Şimdi Ara

X-RAY CiHaZıNDaN İpHoNe GeÇiRMe

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
1
Favori
67.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mrb arkadaşlar bu yurt dışından kargo ile gelen ürünlerin paketini açmadan Gümrükte X-RAY cihazında belli olduğunu yazmışlar doğrudur. Fakat X-RAY cihazının bunu okuyamayacağı bir şekilde iphone'yi kamufle etmek mümkün mü? mesela ne bileyim folyoya sarılsa başka bir makina parçası numunesi ile bereber yollansa gümrük anlar mı? ne dersiniz? X-RAY teknolojisinden anlayan arkadaşlar önerilerini yazarlarsa iyi olur.
    Son olarak gümrük yasasına göre telefonda olsa kaç dolara kadar gümrük vergisi alınmıyor? bir yerde 300dolar yazmış bir arkadaş ama eski kanuna göredir sanırım. ve ürün fiyatının %'de kaçı gümrük vergisi olarak alınıyor. gümrükten yasal yollarla geçince kayıt işlemine gerek kalmıyor değil mi?

• Yapay Zekanın Yanıtı

X-Ray Cihazından Telefon Geçirmek

Askerde, güvenli bölgelerde cep telefonu kullanımı yasaktır. Bu nedenle bazı kişiler, telefonlarını X-Ray cihazlarından geçirerek gizlice içeri sokmaya çalışırlar. Ancak bu oldukça riskli bir girişimdir ve son derece dikkatli olunmalıdır.

X-Ray cihazları, nesneleri taramak için iyonlaştırıcı radyasyon kullanır. Telefonlar ise alüminyum folyo gibi metaller içerir. Alüminyum folyo, X-ışınlarını emer ve bu da telefonun görüntüde görünmemesine neden olabilir. Ancak bu yöntem her zaman işe yaramaz.

X-Ray cihazının gücü, telefonun boyutu ve alüminyum folyonun kalınlığı gibi faktörler, telefonun tespit edilip edilmemesini etkileyebilir. Cihaz ne kadar güçlü olursa, telefonu alüminyum folyo ile gizlemek o kadar zorlaşır.

Ayrıca, bazı X-Ray cihazları, alüminyum folyo tespit etmek üzere özel olarak tasarlanmıştır. Bu cihazlar, alüminyum folyonun yoğunluğunu tespit edebilir ve bu da telefonu gizlemeyi daha da zorlaştırır.

Askeriyede X-Ray cihazlarından telefon geçirmek son derece risklidir. Telefonunuz tespit edilirse, ciddi sonuçlarla karşılaşabilirsiniz. Ayrıca, X-ışınlarına maruz kalmak da sağlık sorunlarına neden olabilir.

Bu nedenle, askeriyede X-Ray cihazlarından telefon geçirmeye çalışmamanızı şiddetle tavsiye ederiz. Bu son derece riskli ve yasa dışı bir girişimdir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • arkadaşım telefonun kargoyla gelmesi tamamen yasak şuanda.ülke kabul etmiyor.gidip yanında getirmen gerekir
  • x-ray den geçirmek için istridye kabugu ile kaplamalısın ! x-ray okumuz o zmn
  • Yok ya nerden bulcaz şimdi istiridye kabuğunu. demirselim bırak dalgayı
    dodlle tamamen yasak olduğunu biliyorum sadece yakalanırsa ne ödetiyorlar onun için soruyorum.
  • 300$ la paçayı kurtarabileceğini sanıyorsan çok yanılıyorsun. 700-1000 TL arası bir ücret isterler o telefonu sokup kullanabilmen için burada.

Öncelikle dışarıdan telefon sokulması yasak yasal dağıtıcı değilsen, vereceğin paranın çoğu ithalat iznine gider

Zaten soktuğun cihazın ücreti de vergiur tabi, ordan da en aşağı ürünün gerçek değerinin (internetten açıp bakarlar kontratsız USA fiyatına örneğin) %18-20 si civarındadır. Bir de özel iletişim vergisi alabilirler ekstra bir %20 daha girebilir.

Ayrıca telefonu soksan bile bir şekilde, pasaport kaydı yaptırman gerekir. Bunun için de yurtdışına çıkmış bir pasaport, ve buna uygun faturan gerekir. Örneğin ABD' faturası + ABD'ye çıkmış pasaport gerekir. Bunu 100 TL ye yapan esnaf (çakal) bulabilirsin Sirkeci'de filan.

