Şimdi Ara

XBOX 360 KULLANICILARI ARASINA KATILMADAN ÖNCE SORULARIM VAR

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar, Ben uzun zamandır PC kullanıyorum fakat bugünlerde xbox360 almaya niyetlendim. Sanırım bugün olmazsa yarın, yarın olmaz ise 65nm xbox'un Türkiyeye resmi olarak gelmesine paralel olarak kesin alıcağım. Lafı uzatmadan sorularıma geçiyorum:

1-Yukarıda yazdığım gibi 65nm xbox 360'ın resmi olarak türkiyeye gelmesini mi bekliyeyim yoksa bir açıkartırma sitesinde gördüğüm Ekim 2006 üretimi xbox360 ntsc premium+4 oyun+çevirici military versiyon=500 YTL onu mu alayım

2-NTSC konsollar duyduğum kadarıyla Türkiyedeki tvlerde PAL uyumlu tv'ler olduğu için sorunlar çıkarıyormuş. Yaza HDTV alana kadar, emektar 17" 107e2 philips (1280x1024@65hz) monitörümü kullanmayı düşünüyorum, Aynı şekilde 51 ekran Arçelik tv de var(yeni sayılır 96 üretimi fakat piyasadaki standart tv'lerden aşşağı kalan yanı yok) onda da deneyebilirim bunlarda bir sorun çıkarır mı?

3- Eğer bu konsolu alırsam firmware beni uğraştırır mı? bu işi satıcıya yaptırmayı düşünüyorum olmazsa kendim, kendim yapamazsam parayla yaptırmayı düşünüyorum bu ne kadara patlar?

4-Dual dvd yazıcım var netten edindiğim oyunları bu yazıcıya herhangi bir ek ayar yapmadan dual dvd medyaya aktararaktan oynayabilir miyim, yoksa medya filan seçer mi bu makina?

5-Konsolu almamdaki en büyük sebep key'siz Online oyun desteği, COD4,PGR ve ilerde çıkacak Battlefield bad company gibi oyunları pc'deki gibi her anlamda rahat ve sorunsuz oyniyabilirmiyim. Yani Live'dan firmware'den dolayı banlanmama olsun mouse+klavye desteği olsun...

Sorularımı Cevapladığınız için şimdiden teşekkürler!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PARStr -- 13 Kasım 2007; 23:22:12 >

• 2. soruya bir cevap vermek istiyorum,

İstanbul-Kadıköy'de xbox360 ntsc-u military pack konsollar 380-400ytl çevirici hariç satılıyor. Tavsiyem açık arttırma sitelerinden alış veriş yapmaktansa daha ucuza alacağınız
    yerleri araştırın.
  • Dediğin fiyat gerçekten makul, fakat öncelikle NTSC makinelerle ilgili monitör sorumun cevaplanmasını bekliyceğim. Gerçi ben Ankarada oturuyorum ama Acaba aynı makina Ankarada satılıyor mudur. Bunuda araştıriyim bi. Olmazsa adresi sormak için seni PM'den rahatsız edebilirim

Düzenleme: Sanırım monitörüm 720p'yi destekliyor bu yüzden bir vga kablo aldıktan sonra bu sorunu da halledebililrm...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PARStr -- 14 Kasım 2007; 16:50:15 >
  • 5'ci sorunu ben yanitlayayim.
    Firmware yaptirdigin an Live sisteminden banlanma imkanin aciliyor! Eger dunyayla online oynamayi seviyorsan Live senin icin en mukemmel sistemdir ve kesinlikle makinana FW yaptirmani tavsiye etmem. Zaten oyunlarin cogunu 20-30 dolar arasi ebay'de bulabilirsin (ikinci el, bazende sifir). Mouse ve klavye destegi her oyunda var ama resmi degildir ve buna Live uzeri ban yok! Ama, mouse ve klavyeyi kullanabilmen icin özel bir cevirici alman gerekli, bir arkadasim aldi ve cok memnun.

