Şimdi Ara

X5 3.0D ve Yakıt Tüketimi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
13.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sakin kullanımla bu 8.6 ortalama değeri pratikte 10-11 litre desek 25-26 YTL para yapar 100 km'de. Bence gayet iyi gibi... 2002 modelinin vergisi 2400 YTL...
  • BMW NİN EN LÜKS ARABASINA BİNEN Bİ ARKADAŞ ARTIK MAZOTUN HESABINI YAPMAMALI....MAZOTA KADAR KASKOSU VERGISI BAKIMINI DÜŞÜNMÜYOSAN BIRAKTA ARABANIN KEYFINİ CIKAR....BIRAZ SERI KULLAN...
  • Ya arkadaş şayet x5 i olan adam yakıtını düşünüyorsa o bir kırodur ve tek amacı hava atmaktır.Yani rahatlık ve güvenlik için o kadar para vermeyi parası olan için makul karşılarken tüp taktıranları şiddetle kınıyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: etit

Ya arkadaş şayet x5 i olan adam yakıtını düşünüyorsa o bir kırodur ve tek amacı hava atmaktır.Yani rahatlık ve güvenlik için o kadar para vermeyi parası olan için makul karşılarken tüp taktıranları şiddetle kınıyorum.

Yazdıklarını gözlerin görüyor mu?Yada istersen yazdıklarını oku belki kulakların duyduğunda kendine gelirsin

Arkadaşım herkesin bir hayali vardır. Herkes doğuştan zengin olamıyor. Ben hayallerini gerçekleştirip bu araçlarını garajlarında saklayanları biliyorum. Sonuçta o aracı alman demek hiç birşeyi umursamadan bu aracı kullanması anlamına gelmiyor. Yaşını bilmiyorum ama bence birşeyi yazmadan önce bir kez daha düşün, kimleri töhmet altında bıraktığına dikkat et!!!!

• KARDEŞİM SEN HİÇ KENDİN PARA KAZANDIN MI YOKSA HALA BABANDAN MI HAFTALIK ALIYORSUN. BU KADAR SAÇMA SAPAN İPE SAPA GELMEZ BİR MESAJ OKUMADIM.
    ÖRNEK SANYİCİSİN EVİN İSTANBULDA FABRİKAN ÇORLUDA, GELİR SEVİYEN VE KONUMUNUN GEREĞİ OLARAK X5 KULLANIYORSUN, PARANINDA NASIL KAZANILDIĞINI BİLDİĞİN İÇİN DİZELİNİ KULLANIYORSUN. HEM PRESTİJLİ, HEM KONFORLU, HEM GÜVENLİ HEMDE EKONOMİK BİR ARACA SAHİPSİN. BURADA EN UFAK BİR KIROLUK YOKTUR. AMA BACAK KADAR BİR MİRAS YEDİ VELETSİNDİR DİZEL KULLANMAYI KIROLUK OLARAK GÖRÜRSÜN VE GİDER 4.6SINI ALIRSIN. SENCE HANGİSİ KIROLUKTUR. LÜTFEN BİRAZ MANTIKLI YORUMLAR YAPIN.
    BU ARADA TÜP TAKTIRMAK AYRI BİR OLAY, ONA BENDE ÇOK SICAK BAKMIYORUM AMA TÜP TAKANADA HAKARET ETMİYORUM. HERKESİN KENDİ TERCİHLERİ VARDIR.

quote:

Ya arkadaş şayet x5 i olan adam yakıtını düşünüyorsa o bir kırodur ve tek amacı hava atmaktır.Yani rahatlık ve güvenlik için o kadar para vermeyi parası olan için makul karşılarken tüp taktıranları şiddetle kınıyorum.

