< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mammatus28 -- 25 Ocak 2024; 15:47:12 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
★★★ POCO X6 PRO ANA KONU ★★★ (30. sayfa)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Merhabalar aranıza yeni katıldım.
AOD'nin 10 saniyeden fazla gözükmemesine kafayı takıp, Hint kardeşlerimizin bütün videolarını izledikten sonra, sistem optimizasyonunu kapatarak çözüme ulaştım. Bunun için öncelikle geliştirici seçeneklerine girin ve en aşağıya gidin. Biraz yukarıda "Otomatik doldur" başlığı altındaki "Varsayılan değerlere sıfırla" seçeneğine birkaç kez tıkladıktan sonra, az aşağıda "Sistem optimizasyonunu aç" seçeneği belirecek. Kapattığınızda artık AOD'niz adının hakkını vererek sürekli açık kalacak. Ayrıca AOD'deki yazılar arada bir yukarı aşağı kayarak malum OLED yanığına da mahal vermiyor, o konuda bir şüpheniz olmasın.
Not: Bazı yorumlarda işe yaramadığını yazanlar da olmuş. Bende sorunsuz bir şekilde AOD sürekli açık kalıyor.
Sistem Optimizasyonu ismi çok kapsamlı olduğu için ilk başta çekinmiştim; fakat sonrasında aşağıdaki linke ulaştım:
https://xiaomiui.net/what-is-miui-optimization-and-should-you-turn-it-off-30353/
Özetle bu seçeneğin daha akıcı bir kullanıcı deneyimi sağlamaya yaradığından bahsetmişler. Ancak aşağıdaki sorunları yaşıyorsanız kapatmak isteyebilirsiniz demişler:
- Unable to install third-party launchers like Nova, Apex, or Google Now launcher.
- cannot set wallpaper using in-built options via custom launchers.
- lags, stutters, or freezes while scrolling web pages & long lists.
- Unable to set accessibility services on reboot.
- Background apps cannot sync data.
- Music players stop working after some time.
- UI Animations not synced properly.
Özellikle donma, takılma, atlama türünden akıcılık problemi yaşayan arkadaşlara denemelerini tavsiye ederim. Ben henüz iki seçenekte de böyle bir sorun yaşamadım. Ancak mesela kullandığım şifre yöneticisi uygulaması, ihtiyacı olan erişilebilirlik servislerini kullanmada sorun yaşıyordu. Onu bu süreçte test etme imkanım olacak. Bir de pil ömrünü olumsuz etkileme ihtimali var. Zaman gösterecek artık.
Şu ana kadar sadece, bildirim çubuğundaki şarj yüzdesi buga girdi. Pilin içinde göstermiyordu, ben de dışarı aldım, çalışıyor şimdi. Başka problemlere denk gelirsem buraya eklerim tekrardan.
Edit: Ne olursa olsun riskli olabilecek bir işlem. Telefon durduk yere kafayı yiyebilir sorun çıkarabilir. Optimizasyonun açık kalması cihazınızın sağlığı açısından daha iyi olabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John Voxville -- 25 Ocak 2024; 20:8:37 >
-
hocam bu ayar telefon optimizasyon ayari,onemlidir,degistirirseniz telefon bazen kafayi yer yani sorun cikarabilir,bazi uygulamalarda ise yarayabilir ama degistirilmemesi gerek..
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
AOD hayal kırıklığı oldu benim için hocam. Düzeltecek başka bir yol biliyor musunuz?
-
120 Hz stabil yapıyor mu bu ayar
Ben seneler önce GM 9 pro aldım güncellemesiz kaldım x3 GT aldım memnun kaldım bu telefonda 3-4 tane göze hitap etmeyen sorunlar mevcut bunuda guncelleme ile gidip gitmeyecek belirsizliği içerisinde geçirmek istemiyorum 2 şubata kadar düşünüp ya iade edeceğim ya da devam edeceğim
Sistem optimizasyonunu kapalı konuma aldım. Ve şuan 60hz kullanırken cihaz ÇOK AZ BİR FARKLA daha hızlı çalışmaya başladı. 60hz kullanırken arayüzde bariz bir şekilde fps düşüklüğü vardı. 120hz kullanırken de sorun çıkmadı. Bahsettiğiniz sorunları ben yaşıyordum örnek olarak arayüzde tekleme yada bir uygulama açıkken onu kapatmak istediğimde cihazın/dokunmatiğinin tepki vermemesi gibi. Sayfaları aşağıya yukarıya kaydirirken de sorun vardı bir deneyelim bu şekilde sonuçları yazarım şuanlık iyi gibi karanlık modda bile ve AOD hiç kapanmıyor mu hocam bu şekilde? Bu ayarı kapatınca AOD hiç kapanmadı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exterminatee -- 25 Ocak 2024; 19:42:51 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
@Mammatus28:
Telefonu bugün kurduğum için net bir şey söyleyemiyorum daha ayarlarımı falan yapıyorum hocam. Bu ayarı değiştirmeden önce de bu tip bir sorunla karşılaşmadım ben ama deneyimleme fırsatım olmadı doğru düzgün. Sadece AOD ve erişilebilirlik sorunu yaşadım ve düzelttim.
