Belirttiğim üzere Xbox 360'ım HDMI kablo aracılığı ile Benq X2200W monitöre bağlı durumda şu an. Bugün de kampanyadan Logitech 5.1 X540 aldım. Benim bu aleti hangi aparatla monitöre bağlamam gerektiği konusunda yardım rica edebilir miyim. Çünkü monitörün üzerinde 2 tane ses girişi var o kadar. Ya da monitörden mi almam gerekiyor sesi yoksa Xbox'tan mı? Kafam karıştı cidden yardımcı olursanız sevinirim. Teknoloji özürlülüğümü de bağışlayın lütfen.
up
arkadaslar bu aparat tek basına cozer mi 5+1 i, bunda 2 adet giriş var ama 5+1 in 3 adet çıkışı var. nolur yardım, kafayı yicem.
Son gonderdigin resimdeki aparat ya analog olarak stereo ses verir yada optik uzerinden dijital 5+1 ses verir. Fakat x540 tan 5+1 ses alabilmen icin pembe, yesil ve siyah girislere veri gondermen gerekir ki xboxtan herhangi bir aparatla oyle bir cikis yapilabilecegini zannetmiyorum. Ama onun disinda x540 a stereo baglayip, matrix ozelligini acarak sanal surround ses elde edebilirsin, bunda 2 kanal sesi sanal olarak 5+1 e ceviriyor, tabiiki gercek surround gibi olmaz ama aklıma gelenler bunlar. z5500 un olsaydi direk optikten 5+1 ses elde ederdin ama x540 ta zor biraz isin.
Kendim sordum, kendim cevapladım gibi olacak ama RoyalFlush'un dediği yöntemin tutorial ini buldum.
Lakin bu dolaylı bir çözüm, matrix yerine 4 kabloyu da bağlayarak surround ses elde etmenin yöntemini bulamadım. Yardımın için teşekkürler RoyalFlush
Aklıma gelen, ugrastiran ama sonuca ulastiran cozumlerden biri: laptop varsa ona ses kartı alınıp "optic in" girisine xbox tan cikan sinyal baglanip, creative in notebook kartlarında olan pembe yesil ve siyah cikistan x540 a ses aktarmak. Ama zaten bu dedigim nerden baksan x540 fiyatina gelecek o yuzden pek mantıklı değil ama sonucta gercek surround ses elde edebileceksin Bide soyle bir urun var ama ben yine gercek surround olacagi konusunda inancli degilim sonucta kirmizi beyaz olan sag ve sol olarak sadece stereo sinyal iletir. O tekrar 5+1 olarak ayrıstırılırmı pek emin degilim. http://www.amazon.com/Console-Adapter-Convert-Plugs-Single/dp/B0006U3ACY
Bu switch i alsak bile yine yukarıda resmini gönderdiğim aparata ihtiyacım olacak. bunun fiyatı nedir?
bir tutorial daha buldum. bunda xbox un içinden çıkan a/v kablosu ile, hdmi çıkışının nasıl aynı anda kullanılabileceği anlatılıyor. Xbox 360'ta çıkışları öyle bir ayarlamışlar ki, aleti hdmi ile bağlamaya kalktığınızda a/v çıkışını kullanamıyorsunuz, tam tersi hdmi için de geçerli. çözüm:
-hdmi kablo ile monitöre bağlıyoruz xbox'u
-xbox un içinden çıkan a/v kablosunun dış yüzeyini söküyoruz, böylece o kablo xbox girişine takılabiliyor.
-bu durumda royalflush arkadaşımın gösterdiği switch ile bütün problem çözülebiliyor kuvvetle muhtemel. bugun o aparatı arıcam akşam sinanpaşa'da. akşam gelişmeleri bildiririm :D
bendede aynı monıtorden var.. xboxı hdmı den monıtore baglıyorum..sesı zaten aktarıyor monıtore otomatık olarak..5+1 ın ucunuda monıtorun ses cıkısına takıyorum..fıstık gıbı oluyor..
yalnız sen 5+1 in tek ucunu takıyorsun monitöre. O 3 ucu da aktarmazsan surround ses alamazsın. Sadece ön arka ya da ortadan alabilirsin, hangisini taktıysan ses girişine.
ben o 3 tenae olan 5+1 ın arkasına takılan o 3 ucu yanı tek uç olarak tek kabloda bırlestıttırdım..yanı 5+1 ın arkasında 3 ucta takılı ayrı ayrı.. ama monıtore gıren tek uç var.tek uçta toplattırdım yanı anlıcan..bıraz karısıık oldu ama umarım anlatabılısımdır..
bende de x540 var yeşil uçluyu kırmızı ve beyaz uçlu kabloyla bağlayacan sonra erkek beyaz ve kırmızı kabloyuda gösterdiğin aparata bağlayacan.optik ses almak istiyorsan analog sesi optik sese çeviren dekoder alman lazım (bulursan bana da haber ver bende almak istiyorum ama bulamıyorum)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme