Şimdi Ara

Xbox One Kulaklık İncelemeleri

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Xbox One için almış olduğum kulaklık hakkında bir-iki bir şey yazayım istedim. İleride kulaklık arayacak olan çıkarsa, en azından fikir edinmiş olur. Öncelikle ürünü amazon.com üzerinden 70 dolara (+6 dolar kargo) ile aldım. Türkiye'den almak istedim ama maalesef satışını yapan yok ve alternatifleri de çok fahiş fiyatla satışa sunmuşlar.

Almadan önce bir iki kulaklık daha araştırdım, muadili sayılabilecek bir Microsoft'un Kendi kulaklığı olan Stereo Headset vardı bir de Turtle Beach'in Ear Force XO One Gaming Headseti. Yorumları inceledim ve POLK'un bir tık önde olduğunu gördüm.

Genelde puanları mikrofon kalitesinden kırmışlar, ama POLK daha sonrasında kutuya aşağıda ki fotoğrafı bulunan ekstra bir boom mikrofon ekleyerek sorunu çözmüş. Mikrofonu dilediğiniz gibi eğip bükebiliyorsunuz.

Dizaynından bahsedeyim. Kulaklığı ilk elinize aldığınızda kaliteli malzemeden üretildiğini hissediyorsunuz. Kulaklığın sağ-sol kapakları hariç neredeyse tamamı deri ile kaplanmış durumda. Oyuncu kulaklığından çok günümüz müzik kulaklıklarına daha çok benzemekte. Ben pek sevmesem de dışarıda bu tarz kulaklıklar ile müzik dinlemek isteyen kişilerin kafasında kesinlikle sırıtmayacak kadar şık bir tasarıma sahip. Ben siyah rengini aldım, farklı seçenekleri de mevcut.

Rahatlık konusuna gelirsek, kafa bandının saçınız ile birleşen bölümünde ki derinin altına yumuşak kalın bir sünger yerleştirmişler, oldukça rahat. Kulaklıklar ise kulakları tamamen sarıyor. Kulaklığı en uzun 4 saate yakın kullandım ve rahat olduğundan ötürü çıkarıp biraz mola veriyim dediğimi hatırlamıyorum.

Gelelim asıl işlevi olan ses ve mikrofona, şimdilik çok fazla oyunda deneyemedim ama forza, bf4, ryse, sunset gibi oyunları bir gözden geçirdim. İçlerinden en tatminkar olanı BF4'dü. Stereo olmasına rağmen, düşmanın yerini rahatlıkla duyabiliyorsunuz. EA'nın da ses konusunda iyi bir iş çıkardığını düşündüğümüzde şaşırtıcı bir sonuç değil aslında. Kulaklığın bassları çok güçlü değil. Bass tutkunu bir kişiyseniz ki, oyuncu kulaklarında çok tercih edilmez diye düşünüyorum, bu kulaklık size göre değil. Gerekli yerde gereken bassı sunabiliyor size kulaklık ama daha fazlası yok. Ses seviyesi yine çok yüksek olmasa da sizi oyunun içinde tutmaya yetiyor. Kulaklıkların yapısı gereği dışarıdan ses duyamıyorsunuz, kulaklıktan da dışarı ses çıkmıyor.

Mikrofonu aslında çok pratik düşünülerek eklenmiş kulaklığa. Hemen sol kulaklığın altında içeri girip, çıkabilen küçük bir mikrofonu var ama kesinlikle bir oyuncu kulaklığına yakışmayacak bir netlikte ses kaydı sağlıyor. Çok fazla şikayet gelmesi üzerine POLK yeni bir mikrofon hazırlayarak satın almış olan kişilere ücretsiz gönderim yaptı, yeni alacaklar için ise kutunun içeriğine dahil etmiş. Kısacası mikrofon problemi de ortadan kalkmış. Belki tek dezavantajı, konuşurken kulaklıktan kendi sesini duyamıyor olmanız ki benim pek kullandığım bir özellik değildir.