• valla herkes sallmakta özgür değil mi? senin dediğin 12 litre civarı tüketimler sakin kullanımda şehir içi x3 3.0d'de bile zor elde edilen değerler... ki biz 300kg daha ağır bir araçtan bahsediyoruz... bu araç şehir içi basında 20 litreyi 4.4 ise 25'i geçiyor.... eğer rahip kullanımı + şehhir dışıyla ortalamaya gel ok o zaman 15'in altına çok rahat inilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi playmaker -- 24 Temmuz 2006; 22:20:27 >
  • Arkadaşım ben 28 yaşında kamu çalışanıyım,bilip bilmeden konuşma.
    Kimsenin eline bakmıyorum,tüketim yaparken kılı kırk yarıyorum.
    Zenginliğe ya da lüxe en ufak kıskançlığım da yok.
    Hayalini gerçekleştiren mesela 60 model şavrole alan hiçkimseyi arabanın orijanilitesinin içine eden lpg vb.
    taktırırken görmedim.Yani orijinalliğni muhafaza eder o hayal sahipleri.
    Lpg ye de karşı değilim,hatta 2-3 yaşın üzerindeki çok kullanılan senede 20000 km yapan orta sınıf her araça her eve lazım diye de düşünürüm.
    Amma rahatlık ve güvenlik için 130000 Euro verip x5 alıp da yakıt ekonomisini düşünüyorsa o adam kesinlikle bir loser(kaybeden)dir.O zaman Belçika da Ferrariye lpg takan Türk le dalga geçenleri de eleştirin bakalım.

quote:

Orjinalden alıntı: nda

KARDEŞİM SEN HİÇ KENDİN PARA KAZANDIN MI YOKSA HALA BABANDAN MI HAFTALIK ALIYORSUN. BU KADAR SAÇMA SAPAN İPE SAPA GELMEZ BİR MESAJ OKUMADIM.
    ÖRNEK SANYİCİSİN EVİN İSTANBULDA FABRİKAN ÇORLUDA, GELİR SEVİYEN VE KONUMUNUN GEREĞİ OLARAK X5 KULLANIYORSUN, PARANINDA NASIL KAZANILDIĞINI BİLDİĞİN İÇİN DİZELİNİ KULLANIYORSUN. HEM PRESTİJLİ, HEM KONFORLU, HEM GÜVENLİ HEMDE EKONOMİK BİR ARACA SAHİPSİN. BURADA EN UFAK BİR KIROLUK YOKTUR. AMA BACAK KADAR BİR MİRAS YEDİ VELETSİNDİR DİZEL KULLANMAYI KIROLUK OLARAK GÖRÜRSÜN VE GİDER 4.6SINI ALIRSIN. SENCE HANGİSİ KIROLUKTUR. LÜTFEN BİRAZ MANTIKLI YORUMLAR YAPIN.
    BU ARADA TÜP TAKTIRMAK AYRI BİR OLAY, ONA BENDE ÇOK SICAK BAKMIYORUM AMA TÜP TAKANADA HAKARET ETMİYORUM. HERKESİN KENDİ TERCİHLERİ VARDIR.

quote:

• 28 yaşındaki arkadaşım eğer bu başlığı baştan sona "dikkatlice" okusaydın bu başlığı açan ben, bu arabaya imkanım olursa en ucuz 2. el fiyatıyla alma gibi bir hayale sahibim. Eğerr dikkat ettiysen yada okuduysan yukarıda 40.000 ve 58.000 Euro ifadeleri geçiyor. 130.000 Euro en azından benim yakınımdan geçmez. Ve yine dikkatlice okusaydın arada 2400 YTL gibi bir vergi muhabbetide geçiyor ( 2002 Modeli için ). Demekki bizim buradaki muhabbetimiz sıfır bir X5 için değil alınabilecek en ucuz 2. el X5 için. LPG muhabbeti zaten geçmedi!
  • Arkadaş sert çıkmış ve söylenmemesi gereken birtakım şeyler söylemiş; ama Şunlar da dogru... Yıllık vergisi 2500Ytl olan, fiyatı 60.000 Euro olan bir arac 13-14 litre yakmış onemli degil. Bu paraları verebilen sahıs 100km. de 13-14 lt. lik benzin veya mazot un parasını da verebilir. Yok veremiyorsa yanlış bir seçim yapmiştir... Kendi cebine uygun olmayan bir araba almıştır, belki butun biriktirdigini arabaya koymuştur, borca girmiştir vs.vs. Olay basit, büyük şehirde standart lükslükte bir hayat sürerek kazandığınızın yarısı veya daha fazlasını biriktirebiliyorsanız lüks araclara binebilirsiniz... Yok biriktiremiyorsanız binemezsiniz... Alabilirsiniz belki de, binemezsiniz... Hatta iyi bir iş adamının aylık harcaması eger lüks düşkünü ise işinden ettiği karın %10'u dur. Bunu aşıyorsa ya parayı kolay kazanıyordur, araştırmak gerekir, ya da müsriftir...
  • SIZE AYNEN KATILIYORUM.ZATEN OYLE BIR ARABAYA HIC BINMESEN KAPININ ÖNÜNDE DURSA KASKOSU(2,5 YTL DEN AZ DEGILDIR) SERVIS PARASI(SENEDE 2,5 TUTAR) YILLIK VERGISI (ODA VARDIR 2,5 ) IVIR ZIVIRI ILE AYLIK 1 MILYARI BULUR..YANI ORTA GELIRLI BIRISINI AŞAR.....AMA VARSA 10 MILYAR GELIRI AYLIK BINER...BISI DIYEMEM ONA....
  • 2 tonluk 4.4 bir araç nasıl 18 litre yakar demiş bir akıllı arkadaşımız
    cevap benim arabam!

