Şimdi Ara

X-FI ses kartları Windows XP & Windows 7

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
2.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bir çok yerde bir sürü tartışma yapılmış, konu kısa kısa geçilmiş sürekli ve ortak bir karara yada sonuca ulaşılamamış.
    Çoğu kişi de yıllar öncesinden alma X-FI ses kartları var ve işletim sistemler geliştikce driver sorunu da sürekli ortaya çıkıyor.
    Bende de extreme music var, açıkcası oldukca memnunum ancak daha önce hiç xp de kullanmadım ya vistada yada windows7 de kullanma şansım oldu.
    XP deki seslerin her zaman daha iyi olduğunu windows 7 de driver sorunu ve yazılım desteğinin az olduğundan bahsediliyor.Bu yazılımlar yada driver ların farkını burada , bu başlık altında paylaşalım arkadaşlar.
    Mesela daha önceki oyunlar daha doğrusu directsound u kullanan oyunların alchemy programıyla çözüldüğü ve artık openal destekli oyunların çıktığı günümüzde hala driver sorunu var mı X-FI lerin? sonucta openal ı da destekliyorlar?

yani kısacası windows 7 kullanan arkadaşların X-FI ses kartları, yeni çıkan oyunlarda ses konusunda ses kartından full performans alıyor mu? (openal destekleyen oyunlardan)

X-FI alacak arkadaşlar gönül rahatlığı ile bu ürünü alabilirler mi?

burada bunu tartışalım arkadaşlar, kafa karısıklığı kimse de kalma
    sın

• XFI Titanium alıcağım bu konuda aydınlatırmısınız
  • X-Fi Titanium kullanan biri olaraktan, Win7'de sesin berbat ötesi olduğunu söyleyebilirim, Berbat derken onboard'lardan iyi tabiki, ama Windows Xp'deki netliği ve berraklığı hissedemiyorsunuz, sadece ses yüzünden Win7 kullanmıyorum, aksine inanan arkadaşlar warsa x-fi kartı ilk 1 hafta windows xp'de kullansınlar daha sonra windows7 kurup uyumsuzluğu görsünler, sadece oyun için değil herşey için geçerli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sanitarium8787 -- 24 Şubat 2011; 10:56:54 >
  • windows xp de denemedim hic, pax driver 1.20 kurdum ancak normal driver ile arasında fark yoktu ve ayrıca mikrofonda sorun çıkardı, normal driver a dönünce sorun kalmadı.
    ben hala openal kullanan oyunları düşünüyorum, hakkaten xp deki directsound desteğindeki gibi başarılılar mı?
  • hayret bişey gerçekten yaklaşık 1 senedir creative x-fi xtremegamer fatality pro kullanıyorum, seslerden gayet te memnunum. xp de hiç kullanmadım ama bu kalitedeki ses bana yaetiyor (kötü mü bilmiyorum ama). hem de xp ye de ses için geçmem sanırım..
  • Walla hocam xp kur, sesi duy, win7 kullanmazsın sana garanti weriyorum:) xp'de sesler çok diri
  • quote:

Orijinalden alıntı: sanitarium8787

Walla hocam xp kur, sesi duy, win7 kullanmazsın sana garanti weriyorum:) xp'de sesler çok diri

dedim ya bu sesler bana yetiyor ve de xp benim için bitmiştir 7 den sonra...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • şimdi uzun uğraşlar sonucunda epeyyi bir tecrübe kazandım bu ses kartı konusunda. heleki creative se... şuan ses kartı alacak olanalrın bir derdi yok windows 7 ile zira windows 7 orijinal driver cdsiyle geliyor titanumlar falan ve problem yok...

gelelim x-fi serisine xtreme music vs. evet doğrudur window xpde ses çok güzel nedeni ise driver cdsinin xp ye uyumlu olması. kaldiki creative windows 7 için güzel driver yapmadı daha doğrusu yapmak istemedi nedeni ise yeni kart satışlarının azalmasını istemiyordu... burda bize Daniel_K yardım etti. adam xp drvierlaırnı komple windows 7 altında çalışacak şekilde programladı şuan onun driverlarını kullanıyorum. windows 7 nin ses olarak XP den farkı yok bende. filmlerde DTS DOLBY alabiliyorum hatasız. thx setup kurulu xpdeki gibi.. xpde ne varsa win7 dede var şuan... tavsiyem bu adamın driverlarını kullanmanız.

