Şimdi Ara

X1800XL testleri (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
544
Cevap
0
Favori
13.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Iron_Maiden

x1800xl ilerde ne yapar yeni oyunlarda sonuçlar ne dogurur bilmiyorum ama
    bu kadar hızlı kartlar arasında bence en önemlisi görüntü kalitesi.
    5-10 fps aşağı yukarı ne farkeder,
    önemli olan aynı ayarlarda görüntünün ne kadar güzel oldugu.

Ayrıca bu hızlardaki kartlarda standart 3dmark05'in hiçbir mantığı ve önemi yok.

FSAA açmadan yapılan 3dmarklar gerçeğin uzağında. Bugün bu kartı alıp da
    anti-aliasing açmadan oyun mu oynicaz ?

Ayrıca doom 3 ve quake 4 openGL tabanlı oyunlar.
    OpenGL'de nvidia daha iyi bu bir gerçek.
    işin güzel yanı openGL tabanlı bu oyunlar özellikle doom 3
    çok daha güzel grafiklere sahip. Bu oyunun motorunu kullanan oyunlar da
    piyasada olduguna göre, fiyatlar aynı oldugunu varsayarsak,
    geriye ati'yi tercih etmek için tek sebep kalıyor o da görüntü kalitesi.
    x8x0 serisi 6x00 serisinden daha iyi görüntü kalitesi sunuyor.
    iki kartı da kullandım aynı makinede hatta doom3 dahil buna.

7800 gt vs. x1800xl görüntü kalitesi testini yapacak var mı ?
    Veya yurtdışında var mı ben bulamadım..

yapmaya gerek yok dostum ATI nin görüntü kalitesi çok daha iyi bu hep böyle oldu ve olmayada devam ediyor...

• quote:

Orjinalden alıntı: java

@Dragon_Rider

AA ve AF olmadan alınmış testlere bakmakla olmuyor bu işler... 400 usd verdiğin bir kartla AA açmadan oyun oynayacak bir üstün zekalı olduğunu sanmıyorum...

Ve ATI özellikle AA da ciddi önde Nvidia dan...

OHH BE birisi sonunda söylemiş söylenmesi gerekeni..
    yok abi anlatamıyoruz işte AA AF siz oyun oynayan insanlar var heralde bu kartlarla hala ki 1600x1200 deki AA AF kapalı testleri verip NVIDIA 7800 GT / GTX üstün diyip duruyolar..

• GT 400$+KDV
    XL 425$+KDV

AA ve AF açıkken yukarıdaki testlere bakıp aa XL çok fark atmış diyenler lütfen dışarı
  • overclock forumunda abuzittin abuzittin test ss'i vermeyin yahu. gidin donanım genelde dalaşın. zaten her test sitesinde birbiriyle çelişen test sonuçları çıkıyor.

not: ulan dayanamadım yazıcam, bugün 7800gt sahiplerinin yarısından fazlası x1800xl ile kafa kafaya takaslar, ama x1800xl sahiplerinden hiçbiri takaslamaz. rakip kart kötülenerek de reel performans artmaz, bilginize.
  • ben 399$+KDV ye aldım Sapphire x1800xl yi.. nakit.
    aa ve af açıkken çok fark atmamış olsa da atmış işte biraz fark. ayrıca aa af görüntü kalitesini ben daha üstün gördüm, kendi malım diye söylemiyorum bu zamana kadar hep nvidia kullandım neredeyse..
  • BU ARADA 7800 GT nin ne kadar OC kabiliyeti olduğunu ve limitlerinde ulaştığı sonuçlarla
    X1800XL nin OC potansiyelini karşılaştırmıyorum bile çok fark atar OC den sonra
  • Ya ben daha üstün gördümle iş bitseydi, bende daha üstün gördüm nvidia yı dediğimde olay kapanırdı

Bu oyunlarda fark var birde FEAR testleri varki softshadow açıkken kartlar ortada, doom3 var half life Source var varda var onlarda da GT ler öndeler...

Şu bi gerçekki XL ler de 256MB lar bunları 1GHz dahi yapsanız GT nin olmadığı yerde bunlarda olmayacaklar... 4 kareye 5 kareye kaldıysak zaten yukardaki testlerin yanılma paylarınıda katın işin içine ondan sonra çıkmayı deneyin

Aldınız hayırlı olsun kardeşim bişi demiyos ama kartım şöle döver böle döver bunlar boş işler... Hele sis bi voltaj verdim yandı diye gelinde görim ben sizi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Speed-Step -- 30 Kasım 2005, 10:41:43 >

• kimse kartına toz kondurmuyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Speed-Step

Ya ben daha üstün gördümle iş bitseydi, bende daha üstün gördüm nvidia yı dediğimde olay kapanırdı

Bu oyunlarda fark var birde FEAR testleri varki softshadow açıkken kartlar ortada, doom3 var half life Source var varda var onlarda da GT ler öndeler...