4.4 v8 286 hp lik x5 teki aynı motor, ve yaktığıda 15.4 litre 1945 kg ağırlığı var... bu verdiğim değer harmanlı seri-sakin kullanım arası bir değer... en çok 16.5 litre gördüm bugüne kadar....

dediğin x5 ise benim aracımdan 200 kg daha ağır bir araç... daha fazla yakması normal ve 18 litre yakıyor gerçektende...
  • quote:

Orjinalden alıntı: okan

2 tonluk 4.4 bir araç nasıl 18 litre yakar demiş bir akıllı arkadaşımız
    cevap benim arabam!

4.4 v8 286 hp lik x5 teki aynı motor, ve yaktığıda 15.4 litre 1945 kg ağırlığı var... bu verdiğim değer harmanlı seri-sakin kullanım arası bir değer... en çok 16.5 litre gördüm bugüne kadar....

dediğin x5 ise benim aracımdan 200 kg daha ağır bir araç... daha fazla yakması normal ve 18 litre yakıyor gerçektende...

valla sıkıntın nedir bilmiyorum hele aracın nedir hiç bilmiyorum ama eyer o 8 silindirli motorla 16.5 litrr deyerini şehir içi trafikte hele o en çok dediyin kullanım sitiliyle tuttur burada kim akıllı kim deli kendi elimle yazayım hatta buluşma yapalım herkes görsün ne yaktığını akıllı arkdaşım
  • X5 3.0D İLE İLGİLİ YORUM YAPILIRKEN SEN ÖNCE DİZEL KULLANANA YAKITI DÜŞÜNDÜĞÜ İÇİN KIRO DİYORSUN, SONRA LPG KULLANANI KINIYORSUN. DİZEL VE LPG NE ALAKA, DİZEL ARABADA ORJİNALLİĞİ BOZAN HİÇBİRŞEY YOK. ZATEN LPG KULLANIMINA BENDE SICAK BAKMADIĞIMI YAZDIM. AMA BURADA KONU LPG TAKILMIŞ X5 DEĞİL DİZEL X5

quote:

Arkadaşım ben 28 yaşında kamu çalışanıyım,bilip bilmeden konuşma.
    Kimsenin eline bakmıyorum,tüketim yaparken kılı kırk yarıyorum.
    Zenginliğe ya da lüxe en ufak kıskançlığım da yok.
    Hayalini gerçekleştiren mesela 60 model şavrole alan hiçkimseyi arabanın orijanilitesinin içine eden lpg vb.
    taktırırken görmedim.Yani orijinalliğni muhafaza eder o hayal sahipleri.
    Lpg ye de karşı değilim,hatta 2-3 yaşın üzerindeki çok kullanılan senede 20000 km yapan orta sınıf her araça her eve lazım diye de düşünürüm.
    Amma rahatlık ve güvenlik için 130000 Euro verip x5 alıp da yakıt ekonomisini düşünüyorsa o adam kesinlikle bir loser(kaybeden)dir.O zaman Belçika da Ferrariye lpg takan Türk le dalga geçenleri de eleştirin bakalım.

quote:

Orjinalden alıntı: nda

KARDEŞİM SEN HİÇ KENDİN PARA KAZANDIN MI YOKSA HALA BABANDAN MI HAFTALIK ALIYORSUN. BU KADAR SAÇMA SAPAN İPE SAPA GELMEZ BİR MESAJ OKUMADIM.

quote:

• Arkadaşlar konuyu alevlendirmenin anlamı yok. Konuyu açan kişi olarak ben üç aşağı beş yukarı aracın ne kadar yakacağı konusunda fikir edindim. Sonuçta kağıt üzerinde bu araç 8.6 litre yakıyor. Şahsi düşüncem aracı ne kadar zorlarsanız zorlayın BMW gibi bir firmanın verdiği değerin 2 katını görmeniz mümkün değildir sanırım. Sonuç olarak yine şahsi fikrim BMW'nin 6 silindirli motorunun 2 tonluk bir aracı gayet seri ve hızlı ( arkadaşların yorumu, ben henüz binme şerefine nail olamadım ) bir şekilde hareket ettirmesi için tükettiği benzin normal sınırlar dahilinde.

