Şimdi Ara

Xbox bölümünün bitmesi (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
2.387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: D C X L

kaka yı yakan aziz yıldırım

Hey Allah' ım ya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: D C X L

kaka yı yakan aziz yıldırım

Kaka'yı en son Street Fighter karakteri olan Cammy'nin cosplay fotosuyla hatırlıyorum.
    Şaka bir yana sürekli ana konular onundu.Ama tahmin ediyorum ki,başka bir nick altında şu an forumda devam ediyordur.

• Xbox forumunu en çok etkileyen 2 durumdan birincisi Playstation bölümü ile Xbox bölümünün tamamen ayrılmış olması,yani "Konsol Oyunları" diye ortak görünen bir bölümün kalmamış olmasıdır.İkinci ciddi durum ise "Ana Konu" olayının kasıtlı yada bilinmeden yok edilmeye çalışılmasıdır.BSC geldiğinden beri yazılan Ana Konu olayı ölüyor forum kötüye gidiyor olayı gerçek oldu.2008,2009 yılında 2 gün foruma uğramasan nereye gireceğini şaşırıyordun şu anda ana konu açıp haber yazan benle birlikte 1-2 tane arkadaş var ben elimden geldiğince başlıklara sahip çıkmaya çalışıyorum ama at kafası kadar "Ana Konu" yazmasına rağmen BSC konusuna yada öylesine açılmış bir konuya yazmayı tercih ediyor bazı üyeler.

Ayrıca genel olarak yöneticileri eleştirmeyi sevmesemde eskiye göre gereksiz bir kural sıkılığı olduğuda malesef bir gerçek.Bu attığı son mesaja kadar forumda hiç banlanmamış birisi olarak söylüyorum bunu.

• Tinuviel aynen katılıyorum, xbox ve ps3 bölümü birbirinden ayrılmamalıydı, ayrılsa bile biz tek bi forum altından 2 taraftaki konularıda görebilmeliydik....
  • Bence biten birşey yok,çıkacak oyunları bekliyoruz .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkdogan -- 17 Mart 2011; 21:43:52 >
  • Xbox forumuna ne olduysa Alen Wake Çıktıktan sonra olduç Bu oyun çıkması ile birlikte oyunun içindeki karanlık güçler bizim forumuda etkisi altına aldı

Şaka bir yana bu forum sitesi tüm türkiye hatta yurtdışındaki arkadaşlarımız tarafından dikkatle takip edilmekte. Yaşadıkları her sorunu buradan bilgi alıp gidermeye çalışyorlar sonuçte bu bölümün suskun hale gelmesi çok kötü en azında ben bir sorun yaşasam ilk aratacağım yer burası oluyor.

Paylaşım biterse foruma kimse uğramaz google translate yaparız yabancı sitelerden bakarız.
  • - Konsolların keşfedilecek bişeyi kalmadı ondandır. Yeni konsollar çıkınca hareket olur yine

- Diğer yandan buna benzer bir kaç başlık geçmişte konu dışına atıldı. Bölüm ayrıştırmasının büyük etkisi var benim de görüşüm. Daha önce yazdıklarımı yazmayacağım mesaj geçmişimden görünür. Okuyup dikkate alan veya almayan zaten olmuştur veya olmamıştır "Çalışıyorsa dokunma" mantığı bu tip işlerde bazen işe yarar.

- DH ile alakalı olmayan bir mevzu da; Dünyadaki tüm sosyal paylaşım sitelerinin kullanıcı yoğunluğunda facebook dolayısıyla bir düşüş olduğu gerçeği. İnsanlarda facebook bağımlılığı oluşturdular, mesleki anlamda işin içinden birisi olarak kişisel görüşümdür.

Bu ve benzeri sebepler dolayısıyla yoğunluk azalmaları olabilir.

Bunlar dışında;

- Faydalı/Faydasız paylaşım yapan kişiler,
    - Bilgi arayan veya bilgi ortamı oluşturmak isteyenler,
    - Bilgililer,
    - Bilgisizler,
    - Kendini bilgili sananlar,
    - Bildiği şeyi bilmeyen kişilerle dalga geçenler,
    - Bilmediği şeyi biliyor görünüp kendini bir şey bildiğine inandıranlar,
    - Ego tatmini için burada olanlar,
    - Kendi bakış açısına göre elit takılmaya çalışanlar,
    - İşi tamamen geyiğe vuran tipler,
    - Karışıklık çıkarmak isteyenler,
    - Bir uğrayıp birdaha uğramayanlar,
    - Karşı cinsle muhabbete anca pc başında girebileceğini sananlar,
    - Sanal ortamda namım yürüsün diyenler

vb.

kişilerden oluşur bu tip ortamlar.

