Şimdi Ara

xbox 360 ve PC Arasında.. (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
0
Favori
2.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: serkankskmercan

quote:

Orijinalden alıntı: moffaka

quote:

Orijinalden alıntı: serkankskmercan

quote:

Orijinalden alıntı: moffaka

2016 ya kadar yeni xbox çıkmayacak deniyor o zamana kadar upgrade yapmadan kuruş harcamadan konsol almak varken ve lanet buglarla uğraşmamak için en temizi xbox almak.

Xbox donanımı şuan için yetersiz veya yeni çıkan oyunlara anca yetiyor. Max 2 veya 3 yıl daha dayanır. 2012 - 2013 yılında yeni xbox u çıkartırlar.

Xbox oyunları bedava mı veriyor. 1 Kuruş bile harcamıyorsun.

Oyun fiyatlarıyla konumuzun ne alakası var? pcdede oyun parayla alınıyor xboxdada.. ikiside orjinalde oynanıyor kopyada.. Para harcamadan oyun oynanmayacağına göre bunu belirtmemin alemi yok.
    2012-2013 de yeni xbox geleceği konusundada size yukarıdan vahiy indi herhalde

Görünen köy klavuz istemez. Xbox un donanım olarak yeni çıkan oyunlar da sıkıntı yaşanacağı belli.
    Orjinal oyundan bahsedersek oyun fiyatları neredeyse pc ye göre yarı yarıya fark var. Kopya dersen PC de cebimizden 1 kuruş oyuna para çıkmıyor. Asıl oyun masrafı konsol da. Oyuna vereceğin sırf parayla pc ni rahat yükseltirsin.

1,75 tl ye nerede satıldığı söyle bizde alalım. Toptan alıyorsan 1,75tl ye gelebilir. İzmir de 1,75tl geçtim. Verbatim marka dvd bulmak bile mesele.

Ben 1.75 tl ye dvd aldım demedim zaten. alıntı yaptığınız yazımdada öyle birşey yazmadım. ama maxisepet 41 tl ye 25 li verbatim satıyor almak isterseniz. Bu arada konsola bir oyun optimize edilmezse çıkmaz pc deki gibi grafik ayarları düşürülmez. Xboxun yenisi çıkana kadar donanım değişikliğine gideceğinide sanmıyorum. Son olarak 400 tl ye arcade almak varken,hiç bir upgrade yapmadan oyun oynamak, zırt pırt grafik ayarlarıyla uğraşmayı, "bu oyun nvidia da iyiymiş atide sorunlu demektense, pc de bug lar ile karşılaşmaktansa, "ramim yetmedi" upgrade yapayım demektense xbox ile oyun oynamayı tercih ediyorum.. kaldıki tüm oyunlarda istatistiklerim tutuluyor oyunlarda tonla online oyuncu bulabiliyorum ve forza3 ve geow oynayabiliyorum. Bunlarıda her oyunu açabilen bir pc ye sahip olmama rağmen yapıyorum, arkadaşlarımla oyun oynarken iletişim halindeyim ne oynadıklarını görüyorum ve oyun davetleri alıyorum ve herkezle donanım olarak eşit seviyedeyim. Ben bu yüzden xbox diyorum..Size pc oyunculuğu daha güzel geliyorsa ona göre sebebleriniz vardır orda oynarsınız ne diyeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moffaka -- 5 Temmuz 2010; 18:53:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SyLaR25

Hala xbox donanımına laf edenler var donanımı kötü o yüzden rdr gibi bi oyunu sıfır lag oynatıyo.Nedir bu sidik yarışı madem karşılaştırma yapıyosunuz adam gibi yapın xbox'a mok atmayın.

hocam lag ile cihazın grafik donanımı ya da işlemcisi arasında ne tür bi bağ olabilir ki.. lag denilen şey server deki gecikmedir.. daha doğrusu cihazla server arasındaki gecikmedir..
    kimse xbox live'a bişey demedi zaten..konuyu baştan beri takip ediyorum..hatta live en büyük avantajlarından biridir xbox'ın.. ama gerçek şu ki şu an şirketler gelişmiş ekran kartlarına uygun oyunlar yapsalar eldeki pc'lerin bile çoğu çaresiz kalır.. xbox ya da ps3'ü düşünemiyorum bile.. yanar heralde..
    şu an oyunlar bu konsollara uygun yapıldığı için bu kadar verimli çalışıyor bu aletler.. yarın biri çıkar da ben bi oyun yaptım minimum sistem gereksinimi de 2gb lık bilmem ne özellikleri olan bi ekran kartı derse o zaman xbox atari gibi kalır.. o oyun xbox'ta çalışacak şekilde uyarlanırsa kalitesi ne kadar düşer anlatmaya gerek yok heralde.. konsollar sınırlı sistemlerdir.. çalışmayan bi oyun için pc'nin ekran kartını değiştirmek ya da ram düşükse ram'i artırmak yeterliyken konsol kendisi için hazırlanmamış çok daha gelişkin bir oyun karşısında çaresiz kalacaktır..

• herkesin atladığı şey konus sahibinin bütçesinin 700tl olması oda harçlıklarını biriktirerek.
    arkadaşta devamlı parçaya para yatıracak bütçe olsa zaten böyle bir başlık açmazdı sanırım.
    700tl'de oyun oynayabileceği en iyi alternatif xbox bence.
    bende xbox almayı düşünüyorum nice zamandır evimde pc'de var açamadığımız oyunda yok ama konsollar oyun için tasarlandığından zevki apayrı. Ayrıca konsol platformlarına daha fazla oyun yapılıyor misal Bayonetta oynayamıyorum şu an.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esef -- 6 Temmuz 2010; 12:02:44 >
  • Birkaç gün sonra XBOX'ım gelcek. Bende PC & konsol arasında kalmıştım. Konsolda karar kıldım. Nedenleri ise:
    -PC'nin sürekli upgrade istemesi ekran kartı, RAM...
    -Oyunlarda gamepad kullanımının sınırlı olması yani gamepadin titreşim vb. özelliklerinden tam olarak yararlanılamaması ve özellikle FPS oyunlarında gamepade uyarlamanın sorunlu olması ki klavye&mouse ikilisi sırt bel ve bileklerimi ağrıtıyor
    -Oyunların konsollara çıkması
    -ekran kartı kaldırdıydı, antialiasing 8x ti textures açıktı detaylar highdı, takıldıydı oynatmadı dertlerinden bıkmış olmam
    -ve en önemlisi artık arkama yaslanıp kablosuz gamepadle dev ekranda salt oyun oynama ihtiyacı...
  • Çok doğru karar. Benim gibi sen de memnun olacaksın Hayırlı olsun bu arada
  • Sağolasın kardeşim
  • 700 liralık PC'den oyun konusunda bir halt olmaz, xbox 360 alın rahat edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 11 Temmuz 2010; 13:11:13 >
  • xboxta karar kılmışsın bari fw siz konsol alıp orjinal oyun kullan. xboxta ban var biliyorsun. bi ban yersen bir daha online oynayamıyorsun. xbox ta hamachi yada xfire gibi alternatiflerde yok. mal gibi kalma ortada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi steven spielberg -- 11 Temmuz 2010; 14:21:56 >
  • 1-700 tl lik pc ile ekran kartı onboard olur cod2 zorlar
    2-Jasper boardlar banamısın demiyor geçen bi oturdum ben daha 1 saat oldu sanıyordum 5,5 saat geçmiş :)ve makina her gün minumum 2-3saat çalışıyor .

brutal legend de aynı bölümde 13 kere ölüp baştan başlayınca insan zamanı anlayamıyor :)

3-700 tl ye jasper aecade ve 15-20 tane orjinal oyun alırsın tabi fw yaptırırsan iş değişir artan parayada ps2 alırsın
  • Xbox360 + Ps2 ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YasoDéSouza -- 12 Temmuz 2010; 3:04:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kevinsert

quote:

Orijinalden alıntı: SAVIAR

quote:

Orijinalden alıntı: VoldroY

quote:

Orijinalden alıntı: Barış1

quote:

Orijinalden alıntı: Barış1

xbox 360 oyunları tüplü TV de oynanabiliyor mu? Arkadaşımın PS3 ü bazı oyunlar da TV ayrımı yapıyordu.

Birde Mesela Irmak Toysland gibi yerlerden sipariş versem Banka ne kadar işlem parası alır?

Bu soruma da bir cevap

Ben 2 gün önce aldım.Arcade Pack içinde zaten aparat+kablosu vardı.

Tüplü TV de takılıyorum ama şimdi monitöre geçmek için kablo alacağım bugün.

PC ye sürekli ekleme yaparak oyun oynayan,PS3 dünya kadar para bayılan biriydim.Xbox aldım,derin bir nefes aldım desem yeridir. :)

Ekran kartı falan alınır ama işte A oyunu çıkar yenilemen gerekir 6 ay sonra B oyunu çıkar yine yenilersin bakarsın masraflar dağ kadar olmuş çıkmış.Kesinlikle Xbox'ı tavsiye ederim.

