Şimdi Ara

XBOX ONE Mİ PC Mİ ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaşlar ben XBOX ONE mi yoksa Pc mi alsam diye düşünüyorum
    Pc alırsam özellikleri şöyle olacak:Intel® Core™ i7-4720HQ 4-Cores; 6MB L3; 2.60GHz > 3.60GHz; 47W; 22nm
    2GB GDDR5 nVIDIA® GeForce® GTX960M 128-Bit DX11.2
    15.6" Full HD 1920x1080 Mat LED Ekran
    Sabit Disk Kapasitesi 1TB
    Bellek:8GB (1x8GB) DDR3L 1.35V 1600MHz SODIMM

XBOX ONE 6 7 Sene rahat gider diye düşünüyorum xbox 360 a bakarsak 9 sene falan dayanmış.
    ama 1-2 oyun için xbox one alınmaz diye düşünüyorum.
    2.500 tl lik bilgisayarmı yoksa xbox one mi? Şuanki pc de 6 gb ram i5 2.50 ghz işlemci 1 gb geforce gt620m ekran kartı var ekran kartım iyi olsaydı bu cihazlardan birini almayı düşünmüyordum...
    Şimdiden teşekkürler :)

• Şu döneme bakarsak PC alınmalıdır. Pc'de yapılacak şeylerin sınırı yoktur.

Xbox One 6-7 sene giderse oyun dünyası kısır döneme girecek (grafiksel anlamda devrimsel özellikler olmayacağından ) o yüzden var olan pclere herhangi bir upgrade ihtiyacı olmayacak. O PC özelliklerine bakarsak laptop muhtemelen gaming olayı için laptop alınmaz maalesef.

Xbox one 1300-1400 tl arası değişiyor ve şuan Xbox One almanın bir cazibesi maalesef yok ki performans sorunları da cabası. Exc diyecektir birazdan arkadaşlar konsol exc'lerini karşılayacak oyunlarda PC'de mevcut zaten full grafiklerde PC'de oyun oynamak daha keyifli ve oyunları da daha ucuz.

He, xb1 360 kalitesine gelirse o zaman neden olmasın fakat şuan için Xbox One'ın daha çoook ekmek yemesi gerek

saygılar
  • tabiki konsol.ama pc de güzel.
  • kullanım amacına göre de değişir bu değişik yerlere gidip oyun oynayacaksanız notebook yok sabit bir yerde oyun oynayacam diyorsanız konsol almanız daha iyi olur diye düşünüyorum. konsolu aldım alalı notebook da oyun oynamadım en son farcry4, shadow of mordor oynuyordum. o fiyata güzel monster marka notebooklar vardı kullanmadım ama bir bakın bence.
  • Söylediğin konsol ile yazdığın laptopun fiyatlarının yakın olduğunu çok düşünmüyorum. Hemen hemen aynı özelliklerde bir laptopu abime aldırdım 3300 tl gibi bir fiyata aldık 17 inch olanını. Benim xbox'ımı alan abimdir.Almanyada alıp gta v i forza 5 i falan canı istediğince oynadı türkiyeye getirene kadar çok beğenmişti. Gta 5 bilgisayara çıktı heme bilgisayar içinde alıp indirmeye başladı. Bi baktı Nvidia optimus sorunları var giremedi oyuna 2-3 gün , bir baktı oyun hatalı inmiş sildi tekrar indirdi. olmadı yarıda durdu tekrar indirdi rockstar serverlarından dolayı indirme devam etmedi sildi komple tekrar indirdi. Toplamda 4 kez yeniden indirmiş oldu 60 gblık oyunu ve buna rağmen 3 gün daha patch beklemekten giremedi. Xbox'ının kıymetini bil hiç böyle saçma işlerle uğraşmadan oynuyordum onda oyunu ne güzel diyordu en son.

Ayrıca Xbox 1100 Tl senin bu yazdığın laptop minimum 2600-2700. İhtiyaçlarına göre seçim yapmalısın.

• Hocam bahsettiğiniz PC Abra A7 galiba. Ekran kartı 2 gbvram'e sahip. GTA V'i medium'da oynatabilir. 3000 tl verip o ayarlarda oynamakta cidden çok kötü olur.

Xbox One veya PS4'da High ayarlarda oynayacaksınız.
  • Evet arkdaşlar o pc nin fiyatı 3000 tl Abra A7,Evde oynuyorum zaten bir yere gidince götürmüyorum.Şuanki pc de sorunum olmadı 3 senedir kullanıyorum bazı oyunlarda kasma yapıyor sanırım benimde konsol alma zamanım geldi.Ama bir şey duydum üyelik paralıymış galiba.oyunları da pahalı .Ne yapacağım bilmiyorum ama konsol ucuz pc ye göre konsol 1200 tl den başlıyor oyunları 180 100 tl civarları.Pc de korsan da oynayabiliyorsun.ama kasma sorunları driver vs sorunları da olabiliyor konsolda sorun çıkacağını düşünmüyorum Eğer konsol alırsam alacağım,oynayacağım oyunlar belli gibi.Fifa,BF gibi.Battlefieldde iyi oynanmıyor sanırsam.
    Biraz düşünmem gerek.Düşüncelerinizi bekliyorum
    Saygılar

