|
XBOX KARDEŞLİK Mevzusunu ANLAMAK (22. sayfa)
-
-
Ortak hesapta online oyun oynanabiliyormu? Atıyorum fifa p2 hesap aldım ultimate team oynayabilirmiyim? -
Gold live varsa sende, oynayabilirsin evet.
Benim anlamadigim birsey var. Bugun konsola yeni bir hesap ile giris yaptim ama hesabi xbox giris hesabi yapmadan kendiliinden p1 olmus halbuki ben belkide p2 olarak kullanmak istedim?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pharm4vita -- 18 Ocak 2021; 21:15:36 > -
Hesabı ilk defa bir konsola girince direkt p1 yapıyor. Ona bende anlam verememiştim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Çok güzel anlatmışsınız Teşekkür ederim. Bende xboxta yeniyim aklıma takılan bazı sorular var, sanırsam siz yanıtlayabilecek bir tecrubeye sahipsiniz :)
P1 olarak oyun satın aldım forumdan diyelim, bilgileri alıp kendi xbox ımda giriş yaptım ve daha sonra o hesaptan hiç oturum açmadan kendi hesabım üzerinden oynamaya devam ettim. 1 ay sonra oyunu aldığım arkadaşta yanlışlıkla kendi xbox ında o hesapla giriş yaptı ve o hesabı Ev Xboxı olarak belirledi. Bu durumda ne oluyor ?
daha kısa olacak şekilde şöyle söyleyebilirim.
-P1 hesap bende ev xbox ı olarak ekli ama oturum kapalı sürekli ve internet bağlantım var.
-P2 hesap başka kullanıcıda ve oturum mecburen açık ve internet bağlantısı var.
-P1 i satın aldığım kişi tekrar aynı hesap kendine ekledi ve ev xbox ı yaptı ve internet bağlantısı var.
Bu senaryoda nasıl bir aksiyon oluyor peki ?
Satıcı ev Xbox ı olarak belirlediğinde bendeki ev xbox seçili olma durumu kalkıp bendeki hesap p2 ye mi dönüyor ? Eğer dönüyorsa P2nin sahibi ne oluyor onun hesabı bloke mi oluyor ?
Birbaşka deyişle; bir hesabın yılda 4 veya 5 farklı cihazda p1 olarak seçilme hakkı var, peki bunlar aynı anda oluyor mu yoksa aynı anda sadece 1 tek cihazda mı p1 aktif kalıyor ?
Bu sorunun aynısını P2 içinde sorduğumu düğünüp ona da ilişkili yanıt verebilirseniz çok sevinirim. :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Teşekkür ederim, bende karışık olduğu için baya geç idrak ettim mevzuyu. Anlamışken de anlatayım dedim.
Şimdi siz yeni bir hesap açıp bir oyunu aldınız ve ilk defa xbox'a eklediniz, hesap ilk eklenen xbox'da direkt p1 oluyor. Ekstra bir şey yapmanıza gerek yok.
Eğer başka biri bu hesabı xbox'ına ekleyip giriş xbox'ı yaparsa sizin p1 iptal oluyor.
Eğer siz yine p1 yaparsanız bu sefer diğer kişinin ki iptal oluyor. Bu arada 3 hak da gitmiş oluyor, kalıyor 2 hak p1 için.
P2 de ise mevzu başka, diyelim ki siz p2 oyunu aldınız ve hesap işe oturum açtınız, başka biri oturum açınca sizi oyundan atar. P2'yi birçok kişi ekleyebilir fakat aynı anda oynayamaz, biri oyundayken diğeri oturum açınca ilk giren atılmış olur.
Umarım açıklayıcı olmuştur.