@Exterminatee:
Valla kapanmaması için videoda bunu önermişlerdi, ben de geçtiğimden beri AOD sorunsuz açık duruyor.
Yine de gelecek3535 hocamın dediği gibi telefon bir yerde durduk yere kafayı yiyebilir. O yüzden güvenemiyorum hala.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John Voxville -- 25 Ocak 2024; 19:55:45 >
Ben 9-10 gündür kullanıyorum cihazı. Gerçekten farketti o ayarı kapatınca. Eskiden miui kullanan varsa bilir bu optimizasyonu kapatınca cihaz sapıtıyordu yazı fontu falan değişebiliyordu böyle bir sorunla da karşılaşmadım. 1-2 gün deneyelim eğer aynı buglar devam ederse sistem optimizasyonunu tekrar açacağım.
X3 GT'den geçişin çok olduğunu görüyorum youtube'de , epey'de ama çoğu da sanki yapmasak da olurmuş kafasında. Ve ben de aynı şekilde bunu planlıyordum hala soru işaretlerim var. Fazlasıyla anlamsız kullanıcı deneyimleri okuyorum cihazın işlevselliği ve özellikleri konusunda. Sanki her şey sadece kağıt üzerinde güzel gibi. Sanırım 7 gen ya da 8 gen 'li bir cihaza yöneleceğim. Bir ihtimal 888'li S21 FE.. Ancak hem cihazın çıkış yılı ve bize geliş yılı arasındaki fark hem 888'in de bilinen eksileri. f5'e, f5 pro'ya, 13t'ye ve s23'e son kez bakıp karar vereyim en iyisi.
-
Ben beklemede biraz fazla şarj harcaması dışında herhangi bir sorun yaşamıyorum. Şükür memnunum telden
-
Arkadaslar x6 pro epey sitesinde 84 puan almis,fiyatlar 20k seviyesine cikmis...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gelecek3535 -- 25 Ocak 2024; 22:7:49 >
Amiral cihaz kullanmadım, hep orta ya da orta-üst cihazlar kullandım.
Nisan ayında değişim kampanyası ile S23 alacaktım cihazım daha gıcır diye vazgeçtim.
Şimdiki değişim kampanyası ile S24 olabilirdi ama Exynos'dan çekiniyorum.
Kağıt üstündeki güzel dediğim şey antutu puanlarından kaynaklı biraz da.
Bence işlemciyle birlikte DDR5X etkisi de var bu antutuda.
Ama neden stabilizasyon sorunu bu kadar fazla diye şüphe etmiyor değilim.
Malzeme kalitesinde bu tip cihazlar hep plastik zaten bakmıyorum bile. X3 GT kasasında bir aşınma vs. olmadı 2 yıldır.
Kamera tarafında sadece fotoğraf konusunda netliğe önem veren biriyim, video çekmiyorum desem yeri.
Oynadığım bir oyun var PUBG onda da X3 GT'de bir sorun yaşamadığımdan Dimensity için olumsuz değilim. Isınma yaşamıyorum yani öyle ahım şahım. Oyunun akıcılığı kendi güncellemesinden sonra baya iyileşmişti ama sanırım Poco orada bir optimizasyon çekiyor oyuna sanki eski normal haline geldi. (ya da oyun kendini cihaza uyumluyor desek doğrudur)
Son kararım yarın siparişi vererek olacak. Gerçi 18999'luk fiyatı kaçırdım 12/512 için bu da canımı sıktı :D
-
8/256 olan yok mu daha
Yok hocam ciksa dahi 18/19 k olur gibime geliyor...
Garip bir şekilde karanlık temadan aydınlık temaya aldım telefon rahatladı böyle devam eder inşallah
-
Sistem optimizasyonunu kapatınca benim cihazda rahatladı. 120hz ve karanlık modda sorun yok şimdilik 😀
Aydınlık mod çok şarj harcıyor maalesef.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exterminatee -- 25 Ocak 2024; 23:26:14 >
1-2 yıl daha orta-üst kararımla F5 veya X6 Pro'ya indirgedim sonucu. SD'li cihaz merakım var :D
18600 TL F5 (İncehesap) 10K'sı 2 taksit axess ve 8600'ü 4 taksit Ziraat olabiliyor. (Yaklaşık 1000 TL de puan kazanacağım)
19500 TL X6 Pro (Fibabank Alışgidiş platformu ile 0 faiz 3 taksit)
F5'te tek aklıma takılan maksimum parlaklık niti. %80 daha az görünüyor maksimumu (1800-1000) Aslında pil açısından da iyi bir şey sanki.
Öğlene kadar karar vereceğim bakalım hayırlısı.
-
hocam f5 kullaniyorum,sorun yok ,Hyper os u ilk alanlardan x6 pro tabi daha yeni cikti guncel ama f5 in de geri kalir yani yok ,guzel kullanimda en az 3 yil goturur.Honor x9a yi esim kullaniyor ekrani daha parlak f5 ten,kamerasi f5 ten daha iyi,ama f5 performans canavari
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X