ha prdn kusra bakmayın arkadaşlar, sizde yani bir açığımızı bulunca hemen ordan saldırın ayıp yaw
Uzun yola ben çıkmadım onunla, ama tahminen 250 civarı yakar uzun yolda... ses sistemi zaten bildiğimiz gibi en kötüsü bile sonuçta harman kardon 10 hoparlörlü bir sistem. ama eğer alınırken seçilmişse 14 hoparlörlü 710 watt harman/kardon logic 7 bile mümkün...(tabi 2400 euro civarı farkı varmış) ama genel olarka müzik sistemi dsp li ve diğer araçların aksine gerçektende hifi kalitesi veren bir sistem... 58 bine bulursun. ama tavsiyem makyajlı kasasından alman
Ah be okan X5 kim ben kim. Benimkisi züğürt tesellisi. Öylece hayallerimde geziniyor işte. Kim bilir belki bir gün X5 banada göz kırpar
Bilgiler için çok teşekkür ederim..
eywallah, bende 50 bin seviyelerindeyken almayı düşünmüyorum zaten... 40 bin civarlarına indiğinde 3.0d lerin 2. elleri ancak ozaman....
2.0 lt benzinli bir araçla hemen hemen aynı yakan dizel X5 alcam ve kaç para yaktığını hesaplicam.olacak iş mi? X5'i alabilen adam yakıtını hesaplar mı? Hadi hesaplasın diyelim,o da 10 litre yapar ortalama... Hem jip hem X5 hem de dizel... daha başka ne ister ki insan ?
X5 3.0 dizelin şehir içinde basılınca 20 litreyi çok rahat geçtiğini söylesem
quote:
Orjinalden alıntı: playmaker
kullanan nasıl biliyo bak
arkadaş doğru söylüyor dizel diye ekonomik sanmayın büyük motorları özellikle suv kasasında yakıt tüketimi az olma ihtimali çok düşük 320d bile 9lt nin altına ancak çok sakin kullanımda düşüyor x5 3.0d in 25 ykr yakması için rolantide çalışması lazım
9 lt. gayet ekonomik... 10-11 litre sehir icinde yakması normaldir, ve o sınıf otomobil kullanıcısı icin de gayet ekonomik sayılabilir bu deger...
quote:
bende bitarafından sallıyosun desem? bahsettiğim değer olan 30 ykr, 100km/12 litreyi temsil etmektedir... bugüne kadar ayrıca 3.0benzinli ve 4.4 benzinli x5 kullandım 3.0 benzinlide 14 litreyi hiç geçiremedim 4.4 te ise 18 i geçtiği olmadı... 3.0dizel şehir içinde basılınca rahatça 20 litreyi geçiyormuş... lütfen biliyosan yorum yap.. bilmiyosan yapma... hatta çek git... insanları yanıltma
Bu arada diesel_man
biz düşünüyoruz kardeşim şahsen... biz paramızı sokaktan toplamadık... en ufak ayrıntısına kadarda düşünüyoruz... para kolay kazanılmıyor malesef.... senin ilerde inşallah çok paran olur, düşünmessin 4.8is alırsın... sorada paso benzin alırsın kullanırsın güzel kardeşim...
bence çok az yakmış. ortalama 25 ykr falandır herhalde. bizim caravelle bile ortalama 9 litre yakıyor.
quote:
Orjinalden alıntı: okan
quote:
bende bitarafından sallıyosun desem? bahsettiğim değer olan 30 ykr, 100km/12 litreyi temsil etmektedir... bugüne kadar ayrıca 3.0benzinli ve 4.4 benzinli x5 kullandım 3.0 benzinlide 14 litreyi hiç geçiremedim 4.4 te ise 18 i geçtiği olmadı... 3.0dizel şehir içinde basılınca rahatça 20 litreyi geçiyormuş... lütfen biliyosan yorum yap.. bilmiyosan yapma... hatta çek git... insanları yanıltma
Bu arada diesel_man
biz düşünüyoruz kardeşim şahsen... biz paramızı sokaktan toplamadık... en ufak ayrıntısına kadarda düşünüyoruz... para kolay kazanılmıyor malesef.... senin ilerde inşallah çok paran olur, düşünmessin 4.8is alırsın... sorada paso benzin alırsın kullanırsın güzel kardeşim...
quote:
O zaman ben de sana şunu söyliyim,şehir içinde ve senin tabirinle basılınca 1,2 benzinli araç da V6 gibi yakıyor,bunu herkes bilir.Benim kastettiğim,90 km hızda ve şehir dışında normal kullanımlar için geçerli... X5 için basarsa yakar diyosun tamam bu doğru ama niye 2.0 bi aracın şehir içinde ve basılınca ne kadar yakacağını yazmıyosun? Onu da yazsana...