Adaptör. Evet haliyle kulaklık bir de adaptör ile geliyor ki bunu kontrolcüye bağlıyorsunuz, kulaklığı da buna. Güzel bir aşk üçgeni oluşuyor. Adaptörün ortasında bir adet mute tuşu var. Yani dilediğiniz zaman tek bir tuşla mikrofonu açıp/kapatabilirsiniz. Sağ tarafta klasik, ses açıp kapatma düğmeleri var, sol tarafında bulunan tuş ile de, chat ve oyun sesinin seviyelerini ayarlayabiliyorsunuz. Yani oyunun sesi çok geliyor, arkadaşlarınızı duyamıyorsanız buradan oyunun sesini kısabilirsiniz.

Kutu içeriğinden kulaklık ve adaptörün yanında bir iki kablo daha gelmekte. Bir adet USB kablosu, gamepadinizi kulaklığınız için güncellemeye yarıyor. Bir adet standart bağlantı kablosu. Bir adet telefonunuza bağlantıda kullanacağınız kablo ve son olarak bahsi geçen yeni boom mikrofonu.

Sonuç: Diğer muadillerini kullanmadığımdan ötürü kıyas yapamayacağım ama bu fiyat aralığında Xbox One için sunulan çok fazla alternatif olmadığından, "ya keşke diğerini alsaydım" dedirtmedi. Alınır mı derseniz? Daha fazla verecek paranız yoksa evet alınır. Asla sizi yarı yolda bırakmayacak bir kulaklık izlenimi verdi bana. Şık bir gaming kulaklığınız olmuş olur. Ha ama yok ben çok üst seviye bir oyun deneyimi yaşamak istiyorum, hardcore bir oyuncuyum derseniz, ASTRO A40'lara göz atmanızı tavsiye ederim :)

Sormak istediğiniz konu olursa buradan cevaplamaya çalışırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MantarTheGreat -- 27 Ekim 2015; 16:58:36 >

• Hayırlı olsun. Ben xbox stereo kulaklığı ile turtle beach kulaklığı kullandım beğenmedim. Bende wireless kulaklık bakıyorum xbox one uyumlu onlarda dehşet para. En temizi güzel bir kulakliçi kulaklık şuan cx300 kullanıyorum memnunum. Tek sorun mikrofonu yok.
    Tekrar hayırlı olsun. Detaylı bir konu olmuş alacak veya almayı düşünenlere yardımcı olur.

Edit:resimlerde prof işi güzel çekimler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 21y -- 22 Ekim 2015; 1:53:01 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen dediğin gibi hocam, fiyatlar el yakıyor. Ya adaptör alınıp, ayrıca kulaklıklara bakmak gerekiyor ya da o fiyatları gözden çıkarmak lazım ki akıl karı gelmedi bana.

Gerçi yeni piyasaya sunulacak gamepadler direk 3.5 mm ile geleceğinden, uyumlu kulaklık sayısı arttarsa alternatifler denenebilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MISHIMA

Hayırlı olsun. Ben xbox stereo kulaklığı ile turtle beach kulaklığı kullandım beğenmedim. Bende wireless kulaklık bakıyorum xbox one uyumlu onlarda dehşet para. En temizi güzel bir kulakliçi kulaklık şuan cx300 kullanıyorum memnunum. Tek sorun mikrofonu yok.
    Tekrar hayırlı olsun. Detaylı bir konu olmuş alacak veya almayı düşünenlere yardımcı olur.

Edit:resimlerde prof işi güzel çekimler.

Ben de sizin gibi kulakici gaming kulakliklardan kullaniyorum (Steelseries), mikrofonu da var ustelik sesi gayet temiz iletiyor karsiya. Genelde headset kullanmayi pek sevmem malum saclara verdigi sekil pek hos olmuyor.

