Şimdi Ara

XBOX Gamepad ile PC'de oynamak, XBOX'ta oynamaktan farksız mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merak ettiğim bir konu var arkadaşlar. Bende Microsoft'un PC ile uyumlu orijinal XBOX Gamepad'i var.

Sorum ise şu, bu XBOX Gamepad ile PC'ye çıkıp da Gamepad ile uyumlu olan oyunları oynamak, Assasin's Creed, Batman Arkham serisi gibi, XBOX'taki oyun deneyiminin aynısını verir mi?

Bildiğim kadarıyla konsol oyunlarında Gamepad ile kontrollerin uyumlu olması için bazı kontroller kolaylaştırılıyor. Kamera kontrolü, otomatik nişan alma gibi.

Peki PC'de XBOX Gamepad'i ile oynayınca XBOX'taki gibi bu özellikler olur mu yoksa klasik fare ve klavye kontrollerini Gamepad'e mi taşımış oluruz sadece?

Muhtemelen alışmadığımdan dolayı ama Gamepad ile oynamak bana (FIFA gibi oyunlar hariç) zor geliyor. Bu oyun deneyimi XBOX'taki ile farklı mı, yoksa ben alışmadığım için mi bana öyle geliyor?

Aynısı sadece XBOX Gamepad'i için değil, PlayStation Gamepad'i için falan da geçerli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olasılıksız238 -- 10 Eylül 2020; 13:58:49 >

• Bir çok oyunda konsolda oynuyormuş gibi ayarlanır otomatik olarak. Tabi siz isterseniz otomatik nişan alma gibi seçenekleri destekleyen oyunlarda kapatabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sorceress

Bir çok oyunda konsolda oynuyormuş gibi ayarlanır otomatik olarak. Tabi siz isterseniz otomatik nişan alma gibi seçenekleri destekleyen oyunlarda kapatabilirsiniz.
    O zaman XBOX Gamepad'i ile PC'de oynamakla, direk XBOX üzerinde oynamak arasında oyun deneyimi açısından fark yok sanırım?

Bazı konsol oyunlarında mesela kamera hareketini kolaylaştırmak için, etrafa baktığınızda kamera az bir süre geçince otomatikman varsayılan kamera açısına geçiyor, çünkü zaten görüş açısı geniş olduğu için kamerayı sadece daha uzak yerlere bakmak için kullanıyorsunuz, çok fazla kamerayla oynamaya gerek yok. Ama bazı oyunlarda da sürekli kamera kontrolünü elle sağlamak gerekiyor. (GTA gibi mesela, Batman oyunları da biraz böyle) Bu oyunlar konsol ve PC'ye ayrı kontrollerde mi çıkıyor yoksa aynı mı? Yani PC'deki kontroller gibi olsa konsolda oynamak zor olmaz mı? Etrafa bakmak daha uzun zaman alıyor gibi, mouse gibi pratik değil. Kamerayı farklı yönlere çevirmek daha zor, özellikle böyle görüş açısının önemli olduğu oyunlarda. Mesela bir NPC ile dövüşürken aynı anda arkayı da görmek istiyorsun, bunun için kamera açısını ayarlaman gerekiyor sürekli olarak ama bunu Gamepad'de yapmak zor gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olasılıksız238 -- 10 Eylül 2020; 15:41:43 >

• Witcher 3 örneği verebilirim. Fare ile kamerayı çok çok seri olarak hareket ettirebilirsin ama gamepad ile hareket ettirirken xbox versiyonu ile aynı derece hareket eder.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sorceress

Witcher 3 örneği verebilirim. Fare ile kamerayı çok çok seri olarak hareket ettirebilirsin ama gamepad ile hareket ettirirken xbox versiyonu ile aynı derece hareket eder.
    Evet aynı derecede hareket ediyor ama bu şekilde oyun deneyimi etkilenmiyor mu? Yani hızlı hareket etmek zaman kazandırıyor sonuçta ve görüş açını daha çabuk istediğin konuma getiriyorsun. O halde PC'deki oynanışla konsoldaki arasında fark yok yani görüş açıları aynı. Sanırım ben alışmadığım içim Gamepad kontrolü yavaş ve eksik gibi geliyor?
  • olasılıksız238 kullanıcısına yanıt
    Görüş açısı olayı başka bir şey. Ayarlardaki adı fov. Görüş açını genişlettiğinde; görülebilir alana fazla fazla obje gireceği için daha çok donanım kaynağı harcanır. Konsolda her oyunda bu seçenek olmayabilir.
  • Var evet. Çoğu oyunda camera ve aim assist mevcut. Ben tüm oyunlarımı xbox gamepad ile oynuyorum. 2k 32 inc monitörümde var konsoldan farkı kalmıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ps3 Pes İle Pc Pes Aynı Mı?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Evet.
  • Konsoldaki deneyimle aynı oluyor.