Su an sen bir Halo3, COD4, PGR4 veya Forza2'yi alsan...Live sayesinde seni rahat 2 yil göturur. Live sistemini cok seveceginden eminim, dunyadaki en iyi Online sistemidir.
  • yenı bı baslık acmadan burdan sorayım bende xbox360 almayı dusunuyorum bı kac sorum olcak
    1- onlıne oyunlarda kotalı kullanıcılar ıcın sorun teskıl edıyormu yanı kota asımı gıbı ne kadar kullanıyorsunuz veya bır ay kotalılar ıcındı bu soru
    2-ntsc-u fw sız pal oyun veya nts-j oyun oynama sansı varmı
    3- oyunları orjınal kullanmak lazım ve oyunları nerden temın edılıyor net harıcınde ve ne kadar
    4- ps2mı satıp almayı dusunuyorum veya satmadan sızce pısman olurmuyum aldıgıma xbox360 ı cunku oyun bollugundan darlıga dusecegım bı anda tabı onun artısıda onlıne oyun olacak bıde farklı ve ps2 de olmayan oyunlar nedersınız yorumlarınızı esırgemezsenız sevınırım
  • quote:

Orjinalden alıntı: Geymer

5'ci sorunu ben yanitlayayim.
    Firmware yaptirdigin an Live sisteminden banlanma imkanin aciliyor! Eger dunyayla online oynamayi seviyorsan Live senin icin en mukemmel sistemdir ve kesinlikle makinana FW yaptirmani tavsiye etmem. Zaten oyunlarin cogunu 20-30 dolar arasi ebay'de bulabilirsin (ikinci el, bazende sifir). Mouse ve klavye destegi her oyunda var ama resmi degildir ve buna Live uzeri ban yok! Ama, mouse ve klavyeyi kullanabilmen icin özel bir cevirici alman gerekli, bir arkadasim aldi ve cok memnun.

Su an sen bir Halo3, COD4, PGR4 veya Forza2'yi alsan...Live sayesinde seni rahat 2 yil göturur. Live sistemini cok seveceginden eminim, dunyadaki en iyi Online sistemidir.

Cevabın için teşekkürler. fakat ben bu oyunları örnek verdim, sanırım live'dan multiplayer desteği olan çok hit oyun var PC'den x360'a geçmemin ana nedenlerinden birisi de multiplayer için sürekli orjinal oyun istemesi.. haliyle, piyasada o kadar çok multi destekli oyun var ki hepsine para yetiştiremiyorsun. Sonra bir bakıyorsun ki millet x360'da backup oyunlarla live'in tadını çıkarıyor, ne güzel multi takılıyor... Anlatabiliyor muyum? bu işin tehlikesiz tarafı yok mu sanki böyle bir şeyler biryerlerde okumuştum.

• Geymer banlenen fw değil, fw ile liveda oynanan kopya veya indirilen içeriklerdir.En sağlıklısı son fwyi yaptırıp liveda orjinal oyun oynamaktır.
    Fwyi yaptırman daha sağlıklı.Donanım bilgin ne kadar bilmiyorum ama karşılaşacağın birkaç problem var.30-40 lira için uğraşmaya değmez.Hele anlatması büyük dert o yüzden yaptırman mantıklı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ps3 şu anda alınır mı?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu BENQ'lara kim fw atabilir ,adam gibi atçak yokmu?bilenler yardımcı olabilirlerse sevinirim...
    Not:adam gibiden kastım FEZA elektronikten dilimin yanması ,pazartesi yolladım adamlar dün yapamadık diyo,bugün sabah halletçez diyo sonrada fw atan arkadaş gelmemiş diyolar,baktım olcak gibi değil ha bire kıvırıyolar en iyisi geri yollayın dedim.İNŞALLAH dvd-rom'a bişey olmamıştır YOKSA...
  • quote:

Orjinalden alıntı: sinan04

Bu BENQ'lara kim fw atabilir ,adam gibi atçak yokmu?bilenler yardımcı olabilirlerse sevinirim...
    Not:adam gibiden kastım FEZA elektronikten dilimin yanması ,pazartesi yolladım adamlar dün yapamadık diyo,bugün sabah halletçez diyo sonrada fw atan arkadaş gelmemiş diyolar,baktım olcak gibi değil ha bire kıvırıyolar en iyisi geri yollayın dedim.İNŞALLAH dvd-rom'a bişey olmamıştır YOKSA...

