Şimdi Ara

X5 3.0D ve Yakıt Tüketimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
13.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kaç gündür foruma yazıcam diyorum hep unutuyorum. Bu aracın kağıt üzerinde yakıt tüketimi gayet makul gözüküyor.( aracın silindir hacmi ve kilosuna göre ) Ama herzamanki gibi pratikte bu değerleri yakalamak mümkün değil. Forumda bu aracı kullanmış,bilgisi olan ve belkide bu araca sahip olan şanslı insanlar vardır. Kilometrede 30 YKR yakması ihtimal mi?

• Neden olmasın 1.4 fiesta 13 ykr yakıyor.İki tane fiesta motorunu birleştir 300 den aşşağı bir rakam yani kısacası bu 30 ykr yakar fazla anormal bir durum değil
  • mantığını sevsinler Gökberg

O oran öyle değil, BG gücü ve hacim büyüdükçe aynı orantıda yakıt artmıyor, öyle olsa 500Bg lik BMW motoru km. de 60lt filan benzin yakması lazım ki öyle değil...

Mesela BMW 3.16 çok ağır kasasına rağmen kompakt araçların çoğundan az yakıyor filan...

BMW nin teknolojisi farklı, dizelleri de o performansına rağmen çoğu araçtan az yakıyor...

Yakıt tüketiminin biraz farklı olmasının tek sebebi araç ağır olmasından olur da neticede, ben benzinli bi 2.0 Vectra civarında olacağını düşünüyorum yani kocaman SUV un yakıtının maliyetinin...
  • Bizde 2004 1.6 Vectra var. 2.0 vectranın bizimkinden az yaktığını düşünmeye başlıcam yakında Bir depo ile 600 KM yaptığım zaman seviniyorum walla.

Yani 30 YKR mümkün müdür arkadaşlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smartcard -- 23 Temmuz 2006; 13:57:09 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Gökberg_ß

Neden olmasın 1.4 fiesta 13 ykr yakıyor.İki tane fiesta motorunu birleştir 300 den aşşağı bir rakam yani kısacası bu 30 ykr yakar fazla anormal bir durum değil

bu mantıga sadece derim başka bişi demem..yaş kaçtı bu arada?ortaokul mu lise mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: smartcard

Bizde 2004 1.6 Vectra var. 2.0 vectranın bizimkinden az yaktığını düşünmeye başlıcam yakında Bir depo ile 600 KM yaptığım zaman seviniyorum walla

O araba az yakıyor ya...

Ben de 1.6 Astrayı satıp 1.6 Vectra alırsam yakıtın düşeceğini düşünüyorum bazen

Harbi o araba yeni kasa Astra kadar ağır:... Yeni Astralar benini kokluyor dizel gibi...

Bizim eski kasa yani acayip yakıyor...
  • Zaten X5 3.0d 218hp ya da 231hp olması lazım... 2 Fiesta motorunu birleştirsen 136hp eder ki bu da hiçbir işine yaramaz.. anti hocamın dediği gibi motorlarda ilkokul5 mantığı kuramazsın...

1.6 115hp golf 8lt yakıyor ort. 3.2 v6 250hp motorunda bu mantıkla 17lt falan yakması lazım.. Ama 11-12 civarı yakıyor..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aslında olay piskolojik. Önceki kullandığım araçlarda yol bilgisayarı olmadığı için "kalan benzinle şu kadar yol katedebilirsiniz" geyiği yoktu. Şimdi bazen giderken ne zaman 120'nin üzerine çıksam gidebileceğim mesafe hızlı bir şekilde inişe geçiyor. E bende böyle birşeye alışık değilim.Sanrım ondan bana çok fazla geliyor.

Bu arada X5 muhabbetini atladık yaw?
  • quote:

Orjinalden alıntı: smartcard

Aslında olay piskolojik. Önceki kullandığım araçlarda yol bilgisayarı olmadığı için "kalan benzinle şu kadar yol katedebilirsiniz" geyiği yoktu. Şimdi bazen giderken ne zaman 120'nin üzerine çıksam gidebileceğim mesafe hızlı bir şekilde inişe geçiyor. E bende böyle birşeye alışık değilim.Sanrım ondan bana çok fazla geliyor.

Bu arada X5 muhabbetini atladık yaw?

