Şimdi Ara

Xbox bölümünün bitmesi (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
2.387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: BeyazBüyü

Bizler zaten sürekli iletişim halindeyiz ama bizim bir şeyleri anlatarak yaptırım uygulamamız da bir yere kadar, sonuçta donanımhaber küçük bir yer değil yani sadece bir ana sayfa ve forumdan ibaret değil. Gideri olan bir yerin gelirini de bir şekilde sağlamaları gerekiyor.

Konu dışı bölümünün bölünmesi konusunda haklısınız, bölünme işlemi çok farklı sonuçları da beraberinde getirdi ve bu sonuçların hiç iyi şeyler olmadığını, bir an evvel yeni bir düzenleme getirilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Reklam konusunda dediğim gibi beni çok rahatsız eden bir durum yok sonuçta birşekilde engelliyebiliyoruz ama konu dışı olayı cidden çok büyük zararlar verdi bu foruma bir şekilde önüne geçilmesi gerekiyor artık yoksa forum iyice inci sözlük moduna giriyor...

• Ben bu forumun en azindan bu kismin mudavimlerinden degilim sadece xbox sahibiyim. Size neden girmedigimi soyleyeyim mi? Spoiler nedir bilmeyen insanlar yuzunden. Kirk yilin basi red dead redemption gibi bir oyuna baslamisim (su an oyun saatim 30 saat ve %40 dayim yani fazlasi ile sindiriyorum. Gecen gun red dead redemption basligina girdim girmez olayim spoiler kavgasi yasaniyor. Oyunun sonunu adim adim anlatan yazilar kabak gibi ortada. Bir uye spoiler yiyince teselli etmisler bosver dahasi da var diye. O teselli yazisinin altina da dahasini anlatmislar! Var mi boyle bir sey yahu!
  • quote:

Orijinalden alıntı: evo_4

Troll doldu bu bölüm. Temizlik şart.

Kasım ayında, konsolumu aldıktan sonra bu bölümü sık sık takip etmeye başladım.Az bir zaman geçse de, birkaç gereksiz adamın olduğunun farkındayım. Hakikaten de, temizlik şart.
  • Çoluk çocuk aynı başlıkları açıp duruyor ps3 bölümünde sipahi oyun haberleri vs paylaşırken burda xbox live yardım banlanırmıyım abe beni ekleyin vs çok salak konular açılıyor admin yokki buraya bakan
  • Şimdi, Xbox bölümünün kopya, ban veya oyunları kapsayan sebeplerden ötürü bittiği geçersiz bir sebep. Kopya bir oyun piyasaya çıktığı zaman ''düştü, çıktı, indirmeye başladım, oyun çöpmüş, DvD bile harcamam'' demek yorum yapmaktan öte; fikir yoksunu insanların klişeleşmiş hareketleridir. Söz konusu rahatsızlığınız buysa eğer, büyük bir yanılgı içindesiniz...

Bu noktada çıkmış bir oyun hakkında sağlıklı bir şekilde yorumunu, eleştirisini yapan, insanlara yardımcı olmaya çalışan üyelere dikkat çekmek gerekiyor. Xbox bölümü yaklaşık olarak iki yıldır adı belli, fikri sabit kişilerce bitirilmiştir, çok güzel bir organizasyonla üyelerden soğutulmuştur. Son zamanlarda dikkat ederseniz az önce belirttiğim muhabbet ortamını oluşturan, yorumlaşan insanlar artık PlayStation bölümünde varlığını gösteriyor, oyunların ana konularında seviyeli bir şekilde tartışıyor.

Çoğumuz bazı sebepler dolayısıyla PS bölümüne geçiş yaptık ve arada huzursuzluk yaratan bir takım kişiler haricinde güzel bir ortam mevcut. Kesin çözümü biz değil, forumda yetkilendirilmiş, düzeni sağlayacak görevliler belirleyecek.

