< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aschil -- 2 Şubat 2023; 18:3:45 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Xbox Game Pass ve Oyunları Bilgisayarda kardeşlikle kullanmak [REHBER]
-
-
Bu şekilde 1 aydır sorunsuz kullanıyoruz. Co-op, online oyunlar dahil birlikte oynanabilen ya da internet bağlantısı gerektiren oyunları da oynayabilirsiniz. EA Play kullanmak için ana GamePass hesabını bağladığınız bir adet EA hesabı olacak. Bu nedenle EA Play'i tek hesap kullanabilir ya da EA Play için ayrı bir EA hesabı açıp onu da paylaşabilirsiniz ama aynı anda EA hesabını kullanamazsınız. Umarım başkalarının da işine yarar.
-
-
Bu zaten olan ve legal bir şey. Doğru mu anladım ?
Not: Normal konsol kardeşliği legal.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aschil -- 2 Şubat 2023; 18:25:10 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Evet ben de öyle anladım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yodayoucancallme -- 2 Şubat 2023; 18:25:42 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
-
Böylece konu hakkında farklı birisi tarafından da teyit almış olduk. Bu konu tamamen oturdu. Sıkıntısız.
o zaman güvenilir birini bularak oyunlara ortak olabiliriz yani öylemi
-
Evet, forumdan alınan hesaplarla da yapılabilir. Konsol oyuncusu olup olmamanız önemli değil. Hesabın konsol hakkını forumda satarak daha cüzi miktara getirilebilir.
Normalde PC hak diye bir şey yok diyordum. Görünen o ki biz bilmiyormuşuz.
Konu normalde xbox Game Pass ana konusunda bahsi geçmişti. Sürekli soran olduğu için ayrı konu açıp referans verebiliriz böylece diye düşünüyorum.
Kısaca özet: Game Pass veya oyunları kafadan yüzde 50 daha uyguna getirme durumumuz var, hangi platformu kullandığınızın önemi yok.
İyi akşamlar, okuduğumu anlama konusunda sorun yaşıyorum sanırım. Risk almamak adına sormak istedim.
PC1 olarak windows store ve xboxapp'e giriş yapacak mıyız? Ben pc'ye kurduğum windowsu direkt gamepass aldığım hesap ile açtığım için otomatik olarak windows store giriş yapmış oldu.
Yani şöyle olması durumunda sorun yaşanır mı?
PC1 - Windows store ve XboxApp'te oturum açtı aynı mail ile.
PC2 - Windows store üzerinde ilgili mail ile oturum açıp, XboxApp'te farklı bir hesap ile oturum açacak.
sormak istediğim iki pc'de windows store oturumu açılabilir mi?
-
Bunun temel mantığı zaten iki farklı hesabın, iki farklı cihazda kullanılmasıdır. Bu sebeple sorun olmuyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aschil -- 5 Temmuz 2023; 21:32:18 > -
İyi akşamlar tekrardan.
Birinci bilgisayarda Gamepass Alınan hesap maili ile hem windows store hem xboxapp'inde, İkinci bilgisayarda gamepass alınan hesap ile Windows store'da ve farklı bir hesap ile gamepass'te oturum açılabiliyor değil mi?
Konuda windows store üzerinden biri açacak denildiği için acaba diğeri farklı bir windows store hesabı mı kullanmak zorunda diye düşündüm. Affınıza sığınarak garantiye almak adına sormak istedim.
Haberdar etme/etiketleme kısmını bulamadığım için mesajı alıntıladım. -
İyi akşamlar. Evet, sorun olmadan kendi bilgisayarınızda da mağazayı GamePass hesabınızla kullanabilirsiniz. Diğer taraf ise Mağaza uygulamasında GamePass aboneliğinin mevcut olduğu hesabı aktif tutup Xbox uygulamasına da kendi Xbox hesabıyla giriş yapacak. ♥ Aklınıza takılan başka bir soru olursa lütfen sorun
Olayı şöyle özetleyeyim;
Elinizde bir adet GamePass aboneliği bulunan hesap var diyelim; Bu hesabı Xbox uygulamasına girip aboneliğinizin tadını çıkartıyorsunuz. Bu hesabı arkadaşınızla paylaşmak istediğinizde de arkadaşınız bu hesap bilgilerini alıp bilgisayarında mevcut olan Microsoft Store uygulamasına giriyor. Bu işlemi yaptıktan sonra arkadaşınız yine kendi bilgisayarında yüklü olan Xbox uygulamasına kendi şahsi Xbox hesabıyla giriş yapıyor. Uygulama abonelik bilgilerini Store hesabından çekiyor ama oyunlar, oyun ilerlemeleriniz, online oyun için kullanıcı adlarınız normalde nasıl kendi hesabıyla görünüyorsa aynı şekilde devam ediyor. Yani kendi kişisel Xbox hesabıyla sizin GamePass aboneliğinizden faydalanıyor.
Xbox uygulaması açıldığında zaten bir bildirim gelecek arkadaşınıza "Mağaza hesabınız Xbox hesabınızdan farklı" şeklinde. Bizim şu an ikimizde de Microsoft Store hesabı GamePass olan hesap. Ben Xbox uygulamasında kendi hesabımı kullanıyorum, o her ikisinde de GamePass aboneliğinin olduğu hesabı kullanıyor. İki kişi aynı anda mağaza hesabını aktif tutabiliyor ki zaten Xbox hesabına GamePass aboneliği olan hesapla girildiğinde sistem otomatik olarak mağazada da o hesaba geçiş yapıyor. :)
Edit: İki üstte yazdığınız mesajı yeni gördüm. Dediğiniz gibi işliyor sistem zaten. GamePass hesabını siz hem Mağaza hem de Xbox uygulamasında açacaksınız. 2. kişi de bu hesabı sadece Mağaza uygulamasında açacak, Xbox uygulamasında da bundan bağımsız kendi hesabıyla giriş yapacak. ♥
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RxCan -- 5 Temmuz 2023; 23:2:55 >
-
Vakit ayırıp böylesi detaylı bir şekilde yazdığınız için teşekkür ederim. O kadar net bir şekilde cevap aldım ki, bu uzun mesaja düz teşekkür etmek harici yazacak bir şey bulamadım. İyi akşamlar
-
Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. İyi akşamlar, iyi eğlenceler dilerim. :)
-
İyi günler hocam, az önce denedim fakat sonuç alamadım. Bir hata yapıyor olma ihtimalime karşılık danışmak istedim size.
GamePass aldığım mail adresi ile microsoft store ve xbox app üzerinden giriş yaptım ve normal bir şekilde kullanıyorum. Abim microsoft store üzerinden gamepass alınan hesap ile giriş yaptı, xbox app indirip ona da kendi mail adresi ile giriş yaptı. Ben sorunsuz bir şekilde kullanabiliyorum fakat abim gamepass üzerinden oyun indirmeyi denediği zaman üyelik satın almasını istediğini söyledi. Hata yaptığım bir aşama mı var yoksa yöntem mi fixlendi acaba?
-
Herhangi bir hata yok, bu şekilde olması gerekiyor. Xbox App üzerinden abiniz sol üstten ismine tıklayıp ayarlara gittiğinde "Store Hesabı" başlığında hangi hesabı görüyor, kontrol edebilir mi? Şu an ben bu şekilde sorunsuz kullanmaya devam ediyorum. Mağaza hesabı farklı olacağı için Xbox App açılırken mağaza hesabınız farklı, değiştirilsin mi şeklinde bir bildirim alıyor olması gerekli. Dediğim bölümü bir kontrol etsin, sistemde bir sorun yok. Eğer dediğim yerde mağaza hesabını, GamePass aboneliğinin olduğu hesap olarak görmesine rağmen bu sorun varsa farklı bir çözüm arayalım. :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RxCan -- 3 Eylül 2023; 15:47:8 > -
Güzel bir olay.