• ali_man34 A kullanıcısına yanıt
    Üyelik derken Xbox live üyeliği yıllık 99 tl. Online tabanlı oyunları oynamak için gerekli bir sistem doğru yanlış tartışılır. Oyun pahalılığına gelince oyunları ilk çıktığında almayın eğer çok beklediğiniz bir oyun değilse. Bekleyin her hafta her özel dönemlerde çok güzel indirimler oluyor. 13 dolara Battlefield 4+premium , 9 dolara titanfall + ek paketler , 15 dolara Tomb Raider , 19 dolara Shadow Of Mordor ,25 dolara forza 5, 13 dolara ryse gibi oyunlar aldım.

Ayrıca FPS dışındaki diğer tüm oyunlarda ben gamepad'in daha rahat olduğunu düşünüyorum. Şöylede birşey var Xbox EA Access alırsanız yıllık 65 tl , 12 ay boyunca battlefield 4,fifa 15, nba 2k15 ,nfs rivals gibi bazı oyunları satın almış gibi oynayabilirsiniz. Üyelik bittiğinde bir yıllık yada aylık şeklinde tekrar üyelik yenileyerek oynunlarınızı oynamaya devam edebilirsiniz ayrı ayrı satın almak yerine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BorgaXxX -- 20 Mayıs 2015; 20:25:13 >
    Konsol oyunları evet. TR şartlarında pahalı.

Kur arttı bir yana US'den olsa yine pahalı.

TR'de hırsızlar bizim paralarımıza göz dikiyorlar.

Ben de açıkçası ne alacağımı bilmiyorum.

Ben E3'ü beklemeye karar verdim bence sizde çıkacak olan oyunlara göre kararınızı verin.
  • BorgaXxX kullanıcısına yanıt
    İyiymiş açıkçası. Fiyatlar gözüme çok uygun geldi.

Forza Horizon 2 kaça düştü mesela

Slim duyurulursa hakkımı X1 tarafında kullanabilirim.
  • Şimdide aklıma birşey takıldı Playstation 4 de güzel duruyor xbox da Türkiyeye özel ayarlar vs yokmuş galiba youtubede sorun vs çıkarıyor diye duydum.Ps4 de internet ve ana menü kullanımı kolay ve hızlı oyun kurulumu vs.
    Xbox yeni yeni toparlıyor hocam.

Belki yıl sonuna doğru yeni şeyler görebiliriz.

Fakat donanım anlamında büyük şeyler beklemeyin.

PS4 her zaman daha destekli olacak.

Umarım Ms bu işi halleder.
  • Konsol seçimi yaparken benim yaptığım şey iki platformunda kendine özel oyunlarına bakarım , online alt yapı servis yeterliliği ve müşteri memnuniyetini incelerim ve ona göre tercihimi yaparım. Ben bu incelemelerim sonucu Xbox One'ın bana daha uygun olduğunu gördüm. Sizde kendi ihtiyaçlarınız ve ilgi alanlarınız çerçevesinde iki platformu da inceleyin ona göre kararınızı verirsininz. Her iki konsola da sahip olan kişilerden birini de çağırayım belki kısaca sorunuzu yanıtlar zirâ ps4 'ün arayüz akıcılığı ve kolaylığı ile ilgili bir fikrim yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BorgaXxX -- 20 Mayıs 2015; 21:35:56 >
  • XBOX un kendine göre güzel oyunları var RISE:SON OF ROME gibi vs ps4 de varmı bilmiyorum ama oyunları 200tl civarı kullanımı da kolay dualshock4 de güzele benziyor.XBOX kolu pek çekici gelmedi zira dualshock4 pc,android gibilerde kablo ile çalışıyormuş.Xbox da varmı bilmiyorum.Bu konsollar 1080p destekliyor diye duydum XBOX da tüm oyunlar 1080 mi 720 mi ? Ps4 de 1080 mi 720 mi onu da bilmiyorum ama 1080 sanırsam.4K Versiyon gelirse onu kesin alırım ama gelecekmi bilmiyorum...
  • Güçlü bir PC en ideali ama oyun çeşitliliği ve rahatlığı bakımından konsolu tercih ediyorum bu her zaman böyle olmuştur benim için.

Grafik hastası değilim her oyunu ultra grafik ayarlarında oynama lüksünü görmüyorum kendimde. High seviye bir sisteme sahibim ama konsolda oyun oynuyorum devamlı arkadaş ortamımda konsol platformunda. PC uygun oyun fiyatları ile cezbediyor oyuncuyu ve neredeyse bedava seviyesine iniyor oyun fiyatları. Tek artısı ultra ayarlarda oyun lüksü ve ucuz oyun.

