Şimdi Ara

XBox One S vs. PS4 vs. 4K TV

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Fifa/Pes dışında daha çok kendi başıma oynayabileceğim motor sporları, macera aksiyon ağırlıklı oyunlar oynayacağım ve oyun konsollarıyla ilgili bir deneyime sahip değilim.

Okuduğum ve çevremden duyduklarıma göre Xbox ve Ps4 ile ilgili kafamda oluşanlar şu şekilde;

-Xbox 4K desteği sunuyor, Türkçe dil desteği olan oyun şimdilik yok ama Ekim 2018'den itibaren çıkmaya başlayacak, harici HDD ile hafıza arttırılabiliyor.
    -Ps 4'ün exclusive oyunları daha fazla ve Türkçe oyunları var. Bilinirliği ve ikinci eli daha fazla.

4K televizyonum var bu sebepten 4Klı Xbox daha ağır basıyor gibi ama Ps4'ün exclusive oyunları da beni cezbetmiyor değil.

Forumlarda Ps4 Apple Iphone, Xbox Samsung Note/Galaxy serisi gibi görülüyor bu göre işin içinde Microsoft'un olduğunu da düşününce acaba zaman geçtikçe, kullandıkça, oyun yükledikçe Xbox yavaşlar mı, performansı azalır mı sorusu kafamı kurcalıyor.

Ya da sırf 4K için Ps4 ten vazgeçilir mi?

Lütfen bu ikilemden kurtarın beni :D

• Yapay Zekanın Yanıtı

XBox One S vs. PS4 vs. 4K TV: Oyun ve Eğlence Deneyiminizi Yükseltin

Çağdaş oyun ve eğlence deneyimini arıyorsanız, XBox One S, PS4 ve 4K TV seçeneklerini değerlendirmelisiniz. Her biri benzersiz özellikleri ve avantajları ile öne çıkmaktadır. Bu kılavuz, bu cihazların karşılaştırmasını yaparak bilinçli bir karar vermenize yardımcı olacaktır.

XBox One S: Güçlü ve Uygun Fiyatlı

XBox One S, güçlü donanımı ve geniş oyun kütüphanesi ile oyuncular için çekici bir seçenektir. 4K UHD Blu-ray oynatıcısı ve HDR desteği, sürükleyici bir görsel deneyim sunar. Ayrıca, Xbox Game Pass aboneliği, çok sayıda oyunu uygun bir fiyata sunar.

PS4: Geniş Kütüphane ve Özel İçerikler

PS4, oyuncular için benzersiz deneyimler sunan geniş bir oyun kütüphanesiyle tanınır. Özel oyunlar ve bağımsız başlıklar, PS4'ü münhasır içerik sevenler için mükemmel bir seçim haline getirir. Ayrıca, PlayStation Plus aboneliği, ücretsiz oyunlara ve çevrimiçi çok oyunculu oyunlara erişim sağlar.

4K TV: Sürükleyici Görsel Deneyim

4K TV, oyun ve eğlence deneyimlerini bir sonraki seviyeye taşıyor. Ultra yüksek çözünürlüğü ve geniş renk gamı, gerçekçi ve sürükleyici görseller sağlar. XBox One S ve PS4 gibi cihazlar, 4K TV'lerden tam olarak yararlanarak çarpıcı bir görsel deneyim sunar.

Karar Verme

XBox One S, güçlü donanımı ve uygun fiyatı ile bütçe dostu bir seçenektir. PS4, münhasır oyunlar ve özel içeriklerle öne çıkar. 4K TV ise sürükleyici bir görsel deneyim sunar. Oyun tercihleriniz ve bütçeniz, hangisinin sizin için en iyi seçenek olduğuna karar vermenize yardımcı olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Merhaba birkaç açıklama yapayım en azından kafanızdaki soru işaretleri kalkar. Öncelikle ne Xbox One S , ne de PS4 4k oyun oynatmaz. 4k oyun oynatan Xbox One X'dir, S değil. Xbox One Slim (yani S) 4k Video oynatma özelliğine sahiptir. 4K Tv'nin hakkını vermek istiyorsanız PS4 Pro-Xbox One X arasında seçim yapmanızı öneririm.

İki konsolun da avantajları var, Xbox One X, PS4 Pro'ya göre daha güçlü bir cihazdır. Grafik bakımından çok büyük bir fark olmasa da daha iyidir. Xbox tarafında EA Access gibi bir avantaj var, bu sayede yıllık 65 TL ödeyerek neredeyse bütün EA oyunlarını üyeliğin süresince oynayabilirsin ( Dead Space, Mass Effect, Mirror's Edge, Dragon Age, UFC, NHL vs. Dahası için Ea access diye aratman yeterli''). Ardından Xbox'ın yine bir avantajı daha var: Gamepass sistemi. Bu sistemde yüzlerce oyun var, aylık sadece 29 TL'ye üye olup o kütüphanedeki her oyunu oynayabilirsin üyeliğin süresince. (Oyun listesine ulaşmak için Gamepass diye aratman yeterlidir). Xbox'ın geriye dönük uyumluluk sistemi sayesinde birçok eski oyunu da mağazadan satın alıp oynayabilirsin. Örneğin Red dead Redemption 1 Xbox One'da oynanabilirken PS4 ve PC'de yoktur.Örneğin Assassin's Creed serisinin 1.oyununu da oynayabilirsin Xbox'ta. Xbox One X ve S'te 4k Blue-ray oynatıcısı mevcuttur, örneğin 4k Blue-ray filmler izliyorsan Xbox One S veya X tercih etmelisin zira PS4'te 4k Blue-Ray film oynatıcı yoktur.