• quote:

Orijinalden alıntı: X-FI

şimdi uzun uğraşlar sonucunda epeyyi bir tecrübe kazandım bu ses kartı konusunda. heleki creative se... şuan ses kartı alacak olanalrın bir derdi yok windows 7 ile zira windows 7 orijinal driver cdsiyle geliyor titanumlar falan ve problem yok...

gelelim x-fi serisine xtreme music vs. evet doğrudur window xpde ses çok güzel nedeni ise driver cdsinin xp ye uyumlu olması. kaldiki creative windows 7 için güzel driver yapmadı daha doğrusu yapmak istemedi nedeni ise yeni kart satışlarının azalmasını istemiyordu... burda bize Daniel_K yardım etti. adam xp drvierlaırnı komple windows 7 altında çalışacak şekilde programladı şuan onun driverlarını kullanıyorum. windows 7 nin ses olarak XP den farkı yok bende. filmlerde DTS DOLBY alabiliyorum hatasız. thx setup kurulu xpdeki gibi.. xpde ne varsa win7 dede var şuan... tavsiyem bu adamın driverlarını kullanmanız.

o dediğiniz driver ı yüklemiştim bir ara ama console ların hiçbiri çalışmadı zar zor eski driver ı yüklemeyi başardım. ama sizin de dediğiniz gibi thx konsolu bende de açık ve çalışıyor şu an.

• quote:

Orijinalden alıntı: X-FI

şimdi uzun uğraşlar sonucunda epeyyi bir tecrübe kazandım bu ses kartı konusunda. heleki creative se... şuan ses kartı alacak olanalrın bir derdi yok windows 7 ile zira windows 7 orijinal driver cdsiyle geliyor titanumlar falan ve problem yok...

hocam ben de o driverları yüklemiştim ama ondan sonra yeni driverlar cıktı ama daniel k. dan ses cıkmadı.ben de daha yeni diye diğerini yükledim.Ancak yeni driver da sorun yok gayet iyi gibi.000015 i denediniz mi sizde?

• Audigy 2 zs kullanıyorum ,en son çıkan sürücülerle hem win 7 de hemde xp de test ettim. Xp de ses kalitesi çok daha iyi , sırf bu yüzden win7 den soğudum.
    Hala xp kullanmaktayım
  • ya bu daniel k x-fi surround 5.1 (usb) için de driver yapmış mıdır acep? (:
  • zaten son daniel_k drvierını kullanıyorum hiçbir şeyinde problem yok en stabiş en fazla kullanıcı memnununi,yeti alan driverı daniel_k nın.. creativein resmi forumunda danirl_k kendisi paylaşmıştır... bulaiblrisiniz mevcut....

not: benim kullandığımı kullandığınızı sanmıyorum, çünkü bunda hiçbir problem yok sizde nasıl oluyor anlamış değilim ???
  • Daniel k nın X-FI Titanium driverini verirmisinz birtane indirdim nfakat yüklenirken hata veriyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: CriticalWave

Daniel k nın X-FI Titanium driverini verirmisinz birtane indirdim nfakat yüklenirken hata veriyo

Evet ya çok iyi olur verirseniz.Xp kullanmayı sevmiyorum sırf ses yüzünden xp yüklü.Eğer sesler güzel herşey sorunsuz çalışıyorsa geçerim win7'ye.
  • arkadaşlar nazar dokundu geçenelrde restart tan sonra x-fi ses ayarları defaulta döndü durdum tekrar ayarladım.. neyse canım sıkılmıştı bende yeni bir driver yapmışmı daniel abi diye bi baktım

http://forums.creative.com/t5/Sound-Blaster/SB-X-Fi-PCI-Install-Disc-1-0-unofficial/td-p/556496

