Şimdi Ara

xbox 360 ve PC Arasında.. (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
0
Favori
2.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SAVIAR

quote:

Orijinalden alıntı: VoldroY

quote:

Orijinalden alıntı: Barış1

quote:

xbox 360 oyunları tüplü TV de oynanabiliyor mu? Arkadaşımın PS3 ü bazı oyunlar da TV ayrımı yapıyordu.

Birde Mesela Irmak Toysland gibi yerlerden sipariş versem Banka ne kadar işlem parası alır?

Bu soruma da bir cevap

Ben 2 gün önce aldım.Arcade Pack içinde zaten aparat+kablosu vardı.

Tüplü TV de takılıyorum ama şimdi monitöre geçmek için kablo alacağım bugün.

PC ye sürekli ekleme yaparak oyun oynayan,PS3 dünya kadar para bayılan biriydim.Xbox aldım,derin bir nefes aldım desem yeridir. :)

Ekran kartı falan alınır ama işte A oyunu çıkar yenilemen gerekir 6 ay sonra B oyunu çıkar yine yenilersin bakarsın masraflar dağ kadar olmuş çıkmış.Kesinlikle Xbox'ı tavsiye ederim.

Eğer aynı oyun Xbox da çalışıyorsa ve siz oyunu very high ayarlarda oynayabiliyorsanız, isterse 5 sene sonra bir oyun çıksın, aynı oyun Xbox da çalıştığı sürece siz de bu oyunu oynarsınız. Üstelik daha yüksek ayarlarla. Çünkü Xbox grafik detayı olarak artık PC lerin oldukça gerisinde.

Ancak arkadaşın ekonomik durumu sanırsam buna el vermiyor.Tabi ki PC grafik olarak daha ileride.Ancak bir 700 verip oyunları indirip oynamak var bir de sürekli yenilenen bir PC ile oyun oynamak var değil mi?

Eğer maddi durumum el verseydi bende PC geliştirerek oyun oynardım sanırım ancak bir yerden sonra çok yoran bir şey.

Üstelik yok virüs girdi,yok Windows çöktü gibi dertleri de yok Xbox'ın.

Saygılar.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

xbox 360 oyunları tüplü TV de oynanabiliyor mu? Arkadaşımın PS3 ü bazı oyunlar da TV ayrımı yapıyordu.

Birde Mesela Irmak Toysland gibi yerlerden sipariş versem Banka ne kadar işlem parası alır?

Bu soruma da bir cevap

PC ye sürekli ekleme yaparak oyun oynayan,PS3 dünya kadar para bayılan biriydim.Xbox aldım,derin bir nefes aldım desem yeridir. :)

Ekran kartı falan alınır ama işte A oyunu çıkar yenilemen gerekir 6 ay sonra B oyunu çıkar yine yenilersin bakarsın masraflar dağ kadar olmuş çıkmış.Kesinlikle Xbox'ı tavsiye ederim.

Eğer aynı oyun Xbox da çalışıyorsa ve siz oyunu very high ayarlarda oynayabiliyorsanız, isterse 5 sene sonra bir oyun çıksın, aynı oyun Xbox da çalıştığı sürece siz de bu oyunu oynarsınız. Üstelik daha yüksek ayarlarla. Çünkü Xbox grafik detayı olarak artık PC lerin oldukça gerisinde.

Ancak arkadaşın ekonomik durumu sanırsam buna el vermiyor.Tabi ki PC grafik olarak daha ileride.Ancak bir 700 verip oyunları indirip oynamak var bir de sürekli yenilenen bir PC ile oyun oynamak var değil mi?

Eğer maddi durumum el verseydi bende PC geliştirerek oyun oynardım sanırım ancak bir yerden sonra çok yoran bir şey.

Saygılar.