Edit: Zamaninda bir hata yapip Xbox One Stereo Headset almistim, yalnizca adaptoru kullaniyorum oyle diyim. Kulaklik cop.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MinusHuman -- 22 Ekim 2015; 16:16:24 >

• Xbox one streo set kullanıyorum içinden adaptörde çıkıyor gayet tatminkar

• inceleme için teşekkürler, ben de şimdi xb1 için kulaklık aramaya başlayınca konuyu okudum. Yabancı sitelerden de yorumları okuyoruz ancak forumdan biri paylaşınca daha iyi/gerçekçi oluyor haliyle bu yüzden tekrar teşekkürler.

benim önceliğim kablosuz kulaklıklar ama onlar da çok pahalı. sonuçta amazon'u baya bir kurcalayarak fiyat/performans olarak en uygun 2 modele düşürdüm. onları da sizle paylaşarak eğer kullanan varsa yorumlarını almak isterim.

1.http://www.amazon.com/HW-398M-Compatible-Cancelling-Detachable-Microphone/dp/B011TY8LLK/ref=sr_1_3?s=pc&ie=UTF8&qid=1445940105&sr=1-3&keywords=huhd+wireless

HUHD® 2.4Ghz Optical Wireless Gaming Headset : xbox'ın optic çıkışına vericisini bağlayıp kablosuz şekilde kullanılabiliyor. Fakat böyle kullanıldığı takdirde mikrofon çalışmıyor, kinect varsa onun mikrofonunu kullanıyor. muhtemelen kinect mikrofonu çok sağlıklı olmuyodur bu tip kullanımda.
    Kablolu olarak ise normal şekilde stereo adapter takılıp kullanılıyor. Kutudan adapter çıkmıyor, ayrıca alınması lazım.
    Fiyatı çok uygun, kablolu kulaklıklarla aynı fiyat ve görüntüsü bence çok şık.
    Fiyat : 58USD

2.http://www.amazon.com/dp/B00YXO5X4M

Ear Force Stealth 420X Premium : xbox'ın usb girişine kendi vericisini bağlayıp kablosuz şekilde kullanılabiliyor. bağlantı için tüm yorumlarda çok sorunsuz denilmiş, sadece usb xbox'a takılıyor ve mikrofon dahil tüm özellikler kullanılabiliyor.
    Kablosuz kulaklıklar için fiyatı tam sorunsuz olarak (mikrofon dahil) en uygun olarak bunu bulabildim.
    Fiyat : 130USD

Her iki kulaklığında üzerinde oyun sesi ve chat sesi ayarlama tuşları var ve ikisinin de mikrofonları çıkabiliyor.

HUHD kulaklık bilgisayarda kablosuz olarak kullanılabiliyor sorunsuz olarak fakat Ear Force sanırım sadece xbox ile kablosuz olarak kullanılıyor.(ear force'dan çok emin değilim belki bilgisayarla da kullanılıyordur)

Eğer bu kulaklıklardan kullanan varsa yorumlarını beklerim ve/veya farklı kablosuz kulaklık önerileri de olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi estolad -- 27 Ekim 2015; 13:15:45 >

• estolad E kullanıcısına yanıt
    İlk kulakligi kesinlikle alma. 420x i tavsiye ederim. Geçen gün arkadaş aldı 170 euro verdi. Ayrıca kulaklık xbox one da full wireless. Yani adaptör ve kabloya ihtiyaç yok.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: EgeliLodos

İlk kulakligi kesinlikle alma. 420x i tavsiye ederim. Geçen gün arkadaş aldı 170 euro verdi. Ayrıca kulaklık xbox one da full wireless. Yani adaptör ve kabloya ihtiyaç yok.

teşekkürler cevap için. pc'lerde kablosuz olarak çalışıp çalışmadığını biliyor musunuz? cevabını buldum ben çalışmıyormuş. yine de kalsın burda merak eden olur belki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi estolad -- 27 Ekim 2015; 15:49:55 >
  • Merhaba, ben de yakın bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine aşağıdaki kulaklığı satın aldım. Kutu içerisinden gamepad adaptörü, mikrofon ve kulaklık çıkıyor. Gamepad ile kulalık arasındaki kablo 1 mt. civarında ve kullanımı çok rahat. Tizler ve baslar tatmin edici ve gerçekten iyi. Mikrofon istenildiğinde çıkartılıp takılabiliyor.