Bu kişilerin burada bulunma sebeplerine bir taraftan çomak sokulunca o adamın burada bulunma amacı kalmaz. Demekki bu ve benzeri bir kitlenin farzı misal ekmeği ile oynanmışta olabilir

Herkesi memnun etmek te imkansız gibi bir şey.

Ben herşeye rağmen, kendimi ifade ettiğim bir yer olarak gördüğüm bu ve bunun gibi sitelerden memnunum. Memnuniyetsizlik duyduğum bir durumda zaten fişimi çeker giderim

Kullanıcı olarak bu tip konularda can sıkmamak, rahat olmak en iyisi Geçmişin aranmadığı bir gelecek örneği çok nadir görünüyor insan yaşamında. İmkanlar dahilinde o yerin ve o anın tadını çıkarmak lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Toorop

.....................................................................................................................................................
    Hayır ortada bir acayiplik var, PS ciler çıkıyor Xbox kayırılıyor diyor, xboxcular çıkıyor PS kayırılıyor diyor. Adminlerin ve modların mesajlarına bakalım, konsol bölümünde haksız bir tane uygulama yok. Bulun çıkarıp onun üstüne konuşalım.

Ama bu işi objektif ve doğrudüzgün yapamıyorsunuz derken bu iddianın içini doldurun, afaki olmasın.

Eski xboxculardan küsüp gidenler de oldu, kavga çıkarıp banlananlarda.

Kaka yani burak' ı çok iyi tanırdım, Geymer yani elegan abiyi de çok iyi tanırdım, bunlar eski xboxcular bilen bilir.

Burak' ı çok sevsemde üslubu çok sertti, konular küfür kıyamet bitiyordu. Ne oldu şimdi, banlanmasının sebebi adminler ve modlar mı?

Elegan abi küstü gitti, ona bir şey diyemem, haklı nedenleri de vardır, haksız olduğu yerlerde.

Neticede Türkiye de xbox eski popülerliğini kaybetti, hele bu CFW den sonra inanılmaz bir PS furyası başladı.

Bu bölümün yavaşlamasındaki en önemli nedenlerden biri de bu.

Kendi adıma konuşayım, bu bölümdeki her başlığı bilerek zart diye silmiyorum, istiyorum ki biraz hareket olsun burada, çok abes olmadıktan sonra başlıkları kilitlemiyorum. Böylece insanlar forum başlıklarında aşağıya doğru inerken Xbox bölümünde bir şeyler yazılıp çizildiğini görsünler, bir uğrasınlar, hani belki bir şeyler karalarlar diyorum.

Ben burada görev verildiğinden beri bir tane yanlı davranışta bulunmadım, içim rahat alnım açık. Haklı olduğu yerde her iki tarafın da şikayetine gerekeni yaptım. Admin arkadaşlarım yetkilerimi alana kadar da yaparım. Ama eğer çıkıp birileri objektif değilsin derse bana, ve bunu ispat edemezse, hakkımı helal etmem.

Kimileri duygusal bulabilir bu yazıyı, öyledir de, emek veriyoruz hepimiz buraya.