Yok yahu o sistem yenileme olayı çok eskidendi. Oyunlar konsollara göre optimize edildiğinden beri sistem yenileme devri kapandı. Sadece PC ye özel çıkan oyunları oynamak için sağlam sistemler gerekiyor; Arma, Cyrostatis, Crysis gibi. Gerçi artık onları da konsola optimize edecekleri için parça yenileme tamamen keyfi bir hal aldı. Yani sadece parça yenileyeceğim diye Xbox almak yanlış olur. Ancak amaç grafik değilse, eğlence ön plandaysa, Xbox o konuda halen liderliğini koruyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bu soruma da bir cevap

Saygılar.

Yok yahu o sistem yenileme olayı çok eskidendi. Oyunlar konsollara göre optimize edildiğinden beri sistem yenileme devri kapandı. Sadece PC ye özel çıkan oyunları oynamak için sağlam sistemler gerekiyor; Arma, Cyrostatis, Crysis gibi. Gerçi artık onları da konsola optimize edecekleri için parça yenileme tamamen keyfi bir hal aldı. Yani sadece parça yenileyeceğim diye Xbox almak yanlış olur. Ancak amaç grafik değilse, eğlence ön plandaysa, Xbox o konuda halen liderliğini koruyor.

'Saviar' üstadım dediklerine tamamı ile katılıyorum...Bende GTX 260 ekran kartı var ve coğu oyunu 1680*1050'de high'da oynamaktayım ama ben buna rağmen X-Box 360 diyorum...Sebebi ise oyun ceşidinin cok bol olması, spor ve yarış oyunlarının daha zevkli oynanabilmesi olarak görüyorum...P.C'de sağlam oyun cıkıyor ama konsollarda inanılmaz ceşitli iyi oyun mevdut oluyor...Ben eskiden hep oyun P.C'de oynanır diyordum ama bu tabumu XBox gayet güzel bir şekilde yıktı

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bu soruma da bir cevap

Saygılar.

Ben yıllardır bunu çektiğimden beridir bayağı bıktığımdan güncel olayları kaçırmışım. :)

Ancak Xbox kesinlikle farklı.Bir Forza oynamak bile...Klavyeden ciddi anlamda farklılık gösteriliyor.Gerçi klavyesiz oyun için PCye de yatırım yapılabilir ancak xbox kolu sanırsam PC için yok ancak replika PS kolları bulunmakta.

Saygılar.

• Pc oyunculuğu artık ahmaklık gibi bir şey oldu milyarlarca para veriyosun sonra iki ay sonra yeni bir oyun ekran kartını değiştir sonra oyun firmaları artık pc'ye oyun yapmak istemiyor konsola yöneldiler bence xbox'ı tercih et ama orjinal oyun kullanacaksan ps3'ü de düşünebilirsin.
  • hem oyun cesıdınden dolayı hemde komfor acısından artık konsollar oyunda pc nın onune gectı bazı oyunlar sadece konsola cıkıyor.ornegın zamanında god of war ve metal gear solid 3 için ps2 almıstım sımdıde gears of war ve daha nice oyun için xbox 360 aldım ve 3haftadır da kullanıyorum pc de oyun oynamakta neymis ya bı kere cogu oyunda grafıkler pc den ıyı cunku oyunlar o oyun konsolunun sıstemıne ozel olarak yapııyor..oysa bılgısayarda ekran kartının markasına gore bıle grafıkler degısıyor..bıkere ps dekı gıbı monitore yapısmak yok alıyorum gamepad i koltuga kuruluyorum lcd hd kalıtesınde sonuna kadar onlıne oynamanın da zevkını yasıyorum ..Bıkere pc de live de ki gibi online oynamanın zevki yok ...... Neyse çok konustum galiba ama son sozum xbox 360 dunyası bızım bıldıgımız o oyun dunyasına benzemıyor.....
  • hocam pc'yi bu kadar yerden yere vurmayın..bazı oyunlar dışında pc gayet iyi performans verir.. kaldı ki öyle her yeni oyun çıktığında ekran kartı değiştir bilmem ne değiştir gibi bi durum da yok.. şu an bi hd5850 3-4 sene hiç sorun çıkarmaz oyunlar konusunda..ilk iki sene en yüksek detayda 3. ve 4. sene de iyi detayla oyunları gayet rahat oynatır..hatta bi süre daha idare eder.. bunun dışında joypad desen al tak pc'ye.. monitör küçük geliyosa pc de bağlanır lcd tv'ye.. xbox'ın en büyük avantajı live olayı.. e fw yaptırdıktan sonra bu keyif de ortalama 5-6 ay sürecek.. şimdiye kadar özel oyunlar dışında bi fifa için konsol pc'den daha iyi diye duydum hep..
    ancak şöyle bişey var oyun oynamak için 1500 lira gözden çıkarılmalı pc için.. e bu fiyata da 3 tane xbox alınır o da ayrı mesele..
    ancak xbox'ın da dezavantajı şu..fw yaptırmazsan orijinal oyun bi ton para. fw atınca da garantisi yok artık..yarın elinde kalsa yapılacak bişey yok..oysa pc'nin tüm parçaları en az 2 sene firma garantili olacak..
    tabi bütçe 700 lirayken oyun oynanabilecek pc toplamak mümkün değil..o ayrı konu..

