Şimdi Ara

Xbox 360 DVD-ROM oyunları okumaması (unreadable disc) nedeni (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
0
Favori
24.682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende yaklaşık 50 tane oyun var ve sadece Euro 08 oyunun da yaşadım unreadable disc hatasını ilginç bir problem gerçekten ama kullandığımız medya dan kaynaklanıyor memorex'i bırakabilirim.
  • Arkadaşlar bir problemim var yardım eder misiniz?

Çektiğim bir 360 oyunu iso dosyasını DMS DVD+R DL disc'e yazıyorum. (yazmak içim hem IMGBurn hem de Clone CD kullandım) YAzma işlemi tamamlanıyor, disc'i götürüp 360'a takıyorum. Otomatik olarak oyun başlıyor. İlk gelen siyah ekrandan gelen kenardaki loading işlemin(hemen hemen her oyunda benzer bir işlem var)den sonra donup öylece simsiyah ekran kalıyor(oyun battlefield bad company). Neden böyle oluyor? DVD-Writer'ım da mı sorun var? Başka marka disc mi kullanmalıyım? Yoksa 360''ın DVD-rom'un(BENQ) da mı sorun var?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Pinky_Demon

Bende yaklaşık 50 tane oyun var ve sadece Euro 08 oyunun da yaşadım unreadable disc hatasını ilginç bir problem gerçekten ama kullandığımız medya dan kaynaklanıyor memorex'i bırakabilirim.

Bende aynı oyun da seslerin birbire karışmasını yaşıyorum. Sanırım yaşadığımız sorunların bir bölümü de oyunların patch'inden kaynaklanıyor.
    Bu arada forumda böyle yararlı ve düzeyli konu yazışmaları görmek gerçekten çok güzel. Konuyu açan arkadaşa da, düzeyi düşürmeyen arkadaşlara da teşekkürler.

quote:

Lord of the Shadows:
    Arkadaşlar bir problemim var yardım eder misiniz?

Çektiğim bir 360 oyunu iso dosyasını DMS DVD+R DL disc'e yazıyorum. (yazmak içim hem IMGBurn hem de Clone CD kullandım) YAzma işlemi tamamlanıyor, disc'i götürüp 360'a takıyorum. Otomatik olarak oyun başlıyor. İlk gelen siyah ekrandan gelen kenardaki loading işlemin(hemen hemen her oyunda benzer bir işlem var)den sonra donup öylece simsiyah ekran kalıyor(oyun battlefield bad company). Neden böyle oluyor? DVD-Writer'ım da mı sorun var? Başka marka disc mi kullanmalıyım? Yoksa 360''ın DVD-rom'un(BENQ) da mı sorun var?

Gerçi bu tür konuda yardım isteyen birine yardım ettim diye bir süre forumdan uzaklaştırılmıştım Ama kısaca dvd ni değiştirmeni ve Verbatim' den şaşmamanı tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mwm_1 -- 31 Ağustos 2008; 12:47:40 >

• quote:

Arkadaşlar bir problemim var yardım eder misiniz?

aynı sorun bende de var. dvd wirter ın modeli nedir?
  • Lord of the Shadows yasadıgın sorunun dvd markalarıyla alaksı yok.bu sorun cıktıgında herkes verbatimden sasma tavsiyesinde bulunuyor ama degil.sorun kullandıgın programlarla alakalı(clone cd vs.)tek yapman gereken backup oyun yapmak için xbox backup creator programını kullanmak.bu programını actıgında start bölümünde sol kutucuklarda xbox 360, sag kutucuklarda xbc sekmelerini sec ve cdni yap, kesinlikle sorunun ortadan kalkar.bu problemin dvd markasıyla alakası yok.
  • xboxumu satalı 3 ay oluyor fakat konuda yazılanları bende haklı buluyorum.