Atik elektronik BENQ dvd rom lara fw yapıyor,fiyatıda makuldu, bence orayla görüş.
  • quote:

Orjinalden alıntı: skynex

quote:

Bu BENQ'lara kim fw atabilir ,adam gibi atçak yokmu?bilenler yardımcı olabilirlerse sevinirim...

Atik elektronik BENQ dvd rom lara fw yapıyor,fiyatıda makuldu, bence orayla görüş.

Eyvallah,bizim bir arkadaş yaparız diyo ,yarın yollasınlar dvd-rom'umu bi deneyelim olmadı ATİK elektroniğe yollucaz...

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: skynex

quote:

Eyvallah,bizim bir arkadaş yaparız diyo ,yarın yollasınlar dvd-rom'umu bi deneyelim olmadı ATİK elektroniğe yollucaz...

Benimde seneler önce bi arkadaşım overclock'dan çok iyi anlarım demişti sonucunda anakart ve cpu yu çöpe atmıştım umarım aynı olayı yaşamazsın dostum

• Yok bu öle değil,arkadaşın fw atmadığı makina yok,ama benq ya hiç atmadı ,kesinlikle yaparım diyo İNŞALLAH yaparda şu oyunları oynarım...
  • 450 YTL civarına, FW ve adaptörlü Military bulabilirsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: haylaz74

yenı bı baslık acmadan burdan sorayım bende xbox360 almayı dusunuyorum bı kac sorum olcak
    1- onlıne oyunlarda kotalı kullanıcılar ıcın sorun teskıl edıyormu yanı kota asımı gıbı ne kadar kullanıyorsunuz veya bır ay kotalılar ıcındı bu soru
    2-ntsc-u fw sız pal oyun veya nts-j oyun oynama sansı varmı
    3- oyunları orjınal kullanmak lazım ve oyunları nerden temın edılıyor net harıcınde ve ne kadar
    4- ps2mı satıp almayı dusunuyorum veya satmadan sızce pısman olurmuyum aldıgıma xbox360 ı cunku oyun bollugundan darlıga dusecegım bı anda tabı onun artısıda onlıne oyun olacak bıde farklı ve ps2 de olmayan oyunlar nedersınız yorumlarınızı esırgemezsenız sevınırım

1- xbox live saniyede yaklaşık 7 kb kota yer. sen düşün hesabını
    2- hayır yok
    3-oyunlar ebayden, gittigidiyordan ve bilumum ikinci el sitelerinden elde edilebilir.
    4- xbox 360 bir next gen konsoldur ve onu alıp da pişman olan insan yoktur.

• quote:

Orjinalden alıntı: myfranco

Geymer banlenen fw değil, fw ile liveda oynanan kopya veya indirilen içeriklerdir.En sağlıklısı son fwyi yaptırıp liveda orjinal oyun oynamaktır.
    Fwyi yaptırman daha sağlıklı.Donanım bilgin ne kadar bilmiyorum ama karşılaşacağın birkaç problem var.30-40 lira için uğraşmaya değmez.Hele anlatması büyük dert o yüzden yaptırman mantıklı.

Teşekkürler, O zaman Fw'yi başka biryere yaptırırım sorun değil. Ama backup oyunları live'den banlanma tehlikesi yüzünden oynayamamamız kötü :( Bu işe bir yol buluncaya kadar bekliyeceğim, başka çare yok!

@Geymer
    Ebay işi yaş, zaten ingilizcem yok, dolandırılırsam birşey yapamam filan boşa gider...Türkiyede zaten x360 orjinal oyun fiyatları almış başını gidiyor...
  • quote:

Orjinalden alıntı: myfranco

Geymer banlenen fw değil, fw ile liveda oynanan kopya veya indirilen içeriklerdir.En sağlıklısı son fwyi yaptırıp liveda orjinal oyun oynamaktır.

Dostum o zaman kopya içerik oynarken X360'ın Live ile olan baglantısını kesmeliyiz, etherneti falan cikarmaliyiz ya da connect olmamalıyız. Orijinal oyunu taktığımız zaman Live'a giriş yapmalıyız.

Bu sayede FW'li makinada ban yemeyiz, doğru mu anlıyorum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MegriM -- 15 Kasım 2007; 15:45:10 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.