Kulaklığı şans eseri sahibinden.com üzerinde satan birisinden 250 TL'sına satın aldım. Kulaklık arayanlar için tavsiye edebileceğim bir ürün.

Turtle Beach Ear Force XO Four High Performance Xbox One Gaming Headset
    http://www.amazon.com/Turtle-Beach-Performance-Gaming-Headset/dp/B00D96BMV8/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1445952877&sr=8-1&keywords=xbox+one+xo+four

Temsili

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeyazBüyü -- 27 Ekim 2015; 17:17:05 >

• BeyazBüyü B kullanıcısına yanıt
    Bu kulaklığı alacaktım aslında ama sanki fiyatı şu ankinden daha yüksekti. Ayrıca şu anki fiyatından 3-4 dolar daha düşük olsa gümrük sınıra girmiyor. O zaman alınabilir. Takip etmek gerek. İnceleme için teşekkürler.

Konuyuda Xbox One kulaklık incelemeleri olarak değiştireyim. Daha fazla kişiye yardımımız dokunmuş olur.
  • Kulaklık, gamepad gibi aksesuar alacak olan arkadaşlar bir ay daha sabretsin, kasımın sonunda black friday geliyor. Geçen black friday de amazonda polk shot, turtle beach xo four, razer kraken pro falan hep 50 dolar civarına düşmüştü. Kargo ücretide almıyorlardı. 75 dolardan daha aşağı olduğundan gümrük ücretide yok zaten. Bende şuan kendi kullandığım xboxone stereo headseti o zaman 35 dolara almıştım. Büyük ihtimal yine o fiyatlara düşer, belki bi tane daha alabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leingrad -- 28 Ekim 2015; 5:05:07 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • xbox one da tritton un trigger modeli kulakligini kullaniyorum ve memnunum da
    ama ses olayini artik bir basamak yukselteyim istiyorum, sesi surround olarak alabilecegim (party chat i de kullanabilecegim) uygun fiyatli bir kulaklik ariyorum, true surroundlar cok pahali oldugu icin yaklasmiyorum bile..
    logitech in g633 modelini biraz arastirdim, teknosa da calisan birine sordum surround olarak ses alirsin dedi ama headset adaptor ile 3.5mm jack tan nasil surround performansi sergileyecek aklima takildi
    yani benim dusunceme gore sesi surround vermesi icin xbox ile kulaklik arasinda turtle beach in dss2 ya da astro nun mixamp gibi bir cevirisi olmasi gerekmez mi??

edit:
    bunu almaya karar verdim, ilerde elim bollasirsa black friday de daha ust bi model bakarim..

http://www.amazon.com/gp/aw/d/B006W41X18?ref=olp_product_details

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KeZzZaP -- 3 Haziran 2016; 3:08:29 >

• Arkadaşlar elimde 2-3 haftalık jelatinleri üzerinde Turtle Beach 420x xbox one uyumlu kablosuz kulaklık var. Satın almayı düşünen olursa PM atabilir.
    http://www.amazon.com/Turtle-Beach-Stealth-Wireless-Gaming-Headset/dp/B00YXO5X4M

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeyazBüyü -- 4 Haziran 2016; 7:59:35 >
  • Hem Xbox one S için uyumlu hemde günlük kullanabileceğim stereo kulaklık var mı. Kol da 3.5mm jak girişi var. Normal bir kulaklık alsam kullanmak için. O adaptörü almak zorunda mıyım yoksa direk kola taksam çalışır mı. Hangi kulaklıkları önerirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: ado1231