1 oyunu bilmediğim bir marka bir dvd ile oynuyordum. En son sorunsuz bir şekilde oynadım oyunu rafa kaldırdım ve 3 ay oynamadım. Bu 3 aylık zaman boyunca sadece Verbatim dvd leri kullandım.

3 ay sonunda o oyunu tekrar çalıştırmak için dvd kızağına taktım ve çalıştırılamıyor raporunu aldım. Resmen makinanın kimyası dediğiniz gibi verbatime alışmış.. O taktığım dvd ise bozuk değil buna eminim. Hatta PC me oyunu aktardım, aktardığım oyunuda verbatime yükledim ve oynattı.

Şimdi aklıma "hangisi en hayırlısıdır?" şeklinde bir soru geliyor. Acaba hep aynı marka dvdleri kullanıp diğer markaları her ne pahasına olursa olsun dvd kızağına takmamalımı? Yoksa her marka dvd kullanılıp makinayı tek markaya alıştırmamalımı?
  • benimde dvd rom bozuldu, olay şöyle oldu önceleri sürekli verbatim alıyordum daha sonra bi ara bulmadığım için nortech diye bi marka aldım ama yazdırdığım oyunlar çalışmadı daha sonra yeniden verbatim kullanmaya başladım, soul calibur 4 ve Alone in the darkı oynamaya başladım, ikiside hiç sorunsuz giderken bi sabah bide baktım makina daha önce hiç vermedeği unplayable disc hatasını vermeye başladı ve orjinal oyunlar dahil hiç bir oyunu açmıyor, ve ben lensin bozulmadığına eminim,
    daha önce youtube den bikaç video izledim ama bunlar bana mantıksız geldi açıkçası ve yukardaki okuduklarımdan pek bişi anlamadım malesef
  • quote:

Orjinalden alıntı: gameman

dostum eline emeğine sağlık arkadaşları kırmayıp uğraşıp yazmışsın.2. el deki konuyuda takip ediyordum bir çok arkadaşa yardımcı oldun..

Benim de kafa kurcalayan ufak bir sorunum var ama orjinal bir oyun ile. Forza 2 yeni olarak aldım,çizik leke hiçbir şey yok cd üzerinde,yalnız oyunu dvd rom a koyup sürücüyü kapattığımda karşıma nedenini anlayamadığım bir uyarı ekranı geliyor.Cihazım fw li ve verbatim den başka medya koymadım ve fw oyunların hiçbirinde bu ekranı görmedim.Yukardaki yazını okduktan sonra (yabancı uyartımı)acaba orjinal oyunu farklı bir medya olarak gördüğü için mi bu ekranı karşıma çıkarıyor diye düşündüm.Elimde başka orjinal oyunlarda var PES 6 ve PGR3 oyunlarında da birkaç kez bu ekran ile karşı karşıya kaldım ama çok önemsemedim şimdi ise oyuna başlamak için en az 10 kere sürücüyü açıp kapatmam gerekiyor.Oyunu çıkarmadan dashboard a dönersem de kapak üzeründe "play DVD" yazısını görüyorum.Bunun nedeni ne olabilir? Teşekkürler saygılar..

Xbox 360 DVD-ROM oyunları okumaması (unreadable disc) nedeni

edit:imlâ

Hocam ben de bu sorunla karşılaşıyordum konusunu da açmıştım hatta.

Daha sonra sorunu çözdüm.

Genelde eski oyunlarda veriyor bu hatayı bunun nedeni de fw ile uyumsuz olması.

