Şimdi Ara

x2 3800 TOLEDO O.C. YAPTIM ,İŞLEMCİ ISIM NORMAL Mİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    kısa bir süre evvel amd x2 3800+ toledo çekirdek 939 pin işlemci aldım.
    işlemci normalde 1.30 -1.35 volt aralığında çalışıyor, ben 1.3875 volt ile tam stabil 2600 mhz olarak çalıştırdım(cpu-z programında voltaj salınımı 1.360-1.41 volt aralığında) ancak işlemcinin ısısı normal hızı olan 2000mhz de idle da 35 , tam yük altında 44 derece civarları iken bu ısı değerleri idle da 41 tam yük altında 50-51 derece oldu.
    sizce bu voltaj ve ısı değerleri toledo çekirdek için tehlikeli mi, işlemcinin ömrünü kısaltacak derecede riskli mi? (bu sistemi en az 4 sene kullanmayı düşünüyorum, malum bütçe o tarihe kadar yeni bir sistemi kaldırmıyor. )
    cevap yazarak zaman ayıran arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SYNTAX -- 16 Temmuz 2007; 20:10:27 >

• dostum bendede 3600+sı var onun bendede aynı öyle dediğin gibi
    bi anormallik yok heralde ya
  • İşlemci ısın normal kaygılancak bişe yok..
  • Bu değerler fazla problem yaratmaz zaten yaz aylarındayız ama bi soğutucu alsan hem daha sağlıklı olur hemde daha yüksek değerlere çıkabilirsin.
    Bu arada işlemciyi dfs'den mi aldın?
  • Evet ,işlemciyi dfs den aldım, bundan önce de oradan 3700 san diego almıştm, aldığım 2 işlemci de overclock kapasitesi olarak çok iyi çıktılar, sanırım "dfs "oem işlemci olarak kodu iyi işlemciler getiriyor. Soğutucum iyi bir soğutucu, tt blue orb 2 soğutucu kullanıyorum.Toledo çekirdeklerin diğer çekirdek yapılarına nazaran biraz daha fazla ısındığını biliyorum ancak değerlerini verdiğim ısılara karşı toledo çekirdeğin dayanıklılığı hakkında şüphelerim vardı, amd siteside toledo ısı töleransı olarak 41-79 derece aralığı gösteriliyor ancak 79 derece ciddi bir ısı demek amd için, o yüzden tecrübeli birilerine sormakta fayda var diye düşündüm, 1.3875 volt ta toledo x2 3800 ü 2600 mhz de çalıştırmak oldukça iyi bir değer ancak ısı beni kaygılandırmıştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SYNTAX -- 17 Temmuz 2007; 23:30:09 >
  • Aynı işlemciden bende aldım elimde yalnız anakartım çalıştırmadı bir problem var bios update herşey denedim olmadı. Arkadaşın anakartta çalıştı işlemcide de arıza yok. Bende söküp servise verdim anakartı gelmesini bekliyorum.
    Sen x2 3800'e göre iyi bir değer yakalamışsın bende okadar çıkabilirim inşallah anakartımın gelmesini bekliyorum
  • Bu İşlemciden elinde olan arkadaşlar ısı değerlerini yazabilir mi? 4400+ 4600+ ü de olanlar da yazarlarsa çok sevinirim.
  • OC degerlerinde biraz geride kalmı$sınız :)
    Ben i$lemcimi dün alabildim, ayni çekirdeğe sahip
    ben 2.8Ghz hizda stabil calisabiliyorum ;)

Hedef 2950 - 3000 Mhz :)
  • 25 ile 50 derece arası yeşil yanı normal 50 ile 70 derece arası sarı alarm işlemci zorlananıyor 70 ve üzeri kırmızı alarm işlemci ve devreler büyük tehlike altında donanımını kaybedebılırsın hardware sensors monıtor ısı algılayıcı program bıosdaki gibi tam gercek sıcaklıgı gosteren bi program ve benım yazdıgım sıcaklık degerlerını referans alarak calısır ve senı uyarır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cem_yilmaz -- 7 Ağustos 2007; 4:01:08 >
  • bende 3800+ sı var ama toledove orleans çekirdeklerinin ısıya dayanıklı oldukları ve yüksek ısılarda bile stabil kalabildiklerini okumuşdum bir yerde vede öyle bende çünki 3800+ orleans 2850 mhz de 65 derecede kullandım hiç bir stabilite sorunu yaşamadım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.