Hocam İki sene önceden bahsediyorsun insanların küstürülüp gittiklerini söylüyorsun. Bu insanlar boşuna küştürülmedi burada doğru dürüst ağız tadıyla 2 çift mesaj atamadıkları için küstürüldü, doğru dürüst bir oyun hakkında yazamadıkları için küstürüldü, açtıkları konunun 2-3 kendini bilmez tarafından sabote edilip sonrada tüm yazdıkları mesajların silinmesi yüzünden ,boşu boşuna silinen mesajları yüzünden küstürüldü. Her ne kadar siz mesajları silmek için bir uğraş sarf ediyorsanızda insanlar buraya 1 mesajı yazmak için sizden mental olarak çok daha fazla uğraş veriyorlar.Bence bir mesajı silmek eğerki içinde herhangi bir küfür veya aşşağılayıcı sözü barındırmıyorsa o mesajı yazana yapılan en büyük haksızlık saygısızlıktır ve siz (tüm dh adminleri kişisel olarak algılama)kusura bakmayın ama burda otu moku siliyorsunuz.(misal mok yerine ''bok'' yazsan tüm mesajı silersiniz) Konuyu keyfinize göre kapatıyorsunuz bu bence oraya mesaj atan üyelere büyük saygısızlık. Açılan konuları silmek çok büyük şeyler yaşanmıyorsa yanlış
    Ben nice silinen mesajlar kapatılan konular gördüm sırf birileri söylediği lafların karşılığını aldı diye anında silinen kilitlenen ama o mesajların hiç biri ne küfür ne hakaret içeriyordu kaldı ki bir mesajda istenmiyen bir kelime kullanılmışsa tüm mesajı silmek yerine o kelimeyi silseniz daha iyi olur kanısındayım kaldı ki kriterleriniz RÜTÜK'ü bile solladı hocam yapmayın sonuçta burası da bir nevi sosyal paylasım sitesi bırakın insanlar biraz daha large yazıp çizsinler.
    Bakın biz ps3 ü kayırmıyoruz diyorsunuz ama şu an bile haber amaçlı PSN ve kırılmıası hakkında ne başlık açılsa 2-3 saat içinde siliniyor neden? Bu başlıklar ne yöntem ne link barındırıyor sadece ps3 ün nasıl ve hangi yöntemlerle kırıldığı ve zaafları tartışılıyor ama ne hikmetse 1-2 saat içinde konu siliniyor(bu örneği çok güncel olduğu için veriyorum).Bu forumda Psn nin hatalarını söylemek nedense büyük ayıp yanlış öyle komik sudan sebepler için siliniyor ki bakınız mesajlarınıza ''bu konunun gidişatı güzel değil kapatılmıştır...'' diye silinen konular var. Bu ayrımcılık değil mi? Kaldı ki bazı konular gibi bazı insanlarında 2-3 seneden beri kollandığını hak ettiği cezaların verilmediğini herkez biliyor yapmayın allah aşkına bunu foruma yeni başlayan çocuğa sorsanız bile söyler isimlerini. Son zamnalarda bu konuda artık daha dikkatli davranmaya başladınız hakkınızı yemiyelim.
    Saldırıya uğradım biriniz mesaj atmadı diyorsunuz inanın okumadım bilmiyorum konuyu kaldı ki biz bu forumda hiç bir zaman gurup olarak hareket etmedik hiç bir arkadaşım live dan yada telefon vs. gibi yollardan bakın forumda şu yazılmış hadi gidip bizde şunları yazalım gibi bir toplu harekette bulunmadık bulunmayız. Hiç bir zaman kimseyi bir gurup veya kişilere karşı kışkırtmadık kışkırtmayız da onun içindir.Biz topluca foruma girip mesaj yazmıyoruz. Bazen bizlerede saldırı oluyor hakkımızda yalan yanlış yazılar kışkırtmalar yazılıyor ama topluca cevap vermiyoruz. Bizim topluca tek yaptığımız şey var oda oyun oynamak
    Kapımız ve live partimiz de sevgi saygı ve temiz oyun kriterlerine uyan herkeze açık.
    Admin olmak zor iş kolay değil allah kolaylık versin, aranızda çok sevdiğimiz yakın arkadaşlarımızda var az buçuk ne çektiğinizi biliyoruz ama sizden tek ricam lütfen bir mesajı silerken veya bir konuyu kapatırken daha dikkatli davranmanız mümkün mertebe tüm mesaj yerine istenmeyen o kelimeyi silmeniz. Buraya mesaj atanlarda insan evladı ister istemez günlük konuşma ağzından gelen istenmeyen kelimeler o anki heycanla birleşip yazıya dökülebiliyor. Ama inanın insanın yazdığı bir mesajın içinde hiçbir küfür vs. olmamasına rağmen silinmesi veya tüm konunun 1-2 mesaj yüzünden kitlenmesi yada silinmesi herkezin hem moralini bozuyor hemde forumdan soğutuyor.Kaldı ki kavga çıkarsa bu konu nasıl olsa kapanır diye bazı konularda bazı insanların özellikle konunun kapanması için o konuyu saptırdığını ve sizinde malesef bu olayı görmezden gelip her seferinde konuları sildiğinizi veya kilitlediğinizi üzülerek gözlemlemekteyim. Burda hiç bir adminin art niyetli olduğuna inanmıyorum ama bu belirtmiş olduğum hususlara daha temkinli yaklaşırsanız sevinirim insanların forumda daha fazla paylaşım yapacağını düşünüyorum.Son olarak belki biraz zor ve uğraş gerektirebilir ama bu forumda çeşitli başlık altında yaplaşım yapan yazışan birçok irili ufaklı gurup var her gurupla oturun konuşun neler yapabiliriz fikirlerini alın nelerden rahatsız olduklarını sorun çok büyük faydası olur foruma diye düşünüyorum.

• Evet, eski hali çok güzeldi. Sıcak bir aile ortamı vardı. Bu arada PS3 bölümü canlı diyorsunuz ama öyle canlılığı ne yapayım. 1-2 ay takılayım dedim, troll ve sabi sübyandan geçilmiyor, çok kişi var ama nitelik yok. Xbox 360 bölümünde 2 sene önce de çok kişi yoktu ama olanlar düzgün karakterli, nerede ne konuşacağını bilen insanlardı.