• Ben xbox almanı tavsiye etmiyorum. Tüplü tv de kullanacaksan hiç alma daha iyidir. Tüplü tv ye takmamla çıkartmam bir oldu. Sen düşün. Fw siz kullansan oyuna ve live para dayanmıyor. Fw li kullansan Ban dalgası , 3k vb hatalar fw ler eskiyor. Fw attır ma derdi. Dvd çekme derdi var. Kopya oyun alsan yine para Sırf oyun parasına pc ni yükseltebilirsin.

3- 5 Fazla oyun çıkıyor diye pc oyunculuğu ölmüş diyorlar. Pc ye çıkmayan oyunları konsol da oynuyorum. Pc in yoksa o 3-5 oyunu oynamak için konsol almaya değmez. Bence pc al. Senin için daha iyi olacağını düşünüyorum. Fps oyun oynayacaksan pc daha iyi gider.

Bende de şu an xbox var. Ama pc yi xbox a değişmem.

Ama diyorsan ki benim 40" lcd tvim var. O zaman kesinlikle konsol al. Ama tüplü tv de oynayacaksan konsol alma daha iyidir.

İkinci el alırsan rahat 700 tl ye min orta ayarlarda oyun oynayabileceğin sistem toplayabilirsin. İlla ki oyun oynamak için üst seviye ekran kartı almana gerek yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: muratdm

Ben xbox almanı tavsiye etmiyorum. Tüplü tv de kullanacaksan hiç alma daha iyidir. Tüplü tv ye takmamla çıkartmam bir oldu. Sen düşün. Fw siz kullansan oyuna ve live para dayanmıyor. Fw li kullansan Ban dalgası , 3k vb hatalar fw ler eskiyor. Fw attır ma derdi. Dvd çekme derdi var. Kopya oyun alsan yine para Sırf oyun parasına pc ni yükseltebilirsin.

3- 5 Fazla oyun çıkıyor diye pc oyunculuğu ölmüş diyorlar. Pc ye çıkmayan oyunları konsol da oynuyorum. Pc in yoksa o 3-5 oyunu oynamak için konsol almaya değmez. Bence pc al. Senin için daha iyi olacağını düşünüyorum. Fps oyun oynayacaksan pc daha iyi gider.

Ama diyorsan ki benim 40" lcd tvim var. O zaman kesinlikle konsol al. Ama tüplü tv de oynayacaksan konsol alma daha iyidir.

İkinci el alırsan rahat 700 tl ye min orta ayarlarda oyun oynayabileceğin sistem toplayabilirsin. İlla ki oyun oynamak için üst seviye ekran kartı almana gerek yok.