Ayrıca deniz kabuğuyla, folyoyla kapladın diyelim, adamlar X-RAY'de simsiyah bir cisim görünce, içindekinden şüphelenip pakedi açarlar büyük ihtimalle.

Kısaca bu işi unut, bir dost tavsiyesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhantomX -- 19 Aralık 2009; 15:49:21 >

• Herhangi bir ücret ile telefonu içeriye sokamıyorsun. (Rüşvet hariç)

Yani yakalanırsa şu kadarla girer diye bir durum yok. Direk geri gönderiliyor...

Yeniden yazıyorum, ithalat haricinde posta yoluyle rüşvet haricinde herhangi bir şekilde yurda giriş yapılması imkansız.
  • ya benim düşüncem şöyleydi önceden çalıştığım yerlerde yurt dışına kargo ile çok numune parçalar yolluyorduk örneğin anormal olmasada iphonu içine saklayacak kadar bir metal numune olabilir folyo tarzı bir sargıyla metalin içindeki boşluğu göstermeyecek bir durum söz konusu mu diye merak ediyordum. yoksa 2 aydır forumlarda birçok şeyi okudum. alternatif üretmeye çalışıyoruz işte
    Bu arada kayıt işini nasıl ayarlıyor bu çakallar var mı bilgin PhantomX?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • PhantomX dediği gibi gümrük ithalat izni vs para takarakta sokmuyorlar mı? ille rüşvet he vay canına.
  • İthalat izni çok daha yüksek fiyatlarda olabilir, yani bireysel bir alıcı için ödenmesi pratik olmayabilir. Dolayısıyla hiç sokamamakla aynı duruma gelir.

Kayıt işini bir şekilde pasaport bulup hallediyorlar. Büyük ihtimalle yurtdışına çıkmış birilerinden ucuza (<50 TL) ödünç alıp sana 100 TL ye yapıyorlar işlemi. İşlem de bildiğim kadarıyla basit, telefon bayilerinde yapılabiliyor.
  • Iphone' un önce sigara naylonu gibi ince bir şeffaf poşete koyup, ağzını hava almayacak şekilde bantla kapa.
    Sonra bu paketi derin dondurucuda -18 derecede 2 saat beklet.
    Dondurucudan çıkarır çıkarmaz vazelin ile iyice sıva.
    Hemen ardından alüminyum folyoya sarıp valizine yerleştir.

Şimdi neden alüminyum folya yetmedi de o kadar zahmet diyeceksin.
    Cevap basit=Köpekler

Böylece Iphone' un kokusuz bir hale gelecek köpekler bile göremeyecek.
  • Kaçakçılık derslerine dogru kaymaya başladı konu..
  • TuVNeRa sen ciddi misin? yani dalga geçmek maksatlı sormuyorum, vazelinin kokusunu bence daha kolay alırlarda normal telefon nasıl kokacak ki?? sadece folyo işi X-ray'de görünmesine engel oluyorsa tamam da ben örnek vermek maksatlı folyo diye söylemiştim ışınları geçirmez belki diye.
    Hakikaten kaçakçılık işine kayıyor ama ne yapalım bu kadar vergi çart çurt koymasınlar çok pahalı yaaa
  • Gumrukle ugrasmaya gelmez, uzak dur derim, ben 97 $'Lik bir urun getirdim gumrukten cikarmak icin toplamda 450 lira istediler ve ucuz telefon kilifi vardi birkac tane. Senin is cok sakat, bence hic yapma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Majesty37

TuVNeRa sen ciddi misin? yani dalga geçmek maksatlı sormuyorum, vazelinin kokusunu bence daha kolay alırlarda normal telefon nasıl kokacak ki?? sadece folyo işi X-ray'de görünmesine engel oluyorsa tamam da ben örnek vermek maksatlı folyo diye söylemiştim ışınları geçirmez belki diye.
    Hakikaten kaçakçılık işine kayıyor ama ne yapalım bu kadar vergi çart çurt koymasınlar çok pahalı yaaa

Sen hiç vazelin araması yapan ekip veya polis gördün mü?
    Ya da vazelin koklatılan köpeğin ne hale geldiğini gördün mü?
    Ya da köpek kaçıran göz yaşartıcı spreylerde ne olduğunu araştırdın mı?

• Yok işte bende onun için soruyorum ne bileyim köpek almasa gümrük görevlisi almaz mı kokuyu? koklarsa tabiki köpek beslemediğim için bilmiyorum.
  • bence de o kadar kolay birşey olmasa gerek bu olay
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.