şuan kullandığım drvier dan sonra herkes buna geçmiş bugün indirip deneyecem herşey son updateli güzel bi iş çıkarmış abimiz...

ve ihtiyacızı olan diğer driverlar için forums creative e sound blaster kısmına uğrayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 22 Aralık 2010; 11:38:45 >

• Ben Kutudan çıkan CD den kurulum yaptım sorun yok. sorunsuz hatasız gayet iyi bir şekilde kullanıyorum. Regedit den Creative yazılımlarını kökden kaldırım CD den kurdum öyle düzeldi... yeni aldım kutuda WORKS WITH WINDOS 7 yazıyor belki güncel driver eklenmiştir benim X-FI Titanium a
  • quote:

Orijinalden alıntı: CriticalWave

Ben Kutudan çıkan CD den kurulum yaptım sorun yok. sorunsuz hatasız gayet iyi bir şekilde kullanıyorum. Regedit den Creative yazılımlarını kökden kaldırım CD den kurdum öyle düzeldi... yeni aldım kutuda WORKS WITH WINDOS 7 yazıyor belki güncel driver eklenmiştir benim X-FI Titanium a

aynen öyle dostum diyorum ya creative öyle bi çakallık yaptıki yeni kartları satsın diye. bu yüzden eski x-fi kartlara adam gibi windows 7 driver çıkarmadı yeni x-filere çıkardı... bu durumda devreye Daniel_K giriyor. bu adam yeni nesil x-fi ve auzentech ses kartlarnın driverlnıı eski kartlara göre yazdı windows 7 ile uyumlu hemde...

• Bu mesele yüzünden bir çok arkadaşın kafasında soru işaretleri var yaklaşık 8 aydır x-fi titanium kullanıyorum ilk win7 kuruluydu kutunun içinden çıkan driverları kullanıyordum daha sonra xp deki ses ne ayakmış dedim yaklaşık 5-6 gün xp kullandım seste fark varmıydı evet biraz da olsa sesler daha netti özellikle oyunlarda ama bu fark win7 den xp'ye geçmeye değmez.Tekrar win7 kurdum bu sefer daniel_k'nın çıkarttığı x-fi supports packs 2.0 driverları yükledim ses gerçekten çok iyi xp'den farkı yoktu dts,dolby digital ve thx gibi özelliklerin hepsi sorunsuz çalışıyor.Demek istediğim x-fi titanium'un win7 ile uyumsuzluk problemi kesinlikle YOK!
  • quote:

Orijinalden alıntı: numenorian

Bu mesele yüzünden bir çok arkadaşın kafasında soru işaretleri var yaklaşık 8 aydır x-fi titanium kullanıyorum ilk win7 kuruluydu kutunun içinden çıkan driverları kullanıyordum daha sonra xp deki ses ne ayakmış dedim yaklaşık 5-6 gün xp kullandım seste fark varmıydı evet biraz da olsa sesler daha netti özellikle oyunlarda ama bu fark win7 den xp'ye geçmeye değmez.Tekrar win7 kurdum bu sefer daniel_k'nın çıkarttığı x-fi supports packs 2.0 driverları yükledim ses gerçekten çok iyi xp'den farkı yoktu dts,dolby digital ve thx gibi özelliklerin hepsi sorunsuz çalışıyor.Demek istediğim x-fi titanium'un win7 ile uyumsuzluk problemi kesinlikle YOK!

+1 kardeş... x-fi titaniumun windows 7 ile problemi olamaz zaten çünkü creative resmi olarak full destek veriyor win7 için.. ama esas sorun eski x-filarda idi onuda daniel_k abimiz yeni drvielrı win7 ve eski x-filar için yazarak çözdü...

support pack 2.0 dan sonra çıkan en son driver ise komple bir cd büyüklüğünde linkini verdim zaten. installation disc 1 diye.. şuanda indirdim eski drvierları silip yükleyeceğim

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.