arkadaslar bu fikir çok güzel bende x800 kullanıcısıyım. telefon fiyatına göre çok güzel. sadece kutu içinden çıkan koruyucu naylonu yapıştırıken kirlendiği için ekran görüntüsü çok iyi diildi.
Fakat bir muşamba satan bir dükkanda bulabileceğiniz malzeme ile kendinizde kağlama yapabilirsiniz. ben çok memnunum sizle paylaşmak istedim umarım işinize yarar.
öncelikle yapmanız gereken bir muşambacı dükanına gidip bu camların üzerine kestikleri şeffaf muşambalar var. bu malzeme şeffaf naylondan biraz farklı
bu şeffaf muşamba cama yapışma gibi bir özelliği var. kalitelibir malzeme kavucuk gibi yumuşak kaymaz dokuya sahip.
ben 10 cm'e 1m kestirdim 350 kuruş verdim :D
telefona uygulamak için muşambayı cambir yüzeye yerleştirdiğimizde yapışıyor ve telefonun koruyucu naylonunu üzerine koyuyoruz ve kalemle çiziyoruz. sonra çizdiğimiz yerlerden kesiyoruz ve telefonun üstüne yerleştirip aradaki hava kabarcıklarını hafifce bastırarak cıkartırıyoruz.
Not: Şeffaf muşambayı en ince kalınlıkta alın. ve muşambayı yapıştırıcı ile yapıştırmayın kendisi vakum etkisiyle yapışmaktadır ve kolay kolay çıkmaz. resimleri var daha 1 saat önce yaptım kullanışlı.
benim gibi eski koruyucu nayonu yırtılan yada olmayanlar için türk icadı :D
çok az hava kabarcıgı kalıyor ama görüntü gezel ve zamanla onlarda azalıyor. şiddetle tavsiye ediyorum. maksat telefon ekranı çizilmesin dimi sonuçta dokunmatik ekran.
bu koruma sonra çıkarıldığında altta yapışkanlık bırakır mı?
quote:
Orjinalden alıntı: tuncay altuntoprak
bu koruma sonra çıkarıldığında altta yapışkanlık bırakır mı?
yapıştırıcı kulanmadıgın için hayır. arada hava olmadıgından yapışıyor vakum etkisi ve kalkmıyor sen istemedikce.
bir fikrim daha var bu araba camlarına yaptıkları filmlerden de yapılabiliirve siyah oldugundan daha şık durabilir. denemedim ama denenebilir. sonuçta oda yapıştırıcısız yapışıyor.
hiç yorum yapanyok sanırm ihtiyaç yok böyle bişiye
muşamba falan satan bir yer denk gelirse hemen deneyeceğim.
Güzel düşünmüşsün.teşekkürler.
benimki biaz daha bahalı bir öneri olacak ama aynı malzemeden yapılmış psp koruyucular var 5 tl civarı tabi içinde bezi ve hava çıkarmak için kart benzeri bi aparatıda var o kesilerekte yapılabilir buda bi alternatif
bunu ben daha önce iphone için satılan Bodyguardz ürününden esinlenerek 6500s cihazıma yapmıştım. hatta konu ile ilgili topicte açmıştım. yapışkanlı asetat dedilen bu ürünün kaliteli Alman malı olanları var. Ankarada olanlar için Ulus'ta bulabilirler. bunu uygularken yapışkanlı yüzeyi doğrudan cihaza yapıştırmayın, yoksa çıkarınca iz kalıyor demedi demeyin
ürünü yapıştırmak için araya cam sil veya bebek şampuanı sıkın. yapıştırmadan önce de ekranı güzelce dezenfekte edin. kolonyalı pamuk ile silebilirsiniz...
araba camları için olanı kullanırsanız ekran çok karanlık olur ve gündüz kullanmakta aşırı bir zorluk çekersiniz.
yurdum insanı mucit halen türkiye geriiyor nasıl işbu :D
Araç camları için şeffaf, sadece güneş ışığını kıran filmler vardır. Extra siyah olmayan ürünler. Bunlardan kullanabilirsiniz. Ancak buda güzel bir icat!
peki camdan kaldırdığınızda oluşan görüntüyü kabullenecekseniz neden olmasın,arkadaşım en kolayı gidiyorsun en yakın telefoncuya 5 tl ye iphone yada türevi cihazların koruma filmini alıyorsun x800 ün paetinden çıkan filme göre uyarlıyorsun kafan rahat kullanıyorsun
bence hiçbirşey yapıştırmayın. bir cebinizde sadece onu taşıyın hiçbirşey olmaz. birşeyler yapıştırıp korumaya çalıştıkça sonuçta o orjinal pürüssüzlüğü yaşayamıyorsunuz.
Bencede Cebinizde Sadece X800ü Taşıyın Yanına Anahtar Para Tarzı Şeyler Koymayın. Ayrıca Ekranı Vücudunuza Bakacak Şekilde Cebinize Koyun Böylece Dısarıdan Darbe Aldıgında Ekrana Bişey olmaz
Kullanan oldumu ? yani yapıpta zararı olmadıgını gormediğini ayrıca uzun süre gidip gerçekten hava kabarcıklarının gittiğini gözlemleyen ?
telefonun orjinal koruyucusunu kullanıyorum ama hava karbarcıklarını bi türlü çıkaramdım
quote:
Orjinalden alıntı: Aramachus
Kullanan oldumu ? yani yapıpta zararı olmadıgını gormediğini ayrıca uzun süre gidip gerçekten hava kabarcıklarının gittiğini gözlemleyen ?
dostum benim yaptıgım musamba hala duruyo ne acıldı ne bisi oldu. resim çektim buraya koydum ozamandan buyana hic acılmadı. acılcanıda sanmıyorum. ekrana hasarvermektense önlem. yukarda ayrıntılı olarak yazmısım malzemeyi alıp deneyin 1tl çokmu. ayrıca 1metre alıyosun bisi oldumu yenilersin. ayrıca hic hava kabarcıgı yok ve en güzeli parmak izi tutmuyor. orjinal koruyucu parmak izi belli oluyor. denemesi size kalmıs benim aklıma geldi herkezle paylastım kolay gelsin sorusu olan olursa yanıtlarım.
quote:
Orjinalden alıntı: 351nofear
quote:
dostum benim yaptıgım musamba hala duruyo ne acıldı ne bisi oldu. resim çektim buraya koydum ozamandan buyana hic acılmadı. acılcanıda sanmıyorum. ekrana hasarvermektense önlem. yukarda ayrıntılı olarak yazmısım malzemeyi alıp deneyin 1tl çokmu. ayrıca 1metre alıyosun bisi oldumu yenilersin. ayrıca hic hava kabarcıgı yok ve en güzeli parmak izi tutmuyor. orjinal koruyucu parmak izi belli oluyor. denemesi size kalmıs benim aklıma geldi herkezle paylastım kolay gelsin sorusu olan olursa yanıtlarım.
Tamam sağol bilgilendirme için.Sadece telefon yeni eğer bir iz kalmasını istemiyorum elbette uygulayacağım bi ara çünkü verilen yedek koruyucu 2 gun gitti sonrasında kendiliğinden düştü zaten.
quote:
Orjinalden alıntı: blacksilence
quote:
Orjinalden alıntı: 351nofear
quote:
Tamam sağol bilgilendirme için.Sadece telefon yeni eğer bir iz kalmasını istemiyorum elbette uygulayacağım bi ara çünkü verilen yedek koruyucu 2 gun gitti sonrasında kendiliğinden düştü zaten.
upss. abimin hesabından yazmışım.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme