Xbox One da oyun keyfini yaşamak için sabırsızlanıyorum, bir o kadar da televizyon özelliklerini kullanmak için...
Televizyonu sesle, elle kontrol etmek, izlediklerimizden daha detaylı bilgiler almak; kendine göre şekillenen akıllı rehber. Televizyon izlemeyi bir üst boyuta götüren özellikler. Oldukça hoş fakat Xbox'ta oyun oynarken, internette sörf yaparken anında belgesel kanallarına geçebilme hatta televizyon izlerken skype'dan pizza siparişi vermek daha da hoş.
Çoğu kişi TV özelliklerini eleştiriyor fakat çoğumuzun izlediği dizi, takip ettiği kanal vardır. Misal ben TV'da sadece belgesel kanallarını izlemek gibi bir huyum var başka kanallara bakmam haberler ve bazı filmler dışında. Ayrıca pek çokta yabancı dizi takip ederim. Ve bunları en çok sevdiğim oyun konsolunda da yapabilmenin sadece beni heyecanlandırmadığından da eminim.
Siz ne düşünüyorsunuz? Xbox One'da evrensel bir yapı olacaktır uydu alıcıları için. Kutudan gelen kanalları ve yazılı bilgileri düzenleyip kendi kullanacağı şekilde ayarlayacaktır diye düşünüyorum yani bir Dijiturk'ü Xbox'a bağladığımızda uyumlu çalışacağını tahmin ediyorum sizce de o kadar basit olur mu? Yani uyumlu çalışmaması için bir neden var mı?
Xbox Music Türkiye'ye geldi, her müziğe (Henüz denemedim ama...) anında ulaşabiliyoruz ve umarım Xbox Video'da ülkemizde hizmete sunulur. Çıkan her filmi, diziyi makul fiyatlarla izleyebileceğimiz bir kaynak lazım. Yani D&R dükkanlarından başka yasal film-dizi kaynakları...
D-Smart ı DigiTürk ü takıp,dediğiniz gibi kullanabilmek çok güzel olurdu. Ama konsol resmi olarak 2014 de bile Türkiye'ye gelmeyeceği için,o dediklerinizi yapamayız gibime geliyor.