O paraya pc yerine x360 alırsa oyunları 700 liralık makinadan daha iyi grafikle oynar.Artan parayla oyun+gold üyelik alır.PC için monitör alıcaktı heralde.X360'ı ona bağlarsa gerisini sen düşün..

• Ben 1,5 sene önce aynı ikilemde kalmıştım ve seçimim pc olmuştu...Ama birinci senenin sonunda pc güncelliğini yitirdi...Takviye istemeye başladı...Bundan sonra bende kararımı verdim...Bir xbox360 alıp keyfime bakıcaktım...Bir ay önce aldım nihayet ve iyikide almışım...Pc ile karşılaştırılamaz bile...
  • fwli 2 sene dükkan garantisi veriyor artık bir çok yer
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kazekage*

quote:

Orijinalden alıntı: muratdm

Ben xbox almanı tavsiye etmiyorum. Tüplü tv de kullanacaksan hiç alma daha iyidir. Tüplü tv ye takmamla çıkartmam bir oldu. Sen düşün. Fw siz kullansan oyuna ve live para dayanmıyor. Fw li kullansan Ban dalgası , 3k vb hatalar fw ler eskiyor. Fw attır ma derdi. Dvd çekme derdi var. Kopya oyun alsan yine para Sırf oyun parasına pc ni yükseltebilirsin.

O paraya pc yerine x360 alırsa oyunları 700 liralık makinadan daha iyi grafikle oynar.Artan parayla oyun+gold üyelik alır.PC için monitör alıcaktı heralde.X360'ı ona bağlarsa gerisini sen düşün..

Tüplü tv yapmayın. En ucuz lcd tv 700 tl den başlıyor.

3 sene önce önce topladığım pc şu an da orta kalite de bütün oyunları rahat kaldırıyor. Ne 1 yılı ya.... bir de şu da var. Konsola yaptığın masrafa saten pc ni rahat güncelliyorsun. Şu anda xbox ım var. Ama inanın LCD monitör de Görüntü xbox dan çok daha iyi diyebilirim.

Büyük boyutta lcd tvleriniz varsa konsol daha iyidir. Lcd monitörün de ve tüplü tv de oynayacaksan. Konsol almayıp. Pc alman çok daha iyidir.

• 22inç hdmi girişli lcd monitörde oynuyorum ben
    lcden tek farkı boyut
    görüntü kalitesi daha net diyebilirim hatta
  • Tüplü tvye takıcaksan konsol alma. Fakat 500 tl verip de bir de 22" lcd tv ya da benzerlerini almanı öneririm. Şöyle parlaklığı yüksek olan lcdler de olur.
    Bugün pcye 700 tl verirsen, yarın Mafia 2 çıkar tam performans alamazsın ve ekran kartı ya da diğer bir donanımını yenilersin. Bu da sana sıkıntı yaratır. Bence kasma, Xbox 360 ve lcd tv al gül gibi oyna. Toplamda 1100 tl tutar en fazla ikisi birden. Fakat pcye 1200 tl dahi versen 2-3 sene sonra artık devasa oyunları kasabilir.
    Ben de aynı ikilemde kalmıştım fakat bugün çözüm buldum. Gidip xbox 360 arcade aldım. Yakında da lcd almayı düşünüyorum.
    Tek kötü yanı strateji oyunu oynanmamsı. Benim gibi strateji seven birisiysen Civ5, Hearts of Iron 3, Coh gibi oyunlardan mahrum kalırsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: 12henry14

fwli 2 sene dükkan garantisi veriyor artık bir çok yer

o dükkanın orada kalacağının ya da gerçekten 2 yıl sonra bi arızayla gittiğinizde sorun çıkarmayacağının garantisi yok ama..bence lafta o 2 yıl..he alırsınız 1-2 ay içersinde üretim kaynaklı bi problem çıkarsa değişim yapabilirler belki..ama 2 sene sonra götürürseniz hiç sanmıyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: srvngrc

quote:

Orijinalden alıntı: 12henry14

fwli 2 sene dükkan garantisi veriyor artık bir çok yer

o dükkanın orada kalacağının ya da gerçekten 2 yıl sonra bi arızayla gittiğinizde sorun çıkarmayacağının garantisi yok ama..bence lafta o 2 yıl..he alırsınız 1-2 ay içersinde üretim kaynaklı bi problem çıkarsa değişim yapabilirler belki..ama 2 sene sonra götürürseniz hiç sanmıyorum..

