Arkadaşlar bir arkadaşım sayesinde buraya yazabiliyorum garip ve kpmik bir sorunum var. X-Fİ ile ilgili :(
Yenibir sistem aldım geçen gün. başlangıçta süperdi herşey. Ancak bir kere supreme commander oyununu oynarken ses gitmesi olmuştu önemsemedim.
Dün NFS carbon yükleyip trainer kurduktan sonra ise sorun kendini aştı, NFS arada kilitlenmeye başladı hadi bu olsa iyi ama esas problemim,
ses tamamen gitmeye başladı kafasına göre. Ve oyundan çıksam da düzelmiyor ses gidik durumda kalıyor. Bazen restarla düzelmekte sorun taa ki nfs oynayana kadar.
İşin garibi ses tamamen gitti die düşündügüm için ses kartı arkasındaki 3 line out dan başka birine taktım denemek için, ve sesin çoook derinden de olsa geldigini duydum.
o.board ses kartı driverlerı ile çakışıodur dediler kaldırdım çözülmedi sorun.
en son gece bilgisayarı kaparken de ses yoktu yine şöyle bi sallayayım bakim dedim türk usulü :) ve ses geldi kasayı bi daha salladım yine gitti geldi ses.
şimdi bu kadar çok şey üst üste olmuşken,
ses kartım mı sorunlu, (öyle olsa ses kartı driver check ederken veya diagnosticlerinde de sorun göster mez mi?) (vea o az da olsa gelen ses nasl gelir)
ana karta baglantısı mı gevşek halde
driverları mı eski ondan mıdır (yeni driver indirmedim netten ne ana kart için ne ses için)
yoksa kimilerinin söyledigi gibi crackli oyunlar veya trainerlar sorun yaratıyor olabilir mi?
ya da sadece daha önce nette okudugum ama en son 2006 yılında güncellenmiş X-fi kartları ve nforce4 chipkartlı anakartlar uyuşmazlığı sorunu mu halen devam etmekte.
bi fikre varamadım deneyimli arkadaşlardan bilgi almayı istedim.
sistemimi de yazıyorum aşagıya.
fikir verin lütfen :(
ntel c2duo e6600 2.4ghz 1066mhz 4mb 64bit 775p gigabyte 965gds3 965g ddr2 ses+vga+glan+sata2 16x ocz ddr2 pc2-6400 vista upgrade xtc dual channel 2gb kit(2x1024mb) 400 seagate 7200 ncq sata2 16mb st3400620as asustek n8800gts/htdp(320bit) 320mb sli 16x creative x-fi xtreme music 7.1 ses lg 48xcdrw 18x8x18x dvdrw 6x dl 5x dvdram siyah 2 adet feel hurricane ii usb atx kasa siyah 550w(0508bs)
usbden 250gb external hdd (western digital), klavye(klavyem de ps2 idi ama biosdan usb keyboard support u açtım usb klavye taktım alakası yoktur heralde), mouse ve web cam baglı durumda.
yüklü program da yok gibi. kaspersky a.virüs, nfs carbon (kopya) supreme commander (kopya) ve nfs in trainer ı mevcut (media player vs yi saymıorum)
şimdiden teşekkürler....
bir tek yanıt bile yok :(
başka bir slotta deneme yaptınızmı eger yapmadı iseniz deneyin hala durum aynı ise kartınızın anakart baglantı noktalarında yada streo jack baglantı girişlerinizde sorun var gibi görünüyor