Onun için xdvdmuletter yardımı ile oyunun stealth patch'ini bulup,stealth patch'i oyunun iso'suna yerleştirmek

• Çözüm aslında basit. "TEK" bir medya kullanın. Başka markalara geçmeyin. Verbatimle başladıysanız o makineye verbatimden başka hiçbir marka (hatta hiçbir farklı verbatim modeli) koymayın. Benim eski konsolum tam bir dvd medya arsızı olmuştu bu konuda. Takmadığım dvd kalmadı o makineye ve 3 kırmızı vermeden önce durmadan unreadable diyordu. sonra 3k verdi öldü gitti zaten.

yeni makineye verbatim hariç hiçbir medya koymuyorum şu an 5-6 ay oldu ve bir kere bile yazdığım oyunu açmama, veya yarıda donma veya çeşitli sorunlar olmadı şu ana kadar. bir kaç kere memorex girmişti dvd roma ama pc de yazma sorunu yaptığından onlarıda kullanmıyorum. iyiki sorun yaptı da kullanamıyorum yoksa bir memorex bir verbatim derken laçka olacaktı dvd rom.

isterseniz en dandik dms yi kullanın ama bir kere kullandınız mı hep onu kullanın başka markaya sapmayın. dms den sonra kaliteli verbatime geçmenizden daha hayırlı olacaktır hiç başka markaya geçmemek.

• quote:

Orjinalden alıntı: ogunustun

Lord of the Shadows yasadıgın sorunun dvd markalarıyla alaksı yok.bu sorun cıktıgında herkes verbatimden sasma tavsiyesinde bulunuyor ama degil.sorun kullandıgın programlarla alakalı(clone cd vs.)tek yapman gereken backup oyun yapmak için xbox backup creator programını kullanmak.bu programını actıgında start bölümünde sol kutucuklarda xbox 360, sag kutucuklarda xbc sekmelerini sec ve cdni yap, kesinlikle sorunun ortadan kalkar.bu problemin dvd markasıyla alakası yok.

Tavsiye için teşekkürler Mutlaka deneyeceğim. Hala sonuca ulaşamazsam bir de verbatim disc alıp onlarla da denerim.

DVD-RW Marka modeli : LG GSA-4163A105 bu arada.

• quote:

Orjinalden alıntı: ogunustun

Lord of the Shadows yasadıgın sorunun dvd markalarıyla alaksı yok.bu sorun cıktıgında herkes verbatimden sasma tavsiyesinde bulunuyor ama degil.sorun kullandıgın programlarla alakalı(clone cd vs.)tek yapman gereken backup oyun yapmak için xbox backup creator programını kullanmak.bu programını actıgında start bölümünde sol kutucuklarda xbox 360, sag kutucuklarda xbc sekmelerini sec ve cdni yap, kesinlikle sorunun ortadan kalkar.bu problemin dvd markasıyla alakası yok.

Dediğini aynen yaptım ama sorun devam ediyor. YArın başka bir bilgisayarda yazmayı deneyeceğim. (HP Notebook) O da olmadı artık bi paket verbatim alıp onlara yanaşacağız. Umarım bir şekilde başarılı yazarım. Yolunu bir kez bulsam... Bi oyuna gidip de 10 lira vermek istemiyorum.

• bence büyük ihtimal senin problemin dvd-writer'ın başka bir dvd writer bulup deneme imkanın olursa iyi olur. asus olması özellikle çok daha iyi olur.
  • Arkadaşlar ben de önceden oyunlarımı hazır alıyordum. Makine ile birlikte aldığım yerden verilen DVDlerin markası falan yoktu. Ondan sonra aldığım yer de Verbatim ve Maxell'e çekiyor. İkisinde de bir sorun yaşamadım.

Neyse ben artık kendi indirdiğim oyunları yazayım dedim. Dışarı çıkıp boş DVD aradım, Teknosalarda bile yok. Sonra DnR'dan Fujifilm buldum 6,5 YTL bayıldım istemeye istemeye deneyeyim dedim. Yeni aldığım Acer notebookumun DVD yazıcısı ile Too Human'ı yazdım (Clone CD ile default hızda). Xboxım okumadı diski. Bu arada dikkat ettim Xbox'ım için aldığım bütün diskler DVD+R DL iken bu Fujifilm DVD-R DL. Sorun bununla alakalı olabilir mi?

