Şimdi Ara

X2 4800+ OC --- NasıL OLmuş ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    AthLon X2 4800+
    Hi-LeveL DDR2 800 MHz 2*1 GB Ram
    O/B Ati X1250

.............................................

DeğeRLeR Sizce İyimi ? Hiç ZoRLanmadan ve Sıkıntı Yaşamadan Bu Seviyeye GeLdi. Fakat Daha Çoğunu İstediğim HaLde Hem RamLeR SoRun ÇıkaRabiLiR Diye Hemde PSU Zayıf KaLabiLiR Diye KoRktum 5-6 Saat Sistemi BöyLe KuLLanıp Default AyaRa GetiRdim. Bana Default HaLi YetiyoR şimdiLik OC Li KuLLanmaya GeRek Yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BiLgiSeaRcheR -- 21 Eylül 2007; 2:02:56 >

• Eline Sağlık iyi olmuşta neden def. ayara geri çektin onu anlamadım. 2500 yerine 3000 hatta 3200 mhzlerde kullanmak daha şahane olacaktır.

256 fsbde raminde 914 mhz olur ve stabil olacağını düşünüyorum 914 mhz de sorun çıkarmaması lazım. Olmadı ramin önünü keserse 667 ye alıp yürürsün cpu/8 olur ki o zamanda ramin tam 800 mhz olur..

Bu arada işlemciye voltaj verdinmi ve def. voltajı nedir. Sendeki anakartın ram timinglerine felan müdehale etmediğini ve rame en fazla 2,1 volt verdiğini duymuştum. Şu anda durum nedir yani biosla felan hallettimi ASUS bunu. Keşke Biostar ta690g alsaymışsın. Kolay gele..
  • Voltaj 1.456 biraz cok diilmi? Bence o voltajla 3.5 ghz civarına cıkabilmen gerekir. O voltaj sorun yaratmaz mı acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fedolo -- 21 Eylül 2007; 9:15:19 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: fedolo

Voltaj 1.456 biraz cok diilmi? Bence o voltajla 3.5 ghz civarına cıkabilmen gerekir. O voltaj sorun yaratmaz mı acaba?

Isıları kontrol altında tutabildiği sürece çok değil ......
  • quote:

Orjinalden alıntı: hedayse

Eline Sağlık iyi olmuşta neden def. ayara geri çektin onu anlamadım. 2500 yerine 3000 hatta 3200 mhzlerde kullanmak daha şahane olacaktır.

256 fsbde raminde 914 mhz olur ve stabil olacağını düşünüyorum 914 mhz de sorun çıkarmaması lazım. Olmadı ramin önünü keserse 667 ye alıp yürürsün cpu/8 olur ki o zamanda ramin tam 800 mhz olur..

Bu arada işlemciye voltaj verdinmi ve def. voltajı nedir. Sendeki anakartın ram timinglerine felan müdehale etmediğini ve rame en fazla 2,1 volt verdiğini duymuştum. Şu anda durum nedir yani biosla felan hallettimi ASUS bunu. Keşke Biostar ta690g alsaymışsın. Kolay gele..

Evet Ramlere en fazla 2.1 volt veriyor, timinglere müdahale etmeyi denemedim fakat gözüküyor biosta değiştirilebiliyormu bilmiyorum. Boardun stabilitesi harika 3000 mhz lerde banamısın demedi 3100-3200 ayarlarına geldiğimde windows geç açılmaya falan başladı sorunun ne olduğunu anlayamadığım için voltajlara yüklendim bir yandan da psu yetersiz gelirse halim nice olur diye düşünüyordum. ramler o kadar gidecekmi bilmiyorum ama sistemi ilk topladığımda ramlerde sorun yaşadım (reset) voltajını artırarak kurtuldum desem yeridir. ramlere 2.1 volt voltaj verdim anca çıktı bu değerlere. ilk önce sağlam bi psu sonra kaliteli bir ram alacam. ondan sonra bu işe bakacam. şimdi psu ve ramlere güvenmediğim için günlük kullanmıyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: fedolo

Voltaj 1.456 biraz cok diilmi? Bence o voltajla 3.5 ghz civarına cıkabilmen gerekir. O voltaj sorun yaratmaz mı acaba?

Sistem Isınmıyorki sorun çıkartsın cpuda en fazla 46 derece gördüm. ayrıca bu işlemci athlon x2 ! core duo değil ! mümkün değil c2d ler kadar oc olması.

• ELeCtRiCkChi gardaşım sana zahmet bi winrar donanım testi yapıp skoru buraya ss koyarmısın 3000 lerde kaç mb/sn alıyo sistem...
  • Ok KaRdeş İşteyim 1-2 Saat sonRa evde OLuRum YazaRım Buraya Screen Alıp AtaRım 3D Mark Falanda yapayım ama onboar e.kartıyla hiç bişeye benzemez alacağım skor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 3D MaRk 2005 Testinde ORtaLaRda Reset Attı.
    winrar hız ve donanım testi ise şu şekilde :

• kardes resimleri jpg koy

png deil lutfen cok gec aciliyor
  • ELeCtRiCkChi ....

Winrar donanım testi skoru çok düşük... neden acaba...

Ben Sistem def. halde iken bile 780 lerde alıyorum ve bu testi yaptığım esnada 2755@1102 Durumda idi...

• bu amd ler cok zayif

3000 mhz de 30 saniye de bitirmis

benimkisi 18 saniye de bitiyor

e4300
  • quote:

Orjinalden alıntı: CeOfFuture

bu amd ler cok zayif

e4300

Aslında senin dediğin gibi amd sistemler o kadar kötü değil... Kafama takıldı bide ben deniyim dedim... 16 sn de bitirdi

• quote:

quote:

bu amd ler cok zayif

e4300

Aslında senin dediğin gibi amd sistemler o kadar kötü değil... Kafama takıldı bide ben deniyim dedim... 16 sn de bitirdi

lol benim bahsettigim super pi 1m

• quote:

Pardon bende winrardan bahsediyosun zannettim... Haklısın spi de zayıf...

Bide senin 4300 den winrar alsak merak ettim... Bi yakınıma topladık 4300 o def. ayarda 667 mhz lik rami le 438 almıştı.. Oc. lu nasıl bi skor alacak acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hedayse -- 22 Eylül 2007; 5:38:57 >

• quote:

quote:

Pardon bende winrardan bahsediyosun zannettim... Haklısın spi de zayıf...

Bide senin 4300 den winrar alsak merak ettim... Bi yakınıma topladık 4300 o def. ayarda 667 mhz lik rami le 438 almıştı.. Oc. lu nasıl bi skor alacak acaba

koyayimda cok dandik bir test bu bence

iste sonuc

• Benim Sistemde bi sorun var ama..... ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ELeCtRiCkChi

Benim Sistemde bi sorun var ama..... ?

Biosla ilgili olabilir.. Biraz önce anakartıma ait iki yeni biosu denedim... Olamaz dedim kendi kendime... 828 ve 816 biosları... Ya def ayarda 605 biosla 780 lerde olan winrar 816 ve 828 bioslarda 2565 mhz olmasına rağmen 410 larda çıktı

Çok ilginç yav..

Bi anlam veremedim.. Şimdi ise 620 biosu yükledim denemeler yapıcam bakalım... bu biosu yükleyincede sistemin açılması geçikti lakin 605 biostaki değerleri yakalayabildim..

• Ya benim anakartım üstünde gelen bios versiyonu kaç acaba ? babamın pc ye bakim onda bioıs güncellememiştim heralde disketle atim kendi biosumu banada bios ile alakalı gibi geliyor ama ramlerede güvenemiyorum ki...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.