Tabii benim her zaman belirttiğim çözüm, kişilerce yapılacak gerekli tespitler, akabinde huzursuzluk anlamında sorun yaratan, olumsuz bir yorum geldiğinde grup halinde saldırı yapan, provakasyona yol açan, insanları bölümden uzaklaştıran zat'ların kimler olduğunu zeytinyağı su bardağı misali ortaya çıkaracaktır ve gerekli cezalar doğrultusunda Xbox bölümü eski günlerine dönecektir. Bunun haricinde bir çözümün olduğunu şahsen düşünmüyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SolidRises -- 14 Mart 2011; 14:35:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: paypay88

Çoluk çocuk aynı başlıkları açıp duruyor ps3 bölümünde sipahi oyun haberleri vs paylaşırken burda xbox live yardım banlanırmıyım abe beni ekleyin vs çok salak konular açılıyor admin yokki buraya bakan

E iyi o zaman.

Başlık açmak üzere olan üyeye, beyin gücü ile ulaşıp tam başlık açacakken, başka bir konuda başlık açtıralım.

Mesela adam tam banlanmak ile ilgili başlık açmak üzereyken, bunu hissedelim, telepati ile onun bir oyun başlığı açmasını sağlayalım.

Nasıl? Bence şahane...

Şikayet hep edilir yönetimden, bu normal artık da üyeler neden böyle bailıklar açıyor diye yönetimi suçlayan ilk defa görüyorum.

Yakaladığımızda siliyoruz böyle başlıkları, yada kilitliyoruz. Biz polis değiliz ki üyelerin başında. Rahatsız olduğunuz başlık olursa şikayet edersiniz biz de gerekeni yaparız.

• quote:

Orijinalden alıntı: Toorop

quote:

Çoluk çocuk aynı başlıkları açıp duruyor ps3 bölümünde sipahi oyun haberleri vs paylaşırken burda xbox live yardım banlanırmıyım abe beni ekleyin vs çok salak konular açılıyor admin yokki buraya bakan

E iyi o zaman.

Başlık açmak üzere olan üyeye, beyin gücü ile ulaşıp tam başlık açacakken, başka bir konuda başlık açtıralım.

Mesela adam tam banlanmak ile ilgili başlık açmak üzereyken, bunu hissedelim, telepati ile onun bir oyun başlığı açmasını sağlayalım.

Nasıl? Bence şahane...

Şikayet hep edilir yönetimden, bu normal artık da üyeler neden böyle bailıklar açıyor diye yönetimi suçlayan ilk defa görüyorum.

Yakaladığımızda siliyoruz böyle başlıkları, yada kilitliyoruz. Biz polis değiliz ki üyelerin başında. Rahatsız olduğunuz başlık olursa şikayet edersiniz biz de gerekeni yaparız.

Telepatiyle öngörüp engelleyin diyen yok, gerek de yok zaten bu gibi konuları açanlar zaten aşağı yukarı aynı kişiler. Eğer adminler tarafından ''uygun'' bir dille uyarılırlarsa ve tekrarı durumunda uzaklaştırma veya ban cazası alırlarsa ortam kendiliğinden durulmaya başlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hamoaga

quote:

Orijinalden alıntı: Toorop

quote:

E iyi o zaman.

Nasıl? Bence şahane...

Telepatiyle öngörüp engelleyin diyen yok, gerek de yok zaten bu gibi konuları açanlar zaten aşağı yukarı aynı kişiler. Eğer adminler tarafından ''uygun'' bir dille uyarılırlarsa ve tekrarı durumunda uzaklaştırma veya ban cazası alırlarsa ortam kendiliğinden durulmaya başlar.

Bunu yapanlar zaten yeni üyeler yada yeni xbox almış eski üyeler.

Yani istenmeyen başlık açılmasını engelleyemeyiz.

Ha ama ne yapabiliriz, şikayet edersiniz. Bizler de temizleriz.

Yada gözümüze çarpar çarpmaz temizleriz.

Modlar ve adminler bu işi gönüllü olarak yapıyorlar. Yani iş olarak değil. Normal hayatlarımız da var bizlerin, işe gidiyoruz, eve geliyoruz, evliyiz vs.

Yani 24 saat forum un her başlığını incelememiz mümkün değil.

Öyle olsa bile, üyelerin işbirliği olmaksızın asayişin berkemal kalması, forumun düzenli ve temiz olması mümkün değil.