Ankara'dan Verbatim DVD+R DL sipariş ettim 10lu paket 40 YTL. Bir de bugün bir yerden Maxell DVD+R DL buldum 7 YTL'ye. Dayanamayıp aldım. İşten güçten fırsat bulamıyorum, bu akşam eve gider gitmez deneyeceğim. Clone CD ile 1x hızla yazdırıcam bakalım okuyacak mı? Xbox Backup Creator'u indirdim fakat isoyu nasıl yazdıracağımı bulamadım bu programlarla. O da olmazsa bir de Verbatim ile deneyeceğim.

Masaüstü PCm var içinde iki yıllık DVD yazıcı var NEC. O çift katman hiç yazamıyor. Olmazsa son bir çare Asus DVD yazıcı alıcam ama sizce iyimidir? Benim Xbox'ım Benq Elite Falcon. Acaba Philips DVD yazıcı bulup ondan mı alsam?

Bilgilerinizi ve tavsiyelerinizi eksik etmeyin bu kardeşinizden.

• Şimdi Too Human oyununu Maxell DVD+R'ye yazdım Clone Cd ile 1x hızda. Oyunu makineye taktım çalıştı, menüler sinematik harşey yerli yerinde. Fakat 5-10 dakika sonra oyun duruyor (herhangi bi yerde) dashboard çıkıyor unreadable disc diyor ve direkt ana menüye dönüyorum kafayı yiycem.
  • Maxell'den sonra dandik olarak atfettiğim üzerindeki A+ yazısına bakıp kafa bulduğum 2.5 YTLlik T.Tec Plus marka DVD'ye yazdım oyunu son bir umut. Tahmin edin ne oldu, oyunu bir saat oynadım kapadım yine açtım. Sorunsuz çalışıyor. Yarın gidip ne kadar T.Tec Plus marka DVD varsa alıcam. Zaten 2.5 YTL.
  • hımm demekki demoda olsa verbatim dl kullanıyosak.ondan vazgeçmiycez.ben demoları cd veya normal dvd ye çekiyordum.bu durumda verbatim dl dan şaşmıycaz.verbatimde olsa normal dvd ve double layer dvd arasında sorun çıkabiliyo demekki.ben yukarda yazılanlardan bunu anladım umarım yanlış anlamamışımdır.

peki hocam şöle bişe var örneğin ben birsürü film yazdırdım dvdwriter ımda hepside normal dvd.hiçbir soyun yok.fakat verbatim dl yazmaya kalktığımdaki
    buda nadir oluyo zaten(toplasan 20 tane dl yazdırmışımdır)
    5 dl dan 1 tanesi hata vermekte.acaba yukarda bahsettiğiniz dvd,writer vede okuyucunun karekteristik alma olayıyla alakalımıdır acaba?
    saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi action_figure -- 11 Eylül 2008; 3:12:35 >
  • open try hatası cok alıyorum rubber band olayı ne olur?
  • Amma sallamışsınız ha.Yok motor kayması bilmemne diye.Alakası yok.Kopya dvdlerin en uç kısımlarına veri yazılmadığı için ve de lazer o kısmı boş gördüğü için dvd yok zannediyor.Ama orjinallerde boş kısımlar bile dump dosyalarıyla %100 dolu olduğundan böyle bir sorun olmuyor.Rubber band modunun da çalışma mantığı bu zaten.Lazer önüne engel koyarak dış kısmı okutmamak.
  • Xbox Backup Creator basarili.write bolumunde xbc isaretli dusuk hizda start basinca iso oyun secilip cd ...
  • DVD 'nin hiç okunmaması konusunda bilgim yok, fw ile ilgisi de olabilir,
    ama oyun devamında unable to read hatası veriyorsa , dvd reostasında ayarlama ile laser gücünün arttırılması denenebilir.
    Benim hep aynı yerde takılan iki oyunum vardı, grid ve mass effect, 4.65 ohmdan 4.40 'a ayarlayarak sorunu çözdüm.
    pot laser calibration olarak google da aratın.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.