Şimdi Ara

Xbox One | Çıkar Çıkmaz Almaya Değer Mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Dikkatimi çeken birşey var. Kendimde dahil olmak üzere bir sürü Xbox oyuncusu One'ın çıkışını sabırsızlıkla bekliyor. Yeni özellikleriyle kimi konularda beğeni alırken kimi konularda da bazı oyuncuların tepkilerini üzerine çekti. Xbox 360S'e çok bir para vererek almadım ancak gördüğünüz gibi Pre-order satışlarda Xbox One 500 Euro gibi bir fiyata satılıyor. (360s ilk çıktığı gün 200 pounda almıştım) Zaten Türkiye'den almaya kalkışsak görünen o ki en az 2000 TL gibi bir fiyattan bahsediyoruz.

Xbox One için Dead Rising 3 ve Forza 5 gibi dikkat çeken birçok oyun olmasına rağmen şu anda Xbox 360 için gözüken çok güzel Pre-Order oyunlar var. AC4, GTAV, NFS Rivals gibi.
    Üstüne eklemek istediğim muhteşem bir görüntü kalitesiyle tanıtılmış olan Prey 2 gibi bir oyun söz konusu ve tabiki yeni çıkan Saints Row 4 gibi oyunlar.

Sizce henüz çıktığı zaman veya şöyle söyleyeyim Türkiye sınırları içerisinde satılmaya başlandığı zaman Xbox One almak mantıklı bir hareket midir? Benim düşüncem başlangıçta şöyle idi: 360S i oyunlarım ve Guitar Hero'm ile satıp One çıkmadan elime daha iyi para geçmesini sağlayarak üstüne para ekleyip One alacaktım. Ama bu benim için bir süre konsolsuz kalmak demek. Bundan ötürü endişe etmiyor değilim ve şu anda oyunlarım beni götürüyor ve pre-order olarak satılan oyunlar beni uzun süre götürebilir gibi hissediyorum. En azından One fiyatı biraz düşene kadar. Hangisi mantıklı size sormak gerekirse, 360S satıp One'ı hemen almak mı yoksa aradan zaman geçmesini bekleyip sonra tam sistem oturunca One almak mı?

• Ben Titanfall çıktığı zaman alacağım büyük ihtimal. (İlk PS4'ü alacağım) :) Artık 2005-2006 yılında değiliz, sistem zaten hazır oturması diye bir durum olmaz. Şayet seni çeken bir oyun yoksa almazsın ama elbet seni çeken bir oyun vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xoe -- 1 Eylül 2013; 20:28:51 >
  • Hiçbir konsol çıkar çıkmaz almaya değmez. En az 7-8 ay bekleyip, olası sorunlarına ve özellikle multiplatform oyun performansına bakın.
  • xoe kullanıcısına yanıt
    Şahsen katılmıyorum çünkü 2005-2006 yılında değiliz ama hala Microsof yaptığı açıklamalardan vazgeçebiliyor. Ne alaka derseniz eğer sistemde insanlara hitap etmeyen şeyler vs. olursa Microsoft firması bunları düzeltmek isteyebilir. Tabiki yazılımsal olarak konuşuyorum. Büyük ihtimal 2014 ortaları veya sonuna doğru alacağımı düşünüyorum.
  • 2014ten evel almayı düşünmüyorum açıkçası.
    Belki next gen FIFA, NBALive için falan imkan bulursam yurtdışından ucuza hemen bi PS4 alırım çıktığı gibi ama o zaman almazsam zaten dediğim gibi daha 2014e kadar falan da almam büyük ihtimal.
    2014ü beklersem de XOne alırım ama tabi. Forza 5'i kaçıramam mümkün değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HyperioИ -- 1 Eylül 2013; 21:11:33 >
  • Değer kardeşim , çıkar çıkmaz muhakkak al bir tane Xbox One, tabiki Forza 5 ile beraber
  • Ben hemen almayı düşünmüyorum zaten Gta sadece eski konsollarda olacak şimdilik

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ps3 şu anda alınır mı?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • berqo kullanıcısına yanıt
    Evet, Xbox konusunda bir şey diyemem. Bayağı bir değişiklik oldu ancak yıldan kastım zaten buydu. Bir hatayı ikinci kez tekrarlamaz herhalde Microsoft. Problem olacağını düşünmüyorum ama Türkiye'ye spottan geleceği için ilk partiyi almanı önermem. Ne olur ne olmaz bir problem olursa paran çöpe gider. Benim gibi Titanfall çıktığı zaman almak senin için de sağlıklı olur.
  • Ben konsolu çıkar çıkmaz alanlardan olacağım ilk x360 da forumda ilk alanlardandım,platin elektronikten almıştım ama şimdi xbox one batumdan alıcağım malum hopayı bilen batumu iyi bilir, one çıktığı gibi almamdaki tek etken ise işde bu oyun çok iyi gözüküyor gerçekten

• Çıkar çıkmaz alınacak tek konsol Xbox One PS4 den ise şimdilik uzak durabilirsin.
  • Ben Day One Edition ön sipariş vermiştim ki temmuz ayında verdiğim için öncelikli kişilerden biriydim. (1 Ağustos tarihinden sonraki siparişler için temin garantisi verilmedi)
    fakat daha sonra gerek medya da çıkan haberler gerek microsoft tarafından doğrulanan haberler neticesinde siparişimi iptal ettim.