Şu bi gerçekki XL ler de 256MB lar bunları 1GHz dahi yapsanız GT nin olmadığı yerde bunlarda olmayacaklar... 4 kareye 5 kareye kaldıysak zaten yukardaki testlerin yanılma paylarınıda katın işin içine ondan sonra çıkmayı deneyin

Aldınız hayırlı olsun kardeşim bişi demiyos ama kartım şöle döver böle döver bunlar boş işler... Hele sis bi voltaj verdim yandı diye gelinde görim ben sizi

ben chiller soğutma bağlıycam günlük 15C su. o zaman voltajla yanıyo mu yanmıyo mu görcez GTX leri tokatlarken ben benim kartım döver abi ben anladım hemen ilk bakışta

• direct 3d testlerinde kartlar hız olarak eşit görünüyor.
    arada 3 fps farkla - speed-step'in dedigi gibi- fark mark olmaz.
    eşit işte.

fiyatlar da eşit.

sadece openGL olayı farklı.
    görüntü kalitesini de görmek lazım cunku ati daha iyi dedigimiz olaylar önceki serideydi.
    gerçi aynı driverları kullanıyorlar fazla bişey değişmez sanırım...
  • Zaten bizimde niyetimiz kimsenin kartını kötülemek değil ama bu kadar övüldükten sonra arada baya bi fark bekliyor insan ve göremeyincede niye böyle diyede sormak düşünmek hakkıdır sanırım.En azından ben kendi açımdan bir karar aşamasındayken emin olamadım henüz 7800 gt mi x1800xl mi diye doğrusu.
    Javacım %20 fark atmış demişsin ama ben göremedim öyle bir fark 7800 gt ile x1800xl arasında ss lerde .x1800xt ile 7800xt arasında var fark ama bu topik xt değil xl topiği olduğu için haliyle çoğu kişinin niyetide x1800xl yada 7800gt alıp almamak olduğu için bunlar bizi ilgilendiriyor.Şimdi kimse demesin aa ve af devredeyken şöyle böyle diye zaten benim verdiğim ss lerdede çoğu AA ve AF lı ss ler.
    Ha ama dersenizki bu test yapılan sitelerde kasıt var tarfa tutma var orasına bir şey diyemem.
    Yanlış anlama olmasın kart alma öncesi bir sorgulama araştırma bu benim yorumlarım.
  • kartın %30 gpu, %40 ram oc kapasitesi var; piyasadaki en hızlı kartı overlockla güle oynaya geçiyor.
    mod software, garanti dışı kalma olayı yok, fiyat yüksek ama rakibiyle aynı; tercih edilebilir bir kart. openglde her zaman nvidiayı beğendim ama yüksek oc kapasitesi sebebiyle x1800xl tercih ettim. crossfire yalan olmazsa ilerde doğru mu yanlış karar mı bakacağız.
  • quote:

Orjinalden alıntı: PoL--E 2½

kartın %30 gpu, %40 ram oc kapasitesi var; piyasadaki en hızlı kartı overlockla güle oynaya geçiyor.
    mod software, garanti dışı kalma olayı yok, fiyat yüksek ama rakibiyle aynı; tercih edilebilir bir kart. openglde her zaman nvidiayı beğendim ama yüksek oc kapasitesi sebebiyle x1800xl tercih ettim. crossfire yalan olmazsa ilerde doğru mu yanlış karar mı bakacağız.

+1 OC kapasitesi ile en güçlü en pahalı kartı tokatlıyor bu kart garanti kapsamı dışında kalmadan
  • quote:

Orjinalden alıntı: King_Arthur

+1 OC kapasitesi ile en güçlü en pahalı kartı tokatlıyor bu kart garanti kapsamı dışında kalmadan

nerde? ne zaman? nasıl?
  • İNTEL Vs. AMD DEDİK;
    ATİ Vs. NVİDİA DİYORDUK
    X1800XL Vs. 7800GT DİYORUZ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: cck_ylmzzz

kimse kartına toz kondurmuyor.

Alışmamış kartta toz durmaz ama Çamur(Kartlara o kadar atıldı ki) tutar.

Ati nin AA ve AF de bu kadar fark atması beni biraz kıllandırıyor. Yoksa?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mav1li -- 30 Kasım 2005, 13:29:13 >
  • ya mis gibi kartlarınız var sidik yarışına girdiniz iyimi

en baba fiyat/performans kartı 160$+kdv ile bende bi kerem
    hepiniz yeni kartlarınızı güle güle kullanın
  •  X1800XL testleri

X1800XL testleri
  • plankton abimize tekrardan hayırlı olsun bugun alırkene gördüm onu. taze taze bakıyodu.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.