Evet arkadaşlar yok mu şu kardeşinize 50-60 bin Euro borç verecek bir delikanlı? Borcum borç

• X5 3.0d 2002 model araci haftada bir veya iki defa kullanıyorum halamın arabası. Şöyle bir düşünürsem 14lt civarı yakıyor ben bindiğimde
    normal mazot alıncada bir yığılma oluyor nedendir anlayamadım Eurodiesel ile 14lt değerini ayarladım
    Araçla istanbul-yalova da yaptım uzun yoldada 8.6 yı yakalayamadık 11lt en az yaktırabildik.
    Araç ile bastığımda kaç lt yaktığını bilmiorum ama mazot ibresinin indiği görülüyor :)
    2 tonluk bir aracı gayet seri ve hızlı demişsin fakat gayet seri ve hızlı değil. 4.4 benzinli olanı harika bir araç onuda kullanma şansım oldu
    fakat 3.0d devamlı yığılıyor kalkışta hızlı olmasını zaten bekleyemeyiz ama vitesler arası geçişlerde sorunlar var hoşuma gitmedi.
    Fakat ne olursa olsun bu araç bir X5 ve bunu alıyorsa bir insan yakıtını düşünmemeli
    Bu fiyata bu kalite başka hiçbir araçta yok, ayrıca görüntüsüde bir harika Bence jeepler arasında nerdeyse en güzeli bile denilebilir.

quote:

Orjinalden alıntı: smartcard

Arkadaşlar konuyu alevlendirmenin anlamı yok. Konuyu açan kişi olarak ben üç aşağı beş yukarı aracın ne kadar yakacağı konusunda fikir edindim. Sonuçta kağıt üzerinde bu araç 8.6 litre yakıyor. Şahsi düşüncem aracı ne kadar zorlarsanız zorlayın BMW gibi bir firmanın verdiği değerin 2 katını görmeniz mümkün değildir sanırım. Sonuç olarak yine şahsi fikrim BMW'nin 6 silindirli motorunun 2 tonluk bir aracı gayet seri ve hızlı ( arkadaşların yorumu, ben henüz binme şerefine nail olamadım ) bir şekilde hareket ettirmesi için tükettiği benzin normal sınırlar dahilinde.

Evet arkadaşlar yok mu şu kardeşinize 50-60 bin Euro borç verecek bir delikanlı? Borcum borç

• quote:

Orjinalden alıntı: CYBORGZ

X5 3.0d 2002 model araci haftada bir veya iki defa kullanıyorum halamın arabası. Şöyle bir düşünürsem 14lt civarı yakıyor ben bindiğimde
    normal mazot alıncada bir yığılma oluyor nedendir anlayamadım Eurodiesel ile 14lt değerini ayarladım
    Araçla istanbul-yalova da yaptım uzun yoldada 8.6 yı yakalayamadık 11lt en az yaktırabildik.
    Araç ile bastığımda kaç lt yaktığını bilmiorum ama mazot ibresinin indiği görülüyor :)
    2 tonluk bir aracı gayet seri ve hızlı demişsin fakat gayet seri ve hızlı değil. 4.4 benzinli olanı harika bir araç onuda kullanma şansım oldu
    fakat 3.0d devamlı yığılıyor kalkışta hızlı olmasını zaten bekleyemeyiz ama vitesler arası geçişlerde sorunlar var hoşuma gitmedi.
    Fakat ne olursa olsun bu araç bir X5 ve bunu alıyorsa bir insan yakıtını düşünmemeli
    Bu fiyata bu kalite başka hiçbir araçta yok, ayrıca görüntüsüde bir harika Bence jeepler arasında nerdeyse en güzeli bile denilebilir.

quote:

Arkadaşlar konuyu alevlendirmenin anlamı yok. Konuyu açan kişi olarak ben üç aşağı beş yukarı aracın ne kadar yakacağı konusunda fikir edindim. Sonuçta kağıt üzerinde bu araç 8.6 litre yakıyor. Şahsi düşüncem aracı ne kadar zorlarsanız zorlayın BMW gibi bir firmanın verdiği değerin 2 katını görmeniz mümkün değildir sanırım. Sonuç olarak yine şahsi fikrim BMW'nin 6 silindirli motorunun 2 tonluk bir aracı gayet seri ve hızlı ( arkadaşların yorumu, ben henüz binme şerefine nail olamadım ) bir şekilde hareket ettirmesi için tükettiği benzin normal sınırlar dahilinde.

