Şimdi Ara

Xbox 360 DVD-ROM oyunları okumaması (unreadable disc) nedeni (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
0
Favori
24.695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim makinem de 3-4 gün önce hiçbir dvd yi okumamaya başlamıştı (orjinal dahil).
    Ben de youtubedan makinenin nasıl açıldığına dair videoları inceleyerek makineyi açıp dvd romun gözünü sildim.
    Şimdi çatır çatır okuyor.

NOT: Sorunum unreadable disc değildi. Sadece dvd leri görmüyordu.
  • An itibariyle sorunum hala devam ediyor. Oyunları okutabilmek için sürekli eject yapmak zorunda kalıyorum (sinir bozucu.)
    Sorunum makinenin orjinal dahil hiçbir oyunu okumaması. Unreadable disc sorunu değil veya dvd film olarak görme sorunu da...
    Acaba sorunun neden kaynaklandığını söyleyebilecek biri var mı.

(Söylemenize gerek kalmadı makine tamire gidiyor)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arveladze011 -- 4 Ekim 2008; 9:47:01 >
  • Arkadaşlar 3 gün önce aldığım pal elite makinemde disk unreadable hatası alıyorum. Önceki makinemde yazdırdığım oyunlardan sadece birinde bu hatayı almışken bu makinede de 3-4 oyun bu hatayı veriyo.. Mesela pes 009 oynarken 1 kez vermişti.. Fifa 2009 da ise maç başladıktan kısa bir süre sonra bu hatayı alıyorum..

Kullandığım medya Verbatim yazdırma hızım 1kbs. Sizce sorun makinede ki dvdromdan mıdır ? Bilgisayardaki dvdrommu bozuk kayıt ediyordur? yoksa elimdeki data da mı sorun olabilir? Cevaplarınızı bekliyorum daha alalı 3 gün olmamışken teknik servise vermek çok koyacak..
  • makineyi bugün götürdüm sorun yazdırdığım dvdlerdenmiş.. Asus marka dvd writerlarda sorun varmış yeni dvd writer aldım samsung marka aldım.. Clonecd ile değilde imgburn'u tavsiye ettiler..
  • bugün hiçbir dvd'yi okUmuyoru makina dün akşam çatır çatır oynuyordum ama sabah baktım tık yok açtım aleti dvd-romuda açtım taktım oyunu makina dvd'yi çevirmiyor motoruna elimi attım çeviriyorum taş gibi makina oyunu döndürmüyormuş o ksımda biraz uğraştım dvd'yi taktım çevirmeye başladı ama sürtünüyordu kapağı kapama vakti geldi dedim kapAğıda kapadım dvd-romun yerine otutturdum bütün oyunları eskisi gibi açtı sorun dvd-romu çevirememesinden kaynaklanıyordu
  • Bende de garip bir sorun. Bazenleri open/close tray yapıp çalıştırıyorum. Hatta gidip kadife bezle dvd'lerin yüzeylerini siliyorum ancak bazı oyunların çalışması için bir oyunu oynamam lazım. Şöyle ki, Far Cry 2'yi okuyamıyor adam gibi. Bunu okuması için benim gibi adam gibi çalışan GTAIV'yi oynamam lazım 5-10dk, ardından Far Cry'yi çatır çatır okuyor. Ancak ilk Far Cry 2'yi takarsam bir türlü okuyamıyor. Çok garip bir sorun. Orijinal oyunları falan okumasında bir problem yok...
  • Bende Prototype adlı bir oyun var. Verbatime yazılı ama okumuyor disc unreadable diyor bunun sebebide patchinin olmayışıymış. O dvd den isoyu alsam ve patch yapıp başka verbatime yazıp taksam oyun açılır mı ?
  • Hortt
    Son bir kaç haftadır benim sürücü de problem çıkarmaya başlamıştı. Bazı dvd leri okumamaya başlamıştı. Bugün ise tamamen okumamaya başladı. Ben de xbox ı açıp sürücüyü çıkardım. Bir bezi kolonyalayıp lensi temizledim. Tekrar okumaya başladı sürücü, umarım da böyle devam eder.
  • quote:

Orijinalden alıntı: game_360_TR

dostum eline emeğine sağlık arkadaşları kırmayıp uğraşıp yazmışsın.2. el deki konuyuda takip ediyordum bir çok arkadaşa yardımcı oldun..