Rahatlık = Konsol platformu
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali_man34

XBOX un kendine göre güzel oyunları var RISE:SON OF ROME gibi vs ps4 de varmı bilmiyorum ama oyunları 200tl civarı kullanımı da kolay dualshock4 de güzele benziyor.XBOX kolu pek çekici gelmedi zira dualshock4 pc,android gibilerde kablo ile çalışıyormuş.Xbox da varmı bilmiyorum.Bu konsollar 1080p destekliyor diye duydum XBOX da tüm oyunlar 1080 mi 720 mi ? Ps4 de 1080 mi 720 mi onu da bilmiyorum ama 1080 sanırsam.4K Versiyon gelirse onu kesin alırım ama gelecekmi bilmiyorum...

sen bakma bunlara,en iyi exclusive oyunlar ps4 te. xbox a çıkanların çoğu pc ye de çıkıyor. ps4 al keyfine bak. xbox ta çözünürlük değişken 720, 792, 900 gibi, ps4 te sabit tek tük istisnalar dışında 1080p

• Haklısınız beyler pc var zaten çok kaliteli oynama şansım yok pc de konsol alma zamanım geldi artık ps4 ana menü vs çok kaliteli duruyor networkunde sıkıntı olucağını sanmıyorum gülünü seven dikenine katlanır hesabı yazın çalışıp alıcam inşallah istediğimi
  • Hangisi kendine daha yakınsa onu al.

PC'de oyun fiyatları konsola göre çok iyi durumda birde High - Ultra arası ayarlarda oynayabileceğin bir bilgisayarın varsa on numara.

PS4 ise sağlam exclere sahip bir konsol grafik kalitesi ise gayet yeterli. TLOU, Bloodborne, yakında gelecek olan GT7 ve Uncharted 4.

X1 ise maalesef ki donanım konusunda geride kaldı. 1080-900-720 gibi sabit olmayan çözünürlüklere sahip. PS4 bu konuda bir adım önde 1080p oyun sayıda X1'e göre fazla.

Bana göre X1'in tek ama en büyük artısı Forza Horizon 2, yakında gelecek olan Forza Motorsports 6 ve eğer gelirse Alan Wake.

Karar vermek gerçekten zor. Lanet PS4'te Forza Horizon 2 gibi bir oyun olsa bu üç seçenek arasında düşünmeden PS4 derdim.

Özetle orta halli bir Laptop + XOne diyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BorgaXxX

Üyelik derken Xbox live üyeliği yıllık 99 tl. Online tabanlı oyunları oynamak için gerekli bir sistem doğru yanlış tartışılır. Oyun pahalılığına gelince oyunları ilk çıktığında almayın eğer çok beklediğiniz bir oyun değilse. Bekleyin her hafta her özel dönemlerde çok güzel indirimler oluyor. 13 dolara Battlefield 4+premium , 9 dolara titanfall + ek paketler , 15 dolara Tomb Raider , 19 dolara Shadow Of Mordor ,25 dolara forza 5, 13 dolara ryse gibi oyunlar aldım.

Ayrıca FPS dışındaki diğer tüm oyunlarda ben gamepad'in daha rahat olduğunu düşünüyorum. Şöylede birşey var Xbox EA Access alırsanız yıllık 65 tl , 12 ay boyunca battlefield 4,fifa 15, nba 2k15 ,nfs rivals gibi bazı oyunları satın almış gibi oynayabilirsiniz. Üyelik bittiğinde bir yıllık yada aylık şeklinde tekrar üyelik yenileyerek oynunlarınızı oynamaya devam edebilirsiniz ayrı ayrı satın almak yerine.

NBA2K 15 EA oyunu değil. EA Access de NBA Live 15 mevcut.

• Hocam donanım hakkında konuşacak olursanız Xbox yavaştan toparlamaya başladı ilk çıktığı gibi değil.

Order'ı falan bilmem grafiksel anlamda devrimmiş cartmış curtmuş. Evet bende beğendim de(Videolardan bakarak);metacritic user score 6'larda. Kısaca ortalama bir oyun

Driveclub ise ilk çıktığında rezil çarpışan arabalar oyununda farkı yokmuş.

Microsoft tarafında hareketlilik var. FM6,Quantum Break,Halo 5 ve diğer duyurulacak olanlar. DX12'yle gelecek bir sürü oyun var gibi.

Sony durumu toparlamazsa bir hayli tepki çekecek ki,çekmeye başladı bile. Gamescom'u eleyip geçtiler. Bu sene anca oturacaklar herhalde. Anca remastered oyun duyuruyorlar.

Ben oyumu E3 2015'te kullanacağım. Konsol olursa,Exc.'lere bakacağım. Xbox'ın bu konuda öncelik tutacağını da biliyorum. Time Exc.'ler den hariç,başka exc.ler de çıkacak gözüküyor.

@ali_man34
    Bence E3'ü bekleyin. Ona göre karar verin. Şuan ne desek yalan.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.