diesel man kardeş , hiç kuşkun olmasın o aracı alındığı günlerde öyle kullandıkki, canına okuduk... basmak nedir anlardınız görsydiniz... ama 14 litreleri asla geçemiyor araç... oda abartı derecede devirli kullanımda ortaya çıkan sonuç... ama yine normal dercede seri bir kullanımda bile 12-13 litreyi geçmiyor.. bana sorarsanız çok iyi araç...
quote:
Orjinalden alıntı: Gökberg_ß
Neden olmasın 1.4 fiesta 13 ykr yakıyor.İki tane fiesta motorunu birleştir 300 den aşşağı bir rakam yani kısacası bu 30 ykr yakar fazla anormal bir durum değil
müthiş bir hesappp
quote:
Orjinalden alıntı: diesel_man
ama niye 2.0 bi aracın şehir içinde ve basılınca ne kadar yakacağını yazmıyosun? Onu da yazsana...
Abi onu hemen ben söyleyeyim, 2.0 Turbo (benzinli) 1.450 kg bir araba ile sehir icinde basarsan 14-15 litre yakıyor... 15 yakması icin motorun icten ice size küfretmesi gerekiyor... Ayrıca bende 2.2 Benzinli Opel Frontera var (1850 kg)... Sehir icinde basmazsan 13-14 litre yakıyor (jipte basmamaktan kastım diger arabalar kadar basmak... Yoksa uyuz uyuz gidersem bu deger 11-12 litrelere dusuyor). Basarsan da gitmiyor ve 16-18 litre yakıyor...
x5 i kim nasıl sürdü bilmiyorum ama ben geçen yaz amcamın 4.4i sini kullandım almanyadan getirmişti şehir içinde normal dur kalklı trafikte ve aman basmayayım aman şeridimi deyişmiyeyim aman yavaş hızlanayım kaygılarından uzak bir kullanımda 24 lt tüketim gösteriyor(ralli yapmaktan bahsetmiyorum agresif kullanıyorum sadece)
geçen yazdan ders almış olacakki bu yaz 3.0d ile geldi yine aynı şartlarda kullandım 17 lt tüketim gösterdi
4.4 ü nasıl kullanıp 18lt yaktırdınız bilmiyorum ama ben benim volvo s40 t4 ile 13 lt nin altına düşemezken 2 tonluk 8 silindirli 4.4 lt lik 4 çeker bi arabaya 18 lt şehir içinde tükettire bilen varsa gerçekten büyük adam
x5 i bilemiyecegim ama pajero heme hemen aynı sınıf bir arac basmak kaydı ile ankara istanbuk arası ama istanbulun cıkışı yaklaşık gidiş geliş 1000 km yakıt 145 lt yakıyor buda ortalama 100 km 14-15 lt cıvarı yakar demek oluyor sakin kullanımı hic denemedik
Diyorumki otobana çıksam ve X5'i 100'e sabitlesem 100 km'de ne yakar acaba?
Kaç yakar bilmiorm ama bildiğim bişe war: 100'e sabitlersin biraz gidersin yanından arabalar geçer gider sen bi süre sonra madem ben 100le gidicem nie BMW X5 aldım dersin ve 100le gitmekten wazgeçersin...
quote:
Orjinalden alıntı: smartcard
quote:
Orjinalden alıntı: hasanyuceer
Kaç yakar bilmiorm ama bildiğim bişe war: 100'e sabitlersin biraz gidersin yanından arabalar geçer gider sen bi süre sonra madem ben 100le gidicem nie BMW X5 aldım dersin ve 100le gitmekten wazgeçersin...
quote:
Orjinalden alıntı: smartcard
Yok walla demem Öncelikle aklıma ay sonunda ödeyeceğim mazot kredi kartı dökümleri gelir, sonra kibarca sağ şeride geçerim
ortalama kaç litre yakıt harcıyor fabrika verilerinde
quote:
Orjinalden alıntı: cbr_quen
ortalama kaç litre yakıt harcıyor fabrika verilerinde
El Cevap :
quote:
100km de 8.6 litre yakıt tütekimi varmış, şehir içi 10-11 de yani bizim arabadan az yakıyor
kardeş bana gönderdikleri katalogtan yazıyorum. 3.0d şehiriçi 11.4(12) şehir dışı 7(8)litre ortalama 8,6(9,4) litre. 3.0 benzinli şehir içi 17,8(18,1) şehirdışı 9,7(9,9) ortalama 12,7(12.9) 4.4 benzinli şehir içi 18.2 şehir dışı 10.2 ortalama 13.1 4.8is benzinli şehir içi 18.7 şehirdışı 10.5 ortalama 13.5
parantez içindeki değerler 5 vitesli EH otomatik şanzımanlı araçlar için geçerlidir.