• Benim de xbox ile tanışalı 1 sene oldu ama ahh o geçen seneki hiç yoğunluk eğlence ortamı yok :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: sasa_iliç

Benim de xbox ile tanışalı 1 sene oldu ama ahh o geçen seneki hiç yoğunluk eğlence ortamı yok :)

hocam senin açtığın başlıklarıda biliyoruz
  • Tek sebebi bu bölümdeki belli başlı üyelerin başka platformlara geçmesi ya da banlanmasıdır...
  • xbox ve ps3 başlık olarak ayrılmasınında etkisi var bence ps3 olan xbox konularına da yorum yazıyordu mesela bu oyun ps3 de daha iyi grafik veriyor diyordu gelsin cümbüş sonra :)
  • Ya merak etmeyin yazın tekrar hareketlenir
  • quote:

Orijinalden alıntı: harmonyoa

quote:

Benim de xbox ile tanışalı 1 sene oldu ama ahh o geçen seneki hiç yoğunluk eğlence ortamı yok :)

hocam senin açtığın başlıklarıda biliyoruz

ama o zamanlar hiç bilgim yoktu açıyordum işte konular fln. ama o zamanlar hem gelen cevaplar hem turnuvalar hem xbox bölümü çok canlıydı :)

• Bir de söyle bi durum var.. PlayStation bölümünün buraya nazaran daha yogun olmasi gayet normal,cünkü,

1- PlayStation markasi yillardir Türkiyede kullaniliyor,büyük bir kesim tarafindan biliniyor..
    2- PSN`de maalesef Party-Chat gibi bi olay yok,o yüzden millet PS forumunda yaziyor,ciziyor.. Orda fikir alisverisi vs yapiliyor..
    3- Türkce oyun,türk psn vs derken orda daha cok konusulacak sey oluyor her zaman..
    4- Ceyilbirek yüzünden orasi daha aktif bu aralar,hatta Xbox kullanicilari da orda cogu zaman..

LIVE`da Party-Chat sayesinde forumdaki Xbox kullanicilari burda birbirlerini ekleyip LIVE`da sohbet ediyorlar,orda konusup görüsüyorlar genelde.. Hatta yeni cikan oyunlar forumda degil LIVE`da ana konu haline getiriliyor..
  • bu forumda bende yeniyim.
    herkezin dedigi gibi xbox forumunda sürekli aynı konular açılıyor , aynı muhabbetler dönüyor.
    bu sebepten 1 veya 2 konu harici , xbox formu ana sayfasına bakmıyorum bile.
    arama motoru kullanmayı ögrenseler , konulardaki kuru kalabalık belki ortadan kalkar.
    biz ne dersek diyelim , olay insanın kendisinde bitiyor.
  • yeni aklıma geldi.. şöyle bir başlık açılabilir sanırım
    -- xbx sahibi yeni arkadaşların bölümü
    ya da
    -- acemi xbxçılara özel
    gibi...
    bu tür başlıklar bence diğer başlıkların seviyesini arttırabilir..
    denenmediyse bence denenmeli..
    böylece klas farkı ortaya hemen cıkar:)
    ya da bazı absurd başlık açanlar bu şekilde sadece o bölüme girebilir.
    böyle de yetkilendirilebilir sanırım bir kullanıcı...
    ne dersiniz ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: birmezun

yeni aklıma geldi.. şöyle bir başlık açılabilir sanırım
    ya da
    -- acemi xbxçılara özel
    gibi...
    ne dersiniz ??

Sabit Başlıklara bakarsanız zaten senelerden beri bu konular mevcut acemi olanlar yeni başlıyanlar için...
  • quote:

ya da
    -- acemi xbxçılara özel
    gibi...

ne dersiniz ??

aslında mantıklı bi düşünce, fakat bilgili arkadaşlar o başlıklara göz gezdirip yardımcı olabilecekler mi o da var:)
  • quote:

quote:

ya da
    -- acemi xbxçılara özel
    gibi...

ne dersiniz ??

aslında mantıklı bi düşünce, fakat bilgili arkadaşlar o başlıklara göz gezdirip yardımcı olabilecekler mi o da var:)

bu bölümler zaten mevcut sabit olarak en üstte...

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.