Gelelim PS4'ün avantajlarına : Öncelikle Exclusive yani konsola çıkan özel oyunlar bakımından Xbox'a göre daha üstündür PS4 Pro. God of war 4, Last Of Us, Uncharted gibi bir sürü muhteşem oyunu sadece PS4'te oynayabilirsin. Aynı zamanda 2.el tarafı PS tarafında çok daha aktiftir. Bir oyunu kardeşlikle veya 2.el olarak almak istiyorsan o oyunu Xbox'ta bulma şansın 10 üzerinden 3 ise, PS4'te bu rakam 8'dir. Klasik PS4, Xbox One S'e göre ddaha güçlüdür, bu da bir artıdır nihayetinde.

Xbox One X 2-3 hafta önceye kadar indirimle 1800 TL'ye satıldı, yani o indirim fırsatını kaçırman kötü olmuş, PS4 Pro ise aynı dönemde 1800 liradan 2300 TL'ye çıktı fiyatı. Ben yukarıda avantajlarını yazdım iki konsolun da ama hangi cihazı alacağınız size kalmış, kimisi için Xbox 10 numarayken kimisi için PS4 10 numaradır, bu da hangi hizmetleri kullandığınıza hangi oyunları oynadığınıza bağlı olarak değişen bir durum. Size tavsiyem önünüze bir kağıt kalem alın, hangi oyunları oynamak istediğinizi yazın, daha sonra bu oyunların hangi platforma çıktığına bakın, 4k Film izliyorsanız yazın veya hiç kullanmayacaksanız onu da belirtin. Bu şekilde bir tercih yapmanız en doğrusu olacaktır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Lord Joker. kullanıcısına yanıt
    "Öncelikle ne Xbox One S , ne de PS4 4k oyun oynatmaz. 4k oyun oynatan Xbox One X'dir, S değil. Xbox One Slim (yani S) 4k Video oynatma özelliğine sahiptir."

İşte bu cümle ile anında Ps4 almaya karar verdim. Tek kafamı kurcalayan kısım burasıydı acaba 4K mı alsam diye ve sonuca bağlanmış bulunmaktayım.

Çok teşekkür ediyorum.
  • nedcen96 N kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, 4k oyun için Xbox One X-PS4 Pro arasında tercih yapın. Xbox One S-PS4 arasında kaldıysanız da 4k kısmını endişe etmenize gerek yok, zira ikisi de 4k oyun oynatmıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • almışken en son çıkanlara yönelin, ps4 pro yada one x. normal oyunlarıda daha iyi performans ile oynarsınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lord Joker.

Rica ederim, 4k oyun için Xbox One X-PS4 Pro arasında tercih yapın. Xbox One S-PS4 arasında kaldıysanız da 4k kısmını endişe etmenize gerek yok, zira ikisi de 4k oyun oynatmıyor
    Xbox One X ve Ps4 Pro için maalesef yeterli bütçem yok.Benim derdim sadece alabiliyorken o fiyata 4K oyun oynatabilen bir konsol almaktı ama öyle bir şey mümkün değilmiş.

Peki aradaki farka değecek midir? Bin tl gibi bir fark verip Pro ya da One X alınmalı mı?

Ya da şöyle sorayım 4K TV'ye Ps4 bağlayınca "Görüntü ne kadar kötüymüş keşke Pro alsaydım" der miyim?
  • nedcen96 N kullanıcısına yanıt
    Demezsiniz hocam.
    Çok büyük farklar olduğunu düşünmüyorum. Zaten oyun oynarken ince detaylara çok fazla dikkat edeceğinizi de sanmam.
    Önümüzdeki dönemde çıkacak oyunlarda grafikler farkederse bilemiyorum ama şu anda konsollar arasındaki görüntü kalitesinde çok da uçurum olduğunu düşünmüyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Xbox one x mi ? Ps4 pro mu ?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mbaydogan

Demezsiniz hocam.
    Çok büyük farklar olduğunu düşünmüyorum. Zaten oyun oynarken ince detaylara çok fazla dikkat edeceğinizi de sanmam.
    Önümüzdeki dönemde çıkacak oyunlarda grafikler farkederse bilemiyorum ama şu anda konsollar arasındaki görüntü kalitesinde çok da uçurum olduğunu düşünmüyorum.
    Tamamdır çok teşekkür ediyorum :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.