Bütün hikaye bazlı oyunları gamepad ile oynuyorum önceden dualshock 4 vardı playstationdan kalma tuş kombinasyonlarını bazı oyunlar desteklemiyordu örnek residen evil 2 remake.

desteklemiyor derken xbox kontrolcü simgeleri çıkıyordu.

sattım xbox kontrolcüsüne geçtim gayet memlunum.
  • Bu konu üstüne 1 ay kafa yordum denemeler yaptım. Tps ya da rpg tarzı oyunlarda withcer, gta, sekiro gibi oyunlarda pc ile konsol aynı tecrübeyi sunuyor hiçbir fark yok. Amma araba yarışı, dövüş, spor oyunlarında ben kesinlikle aynı deneyimi sunduğunu düşünmüyorum. Özellikle forza ile pes oynarken konsoldaki lezzeti alamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayo3327 -- 11 Eylül 2020; 6:42:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence aynı deneyimi sunar bir fark olacağını sanmam.
  • Konsol titreşimi PC'ye bağlıyken çalışıyor mu? Ben pek çok singleplayer oyunu titreşimli daha da çekici buluyorum, ayrı bir hava katıyor. Ya da araba yarışında fren, kaza vs sırasında da insanı oyuna bağlıyor. Mesela Life is Strange'de bir yer vardı, bir çiftlik evinde zeminde gizli bir kapı bulunuyordu, o kapının üzerinden geçerken kol hafif titreşiyordu. Bu tarz detaylar hoş oluyor.

• çalışıyor
  • Bir yerde input lag in pc de konsola göre daha fazla olabildiği yönünde bir şeyler okumuştum aynı oyunda net hatırlamıyorum şimdi bildiğim kadarıyla konsol daha iyi bir platform kontrolcü kullanımı için.
  • kontrolcü ayarları olarak evet konsoldan bir farkı yok ama pc de kontrolcü ile oynamak her türlü daha iyi bir deneyim sunar tabi iyi bir pc niz varsa çünkü konsolda oyunlar sabit 60 fps ve kısılmış grafiklerle vs. oynandığı için güçlü pc niz varsa yüksek fps ile ve daha iyi görüntü kalitesi ile oynamak oyun deneyiminizde çok fark ettirir en azından bende öyle olmuştu
  • quote:

Orijinalden alıntı: tayo3327

Bu konu üstüne 1 ay kafa yordum denemeler yaptım. Tps ya da rpg tarzı oyunlarda withcer, gta, sekiro gibi oyunlarda pc ile konsol aynı tecrübeyi sunuyor hiçbir fark yok. Amma araba yarışı, dövüş, spor oyunlarında ben kesinlikle aynı deneyimi sunduğunu düşünmüyorum. Özellikle forza ile pes oynarken konsoldaki lezzeti alamadım.
    Hocam ben alışmadığımdan dolayı muhtemelen ama, gamepad ile kamerayı kontrol etmek hantal geliyor bana ya. Özellikle hareketli, atlamalı, zıplamalı oyunlarda eğer kamera açısı geniş bir şekilde kontrol edilebiliyorsa, kamerayı sağa sola yukarı aşağı analogla döndürüp bakmak mouse'a göre daha fazla zaman alıyor ve oyun deneyimini etkiliyor. Bir yeri görüp ona göre hareket edene kadar düşman seni görmüş oluyor veya hızlı hareket edemiyorsun. Ayrıca oyunlarda çevreye hakim olmak istiyorum ben, mouse'la çok hızlı bir şekilde çevrenin büyük kısmına bakabiliyorsun kamerayı döndürerek, onu sağlamak gamepad'de zor. Sanki spor oyunları falan tam tersine aynı deneyimi veriyor sonuçta onlarda mouse kullanmayı gerektiren bir durum yok. İnsanlar konsola nasıl alışıyor ya her türlü mouse daha iyi gibi .

Diğer arkadaşlara da cevapları için teşekkür ederim, DH'in bildirim özelliği acayip ilk 3 cevaptan sonra bildirim gelmiyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.