Silivri tarafına gelirsen uğra bana

• quote:

X5 3.0d 2002 model araci haftada bir veya iki defa kullanıyorum halamın arabası. Şöyle bir düşünürsem 14lt civarı yakıyor ben bindiğimde

quote:

bahsettiğin ara. 186 hp lik ilk 3.0d motoru x5 in... benim bahsettiğim ise 218 hp lik 2. nesil motoru... hem daha az yakıyor bu yeni motor, hemde çok daha seri... hatta bayaaa seri...

quote:

Orjinalden alıntı: Platinium

quote:

cevap benim arabam!

valla sıkıntın nedir bilmiyorum hele aracın nedir hiç bilmiyorum ama eyer o 8 silindirli motorla 16.5 litrr deyerini şehir içi trafikte hele o en çok dediyin kullanım sitiliyle tuttur burada kim akıllı kim deli kendi elimle yazayım hatta buluşma yapalım herkes görsün ne yaktığını akıllı arkdaşım

arkadaşım aracım imzamda yazıyor,
    99 model 7.40i
    burda herkes aracımı bilir neredeyse... bmw topicindede gerekli bütün resimler mevcut... akşam eve gidincede boardcomputer dan tüketim değerlerini çeker koyarım....

• quote:

quote:

quote:

bahsettiğin ara. 186 hp lik ilk 3.0d motoru x5 in... benim bahsettiğim ise 218 hp lik 2. nesil motoru... hem daha az yakıyor bu yeni motor, hemde çok daha seri... hatta bayaaa seri...

quote:

Orjinalden alıntı: Platinium

quote:

cevap benim arabam!

arkadaşım aracım imzamda yazıyor,
    99 model 7.40i
    burda herkes aracımı bilir neredeyse... bmw topicindede gerekli bütün resimler mevcut... akşam eve gidincede boardcomputer dan tüketim değerlerini çeker koyarım....

yol bilgisayarının ne gösterdiynin ne önemi var ben s40 t4 ile 7 lt tüketimde gösteririm ama ortlaama 12.5-13 lt harcıyor

sen ne dedin benim arabam nasıl kullanırsan kullan 16.5 lt yi geçmiyor bende diyorumki senin araba şehir içinde 20 lt yi yakar kardeşim hele biraz seri kullanırsan çok rahat geçer bunu itiraf etmenin nesi zor bu arabaları kullanan bi tek siz deyilsinizki bahsettiyin tüketim deyerini ancak sakin kullanımda açık trafikte yakalayabilirsin o araçla

• arkadaşım,
    aracımı kafadan 3 yıldır kullanıyorum, kaç litre tükettiğini km de ne yaktığını depo ve gidilen km hesabındada aynı çıkıyor... yok bilgisayarıda doğru sölüyor... aracım şehir içinde 15.4 gösteriyor... çok agresif kullanımdada 16.5 yakıyor... tartışmanın ne alemi var? bmw nin motor teknolojisi ile diğer araçları birmi tutuyorsun? özelliklede amerikanları? az yakıyor kardeşim işte... bukadar basit...
  • quote:

arkadaşım,
    aracımı kafadan 3 yıldır kullanıyorum, kaç litre tükettiğini km de ne yaktığını depo ve gidilen km hesabındada aynı çıkıyor... yok bilgisayarıda doğru sölüyor... aracım şehir içinde 15.4 gösteriyor... çok agresif kullanımdada 16.5 yakıyor... tartışmanın ne alemi var? bmw nin motor teknolojisi ile diğer araçları birmi tutuyorsun? özelliklede amerikanları? az yakıyor kardeşim işte... bukadar basit...

haklısın hocam bişey diyemiyicem senin araba şehir içinde 16.5 yakıyorsa sen uzun yolda 7 litrede yakıyosundur doğrudur valla ne diyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Platinium -- 25 Temmuz 2006; 14:38:48 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.