Hem Xbox one S için uyumlu hemde günlük kullanabileceğim stereo kulaklık var mı. Kol da 3.5mm jak girişi var. Normal bir kulaklık alsam kullanmak için. O adaptörü almak zorunda mıyım yoksa direk kola taksam çalışır mı. Hangi kulaklıkları önerirsiniz
    gamepad üzerindeki 3.5mm çıkış ile istediğin kulaklığı(orjinal iphone kulaklığı hariç)kullanabilirsin... kulaklık konusunda sony'leri severim genel olarak :) model tercihi kişisel zevk... hala piyasada varsa MDR-1R serisi çok güzeldir...

fotoğraftaki adaptör düz xbox one gamepadleri için şart, one s için opsyonel :) neden opsyonel dersen üzerinde ses ayarlama tuşları var, menülere girip ayarlayacağına tuşlarla kolayca ayarlanıyor :)
  • Bende benzer konuda üç adet kulaklık arasında teredütte kaldım.

1.000 TL^ye aldığımız işlemcisi, ram'i HDD'si olan bir sisiteme 2000 TL verip kulaklık almak cebinizde para olsa bile bana çok mantıklı gelmiyor.

Onun için bence ekonomik üç tane alternatif üzerinde duruyorum.

1. Plantronics RIG 400HX

www.plantronics.com
    RIG 400HX, Gaming Headset | Plantronics
    https://www.plantronics.com/gb/en/product/rig-400hx

En önemli artısı Dolby Atmos kullanması. Fakat bunu standart 3,5mm jak üzerinden yapıyor olması kafamda soru işaretleri yaratıyor. Bence en kötü tarafı kablolu olması.

2. Turtle Beach Stealth 600 Headset - Xbox One

Turtle Beach® US
    Stealth 600 Headset - Xbox One
    https://www.turtlebeach.com/products/stealth-600-headset-xbox-one

En güzel tarafı kulaklık tıpkı oyun kolu gibi wirless üzerinden bağlanıyor. Ses sistemi olarak Windows Sonic kullanıyor. Ancak incelemeleri çok tatmin edici değil. Sadece xbox one ile kullanılabiliyor.

3. Alternatif ise bir Amfi ile beraber kablsouz kulaklık kullanmak.

Bu en iyi teknolojiye sahip alternatifmiş gibi duruyor. Sesi Xbox one'den spdif çıkışından alıyor. Gücü yine Usb üzerinden alıyor. Kablosuz kulaklık bu amfiye bağlanıyor. Bu sistem Dolby Digital destekliyor. Direk Surround ses elde etmek mümkün ancak bu sektör tarafından artık en az kullanılan çözüm.

En iyi artısı spdif çıkışı ile DolbyDigital sesi alması ve kulaklığa surround olarak aktarması. Sadece xbox one ile değil tüm digital ses çıkışı olan cihazlara bağlanabilmesi ve Surround kablosuz ses sunması cazip hale getiriyor. Ancak bence en büyük eksi tarafı bu özelikli cihazları yeni oalrak bulmak neredeyse imkansız ancak ikinci el bulabiliyorsunuz.Sektör tarafından nedense desteklenmiyor.

Bu bilgilerin hepsi teorik bilgiler. Pratikte tüm hepsini deneme şansım olmadığı için kesin bir yorum yapamıyorum. Bu konuda sadece fikri değil deneyimi olan arkadaşlarda yorum yaparlar ise hem bana hemde diğer kullanıcılara yol göstermiş olurlar.

DİPNOT: Xboxone ile kullanılabilecek çok daha iyi kulaklıklar olduğunu biliyorum ancak yukarıda saydığım nedenlerden ötürü kulaklığa 500 TL'den fazla bir rakam ödemek istemiyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.