Şimdi Ara

Xantia

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
2.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, forumda göremedim ama xantia başlığı yok galiba...

Xantia kullananlar, kullanmış olanlar;

arabaya binince çok farklı bir konforu ve sürüş keyfi olduğunu hissettim (1 kere bindim), 1999 modeldi 2000cc 16v. Bu arabaların çıkardığı sorunlar, masraflar, parça fiyatları, en çok neleri bozuluyor? alınır mı? alınca sanayiden/Servisten çıkamaz mıyız? ne diyorsunuz?

daha önce C4 2008 model kullanmıştım 1 yıl kadar ama onun dışında mazda mitsubishi ve toyota kullandım hep. C4 harikaydı 7 ileri otomatik...

evet.. xantia hakkında ne diyorsunuz?

• fiyatları da 10-15 bin tl arası
  • xantia harika bi araçtır bizde 92 model vardı ozamanki yıllara göre süper bi donanımı vardı aracın hızlanması yakıt ekonomisi çok iyiydi ama çok fazla servise girdi çünkü özel süspansiyon sistemi çok sık arızalanırdı. yinede bence değer çünkü hem kendine has bi karakteri var aracn hemde güvenlik sistemleri sayesinde bi çok kez hayatımı kurtardı. bu aracın sloganı: takla attırabilirseniz yenisini hediye ediyoruzdu okadar iddalıydılar anlayacağınız...
  • Selamlar..xantia kullanan kaç kişi bu forumda.
  • ben 2001 Hdi kullanıyorum. Sürüş keyfi ve güvenliği için tavsiye ederim. Temiz, bakımlı ve en önemlisi anlamayan ustalarca kurcalanmamış bir xantia bulursanız alın derim.
  • Herkese iyi günler diliyorum. Ben uzun zamandır citroenin hirdolik süspansiyonlu araçlarını takıp ettim bu forumlardan. Önce bx alma düşüncem vardı. Ancak olmadı. Şu anda farklı model aracım var. Fakat değiştirmeyi düşündüğümde inşallah o zaman bir citroen alırım. Düşündüğüm marka da bütçeme uygun olan xantia ya da c5 olur. Bu forumlarda dikkatimi çeklen bir şey var. Bx kullanıcıları bu borumda 62 sayfa. c5 kullanıcıları yine aynı. Ama xantia kullanıcıları 3 ya da 5 sayfa. Acaba nelden. Diğer forumlarda da hemen hemen aynı. Acaba diyorum Türkiye'de fazla xantia yok mu? Ya da ariza mı vermiyorlar?
    Bx'lere söz yok. Ancak okuduğum kadarıyla c5'lerde bazı tekrar eden kronik porblemler var. Volan, Torsiyon, Fren merkezleri gibi. Xantiax'da da amörtisör kuleleri zamanında değişmediğinde problem oluyor. Xantianın başka bir problemine rastlamadım.
    Sizce bütçeme uygun olan 2003-2005 model dizel c5 nasıl. XANTİAdan farkı ne?

• quote:

Orijinalden alıntı: ZNGN 61

Bx'lere söz yok. Ancak okuduğum kadarıyla c5'lerde bazı tekrar eden kronik porblemler var. Volan, Torsiyon, Fren merkezleri gibi. Xantiax'da da amörtisör kuleleri zamanında değişmediğinde problem oluyor. Xantianın başka bir problemine rastlamadım.
    Sizce bütçeme uygun olan 2003-2005 model dizel c5 nasıl. XANTİAdan farkı ne?

Ben de Xantia'dan sonra sizin dediğiniz ilk kasa Dizel C5 almayı düşünüyorum. Xantia'dan farkı sanırım donanım olarak daha zengin olması. Ben Xantiamı Maslak'ta Kardeşler Oto Bülent ve Erdal ustalara baktırıyorum. Orada, daha önce Xantia'sı olupta sizin bahsettiğiniz ilk kasa C5'e binen birisi Xantia'yı aradığını, Xantia'da ki rahatlığı ve performansı C5' te bulamadığını söyleyince, acaba Xantiamı kullanmaya devam etsem mi diye düşünmeye başladım.

• Hayırlı günler. Cevabınız için teşekkür ederim. Donanım zenginliği dediğiniz elektronik donanım. Şahsen ben otomobilde elektroniği sevmiyorum. Çünkü ne kadar teşkilat o kadar müşkilat. Ama ne yazık ki gidişat da o yöne. Başka bir forumda 2007 model c5 kullanan bir arkadaşın arka teker poryosunda (Torsiyon) sürekli olarak tekrarlanan sorundan bahsetti. Öyleki artık diyor, yağmurlu havalarda kullanmıyacağım, kimseye vermiyeceğim vs vs. Kimseye vermemek güzel ama yağmurlu havalarda kullanmadıktan sonra neye yarar.
    Yani diyeceğim insan eskiyi özlüyor. Malesef. İnsan ilişkileri açısından da. Teknolojik olarak da. Bakıyorsun eskiden üretilen aygıtlar dayanıklı, sağlam. Oto da da aynı. Radyoda da aynı.
    Yeni üretilen otolardaki sensörler yüzünden yolda kalan otoları okuyoruz bu forumlarda. Kullanıcı diyor ki: "Kabloyu kopardım rahat ettim."
    Benim bir yıl öncesine kadar 1960 model jeepim vardı. BMC motorlu. Motorunun sesin duyan benzinli sanırdı. Tek marşla kızdırmadan çalışırdı. Şimdi 2003 reno kango var. Sabahları zor çalıştırıyorum. Böyle...
    Bu arada sorayım, xantianız dizel mi. Ben Trabzon'dan yazıyorum. Allah'a emanet olun. Görüşmek üzere.