2 sene vermiyor zaten 1 sene veriyor
    tanınmış bilinmiş esnaflar yapıyor zaten
  • ayrıca evet pc 3-4 sene sonra hadi 3 diyelim kasmaya başlayacak..ama şöyle bişey de var konsollar da muhtemelen en geç 2014te yenilenecek.yani bikaç sene içinde eldeki konsol da iş görmeyecek.. hiçbir elektronik ürün 7-8 sene iş görmez ki zaten.. bu tv için de konsol için de pc için de.ama pc denildiği gibi 6 ay sonra eskimez.. ben 2005te o zaman bile en üst düzey olmayan 6600gt ekran kartıyla 2010 başına kadar çalıştırdım oyunları.. 2008 sonunda çıkan oyunları yüksek detayda çalıştırmıyordu evet ama 3 sene gayet iyiydi..
  • daha 4 sene var hocam yeni konsolların çıkmasına
    şu anda 700tlye alınan hangi pc 4 sene stabil götürür
    ayrıca şu anda ps2nin durumu ortada, hala satılıyor konsol. dile kolay çıkışının üzerinden 10 sene geçmiş
    10 sene ne demektir

ben şu nesilde artık oyun için pc alınmasını saçma buluyorum
    orta seviye bir pc işimi görüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12henry14 -- 4 Temmuz 2010; 0:20:51 >
  • hocam zaten 700 liralık pc için demedim ben bunları..benim bahsettiğim pc'nin ekran kartı aşağı yukarı 700 liradır zaten :) abarttım ama 500 vardır temiz. ben sadece pc'nin bu kadar yetersiz görülmesine karşıyım..yoksa konsollar tabi ki iyidir.. yalnız atlanan bi nokta var..konsolun donanımı belli..yapımcılar bu sınırlara göre oyun üretiyorlar konsola..ama pc için sınırlar çok daha geniş..şu an öyle ekran kartları var ki konsolları grafik olarak 10a katlarlar..tabi yapımcılar orta düzey hatta daha da altına yönelmek durumunda ki yaptığı oyunu satsın..bu yüzden de konsola yönelmek mantıklı geliyor.sonuçta atıyorum ben red dead redemption'ı çok beğenirim az buçuk da param vardır gider 100 euro verir alırım bi arcade oynarım oyunu(yurtdışı için konuşuyorum)..ama adam pc için 10 numara oyun da yapsa eğer o oyun 500 dolarlık ekran kartı olan bi pc gerektiriyorsa öyle ha deyince gidilip alınmaz o pc.. öyle bi pc ancak kullanıcıların %5 inde olur ki kimse bu kadarcık bi kitle için büyük yatırım yapmaz.. özetle şunu söyleyeyim yapımcılar pc'nin hızlı gelişimine ayak uyduramıyorlar.tabi pazarlama koşulları dolayısıyla yoksa teknolojik bi geri kalmışlık değil..
    bunlar tabi olayın detayları..arka planı..dediğim gibi ben pc'nin işe yaramaz gibi gösterilmesine karşıyım..yoksa şu anki şartlarda tabi ki xbox 360 bi oyuncunun isteklerini karşılar.. ama yine de bi lcd tv,online oyun isteniyorsa orijinal oyunlar vs.. astarı yüzünden pahalı yani..

• Xbox 360'ta 3k diye bir sorun son 1.5 senedir yok.

Bunu alıştıralım artık, milletin sallamalarına gelmeyelim.

Jasperlar biraz daha iyi görünüyor değil, Jasper ile sorun ortadan KALKTI.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.