Ben bu aralar o kadar yoğunum ki, ancak mesaj yazabiliyorum foruma, başlık açacak vaktim yok. Ama şu dönemi atlatınca elimden geldiği kadar katkıda bulunacağım.
  • elegan abinin son yaptigi sey yuzunden baglari koparmistik. ama adamin foruma giris amaci şov yapmak, forumdan iyi kötü farketmez reklam yapıp, normal hayatta tatmin edemedigi egosunu sanal ortamda tatmin etmek degilmis. karakterli adammis tükürdüğünü dillemedi. bi daha buraya bisey yazmam dedigi andan itibaren 2 senedir tek bi harf bile yazmadi. karakter kişilik meselesi tabiki. örnek bi davranış bence helal olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leingrad -- 18 Mart 2011; 11:46:08 >
  • Xbox bülümünün bu hale gelmesi uzun zaman aldı,konsol bölümü yönetiminin etkisi muhakkak oldu fakat tek sebep o değil.. Ps bölümünden bazı kişiler özellikle bölümün bu hala gelmesi için yoğun çalışma sarf ettiler ve başardılar..

Özellikle birkaç kişi çok güzel lobicilik yaptı,yapmaya da devam ediyor.. Adam bu bölümde hoşuna gitmeyen bir mesaj görüyor,şikayet etmesi gerekirken gidip kendi bölümüne konu açıp ortalığı karıştırıyor,insanları kışkırtıyor ''Bize böyle diyorlar vs.''diye. Ve yönetim art niyetli olduğu apaçık ortada olan bu üyeye hiçbir yaptırım uygulamıyor..Bu olay sadece bir örnek,bu ve bunun gibi sebeplerle bölüm yavaş yavaş bu hale geldi..
  • Küstürülmenin yanı sıra bölüme emek veren kişilerin karşılığını alamaması da var.
    Burası "emeğe saygı, terazine tıkladım panpa" formatlı bir forum değil.
    Kimse rep veren altın bulsunda demiyor zaten.
    Ama o kadar emek verip açtığınız bir konunun, ilk birkaç saat içinde gerilere düşmesi hoş olmuyor.
    En azından konuya atılan bir yorum ve devamında gelen paylaşımlar insanı daha da emek vermeye itiyor.
    Gönüllü yapılan bir işi taçlandırmak böyle olur. Hazırladığım rehberlere az çok denk gelen olmuştur.
    Geçen haftalarda Dead Space 2 için Hard to the Core rehberi hazırlamıştım. Taslağı hala duruyor. Ama koysam kime faydası var? Tartışma veya boş konu değilki ilk saatinde sayfalarca üzerinde tartışılsın...
    Hır gür çıkaracak, aptal saptal konularsa dakikasında hit alıp sayfalarca konuşuluyor.
    Kimse kusura bakmasın, bu bölümde oyuncudan çok oduncu var. Layığı budur.

İlk sayfaya genel bir bakış yapalım;
    Xbox gamepad'i içimi gıdıklıyor.
    Ac: Brotherhood DLC problemi. (Açılan 2. konu)
    Xbox açılmıyor.
    Xbox elite mi slim 4 gb mı?
    Live' a akacam, beni seven arkamdan gelsin.
    Birtek virgül Nuri kardeşin açtığı achievement rehberi var. Kalanlarda aylar önce açılan konular.
    Ve daha nice birbirinin aynı başlıklar. Yazık cidden, üyesinden moduna kadar verilen her emeğe yazık.

• quote:

Orijinalden alıntı: evo_4

Küstürülmenin yanı sıra bölüme emek veren kişilerin karşılığını alamaması da var.
    Ama o kadar emek verip açtığınız bir konunun, ilk birkaç saat içinde gerilere düşmesi hoş olmuyor.
    En azından konuya atılan bir yorum ve devamında gelen paylaşımlar insanı daha da emek vermeye itiyor.
    Gönüllü yapılan bir işi taçlandırmak böyle olur. Hazırladığım rehberlere az çok denk gelen olmuştur.
    Geçen haftalarda Dead Space 2 için Hard to the Core rehberi hazırlamıştım. Taslağı hala duruyor. Ama koysam kime faydası var? Tartışma veya boş konu değilki ilk saatinde sayfalarca üzerinde tartışılsın...
    Hır gür çıkaracak, aptal saptal konularsa dakikasında hit alıp sayfalarca konuşuluyor.

Xbox açılmıyor.
    Birtek virgül Nuri kardeşin açtığı achievement rehberi var. Kalanlarda aylar önce açılan konular.
    Ve daha nice birbirinin aynı başlıklar. Yazık cidden, üyesinden moduna kadar verilen her emeğe yazık.

• quote:

Orijinalden alıntı: evo_4

Küstürülmenin yanı sıra bölüme emek veren kişilerin karşılığını alamaması da var.

Xbox açılmıyor.

Vay be, ilginç bir isim.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.