Benim de kafa kurcalayan ufak bir sorunum var ama orjinal bir oyun ile. Forza 2 yeni olarak aldım,çizik leke hiçbir şey yok cd üzerinde,yalnız oyunu dvd rom a koyup sürücüyü kapattığımda karşıma nedenini anlayamadığım bir uyarı ekranı geliyor.Cihazım fw li ve verbatim den başka medya koymadım ve fw oyunların hiçbirinde bu ekranı görmedim.Yukardaki yazını okduktan sonra (yabancı uyartımı)acaba orjinal oyunu farklı bir medya olarak gördüğü için mi bu ekranı karşıma çıkarıyor diye düşündüm.Elimde başka orjinal oyunlarda var PES 6 ve PGR3 oyunlarında da birkaç kez bu ekran ile karşı karşıya kaldım ama çok önemsemedim şimdi ise oyuna başlamak için en az 10 kere sürücüyü açıp kapatmam gerekiyor.Oyunu çıkarmadan dashboard a dönersem de kapak üzeründe "play DVD" yazısını görüyorum.Bunun nedeni ne olabilir? Teşekkürler saygılar..

Xbox 360 DVD-ROM oyunları okumaması (unreadable disc) nedeni

edit:imlâ

aynı hatayı ben de aldım prototype i takınca.(tabi bunu fw 1.6 dan sonra yaşadım)Aldığım yere sorunca oyunun tekrar yazlmaası gerektiğini ve oyun alacağın zaman bana fw 1.6 olduğunu söyle dedi.Oyunu taktım sorunsuz çalıştı.Demekki fw 1.6 oyunları farklı bir hızda yazılıyor olabilir

quote:

Orijinalden alıntı: Gspiderman

Bende Prototype adlı bir oyun var. Verbatime yazılı ama okumuyor disc unreadable diyor bunun sebebide patchinin olmayışıymış. O dvd den isoyu alsam ve patch yapıp başka verbatime yazıp taksam oyun açılır mı ?

Fw 1.6 yapman gerekir Ya da patchliceksin ama liveda oynicağın oyunları patchlememen lazım(yukarda da fw 1.6 oluunca verdiği hatayı anlattım.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K U N -- 27 Ağustos 2009; 12:28:38 >

• Konuyu açıp bilgi veren arkadaşa çok teşekkürler yararlı bilgiler olmuş yanlız benim sormak istediğim, ben bu problemi 2 kez yaşadım 360 ım 1 aylık falan fazla kullanmıyorum iki farklı oyunda ikisindede 1 kez olmak üzere unreadable disk hatasını aldım. Kullandığım marka verbatim dvd ler. Başlık sahibi arkadaş açıklamasında dvd markasına göre seçtiğini anlatmış. Benim x box oyunlarını aldığım yerde verbatimden başka markaya kopyalama yapmıyorlar bu hatayı çok sık almıyorum zaten ama bu hatayı verdiğine göre eğer tahmin doğruysa verbatimde dvd seçiyor. Peki ben ısrarla bu marka dvd yi kullansam dvd rom bozulur mu ? Yoksa kullanmaya devam edeyim mi zaten sık sık almıyorum bu hatayı ama zamanla zarar vermez derseniz bu şekilde verbatim kullanmaya devam edeyim.
  • olay tamamen 1.6 fw ile alakalı. çünkü dikkat ettiyseniz 1,5 ten veya öncekiş sürümlerden 1,6 ya geçince dvd romun sesi duyulur oldu.
    1,5 fw kaç X ile okuyor bilmiyorum ama 1,6 fw 12X ile okuyor.

Ayrıca dvdromunuz kesinlikle öldüyse ebay den lensi alıp kendiniz takabilirsiniz. Yok ben sıfırını alıcam diyorsanız da dealextreme(nokta)kom dan alıp tekrar firmware yapmanız ve ayrıca seri numarasını girmeniz gerekmekte.
  • bu arada yazmayı unutmuşum, xbox 360 lens fiyatları ebay de 4-15 dolar arasında. (Kargo dahil)
  • konuyu hortlatmak gibi olmasın benim makinam en son fw atıldı 1.6 bu olaydan sonra ben 2 tane oyun aldım bu 2 oyunda çalışıyor ancak kendim philips dl-dvd aldıktan sonra ve onlara 2x le oyun yazdım ancak bu 4 dvd boşa gitti pc de oyun put on xbox360 vidoyusu geliyor ancak xbox taktımda makiana hort hurt ses çıkarıp open tray yazıyor makinanın içinde oyun oldugun halde problem nedir lütfen yardım edin:(:(:(
  • tecrublerimden söylüyorum o sorun veren dvd-roma orjinal oyun koyun açıcak dvd film koyun audio track koyun gene çalışır medyalardan degil

