Şimdi Ara

Xbox 360 Görüntü Çamurlaşması

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, Lcd Tv'im Samsung R81 82 ekran...
    Arkadaşlar benim için ne kadar berbat, kötü ve başbelası bir gün size anlatamam...
    Dün gece Gta 4 oynar iken develer tellal iken, oyun dünyasına dalmış ve herşeyi unutmuştum. Hayatım o kadar güzel bir şekilde ilerliyordu ki..... Ah ah... Ta ki, o ana kadar...
    O an bir şey oldu, Xbox'ımı açtım,Gta zaten her zamanki gibi makinenin içindeydi. Hemen başlattım oyunu, yükleme ekranları geldi. Gta'nın başındaki resimleri belki biliyorsunuz. Çizim tarzı resimler, aslen o an ekranda ne olduğu önemli değil. O resimlerde üst tarafta iki çizgi gördüm, ekranda. Yatay bir şekilde duruyorlardı ve resimler değişriken görüntünün o iki çizgi arasında, geç gelmesine sebep oldular.
    Neyse dedim, oyuna girdim.
    Ekranda gördüklerim iğrençti!
    Piksel piksel bir görüntü, renklerin biribirine girdiği ve kamerayı sağa sola çevirdiğimde görüntülerin birbirine girmesi söz konusu olan, bir görüntü bozukluğuyla karşı karşıyaydım. Ekran sanki çözünürlülüğünü kaybetmiş gibiydi.
    Hemen oyundan çıktım ve display ayarlarına girdim, Settings bölümünde Dashboard'da.
    Herşey olması gereken gibi ve 1080i'ydi. Değiştirdim her ayarı denedim. Ona rağmen aynı sorunlarla halen karşı karşıyayım.

Ekranda blurlaşma, renklerin çamurlaşması, renklerin birbirine girmesi ve üstteki o iki çizgi halen mevcut. Dediğim gibi tv'im Samsung R81 82 ekran. Xbox'ı component'ten bağlıyorum.
    Dvd taktım ekrana, çoğu filmde öyle bir problem yok ancak bazılarında aynı sorunlar mevcut, aynı şekilde component'te olmasına rağmen.
    Aklıma herhangi bir şey gelemiyor. Ne yapmam gerek, neden bu sorun mevcut. Nasıl düzeltilebilir, bilmiyorum.
    Tv servisini çağırmayı düşündüm, ancak anlayabileceklerini sanmıyorum. Çünkü Xbox'ı hem bilmedikleri için ona suç atacaklardır. Film taksam, bu sefer filmden diyeceklerdir, çünkü dediğim gibi bazılarında olmamaktadır.
    Beni bu durumdan kurtaracak herhangi bir babayiğit olursa, ona saygılarımı sunarım.
    Help me!!!!

• O iki cizgi surekli mi duruyor ekranda ben o kismi anlamadim. Eger oyleyse Donanimsal bi sorun vardir.
  • O iki çizgi sürekli olarak duruyor.
    Donanımsal derken Xbox'la mı alakalı dersin?
  • xbox 360 ın arcade mi halo mu elite mi premium yada core pack mi ? Eğer eski modellerden ise 3k başlangıcı olabilir.
  • 720p denedin mi hiç?
  • Premium.
    Denedim onu da düzelmedi maalesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neslihann -- 27 Nisan 2008; 1:20:35 >
  • Cihaz 2006 üretimli değil mi?
  • 1 yılı geçti alalı, 2006 üretim de olabilir. Açıkçası bunu nasıl öğrendiğime dair bir bilgim yok.
    Nasıl öğreniyoruz?
  • Konsolun arkasında (bağlantı girişlerinin olduğu yerde) bi etiket olur, orda yazar tam tarih.
  • Xbox 1080i al o çizgiler kaybolacaktır ve sinama plus kapat çatlamalar ondan renkleri kıs pastel gibi olmasın görüntü, birde parkallık değerini %50 yap oyunlardan parlaklığı aç.
  • Xbox'ı 1080i'de, Sinema Plus Kapalı, Dnl Kapalı, Renkleri kıstım. Aynı problemler mavcut hala daha maalesef
  • quote:

Orjinalden alıntı: neslihann

Merhabalar, Lcd Tv'im Samsung R81 82 ekran...
    Arkadaşlar benim için ne kadar berbat, kötü ve başbelası bir gün size anlatamam...
    Dün gece Gta 4 oynar iken develer tellal iken, oyun dünyasına dalmış ve herşeyi unutmuştum. Hayatım o kadar güzel bir şekilde ilerliyordu ki..... Ah ah... Ta ki, o ana kadar...
    O an bir şey oldu, Xbox'ımı açtım,Gta zaten her zamanki gibi makinenin içindeydi. Hemen başlattım oyunu, yükleme ekranları geldi. Gta'nın başındaki resimleri belki biliyorsunuz. Çizim tarzı resimler, aslen o an ekranda ne olduğu önemli değil. O resimlerde üst tarafta iki çizgi gördüm, ekranda. Yatay bir şekilde duruyorlardı ve resimler değişriken görüntünün o iki çizgi arasında, geç gelmesine sebep oldular.
    Neyse dedim, oyuna girdim.
    Ekranda gördüklerim iğrençti!
    Piksel piksel bir görüntü, renklerin biribirine girdiği ve kamerayı sağa sola çevirdiğimde görüntülerin birbirine girmesi söz konusu olan, bir görüntü bozukluğuyla karşı karşıyaydım. Ekran sanki çözünürlülüğünü kaybetmiş gibiydi.
    Hemen oyundan çıktım ve display ayarlarına girdim, Settings bölümünde Dashboard'da.
    Herşey olması gereken gibi ve 1080i'ydi. Değiştirdim her ayarı denedim. Ona rağmen aynı sorunlarla halen karşı karşıyayım.

Ekranda blurlaşma, renklerin çamurlaşması, renklerin birbirine girmesi ve üstteki o iki çizgi halen mevcut. Dediğim gibi tv'im Samsung R81 82 ekran. Xbox'ı component'ten bağlıyorum.
    Dvd taktım ekrana, çoğu filmde öyle bir problem yok ancak bazılarında aynı sorunlar mevcut, aynı şekilde component'te olmasına rağmen.
    Aklıma herhangi bir şey gelemiyor. Ne yapmam gerek, neden bu sorun mevcut. Nasıl düzeltilebilir, bilmiyorum.
    Tv servisini çağırmayı düşündüm, ancak anlayabileceklerini sanmıyorum. Çünkü Xbox'ı hem bilmedikleri için ona suç atacaklardır. Film taksam, bu sefer filmden diyeceklerdir, çünkü dediğim gibi bazılarında olmamaktadır.
    Beni bu durumdan kurtaracak herhangi bir babayiğit olursa, ona saygılarımı sunarım.
    Help me!!!!

Yavaş yavaş sorunu çözmeye çalışalım.

Bu sorunun TV'den mi yoksa konsoldan mı kaynaklandığını anlamak lazım. TV'de diğer bağlı cihazlarda da sorun oluyor mu? Yoksa sadece Xbox 360'da mı? Bu konuda kesin bir deneme yapıp haber verir misin?

• Tv'ye dvd bağladığım zaman, sadece siyah görüntülerde çok nadir olarak, bozulma gözüküyor.

Bugün başka bir Xbox bağladım, onda da aynı şekilde bir problem mevcut.

Rıdvan arkadaşımın dediği ayarları yapınca görüntüde, bazı değişiklikler oldu.
    Bunlar; blurlaşma, ve çamurlaşma çözüldü gibi. Fakat piksel piksel olan görüntü hala mevcut...
  • Anladım. Sorun TV'den gibi görünüyor. Elektrik kesintisine veya voltaj düşmesine mağruz kaldı mı? İşlemcisinde bir sorun olabilir. Bence bir servis çağırmalısın. Ankara'da olsan düzgün bir servis yönlendirirdim sana ama Manisa konusunu bilmiyorum. Dediğin gibi servisler genelde normal TV tamircileri oluyor. Ekstra bilgileri yok maalesef. Bana ilk gelen servisi hatırlıyorum da, felaketin önde gideniydi.

Başka bir konsolla deneme yaptığına göre, sorunun TV'den olduğuna emin olabilirsin. Bu sorun durup dururken ortaya çıktığına göre, TV'de donanımsal bir sorun oluşmuş demektir. Tabi bu sorundan önce TV menüsüyle veya sistem menüsüyle oynamadıysan. Sanmıyorum böyle birşey olduğunu. Bu yüzden sorun büyük ihtimalle TV'nin işlemcisinden kaynaklanıyor. Google'da arama yaparsan, bu tür sorunların oldukça yaygın olduğunu görürsün. TV garanti kapsamındaysa, bir süre TV'siz kalacaksındır ama sorun mutlaka halledilir.

Gelişmelerden haberdar edersin.

Ha bir de aklımdayken, kullandığın diğer Xbox için farklı bir component kablo kullandın değil mi? Bir de mümkünse denemelerin hepsini component'den yapma. Composite (mesela yan taraftaki girişler veya scart) girişten de denemeler yap ve orada bak bakalım aynı bozulmalar oluyor mu.

• Teşekkür ederim, Zeus, ilgin, alakan ve gayretin için.
    Yapılabilecek dediğin gibi sadece Servisi aramak artık.
    Görüşmek üzere. Sağlıcakla kal.
  • Üzmek istemem,ama kırmızı ışık yaklaşıyor.

Öle saçma sapan görüntü vermesinin nedenide grafik çipsetinin çok ısınması
  • Arkadaş farklı konsollarda denemiş. 3K ile alakası olduğunu sanmıyorum. Çok büyük bir ihtimal TV'den kaynaklanmakta.
  • Garip bi durum ama sorunun TV de olmasına sevindim Geçmiş olsun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.