıcısına yanıt
    RAM'imi kendi hızına bile çıkaramıyorum! YARDIM

Bir sorun görünmüyor... Acaba BIOS'u mu güncellemeliyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nildessperandum

Bir sorun görünmüyor... Acaba BIOS'u mu güncellemeliyim?
    Ben de 3600MHZ i 3600 MHZ gostermekte sorun yasadım Neoforza Hynix Chipli Ram ile ama 3200 falan sıkıntı olmuyordu.
  • Ramler hangi yuvalara takılı ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.