Eğer aynı oyun Xbox da çalışıyorsa ve siz oyunu very high ayarlarda oynayabiliyorsanız, isterse 5 sene sonra bir oyun çıksın, aynı oyun Xbox da çalıştığı sürece siz de bu oyunu oynarsınız. Üstelik daha yüksek ayarlarla. Çünkü Xbox grafik detayı olarak artık PC lerin oldukça gerisinde.

2 sene önce (5 sene değil xbox 2005'te çıktı dikkatini çekerim) aldığım pc de 3650 ekran kartı QuadCore işlemci 4GB ram vs var..Cod MW2 yi medium'da oynuyorum ama xbox şuan bu oynadığım ayarların üstünde çok iyi grafik veriyor.Bu pc'yi 1300 e toplamıştım 2 SENE ÖNCE şimdi bana cevabın ne olucak merak ediyorum..
    Low detail diyorsun birde utanmadan..Çok gerisinde ha :) Neyse dostum 5 sene önce alınan xbox 360 ile 2 sene önce aldığım pc'yi karşılaştırıyorum ki aralarında 3 kat fiyat farkı var..Yinede Xbox eziyor..Olay budur

O sisteme 3650 gibi bir giriş seviyesi ekran kartı takarsan gitmez tabi ki. Böyle sistem toplarsanız. Olacağı budur. Örnek vermem gerekirse işlemciyi dört çekirtekli ve rami 4gb alacağınıza ekran kartınıza yatırım yapabilirdiniz. Giriş seviyesi ekran kartı değil de en azından o zamanın orta seviye 3850 ,3870, 8800gt vb. kartlarını alsaydınız. Şimdi min. orta ayarlarda oyunları oynardınız. İyi sistem toplarsanız. Sizi min. yükseltme yapmadan 3 yıl götürür.

Xbox 2005 de çıktı 2006 da alınmaya başlandı. Arkadaşımın 2 yılda 2konsolu bozuldu. 2 konsol parası çöpe gitti. Böyle olunca ps3 aldı. 2 yıl anca kullandı. lensi gittti. O da masraf çıkardı. Sarı ışık veren arkadaşlarımı saymıyorum bile. Konsol aldınız da sizi 5 yıl götürdü mü? Bu yüzden pc nin donanımını güncellemeyi bahane etmeyiniz.

Konsolların fiyatları çok düştü. Tam konsol alınma zamanıdır. İyi bir ekran kartı alacağıma orta seviye bir ekran kartı + konsol alırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratdm -- 12 Temmuz 2010; 11:44:26 >

• Konsolun bozulması şans işi. Pc de bozulabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: berksus

Konsolun bozulması şans işi. Pc de bozulabilir

3 yıl parça garantisi var. 3 yıl canavar gibi kullanırsınız. Şans filan değil. Eski anakartlı xbox lar kesin bozuluyor. Kiminin 3 ay da kiminin 2 yıl da ama kesin bozuluyor. Arkadaşım 2 cihaz aldı. 2si de bozuldu. Daha yeni yeni 1 yıldır jasper boardla önlem alabildiler.

Ps3 de kesin lens gidiyor. Hele ki çok oyun oynuyorsan daha kısa zaman da gidiyor.

Fiyatlar şu anda çok iyi durumda konsol çok rahat alınabilir. Pc ile kıyaslamaya gerek yok. Yeni çıkan orta seviye ekran kartları bile 400 tl den başlıyor. Şu an için konsol almak daha mantıklıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: muratdm

quote:

3 yıl parça garantisi var. 3 yıl canavar gibi kullanırsınız. Şans filan değil. Eski anakartlı xbox lar kesin bozuluyor. Kiminin 3 ay da kiminin 2 yıl da ama kesin bozuluyor. Arkadaşım 2 cihaz aldı. 2si de bozuldu. Daha yeni yeni 1 yıldır jasper boardla önlem alabildiler.

Ps3 de kesin lens gidiyor. Hele ki çok oyun oynuyorsan daha kısa zaman da gidiyor.

Fiyatlar şu anda çok iyi durumda konsol çok rahat alınabilir. Pc ile kıyaslamaya gerek yok. Yeni çıkan orta seviye ekran kartları bile 400 tl den başlıyor. Şu an için konsol almak daha mantıklıdır.

Arkadaşının aldığı iki xbox bozuldu diye tüm xboxların 2 yılda kesinlikle bozulduğu iddia ediyorsun.Eğer xboxdan sadece iki tane üretilmiş olsaydı haklı olabilirdin fakat durum öyle değil.Genelleme yaparken daha mantıklı verilere dayanarak yap.