Şu an için bence en mantıklısı biraz beklemek. Konsol çıktıktan 1-2 ay sonra spot piyasadan almayı düşünüyorum. Anca oyunların ülkemize gelişi vs oturur. Konsolun perfonmansı ile ilgili incelemeleri de izleme şansımız olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xbox One

Çıkar çıkmaz alınacak tek konsol Xbox One PS4 den ise şimdilik uzak durabilirsin.

3 yıldır konsol bölümündeyim böyle fanboy görmedim vallahi
  • quote:

Orijinalden alıntı: VESRAP

Değer kardeşim , çıkar çıkmaz muhakkak al bir tane Xbox One, tabiki Forza 5 ile beraber
    Hocam ne yaptınız siz ya Cidden ağır fanboy çıktınız

Bana kalırsa birkaç kararsızlıktan sonra gördüğüm kadarıyla biraz vakit geçmesi iyi olacak. Arkadaşların dediği gibi ilk başta satın alırsam elimde patlama ihtimali de yüksek. Malum öğrenciyiz zaten durumlar ortada üstüne elimde patlarsa tam bir hayal kırıklığı olabilir ve bir daha birkaç yıl konsol falan alamam

Forza 5 zaten bir otomobil ve Forza bağımlısı olaraktan ilk alacağım oyun olacaktır diye düşünüyorum (Kahrolsun Gran Turismo)

• Ben ön siparişimi iptal ettim ,

Gelen açıklamalar olsun yapılan eleştiriler olsun kafa karışıklığına sebeb oluyor. Sistemsel konuda oturtucak bir şey yok demiş bir arkadaş ama şunu diyebilirim ki vaat ettiklerini yapıp yapamıcaklarını merak ediyorum, yani ortaya atılan bir çok vaat var bakalım bu sistemler güzel çalışıcak mı yani gerek bekleme modu olsun gerek cloud sistemi olsun gibi sistemlerin test ve uygulama tepkilerine göre alıcam ben.

Bir diğeride çok fazla oyun çıkmaması ve oyunlarının pahalı olması malum 30-60 sterlin arası oyunun yurt dışından bi nebze alısın ama Türkiyede bu oyunların 250 TL'den aşağı olacağını sanmıyorum 40 Sterlinlik GTA bile Türkiyede 200 TL olduğunu varsayarsak iddam güçlü olabilir.

Bu gibi bir çok kriter var ben ilk hevesle aldım xbox one 'ım var demek yerine biraz daha bekleyip kafamdaki konsol kargaşasına son verip almak istiyorum gerçi zamanla 2 konsoluda alıcam allah izin verirse batmazsam

• Hiç bir teknolojik alet çıktığı gibi alınmamalı bir süre vakit geçsin ısınma sorunu mu var , başka sorunları mı var bunlar 3 aya kadar ortaya çıkar o zaman alınmasında fayda var.
  • Cihaz türkiyede resmi olarak satılsa anında alınır çünkü herhangi bir problemde garanti ile değiştirirsin. Şimdi 3k gibi benzer bir problem olsa bozulan konsol elinde kalır çünkü spot ürün kullanıyorsun. Hastası olduğumuz için ilk gün alacağız muhtemelen ama bütçesi kısıtlı olup para biriktiren arkadaşlara tavsiyem aceleci olmamaları.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla ben amerikadan getirecek biri oldugu anda almayi dusunuyorum..Millet Forza 5 oynamaya baslamisken beklemeye benim kalbim dayanmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sabırlı olmak en iyisi. Herhangi bir teknik sorunda cihaz elde patlar ayrıca şu Cloud'un performansı falanda bir belli olsun.
  • Şahsen xbox 360 manyakları alacak yoksa ps3 kullanıcısı olup da xbox one almak akıl karı bir iş değil, ben bu nesilde 360'ı çok sevdim mesela bana göre ps3'ten her zaman daha iyi bir konsol olmuştur, ps3 ps2'nin yarısı bile olamadı çok hatalar yaptı şımardılar belki de yavaş yavaş oturmaya başladı sistemleri, ama gelecek nesil gösteriyorki bu sefer 360'dan sonra şımaran microsoft olmuş, ama ben dediğim gibi kopamıyorum bu markadan o yüzden one da alacağım, ps4 garanti zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: IGN

Şahsen xbox 360 manyakları alacak yoksa ps3 kullanıcısı olup da xbox one almak akıl karı bir iş değil, ben bu nesilde 360'ı çok sevdim mesela bana göre ps3'ten her zaman daha iyi bir konsol olmuştur, ps3 ps2'nin yarısı bile olamadı çok hatalar yaptı şımardılar belki de yavaş yavaş oturmaya başladı sistemleri, ama gelecek nesil gösteriyorki bu sefer 360'dan sonra şımaran microsoft olmuş, ama ben dediğim gibi kopamıyorum bu markadan o yüzden one da alacağım, ps4 garanti zaten.

Hocam sendeki bu PS düşmanlığı nereden geliyor paylaşmak ister misin?

Skyfall hocam cloud sistemini bence Microsoft bir süre oturtamaz gibi. Tamam bir süredir deniyorlar ama o sistemi bir oyun konsolunda oturtmak bence Microsoft'a göre değil en azından önümüzdeki 1 yıl için bunu rahatlıkla söyleyebilirim. Sorunsuz olmaz gibime geliyor ki umarım yanılıyor olurum Ayrıca next gen bir konsolda ben sanmıyorum ki 512mb cloud alanı bir işe yarasın, genişletmeye kalkışırlar 1 ay kullanamayız vs.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.