Çok çok teşekkür ederim, tüm soru işaretleri netleşti kafamda çok sağolun -
Arkadaşlar her şeyi anladim . Ama şunda emin olamadım. Ben kendi ana hesabıma gamepass ultimate alicam . Bunu giriş xbox im yapicam ve her şeyi burdan oynamaya devam edicem. Diğeri de p2 yi vericem . Önce benim hesabima girip sonra kendi hesabina geçicek değil mi ? . Bu şekilde oluyor . Bir sorun çıkmaz -
Hocam kardeşlik yapmayi dusundugunuz hicbir oyunu ya da gamepass aboneliğini ana hesabiniza almanizi tavsiye etmem. Ana hesabiniz size özel olsun. Asla satmam dediginiz oyunlari sadece ana hesabiniza alin, arsivlik oyunlarinizi yani. Gamepass aboneliği alacaksanız da yeni hesap acip ona alin. Giris xbox im diye tanımlayın. P2 olarak da baskasina satarsınız. -
Tamamdir hocam. Yeni hesap açıyorum.sanirim en iyisi bu evet. Guvenlik olarak yapmam gerekenler nedir acaba ? Kendi hesabım daki telefon numarasini ekleyebiliyor muyum? Benden habersiz şifre ve e-posta değiştirilmemesi için ne yapmam lazim . Kısaca hesabin çalınmamasi için
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enesbey99 -- 14 Şubat 2021; 11:0:16 > -
Hocam kesinlikle telefon ve mail ekleyin. Uyarilari al secenegini acin. Tavsiyem eski uyelerle kardeslik yapmaniz. -
kendime xbox series x , yiğenime one x aldım
1. üyelik adına x diyelim (gamepass olan hesap)
2. üyelik adına y diyelim
ikimizdede x üyeliğini eklediğim için birimiz oyuna girince diğerini atıyor. ben de y üyeliğini girdim ve y üyeliğine girdikten sonra x üyeliğini giriş xboxım yaptım. şu anda y üyeliğinden giriş yaptım fakat x üyeliğindeki gamepassi kullanıyorum ama bu seferde yiğenim oyunlara giremiyor. onun makinasında x üyeliği ekli ve hiç bir şey yapmadım. kardeşlik yapabilmek için onun makinasında ne yapmam lazım?
Bir de sanırım kendimi p2 yaptım galiba doğrumu?
Hocam gamepass olan hesabin oturumunu açın ayarlar/genel/kişiselleştirme/giris xbox im yapin. Sonra oturumu kapatın. Kendi asil oturumunuzdan girin. Baska hesabınız yoksa diğer kullanici giris xbox im yapsın siz oturum acik kullanin yani p2. -
o zaman yiğenimdr hiç bir şey yapmadan p1 olacak ve ikimizde aynı gamepass kullanabileceğiz doğrumu anladım?
bir de geçen sene 1 yıllık live + 1aylık ultimate aldım ve ultimate 1 yıllık oldu. bunu tekrar yapmak için yeni üyelikmi açmam gerekiyor yoksa aynı üyelikte tekrar yapma şansım varmıdır
Arkadaşlar konsolu satacağım ve fabrika ayarlarına sıfırlayacsğım. P1 olarak kullandığım hesaplar sıfırladıktan sonra otomatik p1 den düşer mi? Yoksa hesaplara girip ana hesabım değil demem mi gerekiyor? -
Hocam sizin sadece 1 tane hesabınız var onda da gamepass varsa yegeniniz giris xbox im yapsin. Çünkü oturum acmak zorundasiniz siz. O yüzden her seferinde siz oturum acin p2 olun yani. Yegeniniz de giriş xbox im yapsin o p1 olsun. -
ben yeni hesap ekleyip, gamepass olan hesabı giriş hesabım yaptım. yiğenimde ise sadecd gamepass olan hesap ekli ve hiç bişey yapmadım. şimdi bu durumda ben p2, yiğenim p1 mi olmuş oluyor?
Tamam hocam sen giris xbox im yaptigin gamepass olan hesabin mail ve şifresini yeğenine ver. O her seferinde oturum acacak. Sen de hocam gamepass olmayan diger hesabından oynayacaksin. Sen p1 o p2 oldu bu sekilde. -
Ben giriş hesabım yapıp başka hesapla giriş yaptığım için p2 olmuyormuyum
Hocam sen gamepass hesabını giris xbox im yapip onu bir daha acmayacaksin p1 oluyosun çünkü. Gamepass hesabini oturum acip kullanan kisi p2 olur. Sen gamepass hesabini değil başka hesabi açıp kullanıyorsun. :)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X