Şimdi Ara

X1800XL testleri (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
544
Cevap
0
Favori
13.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • "nvidiots vs fanatics" diye bir oyun yapan parsayı toplar hocam.
  • quote:

Orjinalden alıntı: selbal

quote:

Orjinalden alıntı: cemalefendi

plankton abimize tekrardan hayırlı olsun bugun alırkene gördüm onu. taze taze bakıyodu.

evet birlikte aldık eve gitmek için sabırsızlanıyordu kartı yakmasa iyi volt manyağıdır kendisi bir şekilde 2005 ten 10 k alıcam diyordu elinde kalmasında azmini biliyorum bekliyoruz plaktoncum ss leri

saolun arkadaşlar.bu arada cemalefendi kardeş ya benim dhden olduğumu nasıl anladın eksa daevet kartı defaul 3dmarkta test ettim henüz birde cod2de catalist ayarlarını full+fulll+fulll yaptım 1024 768 de 50fps ile 30 arası dolaştı.bu arada remlerin ısısı atitoolda en alttaki ısı 30 civarı bu değer çok düşükgeldi voltajı fazlamı kısmışlar ne.oc denemelerine şimdi başlıycam hedef 10k

X1800XL testleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Plakton -- 30 Kasım 2005, 16:56:51 >

• Boşu boşuna sacma sapan uzuyor konu sonuclar gayet acık hale ne kanıtlanmaya calısılıyor anlamıyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ZİW®O

Boşu boşuna sacma sapan uzuyor konu sonuclar gayet acık hale ne kanıtlanmaya calısılıyor anlamıyorum.

Sence sonuç nedir ziver?

xl mi? gt mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeyazBüyü -- 30 Kasım 2005, 16:59:27 >
  • abi aslında oyundan oyunada değişiyo ama.gpunun tıkandıktan sonra ramleri ne kadar çok yükseltirsen performans artıyo.benm9550 öyleydi.1800 de öyle olabiler mi diye düşünüyorumdeneyim görmek lazım.bence o ramlerin üzerine daha kaliteli bi sink yada bi fan konursa kesinlikle daha çıkması lazım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: BeyazBüyü

quote:

Orjinalden alıntı: ZİW®O

Boşu boşuna sacma sapan uzuyor konu sonuclar gayet acık hale ne kanıtlanmaya calısılıyor anlamıyorum.

Sence sonuç nedir ziver?

xl mi? gt mi?

Sonuc ortada performans ve o/c'da 1800XL

Ve gördüğüm kadarı ile alanlarda doğru düzgün daha kartı kasmadılar bile,bu kartın 16-17k arası bi sonuc 03'de 05'de de 9.5k
  • Oranın buranın testini sallayın...Gerçek testler yapalım

Call of Duty 2 Verelim...

1024*768 4x aa ve af geri ne varsa full: Min FPS 56 Max 67 Average 60

X1800XL testleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dragon_Rider -- 30 Kasım 2005, 17:09:27 >
  • Orjinalden alıntı: Plakton

Orjinalden alıntı: selbal

Orjinalden alıntı: cemalefendi

plankton abimize tekrardan hayırlı olsun bugun alırkene gördüm onu. taze taze bakıyodu.

saolun arkadaşlar.bu arada cemalefendi kardeş ya benim dhden olduğumu nasıl anladın eksa daevet kartı defaul 3dmarkta test ettim henüz birde cod2de catalist ayarlarını full+fulll+fulll yaptım 1024 768 de 50fps ile 30 arası dolaştı.bu arada remlerin ısısı atitoolda en alttaki ısı 30 civarı bu değer çok düşükgeldi voltajı fazlamı kısmışlar ne.oc denemelerine şimdi başlıycam hedef 10k

ben adamı gözünden anlarım donanım haberden olduğunu

• nvidianın optimized oyunlarda daha iyi olduğuortada atininde aa af.bence bu sonuç nvidia kartındaha uzunömürlü olacağını gösteriyor.çünkü zaman gelecek o kartlar ile aa afden çok fedakarlık edilecek ve nvidianın bariz üstünlüğü olcak(gt vs xl).misal gears of war oyununu duymayan yoktur.(meşhur unreal3 engineler render edilenbir kaç ucube yaratık görüntüsü bu oyunaaittir).o oyunda hiç bir kart tek başına aa af açamayacak ve bunun sonucunda aa af performansıın bir önmei kalmadan optimize performansı öneçıkacak.

bu durum her yeni kart çıkınca alanlarada birsıkıntıya yol açmıyor fakat alıyım 1 1,5 sene kullanayımdiyenlerde sıkıntı olabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dragon_Rider

Oranın buranın testini sallayın...Gerçek testler yapalım

X1800XL testleri

omaha beach ten el sallıyorum

X1800XL testleri

• Buda ate$ ederken...1024*768 4xaa ve af geri ne varsa full

min 56 max 67 average 62

ben de el amalein

X1800XL testleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dragon_Rider -- 30 Kasım 2005, 17:25:30 >

• quote:

Orjinalden alıntı: PoL--E 2½

"nvidiots vs fanatics" diye bir oyun yapan parsayı toplar hocam.