X5 bir servet vermeye razıysan alet az yakıyor

Hatta sizin 1.6 Vectradan da az yakıyordur o kurduğumuz mantığa göre

Alet 100bin Euro filan civarında o kadar para verene kadar benzin istasyonu açılabilir yani yakıtı düşünmeye gerek yok

• kullanana sormak lazım ancak X5 bir 4X4 olduğu için aktarım sistemi sadece önden veya arkadan çekişli araçlar gibi olmayacaktır.tüketimi bu öncelikle yükseltecek.

ayrıca araba ağır bunun haricinde yüksek ve büyük olduğu için doğal olarak aynı motora sahip herhangibi bmw den daha fazla yakar diye düşünüyorum.

sen 30 ykr nin üzerine biraz daha koy bebce
  • 100km de 8.6 litre yakıt tütekimi varmış, şehir içi 10-11 de yani bizim arabadan az yakıyor
  • amcamın oğlunda var, süreklide kullanıyorum, onunki 2005/12. ayda alınmış... yani yeni araba... daha 8bin km de. motoruda 218hp olan yeni motordan. yaktığı yakıt şehir içinde çok çok çok agresif kullanmasına rağmen 300ykr yi geçmiyor... zaten bu yüzden uygun bir x5 3.0d arıyorumya... ekonomik bir araç... 2. elde uygun fiyata düşerse tadından yenmez... performansıda çok güzel... özellikle ara hızlanmaları ve ilk kalkışta çok hoş bir araç... motor seside hoş yahu... turbonun devreye girdiği devir aralığında camları açıp dinliyoruz walla...
  • Hocam mantıkla ne alaka x5 3.0d iki fiesta motoru kadar yakar mı?Ben onu kasttettim yani bu değerin normal olduğunuBende biliyorum biraz saçma anlattım aslında ama(ilkokul mantığı oldu harbiden kendime

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FullPerfromance -- 23 Temmuz 2006; 14:30:51 >

• quote:

Orjinalden alıntı: okan

amcamın oğlunda var, süreklide kullanıyorum, onunki 2005/12. ayda alınmış... yani yeni araba... daha 8bin km de. motoruda 218hp olan yeni motordan. yaktığı yakıt şehir içinde çok çok çok agresif kullanmasına rağmen 300ykr yi geçmiyor... zaten bu yüzden uygun bir x5 3.0d arıyorumya... ekonomik bir araç... 2. elde uygun fiyata düşerse tadından yenmez... performansıda çok güzel... özellikle ara hızlanmaları ve ilk kalkışta çok hoş bir araç... motor seside hoş yahu... turbonun devreye girdiği devir aralığında camları açıp dinliyoruz walla...

300 ykr mu?

baya yakıyormuş be!! km de 3 ytl

• quote:

Orjinalden alıntı: alysentr

quote:

amcamın oğlunda var, süreklide kullanıyorum, onunki 2005/12. ayda alınmış... yani yeni araba... daha 8bin km de. motoruda 218hp olan yeni motordan. yaktığı yakıt şehir içinde çok çok çok agresif kullanmasına rağmen 300ykr yi geçmiyor... zaten bu yüzden uygun bir x5 3.0d arıyorumya... ekonomik bir araç... 2. elde uygun fiyata düşerse tadından yenmez... performansıda çok güzel... özellikle ara hızlanmaları ve ilk kalkışta çok hoş bir araç... motor seside hoş yahu... turbonun devreye girdiği devir aralığında camları açıp dinliyoruz walla...

300 ykr mu?

nası bir hesaptır bu?

• quote:

quote:

300 ykr mu?

30 YKR demek istedi arkadaş...

Peki okan şehirlerarası uzun yolda yakışı nasıl?Ses sisteminide çok merak ediyorum. Ben şu ana kadar en ucuz 58.000 Euro'ya bulmuştum. Söyle siyah içi bej deri olacakki....

• quote:

quote:

quote:

300 ykr mu?

nası bir hesaptır bu?

okan 300 YKR 3 YTL eder. Sen 30 YKR demek istedin. Yani eski paraya göre km'de 300 bin lira yakıyo demek istemiştin...

• quote:

quote:

quote:

300 ykr mu?

nası bir hesaptır bu?

walla hesap ortada
    300 ykr = 3 ytl eder..

• Demekki çok aman aman yakmıyormuş alet. Zor kısmı hallettik şimdi geldi kolay kısmına. Bana 50-60 bin Euro borç verebilecek arkadaşları bana pm atmaları için davet ediyorum
  • ha prdn kusra bakmayın arkadaşlar, sizde yani bir açığımızı bulunca hemen ordan saldırın ayıp yaw

Uzun yola ben çıkmadım onunla, ama tahminen 250 civarı yakar uzun yolda... ses sistemi zaten bildiğimiz gibi en kötüsü bile sonuçta harman kardon 10 hoparlörlü bir sistem. ama eğer alınırken seçilmişse 14 hoparlörlü 710 watt harman/kardon logic 7 bile mümkün...(tabi 2400 euro civarı farkı varmış) ama genel olarka müzik sistemi dsp li ve diğer araçların aksine gerçektende hifi kalitesi veren bir sistem... 58 bine bulursun. ama tavsiyem makyajlı kasasından alman
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.