• Evet, dizel. Donanım zenginliği dediğim tabiki elektronik sistemler. Örneğin Citroen'i bana göre Citroen yapan Hydractive süspansiyon Xantia'da manuel ama c5'ler de elektronik kontrollü otoban sürüşlerinde 120 km üzerinde kendiliğinden alçalıyor, bozuk yollarda otomatik yükseliyor. Diğerleride konfora ve güvenliğe dönük elektronik sistemler. Arkadaşınızın C5'inde ki problemin bütün c5'ler için geçerli olduğunu sanmıyorum. Birazda şans meselesi belki de servis gereken özeni göstermiyordur. Yukarıda da yazdığım gibi bu araçlar oldukça özel iş bilmeyen ehil kişiler dışında kurcalanmış araçlar sıkıntı yaratabiliyor.
  • Hayırlı günler. Başlıkta yazını görünce senin xantia'nın videosu mu diye düşündüm. Sizin xantia'nın fotosunu atarsanız aracınızı da görmüş oluruz. İnşallah. Paylaşımız için teşekkürler. Aşağıda verdiğim linkte xantia'nın kullanım kılavuzu var. İşinize yararsa indirirsiniz.
    http://www.citroenturk.com/forum/showthread.php/xantia_el_kitabi_tum_modeller_icin_sadece_burada-5748/index.html

Kullanım kılavuzu sayfa düzenlemesi

Arkadaşlar Citroen' le uzun telefon trafiği ve ihtiyacın belirtilmesinden sonra. söz verildiği gibi Fuar sonrası Xantia nın tüm modellerinde kullanılan el kitabına sahip oldum.
    170 sayfadan oluşan bu el kitabı tamamen Türkçe ve bir çok konuda fikir verebilecek bilgiyle donatılmış.

Ancak bu kitap pdf formatında hazırlanırken bir hata yapılmış ve sayfalar ters taranmış. Adobe Reader ile açtığınızda wiew tıklayıp rototive wiew’den clockwise’yi tıklayarak yönünü çevirebilirsiniz iki kez tıklarsanız böylece okumakta da sıkıntı çekilmez.
    Umarım işinize yarar.

• İran xantiyasından haberi olan var mı? Üretim ne durumda? Kaç yılından-Kaç yılına kadar üretim yapıldı? Halen devam ediyor mu?
  • Merhabalar!! Eğer izin verirseniz şunu sormak istiyorum: Sizin xantia'nız kaç bin kilometrede?
  • quote:

Orijinalden alıntı: shuma II

ben 2001 Hdi kullanıyorum. Sürüş keyfi ve güvenliği için tavsiye ederim. Temiz, bakımlı ve en önemlisi anlamayan ustalarca kurcalanmamış bir xantia bulursanız alın derim.

Merhabalar!! Eğer izin verirseniz şunu sormak istiyorum: Sizin xantia'nız kaç bin kilometrede?
  • 250 bin'de ama biliyorsunuz dizeller için eğer hor kullanılmamışsa 500 bin km'ye kadar gider.
  • İyi Allah iyi günlerde kazasızca sürmeyi nasip etsin. Teşekkür ederim.
  • klımalı xantia arıyorum bx 1990 tge ile takas etmek istiyorum.
  • Konuyu hortlatayım 3 aydır hdi 2001 246 binde Xantia kullanıyorum. Almadan önce birçok tereddüm vardı. Ama paramın azlığı ve gösterişli ,güvenli araba istemem beni Xantia yönelti. Şuan çok memnunum.. Fiyat performans olarak çook iyi bi araba. Ucan halı diyorlarya bana göre de doğru. Daha önce 2ooo Vtech motor Ford mondeom vardı. İkiside donanım olarak güzel fakat güvenlikte Xantia nın yanına yaklaşamaz. Şöyleki yemimahallede 60la giderken dolmuş birden durdu ve ben direk Frene yüklendim, normalde araç Frene basınca öne doğru yığılır ama xantia yerimden sarsılmadım. Tabii çok şaşırdım ustaya başımdan gecenleri anlattığımda bunlarda ani frende arka yere çöker dedi. Yine binanın otoparkında yüksek olduğu için kimsenin girmediği yere aracı kaldırarak aldığım günden beri yanlız ben girebiliyorum, ve bunun gibi dikkat çekici özellikler , insan kendini özel hissettiriyor.. Ve yakıtına gelince şehir içi km 225-250 kuruş , şehir dışı 190 kuruş, gerçekten inanılır gibi değil ama gerçek.. Şuan, bunların 2002 modelleri varmış temiz bitane blursam , üzerine bi miktar vererek takas yapmayı düşünüyorum..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aracınız hayırlı olsun. 2002 modelde fazla olan birşey yok. Temiz olduktan sonra 2001 olsa da olur. Bence hiç o işe girmeyin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.