Alemsin..Aslında nvidiots vs atidiots olsa daha iyi olur,çünkü arada parsayı nvidia ve ati götürüyor olan idiot lara yani bizlere oluyor.
  • quote:

Buda ate$ ederken...1024*768 4xaa ve af geri ne varsa full

min 56 max 67 average 62

ben de el amalein

X1800XL testleri

call of 2 de fps yi görmek için ne yazıyorsun hocam ? fraps bende göstermiyor fps yi

• quote:

Orjinalden alıntı: BeyazBüyü

quote:

Oranın buranın testini sallayın...Gerçek testler yapalım

X1800XL testleri

omaha beach ten el sallıyorum

X1800XL testleri

Resimlerde de görüldüğü gibi ATI ve NVIDIA savaşı devam ediyor. DH sayfaları dar geldi savaşı Omaha sahiline taşıdınız. Adamları öldürmeyin, söyleyin her biri size birer kart alabilir. s3 gtx 1kb 1mhz gibi...

• şu omaha beach ten aynı yeri bide ati çeksin bakalım fark varmıymış yokmuymuş.anlamadım gitti çok merak ettim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: starway

quote:

Buda ate$ ederken...1024*768 4xaa ve af geri ne varsa full

min 56 max 67 average 62

ben de el amalein

X1800XL testleri

call of 2 de fps yi görmek için ne yazıyorsun hocam ? fraps bende göstermiyor fps yi

konsolu aç ---> cg_drawFPS yaz 0-1-2-3 'ten birini seç...

1 de Avera max ve min fps gösterilir
    2 de ekstra vertex sayımlarınıda gösterir
    3 de zamana bağlı milisaniye cinsinden frame i görürsün
    0 da gösterim kapanır

• Ne zamandır nvidia ati kavgası olmuyordu burda

Şu an için iki kartta eşit güçteler bence...Eğer su soğutma vs bağlanacaksa kesınlıkle x1800xl alınmalı...gerek programla voltaj ayarlamaları,gerekse oc potansiyeli olarak çok iyiler...Ama x1800xl kartlar o voltajlarla ve o soğutucuyla günlük kullanılmaz kesınlıkle...benim kanım o..(tabi hava soğutma ile günlük o voltajlarla kullanmak isteyenler için söylüyorum)

7800gtler ise extereme overclocka pek yatkın olmayan aletler(cold ,thermalthrotlıng vs..)...hava ile 460-470/1200-1250 arası ortalama yapabilen nvidianın high-end grafık kartlarından biri...SLI olayı ile bir kaç nesıl sonrakı vga performansını şimdiden ayağımıza getirebilecek teknolojık aletler...

Bence sonuç ortada;

Tek takılırım,su soğutmamı bağlarım,oyunumu oynarım diyorsanız x1800xl
    SLI yaparım,havayla kullanırım vs. dıyorsanız 7800gt...

zor karar

• quote:

Orjinalden alıntı: {PeGaSuS}

Ne zamandır nvidia ati kavgası olmuyordu burda

Şu an için iki kartta eşit güçteler bence...Eğer su soğutma vs bağlanacaksa kesınlıkle x1800xl alınmalı...gerek programla voltaj ayarlamaları,gerekse oc potansiyeli olarak çok iyiler...Ama x1800xl kartlar o voltajlarla ve o soğutucuyla günlük kullanılmaz kesınlıkle...benim kanım o..(tabi hava soğutma ile günlük o voltajlarla kullanmak isteyenler için söylüyorum)

7800gtler ise extereme overclocka pek yatkın olmayan aletler(cold ,thermalthrotlıng vs..)...hava ile 460-470/1200-1250 arası ortalama yapabilen nvidianın high-end grafık kartlarından biri...SLI olayı ile bir kaç nesıl sonrakı vga performansını şimdiden ayağımıza getirebilecek teknolojık aletler...

Bence sonuç ortada;

Tek takılırım,su soğutmamı bağlarım,oyunumu oynarım diyorsanız x1800xl
    SLI yaparım,havayla kullanırım vs. dıyorsanız 7800gt...

zor karar

+1
    iyide hocam herşeyi gayette güzel açıklamışsın neresi zor bundan sonra karar vermenin??!!
    bi tek 7800gt sli' ın birkaç nesil sonrasına bizi götürmesi zor gibi geliyor bana....

bir de soru!!!!!
    eksende satılan sapphirelerin ramleri 1.4 ns mi?? def v kaç geliyorlar(ramlerin def v)

• @ascha, benim eksenden aldığım sapphire 1.100/1.90'la geldi, ramler 1.4 ns@1.8 Volt ama 2.0 Voltla bile 1350'lerde tıkandı. rame giden gerçek voltu multimetre ile ölçeceğim, ortada bir saçmalık var. (işler yoğun, ev otel oldu uğraşamıyorum)
  • @ascha

Şu an 6800gt sli ler bile yeni çıkan kartları egale edebiliyorken 7800gt sli'nın bizi biraz daha idare etmesi normal bence

@PoL--E 2½

10k isteriz senden...milleti galeyana getirdin burda x1800xl die..ayıp
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.