Arkadaşlar oyun içinde Xbox kablosuz gamepad kullanıyorum. pili bitiyo ve kablolu olanı takıyorum ve 2. gamepad olarak algılıyor. dolayısıyla oyuna devam edemiyorum yani sonradan bağladığım gamepadi 1 yapamıyorum. daha önce bi kere diğer gamepadi 2 olarak algılamışsa 1 numaralı gamepad kapalı olmasına rağmen diğerini takınca mutlaka 2 oluyor. konsolu kapatıp tekrar açmaktan başka çare yok mu? bunun bir yöntemi var mı?
4 tane şarjlı pil alıp 2 siyle oynarken diğerleri şaj edebilirsin ama belki guide tuşuna basılı tutup turn off controller dersen de olabilir
sorun sadece şu şekilde oluyor. her iki gamepadi yani 2 kişilik açıp örneğin kablosuz 1 ve kablolu 2 numarayla kullanınca artık konsolu kapatmadan bunların yerini değiştiremiyorum. kablosuzu turn of controller yapıp diğerini takıyorum yine 2 numaraya geçiyor. şu anda yaptığım tek şey konsolu kapatıp tekrar açmak. böylece kablolu olanı takınca tekrar 1 oluyor. (bu arada 4 pil kullanmak mutlaka çözümdür)
quote:
Orijinalden alıntı: baadelpiero
sorun sadece şu şekilde oluyor. her iki gamepadi yani 2 kişilik açıp örneğin kablosuz 1 ve kablolu 2 numarayla kullanınca artık konsolu kapatmadan bunların yerini değiştiremiyorum. kablosuzu turn of controller yapıp diğerini takıyorum yine 2 numaraya geçiyor. şu anda yaptığım tek şey konsolu kapatıp tekrar açmak. böylece kablolu olanı takınca tekrar 1 oluyor. (bu arada 4 pil kullanmak mutlaka çözümdür)
ben 4 pille aralıksız oynuyorum
Bu basit görünen, çok gerekli ama benim de çözümünü bilmediğim bir şey, çok eski bi xbox kullanıcısı değilim bir kaç aydır elimde ancak menüyü kurcalamama rağmen çözümü ben de bulamadım inşallah bir şey kaçırıyorumdur çünkü eğer böyle birözellik hiç yoksa çok saçma, ben oyun değiştirince kolu da değiştiriyorum ya da arcade stick, mod çalışması vs yaparken 1. 2. kolu seçmem gerekiyor ancak menüde bu özelliği göremedim. Bilen varsa ve paylaşırsa iyi güzel olur.
benim bildiğim şöyle, pil bitti 2. kola geçicez mesela, 1. kolu kapatıyoruz (pil bitince zaten kapanıyor :)) 2. kolu elimize alıp ortadaki tuşa basılı tutuyoruz, makine 2. kol olarak ışığını yakıyor, kolda da 2. kol olarak yanıyor, daha sonra hem xbox360 uzerindeki eşleştirme düğmesine basıp bırakıyoruz (ışıkları dönmeye başlıyor) hemde aynı zamanda controller'daki eşleştirme düğmesine basılı tutup bırakıyoruz (ışıklar dönmeye başlıyor) , şimdi her ikiside 1. kol olarak algılanıyor ;) iyi oyunlar =)