Bunun bir de 1 user cloud, 1 user pc yapabiliyorsak süper olur.
Yada
1 user GeForcenow, 1 user pc versiyonu.
Gerçekten yararlı bir konu. Kısa ve öz olmuş. Çok teşekkürler hocam.
Ayrıca @RxCan 'a da teşekkürler.
-
İşinize yaradıysa ne mutlu bana. :)
Bu arada konuya ufak bir ekleme yapayım, ilk defa şöyle bir durumla karşılaştım; Exoprimal oyununu denemek istediğimde oyunun açılış menüsünde mağaza hesabımın da Xbox App hesabımla aynı olması gerektiğine dair bir uyarı aldım. Bu oyun dışında denediğim hiçbir oyunda böyle bir uyarıyla karşılaşmamıştım. Uyarı zaten Xbox arayüzünde değil tamamen oyunun kendi arayüzünde gösteriliyor. İlginç bir durum ama aklınızda bulunsun.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
İyi akşamlar. Evet, sorun olmadan kendi bilgisayarınızda da mağazayı GamePass hesabınızla kullanabilirsiniz. Diğer taraf ise Mağaza uygulamasında GamePass aboneliğinin mevcut olduğu hesabı aktif tutup Xbox uygulamasına da kendi Xbox hesabıyla giriş yapacak. ♥ Aklınıza takılan başka bir soru olursa lütfen sorun Olayı şöyle özetleyeyim; Elinizde bir adet GamePass aboneliği bulunan hesap var diyelim; Bu hesabı Xbox uygulamasına girip aboneliğinizin tadını çıkartıyorsunuz. Bu hesabı arkadaşınızla paylaşmak istediğinizde de arkadaşınız bu hesap bilgilerini alıp bilgisayarında mevcut olan Microsoft Store uygulamasına giriyor. Bu işlemi yaptıktan sonra arkadaşınız yine kendi bilgisayarında yüklü olan Xbox uygulamasına kendi şahsi Xbox hesabıyla giriş yapıyor. Uygulama abonelik bilgilerini Store hesabından çekiyor ama oyunlar, oyun ilerlemeleriniz, online oyun için kullanıcı adlarınız normalde nasıl kendi hesabıyla görünüyorsa aynı şekilde devam ediyor. Yani kendi kişisel Xbox hesabıyla sizin GamePass aboneliğinizden faydalanıyor. Xbox uygulaması açıldığında zaten bir bildirim gelecek arkadaşınıza "Mağaza hesabınız Xbox hesabınızdan farklı" şeklinde. Bizim şu an ikimizde de Microsoft Store hesabı GamePass olan hesap. Ben Xbox uygulamasında kendi hesabımı kullanıyorum, o her ikisinde de GamePass aboneliğinin olduğu hesabı kullanıyor. İki kişi aynı anda mağaza hesabını aktif tutabiliyor ki zaten Xbox hesabına GamePass aboneliği olan hesapla girildiğinde sistem otomatik olarak mağazada da o hesaba geçiş yapıyor. :) Edit: İki üstte yazdığınız mesajı yeni gördüm. Dediğiniz gibi işliyor sistem zaten. GamePass hesabını siz hem Mağaza hem de Xbox uygulamasında açacaksınız. 2. kişi de bu hesabı sadece Mağaza uygulamasında açacak, Xbox uygulamasında da bundan bağımsız kendi hesabıyla giriş yapacak. ♥ |
Benzer içerikler
- xbox çocuk oyunları
- aynı ekranda 2 kişilik oyunlar xbox
- xbox 2 kişilik oyunlar
- kahraman konsol güvenilir mi
- telegram indirim kanalları
- gamepass yıllık
- god of war xbox
- oyuncu kulaklığı önerisi
- türkiye"de en çok oynanan oyunlar
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X