sürekli verbatim kullanırım ama son zamanlarda açmamaya başladı sebeb fw tekrar güncelleyin derim bide disk tray açın oyun çıkarın tekrar kapatın kapalı vaziyette sert olamamak kaydıyla
    tam merkezine elinizin ayasıyla vurun gene düzeliyor eger dik konumdan yatay konuma cihaz düşerse genelde bu tip hatalar olur

fw'yi güncelleyin
    cihaz dikey konumdayken düşmüsse yere bundanda yapabilir kontrol edin

eger orjinal oyunları diger film müzik medyalarıda açmıyorsa lens çöp
  • venom27 açıyor bütün diğerlerini ancak indiridğim ve cektiğim 2 x deki oyunları açmıyor open tray yapıyor hatada vermiyor:S:(
  • disk tray önünde dvd-rom kızagını kapattıktan sonra elinin ayasıyla saglam bir vur kendine gelir

veya birkaç update gelen update ile fw zarar görmüş olabilir tekrar flash attır derim

dvd-rom'da problem olsa lens veya mekanizmada hiçbirini açmaz büyük olasılıkla dedigim gibi hafif bir vur yerine otursun mekanizma
    baktın olmuyor lensi temizlemeye kalkma daha beter edersin fw'yi tekrar flash attır ve sakın problem oldugunu söyleme sadece 1.4 de 1.6 ya çıkarmak istiyorum fw'yi de

yoksa hep aynı yalanlar yok dvd-rom gitmiş yok hayır gelmez gel sana samsung verelim 120 ytl den eski dvd-rom'um saglam parçalarını bide çalarlar haberin olmaz

sıfır diye 3k'dan gelen 2006 makinalardan çıkma dvd-rom takarlar anlamazsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: game_360_TR

dostum eline emeğine sağlık arkadaşları kırmayıp uğraşıp yazmışsın.2. el deki konuyuda takip ediyordum bir çok arkadaşa yardımcı oldun..

Benim de kafa kurcalayan ufak bir sorunum var ama orjinal bir oyun ile. Forza 2 yeni olarak aldım,çizik leke hiçbir şey yok cd üzerinde,yalnız oyunu dvd rom a koyup sürücüyü kapattığımda karşıma nedenini anlayamadığım bir uyarı ekranı geliyor.Cihazım fw li ve verbatim den başka medya koymadım ve fw oyunların hiçbirinde bu ekranı görmedim.Yukardaki yazını okduktan sonra (yabancı uyartımı)acaba orjinal oyunu farklı bir medya olarak gördüğü için mi bu ekranı karşıma çıkarıyor diye düşündüm.Elimde başka orjinal oyunlarda var PES 6 ve PGR3 oyunlarında da birkaç kez bu ekran ile karşı karşıya kaldım ama çok önemsemedim şimdi ise oyuna başlamak için en az 10 kere sürücüyü açıp kapatmam gerekiyor.Oyunu çıkarmadan dashboard a dönersem de kapak üzeründe "play DVD" yazısını görüyorum.Bunun nedeni ne olabilir? Teşekkürler saygılar..

Xbox 360 DVD-ROM oyunları okumaması (unreadable disc) nedeni

edit:imlâ

Hocam bu sorunun nedeni sanırsam fw idi.Bu sorunu geçici olarak kaldırmak için bir cd var o cd dvd roma takıyorsun ardından çıkarıp oynamak istediğin oyunu koyuyorsun ve oyun hemen çalışıyor ama bu cd'nin içinde ne var onu bilmiyorum
    nerden biliyon dersende burda xbox kafede nerdeyse tüm yeni oyunlar için bu yapılıyor

• Benim makinemi tamir etmişti, gercekten cok güvenilir ve işini bilen bir insan
  • Arkadaşlar benim Xbox 360'ın dvd-rom'unda arıza çıktı.İlk olarak dvd sürücüye oyunu taktım oyunu çiziyormuş gibi sesler çıkarttı.Sonra makineyi kapattım.Tekrar açtığımda dvd-rom kendi kendine açılmaya başladı.dvd-rom'u kapatıyorum kendi kendine tekrar açılıyor.Üstelik makinede FW'siz.Bu durum karşısında ne yapabilirim.Yardımcı olursanız sevinirim.Şimdiden teşekkürler.
  • ?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.