• Jasper geldiiiiiiii Sıkıntı gittttiiiiiiiiii. Herkes rahat olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Your Life İs Mine

quote:

Orijinalden alıntı: muratdm

quote:

Arkadaşının aldığı iki xbox bozuldu diye tüm xboxların 2 yılda kesinlikle bozulduğu iddia ediyorsun.Eğer xboxdan sadece iki tane üretilmiş olsaydı haklı olabilirdin fakat durum öyle değil.Genelleme yaparken daha mantıklı verilere dayanarak yap.

Kalkacaksın 2 tane konsol alacaksın. İkisi de bozulacak. Sahşen bir daha o marka ürün almam. 10 Kolsondan kesin 5-6 sı hatalar vermiş. Oran çok yüksek.
    Bİr de durmadan donanım yenilenmeden xbox yeniliniyor. Yenilenmesinin sebebi nedir sizce.

Bir tanıdığım daha var. Aldığı 3. xbox Diğer xbox lar çöp. Bir yazı okumuştum. Xbox ların yüzde 50 sinden fazlasının 3k vb. hatalar verdiği hakkında. Biraz araştırma yaparsanız. Eğer bulursam eklerim.

Xbox ı olupda. Xbox ı bozulmayan sadece 1 arkadaşım oldu. Bozulma oranı çok yüksek. Bozulmaması sanş diyebiliriz.
    Jasper ankartlı makinadan bahsetmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratdm -- 12 Temmuz 2010; 15:42:24 >

• Durmadan xbox yenilendiği falan yok 360 ile 360s aynı sadece kasa değişti 45nm oldu. Artık 3K falan yok Jasper devam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metalic_wampire

Şuan herhangi bir pc sahibiysen x 360 tabiki mantıklıdır.

Ama diyosan herhangi bir pc im yok tabiki pc al çünkü pc olmadıktan sonra x box ın oyunlarını bile yazamazsın yani.ben sırf 900 lira ekran kartı aldıgımı hatırlıyorum.700 liraya toplanıcak pc, call of duty mwf2 heralde low detail ve 640 480 çözünürlükle çalıştırır ama o şekildede bir insan o oyunu oynayabilir mi oda war

bu işlerden tek kelime bile anlamıyorsun nisan ayında 400 lira gibi bir limitle pc topladım eskiden kalma 1-2 iş görür parça sayesinde masraflarım düşdü ve 400 liraya topladım ekran kartım ati hd 4650 şu andaki fiyatı 100-150 lira 1280x1024 de mw2 yi medium ayarlarda 4x aa ile kasmadan oynuyorum hadi o eskiden kalma 1-2 iş görür parçayı sayma pc im en fazla 600 liralık

sistemime gelirsek

AMD Phenom X3 2,3GHz İşlemci
    2 GB 800MHz DDR2 Ram
    ATI HD 4650 1GB DDR2
    AOPEN 350W PSu

GTA 4 ü bile medium ayarlarda oynuyabiliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Selfroot -- 12 Temmuz 2010; 16:23:33 >

• yanlız ben konsoların yaygınlaşmasıyla pc'de upgrade olayının biraz daha insaflı boyutlara geleceğini düşünyordum

uzun süredir pc oynamıyorum, oynadığım anca fm ve tf2'dir, fm'yi de konsoldan çok oynarım allah ayırmasın bizi
    ama arada bi pcye iyi oyunlar çıkıyor onun için geçen biraz bakınayım dedim ekran kartı fiyatlarına
    adam akıllı bana tavsiye edilen kartlar 400den başlıyor
    bi yürü git çay koy dedim, üstüne biraz daha koyar ps3 alırım
    elimde 3 ayrı konsol olur, çılgın atarım etrafta

yanmadıkça, bozulmadıkça vs bundan sonra çok zor yenilerim pc'mi
    6 senede bir anca

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12henry14 -- 12 Temmuz 2010; 16:57:35 >

• XBOX ların 3k olayı bitmiş jasperla, yakın bi abim var 12 saat açık duruyor xbox tık yok sordum bitti o işler diyor jasperla. Falcon vardı o bozulmuştu ama bunlarda olmuyor dedi. HD TV de MW2 oynadım xbox ta yuh dedim ben öyle bir görüntü görmedim ya cam gibi ne karelenme ne de cisimlerin kenarlarında bozukluklar var. En güzelide ayar yok bişey yok takıosun cam gibi oynuosun. PC olayı bitmiş arkadaş, uğraşın gari siz anti aliasingle mediumla highla, adamlar aşmış xboxla
    Yarın alıyorum bende bu arada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunterorion -- 12 Temmuz 2010; 21:58:28 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.